- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.401
- 298
- Konu Sahibi burcakkxoxo
-
Her obez demesek çok iyiydi..
Herkesin bahanesi değil aslında, yani en azından ben o 'herkes' ten olmadım. Dışarıdan bakılınca hep böyle kolay yorum yapılabiliyor. Asla sorunum insulin direnci olmadı ya da kendime hiç böyle bir hastalık teşhisi yakıştırmadım, yiyordum, hareketsizdir ve bunun neticesinde aşırı şişmandımAma kesinlikle bende iki adamda soluksuz kalırdım. Asla büyük ve hızlı adım atamaz hemen tikanirdim. Ama size katılıyorum bi konuda insulin direnci yada değil hep bi bahane buluyor insanlar. Yediğimiz şeylerden uzak kalmamak için bahane olarak görüyorum sadece ben
burcakkxoxo sen yanlışı daha en başta yapıyorsun, ilk haftadan kilo aldırdı diye hemen bırakmak niye? Sende azim eksikliği var maalesef. Zor geliyor galiba kilo vermek istemek. Kalbini kırmak kesinlikle istemem ama biraz boğazına sahip olmalısın ben verilen diyetisyen listesini tam yaptığına inanmadım nedense Üzgünüm ama herşey sende bitiyor, kurtulmak istiyorsan biraz hayatındaki yemeklerden feragat edeceksin, bu imkansız değil. Sadece azim eksik.
Cok tesekkur ederim gece uzun uzun inceliycem
Siz yanlis anlamayin ama obur turlusude insani mahveder gibi geldi tamam sizin azminizi cok tebrik ediyorum ama ben bu listeyle pek hayatta kalamam o yuzden en azindan biraz daha arttirilabilir mi diye dusundum
O 6 dilim ekmek başlarda öyle sen verdikçe onlarda azalacak misal 100 kilosun sana çıkıp bin kalorilik liste vermicek heralde drlardan iyi bilmiyorsunuz bu işi ayrıca insülin direncin var ayda 10 20 kilo vermeyi unut kendimden biliyorum
Bu arada ben obez değilim. Fazla kilolu yum. Vermem gereken 10 kilo var. Bana da 6 dilim ekmek veriyor. 6 dilim ekmek mi çok? Zaten konu sahibi dengesiz ve az yediği icin sürekli kilo aliyordur
Bacım önceki arkadaşın önerdiği liste; sabah 1 elma akşam sadece salata bi de 3 fındık yiyebilirsin.. Kusura bakmayın ama bununla kim doyar? Ben dayanamam böyle beslenmeye. Bu yüzden konu sahibini yanlış yönlendirmeyelim. Sağlıklı bir öneri değildi çünkü arkadaşın önerisi.Kilolu ama vermek isteyipte bir turlu diyete baslamayanlarin fix sozudur. "Onunla doyar miyim ki, filansiz yasayamam, falansiz mahvolurum, vs." Yahu meyve yememekle yada bazi seyleri kesmekle neden mahvolunsun? Istahli insanlar icin kucucuk bir mahrumiyet bile gozlerinde buyuyup olum korkusuna donusuyor. Arkadaslar acliktan olun denmiyor az kisitlayin deniliyor. Inanin bana ikisi cok farkli seyler. Diyelim ki canin meyve cekti ve yemedin. En fazla ne olur? Hayat bundan mi ibaret? Yasama amacin mi meyve yemek? Bir kere bu kafa yapisini degistirmek lazim. Yoksa bosuna ugrasiyorsunuz.
Fazla kilosu olanlara yuruyus hariç spor yaptırmıyorlar, sakat kalma ihtimali var. Bana da diyetisyenim karşı gelmişti bu konuda ben uzun sure sadece yuruyus yaptım. Gerçi hâlâ kosamam ama artık daha aktif spor yapabiliyorum.bir de kefir içmeni tavsiye ederim gerçekten çok etkili gece yatmadan 1-2 saat önce iç ama kesinlikle her gün spor lazım en az 40 dk en fazla 2 saat pilates falan değil senin bu durumda yak yakman lazım kardiyo yapmam lazın koşmak gbi
bunu bilmiyordum bilgilendirdiğiniz iyi oldu sağolunFazla kilosu olanlara yuruyus hariç spor yaptırmıyorlar, sakat kalma ihtimali var. Bana da diyetisyenim karşı gelmişti bu konuda ben uzun sure sadece yuruyus yaptım. Gerçi hâlâ kosamam ama artık daha aktif spor yapabiliyorum.
Herkese merhaba. Bu konu hakkında konusabilmek icin uye oldum siteye ama yillardir hep takip ediyorum. Neyse gelelim konuya
21 yasindayim ve obezim. Tam 40 küsur kilo vermem lazim. Daha once birkac diyetisyene gittim ama oyle listeler veriyolar ki daha ilk haftadan 1 kilo aldigimi hatirliyorum durum boyle oluncada hep geri biraktim diyeti. Yani gunde 6 dilim ekmek, her ogun en az 2 cesit yemek vs ben kilolu halimle bile bu kadar yemiyorum ki. Zaten obez bi insani ayda 3 kilo vereceksin diye asla motive edemezsiniz o diyetin sonu gelmez(belki kizacaksiniz ama obezler beni anlar) Bu arada ben bu kilolarin buyuk kismini hatta bi 30 kilosunu falan 8 ay gibi bi surede aldim onceden boyle degildim. Tum testlerini yaptirdim tek rahatsizligim insulin direnci o da baslangic seviyesinde ve ilac kullanmaya basladim. Bir de kolesterol baslangici cikti. 2 adim yuruyeyim kalbim yerinden firlicak gibi atiyo kesinlikle soluksuz, dinlenmeden yuruyemiyorum. Bu isin birde psikolojik tarafi var kisa surede kilo alinca kendimi eve kapattim. Mesela arkadaslarimla(ki hepsi dal gibi) yolda yururken baskalari bana laf atiyo o an gururum yerle bir oluyo. Sadece dertlesmek istedim ve eger onerileriniz olursa coook mutlu olurum.
Bacım önceki arkadaşın önerdiği liste; sabah 1 elma akşam sadece salata bi de 3 fındık yiyebilirsin.. Kusura bakmayın ama bununla kim doyar? Ben dayanamam böyle beslenmeye. Bu yüzden konu sahibini yanlış yönlendirmeyelim. Sağlıklı bir öneri değildi çünkü arkadaşın önerisi.
bu sistemi uygulayıp insulın sorununu yenen ınsanlar oldu.facebook da sağlıklı yaşıyoruz sayfasınada bakmanı tavsıye ederım.ben bugun tekrardan başladım karatayaCok tesekkur ederim karatayi az cok biliyorum ama beni korkutan tek kismi meyve kısıtlaması insulinim oldugu icin gun icinde sekerli birsey yemem gerekiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?