- 11 Şubat 2016
- 338
- 82
- 18
- Konu Sahibi burcakkxoxo
-
Bir spor salonuna yazıl onlar sana yardımcı olur, sağlıklı hemde sarkmadan zayıflarsın diyetle desteklersin üzme kendini insanın isteyipte başaramıycağı birşey yoktır.Herkese merhaba. Bu konu hakkında konusabilmek icin uye oldum siteye ama yillardir hep takip ediyorum. Neyse gelelim konuya
21 yasindayim ve obezim. Tam 40 küsur kilo vermem lazim. Daha once birkac diyetisyene gittim ama oyle listeler veriyolar ki daha ilk haftadan 1 kilo aldigimi hatirliyorum durum boyle oluncada hep geri biraktim diyeti. Yani gunde 6 dilim ekmek, her ogun en az 2 cesit yemek vs ben kilolu halimle bile bu kadar yemiyorum ki. Zaten obez bi insani ayda 3 kilo vereceksin diye asla motive edemezsiniz o diyetin sonu gelmez(belki kizacaksiniz ama obezler beni anlar) Bu arada ben bu kilolarin buyuk kismini hatta bi 30 kilosunu falan 8 ay gibi bi surede aldim onceden boyle degildim. Tum testlerini yaptirdim tek rahatsizligim insulin direnci o da baslangic seviyesinde ve ilac kullanmaya basladim. Bir de kolesterol baslangici cikti. 2 adim yuruyeyim kalbim yerinden firlicak gibi atiyo kesinlikle soluksuz, dinlenmeden yuruyemiyorum. Bu isin birde psikolojik tarafi var kisa surede kilo alinca kendimi eve kapattim. Mesela arkadaslarimla(ki hepsi dal gibi) yolda yururken baskalari bana laf atiyo o an gururum yerle bir oluyo. Sadece dertlesmek istedim ve eger onerileriniz olursa coook mutlu olurum.
Beslenmem hep degisiyor suan diyette degilim asiri sagliksiz besleniyorum gunde 6-7 bardak kola, ekmek aralari, abur cuburlar vs
oo zaman diyetisyenin listesi çok gelmez ki
ben hamile iken şeker yüksekliği var deyip diyet verdiler
şekersiz çay iç reçel yeme iki dilim kahvaltıda iki dilim öğlen iki dilim de akşam ekmek ye
pilav yeme vs
ben zaten çayı şekersiz içerim reçel vs yemem
öğlen hiç ekmek yemem vs dedim
bu nasıl benim şekerimi düşürecek
doktor da ekmeğin alternatifini listeledi
bir dilim ekmek yerine bir kepçe çorba vs alternatifli koydu
ama sen bu beslenmeyi bırakıp diyetisyen listesine başlarsan zaten çok kilo verirsin günde 1,5 litre kola içersen tabii insilün direncin olur
Benim suan her seyim duzensiz ama diyette oldugum donemde duzensiz biri degildim.Düzenli saati saatine besleniyor musunuz? Mesela kaçta uyanıyorsunuz ? Kaçta yatıyorsunuz ? Benim erkek arkadaşım da aşırı obez. Kaç kez beraber diyetisyene gittik ve sabah asla erken kalkıp kahvaltı yapayım demez bir dönem saati saatine uydu ve kilo verdi. Saatlerde çok önemli gerçi bırakınca tekrar aldı ama önemli olan istikrar zaten birden verirseniz her yeriniz sarkan en azından başlamak sabit kalmaktan veya daha çok kilo almaktan iyidir.
Yaaa superr acaba bende ogrenebilir miyim bu diyetisyeni?2 seye ihtiyaciniz var kararlilik ve cok iyi bir diyetisyen. Demek istedigim listeyi verip hadi uygula diyen bir diyetisyen degil. Nerdenkac gram yag kac kilo su kas gitmis bunlari takip eden yürüyüş yaptiniz mi yapmadınız mi bunu anlayip sizi bir sekilde motive edecek biri gerekiyor. Bir arkadasim ki kendisi 53 yasinda . 2 ayda 20 kilo verdi. Diyetisyeninden korkusuna agzina yemesi gerekenden baska bir sey koymuyor. Ve ne yaziyorsa onu yiyor. Budiyetisyenin fiyati da buyuk sehirdekiler gibipahali degil. 1 ay icin 100 lira veriyormus arkadasim.
Önce kendini düzene sokmakla başlayabilirsiniz. Vucüdun hemen tepki verecektir.Benim suan her seyim duzensiz ama diyette oldugum donemde duzensiz biri degildim.
Kişiye göre, vücut kitle indeksine Gore değişir. İnternette var bunların hesaplama siteleri. Bir de mümkün değil icmem gereken suyu hesaba dökmeden icemiyordum. Ona da Google play den su içme uygulaması vardı onu indirdim kiloya bağlı olarak icmen gereken su miktarını belli saatlerde hatırlatma yapıyordu.Kac kalori almistiniz gunde?
40 kilo mu? Harikasinizzz. Peki ne kadar surede verdiniz? Bir de dukanda sirf protein var sebze yok diye biliyorum?3 yil once 40 kilo verdim. Ama bahanelerim yoktu, insulin direncim, tansiyonum ve yavaş calisan troidim vardi, bunlarin hepsinin kilodan oldugunun da farkindaydim, dukan yaptim 40 kilo verdim hatta ustune 3 kilo daha verdim, 2 yildir da koruyorum.
Basit karbonhidrat ve sekeri hayatindan cikarip sadece sebze ve protein agirlikli beslenilen bir beslenme programi nasil sagliksiz olabilir ki? Kaldi ki seyirde bunlara meyve, nisasta vs de ekleniyor, size yeme dedigi şeyler zaten gunluk hayatimizda hicbirimizin yememesi gereken basit karbonhidratlar, yaglar ve şeker.
Yanlis anlasilmasin kimseye dukan yap demiyorum sadece kulaktan dolma bilgilerle sagliksiz demeyin. Son durumda artik insulin direncim yok, troidlerim canavar gibi calisiyor, tansiyon ilaclarimi da biraktim. Tek degilim benim gibi dukanla ya da baska yontemlerle zayiflayip sagligina kavusan binlerce kadinla iletisim halindeyim. Dukan olsun karatay olsun atkins olsun hicbirini yapmak sirtinizdaki 40 kiloyu tasimaktan daha zor değil.
Teyzeniz nasil verdi kilolarini acaba? Nasil beslendi?benim teyzemde de insülin direnci vardı 90 küsür kiloydu simdi 52-53 kilo. ondan dolayı cok kilo alıyormus insan.
40 kilo mu? Harikasinizzz. Peki ne kadar surede verdiniz? Bir de dukanda sirf protein var sebze yok diye biliyorum?
Herkese merhaba. Bu konu hakkında konusabilmek icin uye oldum siteye ama yillardir hep takip ediyorum. Neyse gelelim konuya
21 yasindayim ve obezim. Tam 40 küsur kilo vermem lazim. Daha once birkac diyetisyene gittim ama oyle listeler veriyolar ki daha ilk haftadan 1 kilo aldigimi hatirliyorum durum boyle oluncada hep geri biraktim diyeti. Yani gunde 6 dilim ekmek, her ogun en az 2 cesit yemek vs ben kilolu halimle bile bu kadar yemiyorum ki. Zaten obez bi insani ayda 3 kilo vereceksin diye asla motive edemezsiniz o diyetin sonu gelmez(belki kizacaksiniz ama obezler beni anlar) Bu arada ben bu kilolarin buyuk kismini hatta bi 30 kilosunu falan 8 ay gibi bi surede aldim onceden boyle degildim. Tum testlerini yaptirdim tek rahatsizligim insulin direnci o da baslangic seviyesinde ve ilac kullanmaya basladim. Bir de kolesterol baslangici cikti. 2 adim yuruyeyim kalbim yerinden firlicak gibi atiyo kesinlikle soluksuz, dinlenmeden yuruyemiyorum. Bu isin birde psikolojik tarafi var kisa surede kilo alinca kendimi eve kapattim. Mesela arkadaslarimla(ki hepsi dal gibi) yolda yururken baskalari bana laf atiyo o an gururum yerle bir oluyo. Sadece dertlesmek istedim ve eger onerileriniz olursa coook mutlu olurum.
2 seye ihtiyaciniz var kararlilik ve cok iyi bir diyetisyen. Demek istedigim listeyi verip hadi uygula diyen bir diyetisyen degil. Nerdenkac gram yag kac kilo su kas gitmis bunlari takip eden yürüyüş yaptiniz mi yapmadınız mi bunu anlayip sizi bir sekilde motive edecek biri gerekiyor. Bir arkadasim ki kendisi 53 yasinda . 2 ayda 20 kilo verdi. Diyetisyeninden korkusuna agzina yemesi gerekenden baska bir sey koymuyor. Ve ne yaziyorsa onu yiyor. Budiyetisyenin fiyati da buyuk sehirdekiler gibipahali degil. 1 ay icin 100 lira veriyormus arkadasim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?