Objektif yazacak olan arkadaşlar akıl istiyorum.

Canım onu bunu bırak bir an önce ayrı eve çıkmaya bak yoksa sorunlarının arkası gelmez sinir hastası olursun.

sen de oğlunun mevlüdü için planladığın arkadaşların ve ailenden bi kaç kişiyi davet etsen, gelen hocaya da oğlumun sünnet mevlüdünü de yapıcaz diye uyarsan. duasının içinde oğlunun da ismini geçirivericek alt tarafı. (öyle olmuyor mu sünnet mevlüdleri?)
nasıl olsa ikramları eşin ödeyecekmiş e hizmeti de sen yapacaksın bence olabilir yani. tek sorun eşini ikna etmekte ona da bizim mevlüd için de ayrı masraf yapmaya gerek kalmasın bence falan diye tatlı dille halledebilirsin belki?

Haklıyken haksız duruma düşmüşsün gibi görünüyor.

Kayınvalidenin,sana önceden söylemesi gerekirdi.
Ama kayınvalidenin yanında,eşinle yaptığın konuşma yersiz olmuş.
İster istemez kıyaslama noktasına gelmişsin.
Ben isteyince olmuyor,annen isteyince oluyor demiş olmuşsun.
Onlar da sonradan meyva olayında,aramıza giremezsin,biz anne oğuluz mesajı vermişler.

Ben olsam,o olay esnasında,sadece kayınvalideme,keşke daha önce söyleseydiniz,haftaiçi benim için yorucu oluyor derdim.
Daha sonra yalnızken eşime,oğlumuzun sünneti konusunda baskı yapardım.

bende suna takıldım siz kayınvalıdenıze kaygana mı diyorsunuz kaygana bi yemek türü değilmi yahu :)

isiniz zor valla..Allah yardim etsin ne diim
cogu kisi kaygana lafina takilmis akasya duragindaki adam kaynanasina kaygana diyodu hep ben de oradan duymustum bu lafi

Şimdi objektıfllık ıstemıssınız önce şu cumlenızle ılgılı bırsey soylıyım ..

dayanamadım ne oluyo yarın diye sordum.bu sefer eşim diyoki annem evde mevlüd okutturacak.eşimde bir ilgi bir alaka.ve ben nerdeyse 3 ay olacak eşime oğlumuzun sünnet mevlüdünü okutturalım diye ısrar ediyorum oı hep bir bahane buldu.

Demişssiniz bende size diyorum ki benim bildiğim mevlüdü bilmemneyi ayarlayan kadındır.Organizeyi kadın yapar 3 5 yada daha fazla tanınmış kişileri çağırır.İşte pilav üstü tavuğu 1 adet tatlısı 1 adet tuzulusu ayranı her ne ise onlar ayarlanır hoca çağırılır okutulur..Ben eşlerin karıştığını duymadım..

dayanamadım ne oluyo yarın diye sordum.bu sefer eşim diyoki annem evde mevlüd okutturacak.eşimde bir ilgi bir alaka.ve ben nerdeyse 3 ay olacak eşime oğlumuzun sünnet mevlüdünü okutturalım diye ısrar ediyorum oı hep bir bahane buldu.

Buraya geleyim ÇOK AYIP kaynananın hem hamilesin belkı canın çekecek sanada vermesi lazım...Demek ki cahil bir bayan olduğu kanısındayım.Yol yordam bılmıyor yada senı sınır etmek için yapıyor...He eşinde aynı şekılde onunda dusunmesı lazımdı...

Tabiki oğlunu alıp gitme cahille cahil olma laf söz adap bilmez dıye bır söz vardır.
Mevlüttte tabiki bulun ama YORMA kendiniiiiiiiii illaki yardım edecek kişiler olacaktır.Belim ağrıyo de geç kenara bukadar....

Şu konuları okudukça o kadar sinir oluyorum ki; gelinlerini hizmetçi gibi gören kayınvalidelerin ve anakuzusu oğullarının toplatılıp uzak diyarlara gönderilmelerini, orada mutlu mesut beraber yaşamalarının herkese huzur vereceği ütopik bir dünya düşlüyorum.

Allah sabır versin canım, fevri davranıp evden gitme ama sonrasında bir surat as ki eşinde kayınvaliden de rahatsız olsun.

Son düzenleme:
ben seni çok iyi anladım canım kocanın senin sözüne önem vermemesi ama annesi dediğinde hemen olur demesi seni kızdırmış.bende olsam kızardım ama keşke kaynananın yanında değil de eşinle ayrı konuşsaydın.şimdi yapabileceğin pek birşey yok bence fevri davranma sakin olmaya çalış uygun bir zamanda eşinle bu konuyu konuş

Bence sen gayet sakin bir tepki göstermişsin.
Ben olsam ne yapardım kestiremiyorum şu an

Sizden saklıyorlar siz kulak misafiri olmasanız duymayacaksınız bile.
Bir de mevlüt günü tüm iş size bakacak,
kaldı ki çok daha önceden sizin çocugunuzun mevlütüyle ilgili eşinize kaç defa söylemişsiniz.

Olayın arkasından meyve tabaklarıyla nispet yapılacak vs vs....

Yazdıkça sinirlendim,
bu evde ben kimim ki degil mi der,
o an evi terkederdim!

Ama sen sogukkanlılıgını korumuşsun,
öyle devam et.
Eşinden de bunun acısını çıkart.

Offff vallahi ilk defa bir konuda bu kadar sinrlendim yahu

merhaba arkadaşlar belki ne yaptım merak edersiniz diye yazayım dedim.cuma akşamı eve gittim baktım oğlum çok mız mızdı zaten.aradım eşimi çok sinirliydim ama.dedim oğlan durmuyo gel temizlikmi yapacaksın ne yapacaksan yap dedim.eşim geldi o sıırada kayganada eltimdeydi oda geldi.tabi onun yapacağı şey belli.yatıp uzanmak.ha o yaşta iş yapsın demiyorum ama biraz daha düşünceli olabilir.eşimle beraber evi temizledik bende yardım ettim.ama kayganayada yeri geldi lafımı koydum dayanamadım."öyle yatıp oturmakla mevlid okutmak herkese nasip olur dedim."mevlidi okuttuk bitti mevlidin sonunda gittim hocayla konuştum.pazar günüde benim mevlidim var dedim.ayarladım.ben hocayla konuşurkenn baktım kaygana lafa karışıyor yok köye çıkmadan onuda halletsek falan.o anda işte ona şimdi sen sus diyesim geldi.bazı arkadaşlar demişler işte mevlidi bayanlar organize eder falan diye.ama işin maliyet tarafı eşime ait olunca mecburen onunda fikrini almam lazım ki ben eşimden habersiz ne olursa olsun birşey yapmak istemiyorum.onunda gönlü razı olmadan yaptığım şey bana huzur vermez.ve ayrıca hocayı ben tanımıyorum çok konuşmuşluğum yok kaygana tanıyor.neyse herkes evden gitti.yalnızken eşime dedim pazar günü oğlumuzun sünneti var itiraz edersen aylarca yüzümün güldüğünü göremezsin dedim.hiç itiraz istemiyorum dedim.pazar kalktık oturma odasını bir güzel süsledik.şekerlerimizi cumartesinden ayarlamıştık zaten.velhasıl oğlumun mevlüdü çok güzel oldu.

kesinlikle yapacağın şey şu, hazırlıklar için azıcık işin ucundan tut, ardından da bir hamilelik bahanesi uydur ve kılını kıpırdatma.. ayrıca imkanın varsa kocanla başbaşa yaşa.

Canım evini ayırmayı düşünüyor musun sen ondan haber ver.

Kaynananızın size söylememesinin nedeni sizi kendisine yakın görmeyişindendir,oğluna söylemiştir. Belli ki sizde yakın görmüyorsunuz kaygana diye de lakap takmışsınız.Yüzüne de söylemiyorsanız söyleyin de iki yüzlülük olmasın... Madem çocuğunuza mevlüt yapmak istiyorsunuz kocanızın ağzına bakmayın. Söylediniz,eşinizden atak göremediyseniz bizzat kendinizde halledebilirsiniz. Büyütülecek bir mevzu göremiyorum ortalıkta. Ayrıca kaynananız 68 yaşındaymış bu yaştan sonra gelen misafirler için ordan oraya mı koşturacak? Eminim hamile olmasanız da bir bahane bulurdunuz. Benim kaynanam 49 yaşında ama ben yine onun evindeyken yardımcı olurum,dikkat edin hizmetlenirim demiyorum. Misafirler gelir daha çok ben ilgilenirim. Meyve soyunca da davetiye beklemenize gerek yok canınız çektiyse sizde yeseydiniz. En ufak ayrıntılara takılıyorsunuz Allah kolaylık versin. Şeytanın size dediğini yapın bence sizde huzurlu olun kaynananızda.

Eşiniz gelip size yardım etmiş. Tehdit etmenize rağmen inada binmeden pazar günü olan mevlüdü yapmanıza onay vermiş.
Bu kadar uyumluyken eşiniz, asi değilken beraber temizlik yapıyorken neden annesine laf atma gereği duydunuz ?
O yapmışsa bir hata siz bu hatayı daha tatlılıkla gönlünüzün kırgınlığını belli edebilirdiniz.

Eşimin razı olmadığı şeyi yapmak bana huzur vermez diyorsunuz, annesine bunu yapmanızla gönlünüz huzur buluyor mu ?

Birlikte yaşamışlığın verdiği birikmişlikle yanlışlar yaparsanız hesabını ödemeniz zor olur.
Biraz daha ılımlı olmalısınız diye düşünüyorum.
...
Üstelik yaşlı birinden iş beklemenizde doğru değil.

Bu arada hayırlı olsun verdiğiniz mevlüd.

Son düzenleme:
canım arakadaşım sıkma canını çocuğuna yazık.eşine hesabını tabi ki sor.ama kaynananın karşısında asla boynunuda eğdirme.yavaş yavaş evini temizle,yemeklerini hazırlıklarını yap,mevlütün olacağı saate yakında rahatsızlanmış fenalaşmış numarası yap.kaynananın yanında elin karnında rahatsızmış gibi yap ki seni her işe koşmasın.gelen misafirlerde akrabalarda yardım etsin.eşine de mevlütten önce telefon aç aranızda hiç kırgınlık yokmuş gibi vicdanına oynayacak şekilde canım ben kendimi hiç iyi hissetmiyorum galiba misafirlere de ayıp olacak ama napiiiim çok kötüyüm de.eşin annesini arayıp durumu söyleyip seni fazla çalıştırmamasını söylesin.kendini üzme bu konularda Allah başka kederler vermesin.sağlıklı bir şekilde çocuğunu kucağına alıp ağız tadıyla büyütmen dileğiyle...

yorumunuz için teşekkür ederim.allah bozmasın aranızdaki muhabbeti.ben hep şeytanla iş birliği içerisinde olduğum için 5 yıldır benle kalıyor.ve 5 yıldır da her misafirine o koşturuyor sizin görüp fikir yürütttüğünüz gibi ne yapalım benide böyle çekecek.allah sabır versin kayganacuğuma.

Son düzenleme:

yorumun için ve hayır dileğin için çok teşekkür ederim.benim ondan iş beklentim olmadı olamazda.yapmasını isteyen kim.yorumlardada anlatabildiysem eğer benim tek derdim kayganam değil eşimdide.insan banada söyler dimi.ben hoş o evin içinde yaşıyorum ve evin herşeyiyle ben ilgileniyorum.en son duymamak hakkım olsa gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…