O sözlere kadınlardan tepki yağıyor

kimsenin derdi eşitlik falan değil, pozitif ayrımcılık.. biraz şu forumu karıştıran anlar bunu.. kadınların evlenirken istediği altınları, evleri, arabaları anlatarak başlayabiliriz ya da k.validesinin yeni mutfağına göz koyan atarlı prenses sendromlu tipleri de anlatabiliriz.. hiç olmadı "bir erkek evi için, kadın kendi için çalışır" diyen (senin paran benim param, benim param benim param) mantığındakileri de anlatabiliriz..

bunun yanında gece çıkma hakkı olan, "emaaaaan elimin kiri" diye o senin- bu benim gününü gün eden erkekleri de anlatabiliriz..

herkes fiziksel eşitlikten örnek vermiş.. üstelik tarlada çalışanları göstererek.. geçelim tarlayı gelelim Istanbul'a.. kaç kadın tarla işi yapar, kaç kadın ağırlık kaldırır, kaç kadın pazarda yük taşır? gerçi bunları kaç erkek yapar o da şaibeli..

özetle birimiz elmayız, birimiz portakal.. yuvarlak olmamız aynı olduğumuz anlamına gelmez, olmak zorunda değiliz de zaten.. kanunlar önünde eşit olalım yeter..

Üzüldüm dediysem hallerine yani kıvranıp durdular garipler
işte bende kıvranmalarına üzülmedim,nasılmış doğum sancısı anlasınlar ama değil mi?
ben sancı çekerken çok bağırdım,dayanılcak gibi değilki
bağırdığımda sesim dışarıya gidiyormuş,eşimde boynunu bükmüş
üzülüyormuş,doktorum söylemişti
annem zaten dışarda ağlar,kayınvalidem bi yandan ağlar
ne günlerdi be : )))

Bunu her kocaya denetmek lazım,anlasınlar nasıl olduğunu..
Hatırlatma yaa ne zordu benim içinde..

Bu KADEM'in misyonu:
  • Ülkemizdeki mevcut siyasal, sosyal ve ekonomik düzenin gelişimine katkı sağlamak amacıyla kadınlarımızın birikimlerini, yeteneklerini verimli olarak kullanabilecekleri uygun zemini sağlamak,
  • Kadının aile içi ve sosyal rollerinin dengelenmesi adına, kadın hakları ve fırsat eşitliği konusunda toplumda ortak bir bilinç oluşturulmasını sağlamak,
  • Kadın haklarını koruyarak demokrasinin, hukukun üstünlüğünün ve insan hakları ile temel özgürlüklere saygının geliştirilmesine ve sağlamlaştırılmasına katkıda bulunmak,
  • Kadın ve aileyle ilgili olarak hayatı anlamlandıran sağlık, hukuk, çevre, sanat, spor, medya, ahlaki değerler gibi her konuyu çalışma sahası içerisinde kabul etmek,
  • Kadınların aile içinde, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatta üretken bireyler olmalarını desteklemek, Örgütlü sivil toplumun; kadınların vatandaşlık hakları, insan hakları ve demokratik reformlarla ilgili çalışmalarını desteklemek,

Bu çerçevede KADEM Kadınların sosyo-kültürel, ekonomik ve siyasal hayata aktif katılımlarını sağlayarak, kadınların demokratik haklarının bilincinde olmalarını destekleyici, mesleki gelişimlerine yönelik projeler ve aktiviteler gerçekleştirerek; araştırma, inceleme ve yayın çalışmalarını teşvik etmek, yürütmek ve yaymayı amaçlamaktadır.
Bu da gidip boyle bir organizasyonda gorev almis kadinlara Cumhurbaskaninin soyledigi:
Kadin erkek esit degildir, cunki kadinlar narin yapidadir, kazma kurek sallayamaz...

Uydu mu? Bu kadar basitmis iste...

Neden duz mantikla bakiyorsunuz bu olaya? Istese, "endiselerinize katiliyorum, kadinlar isyerlerinde hala sefleri, mudurleri tarafindan tacize ugruyorlar, sokakta tecavuze ugruyorlar, ustelik bir de tacizcileri, tecavuzculeri "rizasi vardi diye tahrik indirimi aliyorlar, Anadoluda hala baslik parasi var, cocuk yasta kizlar adamlara satiliyor, kuma veriliyor, tore cinayetlerine kurban gidiyorlar, bir de bu gencecik kizlarin katillerine tore indirimi verip kisa surede hapisten cikaran kanunlarimiz var, ama biz bunlarin hepsinin ustune gidecegiz, kadinlarimiz icin kosullari iyilestirecegiz, agir cezalar, yaptirmlar getirecegiz,hic kimse kadinlarimizi taciz etmeye cesaret edemeyecek, kucucuk kizlarimizi babalari dahi bir basliga satamayacak, tore cinayetlerine son verdirecegiz, kadinlarimiz huzur icinde islerine guclerine bakacaklar" deseydi ya... Isine gelmez ki... Ne dedigine bakmayin, ne demek istedigine bakin: Siz narinsiniz, elinizin hamuruyla erkek isine karismayin, gidin evlerinizde oturun, cocuk dogurup onlara bakin, erkekleriniz ne istiyorsa ona itaat edin diyor, anlamiyor musunuz hala? Sizler burada neyi tartisiyorsunuz?

Ne 80'i abla...
120 liradan aşağı kabul edilmiyor burada kaldı ki 3 tane çocuk her ay 400 lira sadece gidiş geliş okul için...Bunun haftasonu var,yemeği var,harçlığı var,kitabı,kalemi...Yok yok 3 çocuğa adam akıllı bakmak için en az 3000 lira girmesi lazım bir eve.Üniversiteyi hesaba bile katmıyorum.Ee yani bu şartlarda hangi asgari ücretli insan 3 çocuğa bakabilir ? Bu ülkede kazanılan paranın oranı ne ki 3 çocuktan bahsediliyor ?

canım dört kişik ailenin geçim sınırı 3.750 miş de çoğu 5 kişilik aileye bu para girmiyor..ve çoüu çocuk evlerinde proteğin değil dayak yiyor..

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Çatak Değirmen köyünde görevli İzmir ve Antalyalı iki kadın öğretmen, öğrenciler üşümesin diye ellerine ilk kez aldıkları baltayla odun kırıp, soba yakıyor. Öğretmenlerden Zeynep Kiraz: "Doğu'ya ilk defa geldim ve alışılmadık bir yaşam tarzıyla karşılaştım. Öğrenciler bana odun kırmayı ve soba yakmayı öğretti"

saraylım.
.saraylım,cumhur başkanı tarafından çok değer gören,narindir kazma kürek sallayamaz denilen Türk kadınıgörüntüler somaliden değil,Türkiyeden:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…