- 9 Nisan 2021
- 4.956
- 7.049
- 108
- 33
Yok hayır korunmana gerek yok dedi.HSG çektirdiğiniz ayda doktorunuz korunmanızı önerdimi radyasyondan dolayı?
Bana da öyle dedi ama bazileri korunduğu için merak ettim.Yok hayır korunmana gerek yok dedi.
Siz de röntgen ile çektirdiniz dimi HSGyi? Ultrason ile çekilen HSG de varmış diye soruyorum. Umarım sağlıklı bir şekilde bu ay gebelik elde ederizDoktorum hsg film çektirdiğim gün mide bulantım ve kasık ağrım olduğu için o gün cinsel ilişki önermedi. Ertesi gün düzenli ilişki önerdi ve Monodoks antibiyotik verdi.
Evet genel olarak röntgen ile cekiliyor ama ultrason ile çeken yerler de var. Anestezi gerekmiyor aslında sonuçta acısa da cok uzun sürmüyor ama siz bilirsiniz.Ben de anestezili çektirmeyi düşünüyorum özel bir laboratuvarda.Adetimin 3.günündeyim ona göre randevu alıp gideceğim.Doktorum rahim filmi çektirmemi istedi farklı bir şey söylemedi farklı yöntemlerle mi çekiliyormuş bilmiyordum
Geçmiş olsun çok umarim iyi gelir çektiğiniz ağrı mutlulukla son bulurMerhabaBen bugün hsg film çektirdim anestezi olmadan. Sanırım kişiden kişiye filmin etkisi değişiyor. Ben öncesinde hiç bir ilaç kullanmadım ancak 4 saat öncesinden birşey yiyip içmedim. Film çekilme esnasında verdikleri ilaç inanılmaz kasık ağrısına neden oldu sedyeden kalktıktan sonra mide bulantım oldu ve biraz kustum (ilacı çıkarmışım) o biraz rahatlattı ama 1 saat kasık ağrım oldu. Bir daha çektircek olsam sanırım anestezili çektirmek isterim. Hiç gerek yok o psikolojiyi yaşamaya. Sanırım benim şansıma kötü geçti. Ama iyi geçenlerde oluyormuş, etkisi çok az olanlar. Herşey bebiş için. Umarım herkesin gönlüne göre olur
Ben de o konuda fazla araştırdğım için kimisi acıdan bayıldım diyor kimisi dayandım ama bir daha olsa anestezi alırdım diyorEvet genel olarak röntgen ile cekiliyor ama ultrason ile çeken yerler de var. Anestezi gerekmiyor aslında sonuçta acısa da cok uzun sürmüyor ama siz bilirsiniz.
Ben de o konuda fazla araştırdğım için kimisi acıdan bayıldım diyor kimisi dayandım ama bir daha olsa anestezi alırdım diyoraçıkçası onun stresinden ve bende nasıl bir etki yapacağından emin olamadığım için anestezili olacağım randevumu oluşturucağım cumartesi günü çekilecek umarım
Sonucu güzel olduktan sonra çekilen her acıya değiyorBenim de çektirirken cok canım yandı bir daha asla çektirmicem hatta cocuk mocuk da istemiyorum artık dedimama sonradan düşününce aslında gayet dayanılabilinir bir ağrı ve çekimden sonra hemen geçiyor sadede hafif adet sancısına benzer sancılarınız olabilir. Cekimden sonra bol bol dinlenin
Evet kesinlikle değiyor. İnşaAllah HSG sonrası yakın zamanda güzel haberler alırız hep birlikte. Elhamdulillah sonuçum temiz cıktı ama çekim biraz uzun sürdü belki minik yapışıklıklar giderildi bilmiyorum. Ben öncesinde ağrı kesici ve sonrasında antibiyotik kullanmadım, doktorum vermedi ama karbonat içtim doğal antibiyotik niyetine. Radyasyonu vücudumdan atma derdindeydim biraz. Temiz hava, kahil hacamatı, evde kaktüs bulundurmak, çekirdekli üzüm, yoğurt, çilek ve portakal yemek. Bunlardan bazilerini yaptım size de tavsiye ederim.Sonucu güzel olduktan sonra çekilen her acıya değiyorumarım güzel sonuçlar alırız sizin sonucunuz nasıl çıkmıştı ve sonrasında nasıl bir süreç takip ettiniz
Teşekkür ederim öneriler için ben de dikkat edicem bunlaraEvet kesinlikle değiyor. İnşaAllah HSG sonrası yakın zamanda güzel haberler alırız hep birlikte. Elhamdulillah sonuçum temiz cıktı ama çekim biraz uzun sürdü belki minik yapışıklıklar giderildi bilmiyorum. Ben öncesinde ağrı kesici ve sonrasında antibiyotik kullanmadım, doktorum vermedi ama karbonat içtim doğal antibiyotik niyetine. Radyasyonu vücudumdan atma derdindeydim biraz. Temiz hava, kahil hacamatı, evde kaktüs bulundurmak, çekirdekli üzüm, yoğurt, çilek ve portakal yemek. Bunlardan bazilerini yaptım size de tavsiye ederim.
Zaten ufak tepek yapışıklıklar kendiliğinden temizleniyor ama eğer tüp tamamen tıkalıysa doktor bir kac defa tekrar su verip acmayı deniyor tabiiki.Çekilenlere sormak istediğim bir konu var ben özel bir görüntüleme merkezinde kendi doktorları ve anestezi uzmanları eşliğinde çekileceğim.Sonuçları kendi doktorunuza göstermelisiniz dediler.Çekim sırasında misal tüpler tıkalı olduğunda vs çeken doktor müdahale edip açıyor mu yoksa sadece film çekip sonucu mu veriyor merak ediyorum açıkçası çekilenler cevaplarsa sevinirim
Öncelikle çok geçmiş olsun süreci atlatmışsınız ben de cumartesi günü anestezili çekileceğim şimdiden stres sardıMerhabalar, şuan evden yazıyorum. Şimdi hem sonucu hemde sürecimi detayli anlatacağım.
Öncelikle sabah medicale gittik doktorum çikolata kistimi kontrol etti ve yine yok olmuş sonrasinda anestezili hsg için hazirlanmaya başladım. Evrak sureci , kan alma anestezi uzmani ile görüşme derken ameliyat kiyafetlerimi de giydim ve hazirdim bu arada 2500 TL ödedim. Normal bir ameliyat surecine hazırlanır gibi hazirladilar günü birlik olduğu için oda da değildim.nasıl uyuduğumu bile hatırlamıyorum ancak soğuktu ameliyathane , neyse adımı söylemeleriyle kendime gelmeye başladım.ancak kendime geldikce nasıl bir agrim var anlatamam yerimde duramıyorum gaz sancim var tuvaletim gelmiş durumda kivrandim durdum. Ağrı kesici yaptılar ama gecmiyordu gaz cikartarak kendimi rahatlatmaya çalıştım hatta birsey getirdiler çişimi yapmak istedim artık agridan baski yapiyordu yatakta ona yaptim kalkmadan ama bir an önce doktora gitmek istedim bir parça agzima biseyler atip topladkm kendimi ve doktora çıktım.Tuplerden biri şişmiş yani iltihaplı bebek istesekte istemesekte alinmasi gerekiyor diğeri de tıkalı yaklaşık 15 dk uğraşmış açmak için ancak açılmamış suanki şartlar da bebek ihtimali yok, bir tüp alinacak digerinin acilmasi denenecek acilirsa asilama ile ihtimal var ama olmazsa tup bebek biraz ağrılı biraz moral bozukluğuyla çıktım hastaneden smdi evdeyim agrim geçti
Anladım benim görüştüğüm yerde doktoru kendileri ayarlıyorlar isterseniz kendi doktorunuz ile birlikte de gelebilirsiniz o da yapabilir dediler.Ancak sonucu kendi doktorunuza göstermelisiniz dediler.İçime bir kuşku düştü orda acaba sadece doktor rahim filmi çekip sonucu verip yolluyor mu acaba diye düşündüm.Ama herkeste duyuyorum film sırasında sıvı yolladılar açtılar gibi yorumlar.İnşallah gerek yoktur ama sorun gördüğü yerde de müdahale etmeden filmi çekip göndermez beni heralde diye düşünüyorumZaten ufak tepek yapışıklıklar kendiliğinden temizleniyor ama eğer tüp tamamen tıkalıysa doktor bir kac defa tekrar su verip acmayı deniyor tabiiki.
Cok geçmiş olsun atlatmissiniz ve en azından artık sorunu biliyorsunuz bu harika bir haber ve olumlu düşünelim tüp açılabilir diye ☘ peki hiç ağrınız falan oluyor muydu tıkalı tarafta ya da iltihapli tarafta adet dongunuz düzenli miydiMerhabalar, şuan evden yazıyorum. Şimdi hem sonucu hemde sürecimi detayli anlatacağım.
Öncelikle sabah medicale gittik doktorum çikolata kistimi kontrol etti ve yine yok olmuş sonrasinda anestezili hsg için hazirlanmaya başladım. Evrak sureci , kan alma anestezi uzmani ile görüşme derken ameliyat kiyafetlerimi de giydim ve hazirdim bu arada 2500 TL ödedim. Normal bir ameliyat surecine hazırlanır gibi hazirladilar günü birlik olduğu için oda da değildim.nasıl uyuduğumu bile hatırlamıyorum ancak soğuktu ameliyathane , neyse adımı söylemeleriyle kendime gelmeye başladım.ancak kendime geldikce nasıl bir agrim var anlatamam yerimde duramıyorum gaz sancim var tuvaletim gelmiş durumda kivrandim durdum. Ağrı kesici yaptılar ama gecmiyordu gaz cikartarak kendimi rahatlatmaya çalıştım hatta birsey getirdiler çişimi yapmak istedim artık agridan baski yapiyordu yatakta ona yaptim kalkmadan ama bir an önce doktora gitmek istedim bir parça agzima biseyler atip topladkm kendimi ve doktora çıktım.Tuplerden biri şişmiş yani iltihaplı bebek istesekte istemesekte alinmasi gerekiyor diğeri de tıkalı yaklaşık 15 dk uğraşmış açmak için ancak açılmamış suanki şartlar da bebek ihtimali yok, bir tüp alinacak digerinin acilmasi denenecek acilirsa asilama ile ihtimal var ama olmazsa tup bebek biraz ağrılı biraz moral bozukluğuyla çıktım hastaneden smdi evdeyim agrim geçti
Benim de çekimimi radyoloji uzmanı yaptı sonra sonucu kendi doktoruma gösterdim. Radyololi uzmanı da sürekli bu çekimi yapıyor zaten tıkanıklık varsa açmaya çalışması gerektiğini biliyordur diye düşünüyorum. Ben de ilk sıvı tekrar geri aktığında pes etmicem tekrar denicem demişti. Siz de içinizin rahat etmesi için bence çekimden önce çekimi yapacak doktor ile bu konuyu konuşmalısınız yine de.Anladım benim görüştüğüm yerde doktoru kendileri ayarlıyorlar isterseniz kendi doktorunuz ile birlikte de gelebilirsiniz o da yapabilir dediler.Ancak sonucu kendi doktorunuza göstermelisiniz dediler.İçime bir kuşku düştü orda acaba sadece doktor rahim filmi çekip sonucu verip yolluyor mu acaba diye düşündüm.Ama herkeste duyuyorum film sırasında sıvı yolladılar açtılar gibi yorumlar.İnşallah gerek yoktur ama sorun gördüğü yerde de müdahale etmeden filmi çekip göndermez beni heralde diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?