ocak demiri yağı

15beyonce

çok mutluyum...
Kayıtlı Üye
19 Mart 2011
1.201
2
66
İstanbul
merhaba arkadaşlar bu çok canımı sıktı bana yardım edin daha yeni evliyim ocağım ankastre siyah cam birde normal ocakdemiriyağ yandı galiba üstünde çifledim olmadı bulaşık makinasına attım olmadı bi tğrlü çıkmıyor napıcamyardım edin ne kullanıcam siyah can ankastrede hiç temiz olmuyor sprey aldım mutfak için yağ çözücü gibi bişey o biraz iyi oldu ama daha iyi ne olabilir

bulaşık makinesine atıp işi zorlaştırmışsın arkadaşım yapış yapış olur öyle.ben kovaya suyu doldurup içine yağ çöz boşaltıyorum nerdeyse yarısına kadar. demirlerinide içine koyuyorum 1 saat kadar sonra tamamen yağı akmış oluyor.

buyöntemidenicem çok rahatsız edici bişeyyaaa

bulaşık makinesine hafta bir atıp yıkarsan bu kadar fazla yağlanmaz..ama çok fazlı yağlıyken makineye atmışsın ki yağların daha çok pişmesine neden olmuşsun...ocak demirlerini geniş bi kabın içine koyup üstüne kaynar suyu ve bolca yağçöz birazcık asprin denen deterjandan dök..ben geceden yapıyorum bunu sabah sadece yıkayıp kurutmak kalıyo...yağlar eriyip gidiyo...bu arada aspirin harika bi deterjan mucize gibi zor kirlerde çok işe yarıyo...:82:

aspirin mi hiç duymadım normal marketlerde bulunur mu

gerçekten mucize gibi bişey şu aspirin her markette bulunurmu bilmiyorum ama SIR diye bi marka kırmızı püskürtmeli kutusu var ben normal bir marketten almıştım

bu yağlanma tek kullanımda oluşan bir şey değil öyle değil mi? Benim ocağım5 yıllık hiç öyle zorlayan bir sorunla karşılaşmadım. Sık sık kızartmada yaparım ama aynı sıklıkta da yıkarım. Hemen hemen haftada 1-2 defa normal bulaşık deterjanını sulandırıp süngerin sırt kısımıyla yıkarım bazende cif kullanırım hiç öyle yapış yapış olmaz. Arada birde makineye atarım o kadar. Bence çözüm sıklıkla temizlemekte, öyle çok uğraşmaya da gerek yok. Hepinize kolay gelsin.

denemedim daha yenidaha sık sık temizlerim yaa bu neden böle oldu bilmem yağ çözücüde bekletmim mi kötü mu oluyor dahada

Ankastre Ve Cam Arçelik Bende de Vesef Hemen Yağlanıyor Nomal Ocaklar Gibi Değil Sanki Etraftaki Tüm Yağı Kiri Kendine Çekiyor Yapıştırıyor.. Malesef Çok Zor Çıkıyor Demirden de Demirin Oturduğu Yerden de..

Bi Çare Bulursanız Bana da Söyleyin..

mutfağımı görev özenir ama maalesef arçelik siyah cam ocak bende de var normal beyaz fırınları günlük sabunlu süngerler parlatabilirsin ama bu cam üstündeki yağlar çıkmıyor tek çare her yemek sonrası cifle güzelce ovmak böyle bile tam temiz olmuyor cam üstünde lekeler kalıyor çözüm bulan varsa yazıversin çok makbule geçer

camlardakileri ben spreyler var onla çok rahat çıkartıyorum demiride yağ çöze yatırdım siyah olanlar çıktı ama beyaz demirler mahvoldudaha 3 aylık ocağı mahvettim beyazların rengiaktı iğrenç oldu ama siyahdemirlerçıktı hayyyyyy allah yaa

yağ çözücüyü sulandırmazsan mahvedersin tabi ( ama için rahat değilse servisten demirlerini değiştirebilisrsin cüzzi bi fiyata... aspirin bütün marketlerde var artık ama deterjancılardan açık olarak alıyorum çünkü yetiştiremiyorum artık çok fazla kullanıyorum...

sulandırdım yahhuu

bimde satılan güldal yağ sökücüyle kurtuluyorum öyle sıklıklada yıkamıyorum çok kötü olduğu zaman hemen mutfak tezgahının üzerinde sıkıp bekletiyorum daha sonra bulaşık deterjaıyla yıkıyorum pırıl pırıl oluyor yeni gibi tavsiye edrim

Siyah demirleri yağ çözücüye koydum az önce umarım renk akması gibi birşey olmaz sulandırdım tabiki de...
Yorumları okuyunca korkmadım değil hani...

bENİMDE fırınım siyah cam evet leke oluyor ama ben temizlikte zorlanmıyorum.. demirlerini her bulaşık yımada makineye atıyorum..
normaldede cilit bang ile siliyorum hemen çıkarıyo yağları makineye atarkende üzerine biraz cilit bang döküp öyle atıyorum makineye avsiye ederim ben..

birde camın temizlendikten sonra izsiz temizlenmsi için cif mutfak çamaşır suyu katkılı kullanıyorum camı lekesiz tertemiz yapıyor..

Benim ocağın da çam Ocak. Her gün düzenli olarak sprey şişede satılan yağ sökücü ile silerim 2 defa durulanmış bez ile son olarak çam bezi ile 3 defa durulayın oluyor yani temizliği zahmetli. Benim çözemediğim sorun ise üzerindeki demirlerin temizliği, döküm olduğu için en ufacık yağı emiyor yemek pişme esnasında müdahale edemediğim için iyice yanıyor ve yerleşiyor ne yaptıysam temizleyemedim bir bilen varsa ne olur yardımcı olsun lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…