• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Objektif bir bakış açısı istiyorum

Çok uzatmadan örnek vererek açıklamak istiyorum durumu.
Benim 6 yıllık bir kız arkadaşım var ve çok samimiyiz her şeyimizi biliriz
Son 1 yıldır ikimiz de evliyiz, beni rahatsız eden bir çok konu oldu. Sanki beni taklit etmeye başladı.

Eve iki tane beyaz kehribar gözlü yavru kedi sahiplendim kendisi de iki tane beyaz kehribar kedi sahiplendi (hadi diyelim tesadüf)

Evime aldığım halıların aynısının başka rengini aldı

Koltuk örtümün aynısını aldı

Sürekli 100 gram altınları olduğundan bahsediyordu

Bu da yetmedi ben altın küpe alacağımı söyledim fikrini aldım ben almadan gidip kendisi almış (sözde altın hiç sevmeyen biriydi)

Ben altın bilezik aldım gitti kendisi de aldı (hadi buna da tesadüf diyelim)

Az önce yüzük konusu açıldı ben tek taş takmıyorum saçıma takılıyor dedi ve ben aldığım yüzüğü (tektaşı) gösterdim bende alıcam zümrüt olanından dedi

Yani diyeceksiniz ki niye her şeyini paylaşıyorsun Yakın arkadaşım çünkü insan mutluluğunu başka kimle paylaşır ama insan Bi tuhaf olmuyor değil ve ben çoğunu sonradan gördüm

Sizce nasıl bir tutum sergilemem lazım sinirime dokunmaya başladı bu durum
Ne var ki bunda rahatsız olacak, sizin zevkinizi beğeniyor esinleniyor aynısını alıyor. Size bi kötülüğü dokunmuyor sonuçta.

Aşırı komik bir kıyafet gönder, of son moda buymus Milano'da defilelerde gitmişler uyguna buldum ben de alcam sence nasıl de. Kendine alma tabii, arkadaşın alsın sonra açıkça şöyle şu aptal kıyafeti bile bana özenip aldın halbuki ben seni denemiştim hadi canım görüşmeyelim de.

Hani paslaştığınız bir durum olsa arkadaşlar arasında paylaşılır derdim. Normalde paslaşmıyorsunuz.
Ve ilki duyduğum en garip taklit. Neden iki adet, beyaz, kehribar gözlü kedi?
Eğer 'Sende gördüm çok beğendim aldım, yada 'Nerden aldın bende alayım.' gibi bir ara muhabbet hiç yokta doğrudan evinde görüyorsanız durum yeterince tuhaf.

Genelde kendi zevki olmayan insanlar yapar bunu. Ben kabul edemem arkadaşlığa mesafe koyarım bu şekliyle rahatsız edici.

Ya o senin yakın arkadaşın değil ya da sen onun
Eğer kıskançlık ise taklit sebebi sandığın kadar yakın değil
Eğer size yakın olmak için aldıklarınızı sevdiklerinizi seviyor alıyorsa ve siz bunda bir bit yeniği arıyorsanız
Siz onun yakını değilsiniz
Sonuç birbirinize sandığınız kadar yakın değilsiniz

Yani soylediginzi seylerin yarisi cok genel seyler. Koltuk ortusu dediginiz sey herrr yerde ayni her yerde. Sokak kedisi deseniz sürüyle var. Altin deseniz her kadinin bi kupesi bilekligi oluyo zaten.

Bu kadar sinir oluyosaniz gorusmeyi kesin bence. Asıl yakin arkadasim benim begendigim seyleri begenmeyince bozuluyorum. nasil begenmez yani onunda begenmesi lazim, nerden aldin demesi lazim, ballandira ballandira magazayi anlatip onuda almaya tesvik etmem lazim ajsjjs

Son 1 yıldır ikimiz de evliyiz, beni rahatsız eden bir çok konu oldu. Sanki beni taklit etmeye başladı.

Eve iki tane beyaz kehribar gözlü yavru kedi sahiplendim kendisi de iki tane beyaz kehribar kedi sahiplendi (hadi diyelim tesadüf)

Bu da yetmedi ben altın küpe alacağımı söyledim fikrini aldım ben almadan gidip kendisi almış (sözde altın hiç sevmeyen biriydi)

Az önce yüzük konusu açıldı ben tek taş takmıyorum saçıma takılıyor dedi ve ben aldığım yüzüğü (tektaşı) gösterdim bende alıcam zümrüt olanından dedi

Yani diyeceksiniz ki niye her şeyini paylaşıyorsun Yakın arkadaşım çünkü insan mutluluğunu başka kimle paylaşır ama insan Bi tuhaf olmuyor değil ve ben çoğunu sonradan gördüm

Aynısı başıma geldi, yakın zamanda ikimizinde düğün vardı beraber gelinlik bakmaya gittik arkadaşım tesettürlü ve tarzı çok farklı. Onun düğünü benimkinden önce oldu ve benim beğendiğim gelinliğin tesettür halini yaptırıp aldı, yetmedi herşeyi taklit etti tabi ben bunu fark ettim bana mobilyanı nasıl alıcaksın falan diye sordu bende pembe yeşil bu renkleri söyledim kız gitmiş bi odasına pembe bi odasına yeşil koltuk almış 😂 o günden sonra baya bi mesafe koydum sonra da görüşmeyi kestim. İnsanı sinirlendiren şey fikir alması ya da yardımcı olmanı istemesi değil öyle olsa seve seve fikir veririm. Bunu sinsi bi şekilde yapıyo hatta senin beğendiğini beğenmiyor sonra gidip aynısı alıyo

benim de sevmediğim seyleri, hatta insanlarda görüp “ıyy” dediğim seyleri sonradan sevdiğim çok oldu. altın da bunlardan biri. neden bilmem evlendikten sonra bir altın aşkı başladı bende kfkf

onun dısında arkadasımda bir sey beğenirsem veya o beğendiği bir seyi bana gösterirse direkt link atsana ben de alıcam derim.

bi arkadasım var mesela tarzımız tamamen farklı ama aldığım her ayakkabının aynısını alır sonra gelir bana “senin ayakkabından aldım ehehhe” der.

kafa yoracağım bir durum değil ya benim. ben de etrafımdakilerden etkilenirim. sokakta kaç kişiyi durdurdum üzerindekini nerden aldıklarını sormak için 😂😂 yani bazı seyler sırf size özel üretilmediyse çok da kasmayın. su an öyle bir toplumda yasıyoruz. herkes birbirini etkiliyor

Bakış açısı demek ki
Yani ne bileyim beni hiç rahatsız etmez
Dikkat bile etmem
Hatta ben memnun kaldığım yada hesaplı aldigim her hangi bir şeyi bizzat tavsiye ederim
Cidden bakış açısı sizin buna takilmaniz ilginc sırf size urerilmemis ki kuzum

Koltuk, altın ,ayakkabı bilmem ne taklit edilir onu da anlamam ama hadi oldu tarzı olmayan insan işi der geçerim ama her şey herkese nasıl yakışabilir ki?
Ben çok zor beğenen bir insan olduğum içindir belki.

Hepsini geçelim hangimiz hiç aklında yokken arkadaşım aldı diye iki kedi sahiplenir ama ya ( konudaki tek güzel şey bu zaten)

Ne var ki bunda rahatsız olacak, sizin zevkinizi beğeniyor esinleniyor aynısını alıyor. Size bi kötülüğü dokunmuyor sonuçta.
Rahatsız edici ama yaa. İlkokulda lisede falan kopyalayan arkadaş olur ya onun gibi ergence çocukça bir durum oluyor ve bir süre sonra iğreti duruyor. Eltim de beni kopyaliyor. Baya koltuk takımı gidip aynısını aldı. Saçlarım kıvırcık diye gidipnayni şekil kıvırcık yaptırdı. Meslek gereği ceket etek falan giyiyorum. Tarzı hiç öyle olmamasına rağmen bayramlarda ceket etek giymeye basladi. Başlarda önemsemiyor insan ama sonra çok göze batıyor , nasıl desem onun evine gidince kendi evinize gelmiş gibi oluyorsunuz. Ya da normal sohbet edemez oluyorsunuz , mesela kızımı krese verdim. Bu durup durup kreşte kötü davranıyorlar ben asla çocuğumu vermem falan dedi bana sürekli. Kresten memnunum diyorum sen görmeden yapıyorlardı diyor. Neyse aradan üç ay geçmedi kendi kızını kreşe vermiş. Kreş çok iyi rahatladım falan diyor şimdi de.
Uzak sehirlerdeyiz diye sallanıyorum açıkçası. Ama sık görüşüyor olsak daralirdim cidden. Başta amaan banane diyor insan ama sonra dediğim gibi rahat sohbet edemez oluyorsunuz ne deseniz kayıt altında ve kopyalama ak gibi. Şahsen kendi kişisel görüşü olmayan birey olamamış insanlarla sohbet ilerletemiyorum.
Ha bu ara da benim kocam iyi değil seninki iyi seviyesinde beni sorgulamisti özel günlerini kutluyormu falan diye. Ama işte normal biri sorsa belki garipsemezsiniz ama o itici enerjiyi hissediyor insan.

Cok sevdigim ve yakın arkadasımı etkilemis olmaktan ben gurur duyuyorum ya. Mesela bende begenip alması beni gururlandırıyor :D gecen dedi hiç parfum sevemiyorum ama sen ne kokuyosun bir cicek gibisin dedi, koku da biraz karakteristik bir mesele olmasına ragmen hemen soyledim o da oyle koksun ben sevinirim yani. Ama bazıları var ki onunkinin sevgiden degil rekabetten oldugunu anlayabiliyorsunuz benim boyle de bir örnegim vardı, iste o zaman yazdıgınız gibi gıcık oluyosunuz. Hissediliyor bu. Çok yakın hissetmiyorsanız cok yakın da olmayın bence.

İnsan muhakkak ki arkadaşından ilham alır ve her parçasına o ilham yansıyabilir.

Ama adet , renk vb. şeyler aynı olmaz.

Psikolojik bir hastalık bile denebilir buna bence . Ben şahsen böyle birinden korkardım.

Ayrıca yakın olsaydınız o böyle birşey yapmazdı, sen ciddi manada yakın hissetseydin ilk taklitte bu konuyu açık iletişimle çözebilirdin.

Benim kuzenim de böyle ama 100 fırın ekmek yememesi lazım benim gibi olmak için 🤣 çoğu arkadaşımla benzer şeyleri alırız hatta dün akşam bi arkadaşımla buluştum çantamı beğendi bu benim artık sen yenisini al dedi boşattı kendi çantasını bana verdi çantamı aldı ben onlardan onlar benden influence olur. Mesela arkadaşım evlendi nişanım için onun bileziklerini aldırdım benim beğendiğim model için çizilir dedi kendim de birikim amaçlı almıştım zaten aynısından yine ondan gördüm ben bilezik takmam diyordum ama hoşuma gitti şıkır şıkır. ama kuzenim rahatsız eder bilmiyorum neden sevmiyorum dedikoducu benden yaşça büyük 7 8 yaş tek derdi beni stalklayıp dedikodumu yapmak herhalde ondan

Ya siz arkadaşsınız.. Böyle birbirinizden esinlenebilecek kadar samimisiniz diye düşünüyorum.

Birbirinizi Seviyorsanız böyle şeyler sizi rahatsız etmemeli
Esinlenmek tek taraflı birbirinden habersiz aynı şeyleri almakla olmaz
Nasıl olur anlatır mısınız?

Neden rahatsız ediyor ki bu sizi.
Zevkinize güveniyor demek ne güzel..
Yerinizde olsam bir şey alacağım zaman ben alcam sen de al istersen çok güzel falan derim.

Sevdiğim insanla aramda böyle şeyler asla sorun olmaz.

Hani paslaştığınız bir durum olsa arkadaşlar arasında paylaşılır derdim. Normalde paslaşmıyorsunuz.
Ve ilki duyduğum en garip taklit. Neden iki adet, beyaz, kehribar gözlü kedi?
Eğer 'Sende gördüm çok beğendim aldım, yada 'Nerden aldın bende alayım.' gibi bir ara muhabbet hiç yokta doğrudan evinde görüyorsanız durum yeterince tuhaf.

Genelde kendi zevki olmayan insanlar yapar bunu. Ben kabul edemem arkadaşlığa mesafe koyarım bu şekliyle rahatsız edici.
Sorun orda işte bana söylemiyor ben görüyorum evinde , evet mesafe koyucam sanırım.

Yani soylediginzi seylerin yarisi cok genel seyler. Koltuk ortusu dediginiz sey herrr yerde ayni her yerde. Sokak kedisi deseniz sürüyle var. Altin deseniz her kadinin bi kupesi bilekligi oluyo zaten.

Bu kadar sinir oluyosaniz gorusmeyi kesin bence. Asıl yakin arkadasim benim begendigim seyleri begenmeyince bozuluyorum. nasil begenmez yani onunda begenmesi lazim, nerden aldin demesi lazim, ballandira ballandira magazayi anlatip onuda almaya tesvik etmem lazim ajsjjs
Habersiz her şeyinin aynısından alınca görüşürüz🙂

Aynısı başıma geldi, yakın zamanda ikimizinde düğün vardı beraber gelinlik bakmaya gittik arkadaşım tesettürlü ve tarzı çok farklı. Onun düğünü benimkinden önce oldu ve benim beğendiğim gelinliğin tesettür halini yaptırıp aldı, yetmedi herşeyi taklit etti tabi ben bunu fark ettim bana mobilyanı nasıl alıcaksın falan diye sordu bende pembe yeşil bu renkleri söyledim kız gitmiş bi odasına pembe bi odasına yeşil koltuk almış 😂 o günden sonra baya bi mesafe koydum sonra da görüşmeyi kestim. İnsanı sinirlendiren şey fikir alması ya da yardımcı olmanı istemesi değil öyle olsa seve seve fikir veririm. Bunu sinsi bi şekilde yapıyo hatta senin beğendiğini beğenmiyor sonra gidip aynısı alıyo
Sorun habersiz ve sinsi bir şekilde yapması zaten.

benim de sevmediğim seyleri, hatta insanlarda görüp “ıyy” dediğim seyleri sonradan sevdiğim çok oldu. altın da bunlardan biri. neden bilmem evlendikten sonra bir altın aşkı başladı bende kfkf

onun dısında arkadasımda bir sey beğenirsem veya o beğendiği bir seyi bana gösterirse direkt link atsana ben de alıcam derim.

bi arkadasım var mesela tarzımız tamamen farklı ama aldığım her ayakkabının aynısını alır sonra gelir bana “senin ayakkabından aldım ehehhe” der.

kafa yoracağım bir durum değil ya benim. ben de etrafımdakilerden etkilenirim. sokakta kaç kişiyi durdurdum üzerindekini nerden aldıklarını sormak için 😂😂 yani bazı seyler sırf size özel üretilmediyse çok da kasmayın. su an öyle bir toplumda yasıyoruz. herkes birbirini etkiliyor
Benim öyle arkadaşlarım da oldu inan eğlenceli bile oluyor ama burdaki kritik nokta habersiz alması ve benim sonradan görmem eğer o kadar yakınsak bunu bana söylemesi lazım yoksa benim de hoşuma gidiyor tarzımın beğenilmesi ama bir yerden sonra rahatsız etmeye başlıyor

Rahatsız edici ama yaa. İlkokulda lisede falan kopyalayan arkadaş olur ya onun gibi ergence çocukça bir durum oluyor ve bir süre sonra iğreti duruyor. Eltim de beni kopyaliyor. Baya koltuk takımı gidip aynısını aldı. Saçlarım kıvırcık diye gidipnayni şekil kıvırcık yaptırdı. Meslek gereği ceket etek falan giyiyorum. Tarzı hiç öyle olmamasına rağmen bayramlarda ceket etek giymeye basladi. Başlarda önemsemiyor insan ama sonra çok göze batıyor , nasıl desem onun evine gidince kendi evinize gelmiş gibi oluyorsunuz. Ya da normal sohbet edemez oluyorsunuz , mesela kızımı krese verdim. Bu durup durup kreşte kötü davranıyorlar ben asla çocuğumu vermem falan dedi bana sürekli. Kresten memnunum diyorum sen görmeden yapıyorlardı diyor. Neyse aradan üç ay geçmedi kendi kızını kreşe vermiş. Kreş çok iyi rahatladım falan diyor şimdi de.
Uzak sehirlerdeyiz diye sallanıyorum açıkçası. Ama sık görüşüyor olsak daralirdim cidden. Başta amaan banane diyor insan ama sonra dediğim gibi rahat sohbet edemez oluyorsunuz ne deseniz kayıt altında ve kopyalama ak gibi. Şahsen kendi kişisel görüşü olmayan birey olamamış insanlarla sohbet ilerletemiyorum.
Ha bu ara da benim kocam iyi değil seninki iyi seviyesinde beni sorgulamisti özel günlerini kutluyormu falan diye. Ama işte normal biri sorsa belki garipsemezsiniz ama o itici enerjiyi hissediyor insan.
Bazıları bu durumu anlamıyor, kendine has tarzı ve karakteri olan insanları rahatsız eder bu durum

Back
X