ocak-şubat ayinda tup bebek deneyecekler hadi birbirimize destek olalim

Mikro çipli tüp bebek tedavisinin uygulanması

Teknolojide sağlıklı spermlerin seçilmesinde yardımcı olacak sperm çipleri geliştirilmiştir. Sperm çiplerinde vücutta olan sistemi taklit edebilen mikro kanalcıklar bulunmaktadır. Mikro kanallar kaliteli spermlerin seçiminde önemli bir rol oynar. Bir bölümde spermler toplanırken, sağlıklı ve kaliteli olanlar mikro kanallardan süzülerek başka bölümde toplanır. Seçilen bu spermler sayesinde, uygulanan mikro enjeksiyon yönteminde elde edilen gebelik şansı daha yüksek olur. Kaliteli spermlerle yumurta hücresinin döllendirilmesi sayesinde, kaliteli embriyolar oluşturulur. Bunu uygulayan kliniklerde başarı oranı oldukça yüksektir.

Mikro akışkan çip teknolojisinde normal olarak spermler kadının vajinasına geldiklerinde rahim kanalına girmektedir. Buradaki mukus adındaki salgıdaki hormonların etkisiyle bazı mikro kanallar oluşur. Mikro kanalcıkların görevi aynı süzgeç gibidir. Spermleri burada süzer. Kanalların içinde sadece sağlıklı olan spermler geçebilir. Tıpta başka alanlarda da kullanılan mikro çip teknolojisi, tüp bebek tedavisinde çok önemli bir gelişmedir. Mikro enjeksiyon yönteminde sağlıklı spermlerin kullanılmasına olanak vermesi sayesinde, gebelik elde etmek oldukça kolaylaşmıştır. Bu maratonu kazanan her zaman sağlıklı olan spermlerdir. Bunların yumurta hücresini döllenme yeteneği daha fazladır.
Prof.Dr.Bülent Tıraş[/QUOTE]
ir[/QUOTE]

Merhaba kizlar insallah Allahim gönlünüze göre verir. Benim on gün once transferim oldu üç adet üçüncü gun 8 hücreli embriyo transfer edildi bugun 10. Günüm ve dayanamayip test yaptirdim. Sukurler olsun pozitif. Değer 157.75 cikti ilk denemem sizce ikiz olabilir mi?
Hayirli olsun cnm. Ilk tup bebek denemen mi ve nerde yaptirdiniz?

Al bendende okadar cnm ya..kocaman bi lahana tursusu aldrttm esime☺canm cok istiyooo..ben sanmiorm.bi zarar
olsun..fazlasi zarar olur bence.
Bn annemn yaptigindan yiorum we suyunu da iciorum delirdim sanirim :) su an bile agzim sulanio ;)

Cnm hosgeldn nerelerdesin?neler yaptn?iyimisin?
Saol canim. Sizler nasilsiniz? Burda msjlarinizi okuyunca positiflesiyorum tekrardan. Uzuntuyu biraz olsada atlattim. Cnm insallah sizlerden iyi haberler aliriz. En heycanli tarafi bu tedavide beklemek diyil mi.

Saol canim. Sizler nasilsiniz? Burda msjlarinizi okuyunca positiflesiyorum tekrardan. Uzuntuyu biraz olsada atlattim. Cnm insallah sizlerden iyi haberler aliriz. En heycanli tarafi bu tedavide beklemek diyil mi.[/QUOTE

aynen oyle cnm hatrlarsan nasil heyecanliydim korkuyodum hemen geciverdi zaman ama simdi gecmek bilmiyor:(insallah cnm hayrlisi olsn..tekrar deneyecekmisn?

[QUOTE="dionisya, post: 39314136, member: Transferin 7.günü toplamanın 9.günü bu arada[/QUOTE]
Sonucun süper ozaman canım yaa çünkü erken yanii.ayniyiz seninlee ben erken diyee yaptiramiyorum korkuyorum çıkmazsa diyee.belirtin falan varmiydii neler hissettin insaallah kat kat artar canim.bizede bu gunler nasip olur insaallah. Yarin yaptirsam bende olur mu acaba transferim pazartesi olmustu yarın 8.gunde oluyorum.

[QUOTE="dionisya, post: 39314136, member: Transferin 7.günü toplamanın 9.günü bu arada
Sonucun süper ozaman canım yaa çünkü erken yanii.ayniyiz seninlee ben erken diyee yaptiramiyorum korkuyorum çıkmazsa diyee.belirtin falan varmiydii neler hissettin insaallah kat kat artar canim.bizede bu gunler nasip olur insaallah. Yarin yaptirsam bende olur mu acaba transferim pazartesi olmustu yarın 8.gunde oluyorum.[/QUOTE]
Cnm benmde pazartesi olmstu yarin 7.gunumuz oluo bizim..ilk gunu saymiosun yani pazartesiyi☺

[QUOTE="dionisya, post: 39314136, member: Transferin 7.günü toplamanın 9.günü bu arada
Sonucun süper ozaman canım yaa çünkü erken yanii.ayniyiz seninlee ben erken diyee yaptiramiyorum korkuyorum çıkmazsa diyee.belirtin falan varmiydii neler hissettin insaallah kat kat artar canim.bizede bu gunler nasip olur insaallah. Yarin yaptirsam bende olur mu acaba transferim pazartesi olmustu yarın 8.gunde oluyorum.[/QUOTE]
10. Gunu bekle derim. Normalde doktorlar 10.gun degerini bile kabul etmiyor.illa 12 ve sonrasindaki 2 testi istiyorlar

H
Sonucun süper ozaman canım yaa çünkü erken yanii.ayniyiz seninlee ben erken diyee yaptiramiyorum korkuyorum çıkmazsa diyee.belirtin falan varmiydii neler hissettin insaallah kat kat artar canim.bizede bu gunler nasip olur insaallah. Yarin yaptirsam bende olur mu acaba transferim pazartesi olmustu yarın 8.gunde oluyorum.
Cnm benmde pazartesi olmstu yarin 7.gunumuz oluo bizim..ilk gunu saymiosun yani pazartesiyi☺[/QUOTE]
Himm ozaman daha erkenn bizim icin off ama olmuyorki boylee meraktan ölüyorum varmi yokmu diyeee.sen ne zaman yaptirmayii düşünüyorsun pekii varmii biseylerr sendee

Bu arada benimdee ilk denememmm.3.gun embriyosu 3.kalite normal kalite dedi doktor insaallah iyi sonuclar aliriz hepp birlikteee

Gecer cnm cogu gitti azi kaldi hayirlisiyla. Bende sogan kurune basladim, dr bidahaki ay gel hormon testleri yapalim dedi. Allah izin verirse kis a kadar hamile kalamazsam, kis in turkiyede baslamak istiyoruz.

H

Cnm benmde pazartesi olmstu yarin 7.gunumuz oluo bizim..ilk gunu saymiosun yani pazartesiyi☺
Himm ozaman daha erkenn bizim icin off ama olmuyorki boylee meraktan ölüyorum varmi yokmu diyeee.sen ne zaman yaptirmayii düşünüyorsun pekii varmii biseylerr sendee[/QUOTE]
Valla bana kalsa hemen yaptrmak istiorm☺dayanamiorm bende..10.gun dusunuodm ama bugun biraz fikrm degsti sanki..8.gun yaptrrm belki ama 8den once yaptrmam..benm goguslerm kocaman oldu uykusa bile cok agriyo uclari yanio.bide gunde bir iko defaf hafif regl agrilari 10 saniyelk filan..baska bisey yok..sende ??

Himm ozaman daha erkenn bizim icin off ama olmuyorki boylee meraktan ölüyorum varmi yokmu diyeee.sen ne zaman yaptirmayii düşünüyorsun pekii varmii biseylerr sendee
Valla bana kalsa hemen yaptrmak istiorm☺dayanamiorm bende..10.gun dusunuodm ama bugun biraz fikrm degsti sanki..8.gun yaptrrm belki ama 8den once yaptrmam..benm goguslerm kocaman oldu uykusa bile cok agriyo uclari yanio.bide gunde bir iko defaf hafif regl agrilari 10 saniyelk filan..baska bisey yok..sende ??[/QUOTE]
Valla canim goguslerde sadece yanlarda agri var oda dokununca.geceleri ates basmasi ve vucudum sicak oluyor camii bile actiriyorum yanii.gunduz usuyorum ama.bide su gibi akintim var az biseyy.bidee tuzluu eksilii seylere bayiliyorumm.yesil zeytin vee sarimsak tursusuuu:))

Kaç tane kaçıncı gun embriyo su canım

Valla bana kalsa hemen yaptrmak istiorm☺dayanamiorm bende..10.gun dusunuodm ama bugun biraz fikrm degsti sanki..8.gun yaptrrm belki ama 8den once yaptrmam..benm goguslerm kocaman oldu uykusa bile cok agriyo uclari yanio.bide gunde bir iko defaf hafif regl agrilari 10 saniyelk filan..baska bisey yok..sende ??
Valla canim goguslerde sadece yanlarda agri var oda dokununca.geceleri ates basmasi ve vucudum sicak oluyor camii bile actiriyorum yanii.gunduz usuyorum ama.bide su gibi akintim var az biseyy.bidee tuzluu eksilii seylere bayiliyorumm.yesil zeytin vee sarimsak tursusuuu:))[/QUOTE]

O az akinti bendede var ama cok deil..tursu ve zeytin konusunda ayniyiz☺her ogun 1kg yiyeblrm

Çok afedersiniz gazim oluyor yüzümde sivilceler var karın kisminda hafif ağrılar ve bicaklanmalar var şeffaf akıntı birde su an olanlar bunlar..

Back
X