Bende o yüzden huzursuzum ilk defa duydum böle biseyiAllah allah bu cevap beni hiç tatmin etmedi şuan ne demek yumurtalık yapın farklı yani
Teste ilk başladığında c çizgisi ( kontrol çizgisi) koyu, t çizgisi silik oluyor. Öncelikte t çizgisi c den daha koyu ya da en az c kadar koyu oluyor burada pik yapmış kabul ediliyor. Bunu görünce 24-36 saat içinde yumurtlayacağını anlıyorsun. Teste devam ediyorsun. T çizgisi silikleşince yumurtladığını anlıyorsun. Yumurta 24 saat canlı kalabiliyor o nedenle koyu çizgiyi ve silikleştiğini gördüğün günleri değerlendiriyorsun,Koyulaşmasına göre falan yumurtlama ya da yumurtanın çatladığını belirliyoruz öyle mi?naz2018
Umarım bu söylediğin gibi hamilelik belirtisidir ve yakında güzel haberler alırsın.Kızlar kirpiklerim çok dökülüyor gözlerimi ovuşturuyorym elime en az 3 tane kirpik geliyor bazen gözümün içine kaçıyor Ayy heyecan bastı oğluma hamileyken resmen kirpiksiz kalmıştım
Aminn canim insallah bozukturPazar gunu yine yaoicam yrn adet olmazsam tabiHoşgeldin
Umarım güzel haberleri alırsın ocak ayında.
umarım gelecek ay çift çizgi olur canım denemeye devam
biraz dağılmış fazla mı damlattın acaba ya da test bozuk olabilir mi? Umarım test bozuktur sonuç yanlıştır :)
Ahh canım inşaAllah :)Umarım bu söylediğin gibi hamilelik belirtisidir ve yakında güzel haberler alırsın.
Evet canım ya kesinlikle biliyorum ki regl olacağım kafam çok rahattı. şimdi ben de katıldım önce yumurtlama sonra da test için heyecanla ve sabırla bekleme süreci.. umarım ocak ayı hepimize iyi gelir.Beklemiş kan olması muhtemel canım inşallah uzun sürmez. Bak heyecanımıza şimdi ortak olacaksın bu zamana kadar tuzun kuruydu :) :) :)
Ilginç doktor gerçekten ben ne zaman gitsem ultrason ile bakıyorlar hep 8 ayda iki kere hormon testi yaptılar. Tahlil isteseydin keşke kanda baktırsaydın
Kızlar ultrason konusunda haklı olabilirler. Benim burada gittiğim doktor ultrasonla bakmadan önce Türkiye’den eski görüntülerimi istedi. Ameliyat öncesi görüntüler vardı ve oradaki doktorum da ameliyat notu yazdı. Ama ameliyat sonrası yapılan ultrasonlar kayıt edilmediği için, o zaman ben bakacağım dedi. Ama eğer çıkarıp bir görüntü gösterseydim onu referans alacaktı. Ki sözünü ettiğimiz süre 1 ay değil 1 sene :) burada benim duyduğum hamilelik yolunda gittiğinde de her seferinde ultrasonla bakmıyorlarmış. Ama ne kadar doğru bilmiyorum. Olurda yaşarsam söylerim size :)Ultrason sağlıklı bişey değilmişmiş :) bende bi daha ona gitmem. Bi de şikayet etcem. kaale alırlar mı bilmiyorum ama deniycem. Adet günüm olmadığı için hormon tahlili yapmamasını anlıyorum.
Burda bakılıyor canım her ay. takipte oluyorlar.Kızlar ultrason konusunda haklı olabilirler. Benim burada gittiğim doktor ultrasonla bakmadan önce Türkiye’den eski görüntülerimi istedi. Ameliyat öncesi görüntüler vardı ve oradaki doktorum da ameliyat notu yazdı. Ama ameliyat sonrası yapılan ultrasonlar kayıt edilmediği için, o zaman ben bakacağım dedi. Ama eğer çıkarıp bir görüntü gösterseydim onu referans alacaktı. Ki sözünü ettiğimiz süre 1 ay değil 1 sene :) burada benim duyduğum hamilelik yolunda gittiğinde de her seferinde ultrasonla bakmıyorlarmış. Ama ne kadar doğru bilmiyorum. Olurda yaşarsam söylerim size :)
Benim doktor ameliyat sonrası rahimin durumu nedir bunu görmek istedi o görüntüler ile göremeyince de güncel haline kendisi baktı. Tabiki orada çok farklı. Bir sene öncesine kadar ben de orada yaşıyordum. Miyom ameliyatı olmadan önce aynı ay üç farklı doktor gördü hepsi de kendi ultrasonunu yaptı. Kimse kimsenin yaptığını referans almıyor. Türkiye’de bazen hastane değiştirince kan testleri bile tekrar yapılıyor. Bu doğrudur yanlıştır bilmiyorum sadece bakış açıları çok farklı demek istedim. Sağlık sektöründe görüntüleme merkezleri ile anlaşmalara bağlı gereksiz tetkikler yapıldığına dair genel bir kanı zaten var. Ama bunu söylemem, Senin kaygıların önemsiz dediğim anlamına gelmez.Elbette haklısın reglin gecikmişse cevap aramak en doğal hakkın.Burda bakılıyor canım her ay. takipte oluyorlar.
Senin durum farklı, büyük bi ihtimalle rahim yapına yani değişiklik olmayacak bişeye bakmışlardır öyle 1 ay da değişmeyecek şeylere.
Ama ben ona 15 gündür sancım var daha önce olmadı böyle bişey diyorum. Keyfi gitmiyorum ki. Kist kısa sürede oluşabilecek bişey. Ya da başka bişey de olabilir.
Radyoterapist arkadaşım ultrasonun yaydığı radyasyon bi saat telefonla uğraşmak kadar dedi. Abartıyorlar dedi. Yıllarca mikrodalgada da aynı şeyi söylediler zararlı almayın dediler. Yıllar sonra ortaya çıktı. Telefonlardan bile azmış yaydığı radyasyon. Aynı o hesap.Benim doktor ameliyat sonrası rahimin durumu nedir bunu görmek istedi o görüntüler ile göremeyince de güncel haline kendisi baktı. Tabiki orada çok farklı. Bir sene öncesine kadar ben de orada yaşıyordum. Miyom ameliyatı olmadan önce aynı ay üç farklı doktor gördü hepsi de kendi ultrasonunu yaptı. Kimse kimsenin yaptığını referans almıyor. Türkiye’de bazen hastane değiştirince kan testleri bile tekrar yapılıyor. Bu doğrudur yanlıştır bilmiyorum sadece bakış açıları çok farklı demek istedim. Senin kaygıların da önemsiz demedim. Elbette haklısın reglin gecikmişse cevap aramak en doğal hakkın.
Benim o da var ama bana faydası yok dişçi çünküRadyoterapist arkadaşım ultrasonun yaydığı radyasyon bi saat telefonla uğraşmak kadar dedi. Abartıyorlar dedi. Yıllarca mikrodalgada da aynı şeyi söylediler zararlı almayın dediler. Yıllar sonra ortaya çıktı. Telefonlardan bile azmış yaydığı radyasyon. Aynı o hesap.
Benim de her meslekten arkadaşım var bi tek doktor yok
Zaten mikrodalga da kullanmamak gerekiyor :) ama radyolojide çalışan insanlar erken emekli oluyorsa, hamileyken radyoloji odalarına sokmuyorlarsa çok da küçümsenecek gibi birşey olmayabilir. Kanser hastalarında sık görüntüleme yapılır mesela, ama doktorlar bunu 3 saat uçak yolculuğunda alacağın radyasyon kadar alacaksın ama yolumuzu çizeceğiz diye tarif eder. Yani biraz fayda zarar ilişkisi ile göze alınıyor böyle şeyler.. ben de sağlık sektörünün kıyısından köşesinden içindeydim, 25 yaşında grip oldum diye gidip burun mr ı çekip, senin burnun kırık ameliyat edelim diyen de oldu, öksürüyorum diye gittiğim göğüsçü solunum testi ile alerjik astım teşhisi koymaya da kalktı ve kalbinde üfürüm var diye kardiyologa da sevk etti. Bunların hepsi gereksiz tektik ve gereksiz teşhisti benim için. Tekrar söylüyorum senin soruların varsa cevabını veren ve seni rahatlatan bir doktor olmalı karşında. Tetkiklerin de yapılmalı.. Ama bizde bilirsin grip olunca 1000 mg antibiyotik içtik, gittiğimiz bir doktor onu vermediğinde iyi doktor değil dedik yıllarca. Ama şimdi ne deniyor,bir salgın olursa risk altında olduğumuz çünkü çok antibiyotik kullandığımız için bağışıklık kazandığımız. Şimdi kontrol altına almaya çalışıyorlar.. söylediğim böyle bir şeydi yani.Radyoterapist arkadaşım ultrasonun yaydığı radyasyon bi saat telefonla uğraşmak kadar dedi. Abartıyorlar dedi. Yıllarca mikrodalgada da aynı şeyi söylediler zararlı almayın dediler. Yıllar sonra ortaya çıktı. Telefonlardan bile azmış yaydığı radyasyon. Aynı o hesap.
Geldim doktordan kızlar. Adet olmadım daha. Bebek düşünüyoruz dedim. Hormon tahlili yapıldı mı dedi yapıldı dedim. Sıkıntı var mıydı dedi. E2 düşük dedim. O sıkıntı değil. Düzenli adet oluyorsan yumurtan gelişiyordur dedi. Ultrasonla bakıldı mı dedi geçen ay bakıldı dedim. Bişey çıktı mı dedi çıkmadı dedim. Tamam sıkıntı yok o zaman çıkabilirsin dedi. Bende bakmayacak mısınız hormonlarıma ya da ultrasonla dedim. Öyle her ay ultrasona mı girilir dedi. Ben en son 3 yıl önce girdim dedi. Fransa'da 4 yılda bir izin veriliyor dedi. İçimden ulan bana ne Fransa'dan ne anlatıyorsun dedim :) mal çıktı yani doktor sağolsun. 15-16 gündür sancım var adet gibi ama tek taraflı dedim. Strestendir o dedi. Stres yaparsan olmaz dedi. Ya kist falan varsa dedim. Geçen ay çıkmadıysa yoktur. Oluşsa bile 1 aylık olduğu için adetle atılır dedi. Adetin geçti mi dedi bende 3 gün ama yumurtlamam geç oldu dedim. Nerden anladın dedi. Ateş ölçüyorum dedim. Güzel ama evde yapılan testler var onlardan al şansını arttırır dedi.
Sonra başladı benle sohbet etmeye nerelisin ne iş yapıyorsun ne zaman evlendiniz memleket neresi. Ya sabır diye diye anlattım. Sinirden kudurdum yaa.Önceki doktorum bunun yanında çok ilgiliydi.
Bu da ilgili ama gereksiz bi ilgi :) Azarlar gibi konuştu hep.
Denemeye devam canım. Umarım gelecek ay beklediğin haber gelecektir. Şimdi güzelce kafanı boşaltıp kendini yenileme zamanı. Sonra yumurtlama ile birlikte kaldığın yerden devam edeceksin :)Kızlar adet oldum düzenli olan adet düzenim de bozuldu sonunda 3 gün erken oldum artık hayırlısı bu Rabbim dilediğine verir dilemediğine vermez kısmet artık .
Sonucun cıkınca beni etiketle kuzumRadyoterapist arkadaşım ultrasonun yaydığı radyasyon bi saat telefonla uğraşmak kadar dedi. Abartıyorlar dedi. Yıllarca mikrodalgada da aynı şeyi söylediler zararlı almayın dediler. Yıllar sonra ortaya çıktı. Telefonlardan bile azmış yaydığı radyasyon. Aynı o hesap.
Benim de her meslekten arkadaşım var bi tek doktor yok
Gerçekten artık çok yoruldum 1 yıla yaklaştı nerdeyse her ay aynı şeyler ne kadar sabır işi bu bugün o kadar dua ettim Allah halime acıdı galiba daha fazla ümit etmeyeyim diye 3 gün önceden geldi.Denemeye devam canım. Umarım gelecek ay beklediğin haber gelecektir. Şimdi güzelce kafanı boşaltıp kendini yenileme zamanı. Sonra yumurtlama ile birlikte kaldığın yerden devam edeceksin :)
En azından o konuda yardımcı olurBenim o da var ama bana faydası yok dişçi çünkü
Sonuç çıktı canım gündüz. <2 yazıyorSonucun cıkınca beni etiketle kuzum
Kayınvalideme gidiyorum ya kaçırmıyım yazıdıgını merakla bekliyorum
Biliyorsun stres de çok etkiliyor. Bir sürü insan ne zaman umursamadım o zaman hamile kaldım diyor. Sen de mutlaka kendine, seni mutlu edecek ve oyalayacak uğraşlar bulmalısın. Çok önemli çok istediğimiz bir şey yokmuş gibi davranmamız bence mümkün değil ama ben tercihen hayatta sadece bu amaç için yaşamadığım günden beri çok daha rahatım. Bu zamana kadar olmadı, böyle yaşamak da olumlu sonuç getirmedi belki ama yıpranmadım, yorulmadım en azından. Bu da bir faydadır diyorum kendi kendime.Gerçekten artık çok yoruldum 1 yıla yaklaştı nerdeyse her ay aynı şeyler ne kadar sabır işi bu bugün o kadar dua ettim Allah halime acıdı galiba daha fazla ümit etmeyeyim diye 3 gün önceden geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?