"O zaten evlenmek istemiyor"muş

Marianihal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2022
766
En iyi cevaplar
1
1.293
43
İyi akşamlar. Yine ben yine erkek arkadaşımla olan bir sorun. Bu gidişle sık sık konu açarım ben.
Neyse konuya gireyim. Biz 1.5 yıldır birlikteyiz. Arada sırada kavgalarımiz olur ama hep onun aramasıyla üstelemesiyle barışıriz. Kendisi havuzlu bir sitede oturuyor. Ne zaman havuza inse birkaç kişi ile muhabbet eder kaynaşir falan. Bu kaynaşmalarin sonucunda sık sık görüştüğü dostları oldu. Bunlardan bir tanesi yaşı geçkin bir kadın. Yaşı geçkin dememin sebebi aralarında bir şey olma ihtimalinin olmaması ve kadınin başka birini sevmesi. Kadına Ayşe diyelim. Bugün erkek arkadaşımla telefonda konuşurken bana şunları söyledi " yaaa gecenlerde serdar abi beni sormuş napıyor evlendi mi diye, Ayşe de yok ya evlenmedi o zaten evlenmek istemiyor" demiş. Ben bunu duyunca kalakaldım. Ben zaten ne zaman bir şeye çok kırılsam anında telefonu kapatmak isterim. Dedim şarjım bitiyor sonra konuşuruz.

Düşünün sürekli muhabbet eden iki arkadaş. Erkek arkadaşım evlenme çağında hatta yaşı geçiyor bile sayılır. Ve kadın da inanılmaz dedikoducu sitedeki herkesle ilgili bir fikri bilgisi var nerdeyse. İşte bu iki arkadaş benim hakkımda evlilik hakkında konuşmadilar mi sanki? Erkek arkadaşım da evlenmek istemiyorum onunla dedi ki kadın da şimdi rahat rahat başkasına bu şekilde konuşabiliyor. Üstüne üstlük normal bir şeymiş gibi bana anlatıyor.

Telefonda konuşup sesini duymak istemediğim için mesajla hesap sordum. O da tipik erkek savunmasına başvurdu. Yok sen senaryo yazıyorsun yok ben nerden bileyim niye öyle dedi senin hakkında konuşmuyoruz saçmalama vs gibi şeyler söyledi. Ayşe'nin neden öyle dediğini nerden bilecekmiş beyimiz.

Ayşe neye dayanarak bunu söyledi tabii ki senin söylediklerine dayanarak dedim. Beni belki de takilmalik basit bir kiz gibi anlatıyor. Yani o kadının beni sormama benimle ilgili ilişkimizin gidişatı ile ilgili bir soru sormama ihtimali sıfır. Allah bilir nasıl cevaplar aldı ki etrafa da o zaten evlenmek istemiyor diyor.

Siz evlenmek mi istiyorsunuz

Bu arada Ayşe erkek arkadaşım için o evlenmek istemiyor demiş
Belki direkt konuşma olmamıştır da halinden tavrından o düşünceye kapılmıştır. Siz erkek arkadaşınızla evlilik olayını konuştunuz mu şimdiye kadar? Hiç konuşmadıysanız evlilik konusunu tavır yapmanız normal mi?

Konuştuk. Yani hiç evlenme isteği olan biri gibi davranmiyor. Aslında direkt evlenmek istemiyorum demedi ama arkadaşlarının evliliğinde ne kadar mutsuz olduğunu kadınların evlenince değiştiğini vs söyleyip kendince yol yaptı işte. Ben de bu imalardab sıkılıp "bana böyle imalarda bulunma ben zaten evlenme meraklısı değilim öyle bir istegim yok senle merak etme" deyince sesini bile çıkarmadı. Yani ne ditorsun sen ne demek istemiyorum biz evlenicez seninle vs demedi. Hem gerçekten istese Ayseye anlatirdi Ayşe de bunu söyleme cesaretini bulamazdi

Zaten konuşmuşsunuz konuyu da şimdi anladım ne demek istediğinizi. Bir başkası ile bu konuyu soradan bir konu gibi konuşması, sizi o kişinin gözünde farklı bir konuma koyması ve bir de aralarındaki muhabbeti size anlatması değil mi

Yani istiyorum tabi neden istemeyeyim. Her şey tamam yaşım 30 mesleğim var erkek arkadaşım var uzun da bir süre geçmiş.
Erkek arkadaşınız evlilik düşüncesinde degil sanki.
Siz bu kişiyi kendinize uygun görüyorsanız evlenelim diyin ozaman doğruları görürsünüx

Benim düşündüğüm şey beni takilmalik ciddiyetsiz bir ilişki gibi görüyor ve bu şekilde anlatıyor etrafına. Onlar da buna dayanarak evlenmek istemediğini düşünüp başkalarına söylüyorlar. Düşünsenize bir arkadaşınız var işi mesleği parası var ve yaşı da 30 üstü. Hayatında da uzun süredir bir kız var. Siz şimdi bu arkadaşınızın evlenmek istemediğini neye dayanarak düşünürsünüz?

Erkek arkadaşınız evlilik düşüncesinde degil sanki.
Siz bu kişiyi kendinize uygun görüyorsanız evlenelim diyin ozaman doğruları görürsünüx
Hayatta yapamayacağım şeylerden biri bu işte. Erkeği evliliğe ikna etmek. O beni etmeli. Etmiyorsa da basarim kıçına tekmeyi gider

Hayatta yapamayacağım şeylerden biri bu işte. Erkeği evliliğe ikna etmek. O beni etmeli. Etmiyorsa da basarim kıçına tekmeyi gider
E basın o zaman madem.

Evlilige ikna etmeyeceksiniz ki, ben seninle olsun istiyorum kendimi de hazir goruyorum eger sen de hazirsan deyip topu ona atacaksiniz, o da alip golu atarsa ne ala yok alıp taca atacaksa da kendin bilirsin deyip önünüzdeki maclara bakacaksiniz.

Zaten iliskiniz sure olarak olgunlasmis, asil boyle devam ederseniz olgunlasa olgunlasa curuyecek iliski. Ben saglikli ve seffaf iletisimden yanayim ve bu asla ayip bir sey degil, aksine olmasi gereken bir sey. Acikca konusun ve konusmanin gidisatina, flört kisisinin tavir ve kararlarina gore aksiyon alın derim.

Katılmıyorum. Bazı şeyleri erkek düşünecek. Ve aksiyonu da o alacak o nazlı gelin gibi süzülüp ağırdan alırken ben tutup da evlenmek istiyorum hadi bi he de lütfen diyemem. Bu konuyu açma sebebim sizlerin de görüşünü öğrenmek yani acaba siz olsaniz bu durumu nasıl algilardiniz kızmakta hakli miyim haksız mıyım vs.

Ben de size katilmiyorum. Insaniz konusa konusa anlasacagiz, aksi durumda direterek bence haksizsiniz. Bu benim fikrim tabi, siz bildiginiz gibi yapın.

Kendi anlatmış da olabilir genel olarak konuşmaları, hali ve tavrından dolayı da insanlar bu sonuca ulaşmış olabilir. Nasıl olduğu önemli değil ki? Bu konuşulan sözün size gelmesi rahatsız edici bence.

Ben de size katilmiyorum. Insaniz konusa konusa anlasacagiz, aksi durumda direterek bence haksizsiniz. Bu benim fikrim tabi, siz bildiginiz gibi yapın.
Saygı duyuyorum fikrinize. Ama ben bazı cinsiyet rolleri olduğunu düşünüyorum. Ona kalsa istemeye de ben gideyim. Peki bu konuda neden haksız olduğumu düşündünüz? Yani arkadaşının söyledikleri konusunu diyorum

Kesinlikle ben de öyle düşünüyorum. Bu konuyu o kadar doğal bir şekilde anlattı ki. Hani acıktım dışardan iki lahmacun söyledim der gibi gayet rahat bir şekilde yansitti.

Evlenmek isterken niye öyle cümleler kuruyorsunuz ki? Adam evlenmek istemiyor belli ki. Ve sizin böyle sözler sarf ettikten sonra neden "yok biz evlenecegiz" diye diretsin. Anlamadim.

Evlenmek isterken niye öyle cümleler kuruyorsunuz ki? Adam evlenmek istemiyor belli ki. Ve sizin böyle sözler sarf ettikten sonra neden "yok biz evlenecegiz" diye diretsin. Anlamadim.
Ben zaten onun evlilikle ilgili bu düşüncelerini öğrendikten sonra kuyruğu dik tutma amaçlı böyle söyledim. Adam durduk yere beni arayıp diyor ki " falanca arkadaş evliliğinde çok mutsuzmuş bana asla evlenme diyor" " kadınlar evlendikten sonra değişiyorlar" gibi sözler söylüyor. Ben de zaten bunun üzerine o çıkışı yapmıştım. Tabi burda dediklerim devede kulak. Bir ay ayrı kaldık sonra telefonda ağlayıp zirlayip barışti. Aramızda cinsellik geçmedi geçse beni kullanıyor derim ama o da değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…