tepkilerinizi eşinizle yalnızken gösterin..kvnizin yanında yapacağınız her türlü hareket sizin haksız olmanızı sağlayacaktır.evi terketmenizle planlanmış,davet edilmiş insanlar karşısında siz haksız görünürsünüz...yardıma çağırabileceğiniz birileri varsa yardım etmeleri için ricada bulunun.zaten sarfedeceğiniz eforu görenler size yardım edeceklerdir.içiniz,kalbiniz temiz kalsın...
mevlid herkese nasip olmaz sözünü okuyana kadar sizin haksız olduğunuzu düşündüm ama o kısmı okuyunca bi dur dedim kendime..bu laf ne demek acaba? mevlid yapmanın kimse nasip olup olmayacağına k.valideniz mi karar veecek? nasıl bir mantık..ama asıl sorun eşinizde bence,sorunlarınızı onunla çözmeye çalışın.
İşte bu noktada sizin yerinizde olsam oğlumun mevlüdünü değil bensiz konuşmalarını, karar almalarını dert ederdim. Oğlumun mevlüdünüde daha sonra eşimle yalnızken konuşurdum.
Saygımı bozmadan, nezaketle aynı evde olmama, beni ilgilendiren bir konu olmasına rağmen istişarelerine beni dahil etmemelerine kırıldığımı dile getirirdim.
Bir gün sonra yapılacak bir mevlüt birkaç gün önce ayarlanmıştır.
...
Neyin mevlüdünbü yapıyor k.valideniz ?
Kaygana ha buna bayıldım
Konuya gelince öncesi varmı bilmiyorum ama eşinizle kayınvalideniz sizi dışlamış gözüküyor fikrinizi bile almadan böyle birşeye kalkışması hoş olmamış ama yaşlılar işte kendi bildiklerine okuyorlar ama burda asıl suçlu eşiniz size hiç saygısı yok..Malesef tecrübeli olmadığım için buna bir çözüm sunamayacağım..
Oğlunuzun mevlüdü için sizde onlara sormadan organizasyon yapın yoksa erkeklerin keyfiyle pek hareket edilmez bildiğim kadarıyla..
siz sormasanız yarın kim geliyor diye söylemıyorlarda size ... cok enteresan ama aynı evde yaşayıp hizmeti senden beklıcekse ne kadar saygısızca
bence siz saygınızı ve edebinizi bozmayın hizmetinizide yapın cevapta vermeyın. gelen kişiler sizi her an bilen insanlarda olsa sınırlı görüyorlar.onlar gidincede yatıp uyuyun unutun herseyi.konuşmayın ikisiylede bence sizi hiçe sayıyorlarsa sizde sayın. şahsen ben olsam bunu yapar ve eşim hatasını anlayana kadar konusmazdım.sonrada eşimi affetsem kayınvalıdemle konusmazdım oda anlayana kadar. tabı bu şahsi fikrim ama ayıp etmişler. hizmetcimi tuttun sen kaygana hııı?
şeytana uyma...
çıktığın kapıdan girmek zor olabilir, tatsız olabilir.
sen eşinle başbaşa konuş. ben senin yanında bir arkadaşımla haftasonunu planlasam ve sana bunu son dakika söylesem hoşuna gider mi diye empati yaptırmaya çalış.
kendini yormayacak kadar ortalıkta görün yeter. bırak kayınvaliden halletsin işleri...
ben oğlumun mevlüd konusunu zaten eşime dedim.hani bunda bukadar ilgi alaka hemen ayarlamış etmişsniz diye.ve ben sanki hiiiççç ilgilenmeyecekmişim gibi halbuki evdeki bütün sorumluluk bana ait olacak.tutmuş bunlar ikisi konuşuyor kendi aralarında.işte bu yüzden oğlumuda alıp gidip mevlüdünüzü yapın evide temizleyin öyle gelirim diyip çıkasım var evden.madem benlik bişey yok.benim orda olmamada gerek yok.
hayırdır planlar yapılıyor, günler belirleniyor en son bana söyleniyor...kim hizmet edecek o kadar kişiye.. bana söylemediginze göre hizmetçi tutacaksınız galiba.
benden birşey umuyorsanız fikrimi alacaksınız.yoksa tek kılımı kıpırdatmam deseydinn..
arkadaşım çok sert oldu ama inan bende gıcık oldum hem eşinize hem kayınvalidenize...sen sonuna kadar haklısın...
neysem yinede benim gazıma gelme
gelen misafir olacak elbet... yardımını esirgeme. ama önümüzdeki haftasonuda mutlaka ama mutlaka kendi mevlüdünü okuttur. isterse kocanın cebinde 5 parası olmasın. diret sonuna kadar
İşte nevgul, yine birikmişlik, duygusallıktan dolayı fevri konuşmuşsunuz eşinizle sanıyorum.
Böyle konularda, daha sakin, daha içli net ve kısa cümleler kurarak derdimizi anlatmamız lazım.
Erkekler ailesiyle ilgili konu olduğunda kadın sert çıktığında mantıkları ters çalışmaya başlıyor, kontrollerini kaybediyorlar.
....
Şuan çıkıp giderseniz geri dönülmez bir yola girersiniz. Yenilmeyin içinizdeki öfkeye olur mu ?
...
Elinizden gelen kısmın az bir kısmını yapmazsınız o gun. Arada yorgunluğunuzu ifade eden bir kaç mola verirsiniz.
Bu zaman içerisindede size yardımcı olacaklar daha fazla devreye girecektir.
Mevlüt sonrası temizlik içinde ağır işleri yapmayın, yapmanızı isterlerse kendinizi riske atmak istemediğinizi söyleyin.
...
Şuan bunu söylemem sizi ne kadar sakinleştirir ya da ilgilendirir bilemiyorum ama inanın neyi ne kadar kontrol etmeye çalışırsanız o kadar kontrolden çıkıyor.
Bazı konularda, sizinle ilgili konularda kendinizi ön plana çıkarmamaya çalışın.
Aynı evde yaşamanın zorluklarıyla fazlaca dolmuşsunuz.
Ve hamilesiniz bununda etkisi oluyor. Unutmayın bu ayların çok daha zor ayları gelecek.
Artık bebeğiniz için yeniden az duymaya ve düşünmeye çalışmalısınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?