Bundan önce ki doktor erkekti ama hastanedeki tek kadın doğumcu olduğu için çok yoğun oluyordu. Resmen izdiham oluyordu. Belki de ondan ilgilenemedi bilemiyorum. Bende kadın doktor erkek doktor ayırmam. Kalbimde rahatsızlık var benim kaç kere ekg çekildim erkek çalışana. Kaç doktora göğsümü açtım çekindim ama mecburdum. Alttan muayene etmediği sürece erkek kadın doğumcuya da giderim sıkıntı değil. Ama dediğin gibi bu işte sanırım erkek doktorlar bi tık daha iyi.yaa böle doktorlara ayar oluyorum. Kuzum zaten hormonlar için adetin 3.günü gitmen lazım. Bak evet sıkıntılı bi durum ama bence bir de erkek doktor dene canım inan kadınlardan daha ilgililer. Bu gittiklerin kadındı sanırım gel beni dinle bi kerelik katlan erkek dr a git
Ne güzel anlattın canım. Tek ihtiyacımız biraz moral aslında. Ve tabi ki stresi yenmek.Biliyorsun stres de çok etkiliyor. Bir sürü insan ne zaman umursamadım o zaman hamile kaldım diyor. Sen de mutlaka kendine, seni mutlu edecek ve oyalayacak uğraşlar bulmalısın. Çok önemli çok istediğimiz bir şey yokmuş gibi davranmamız bence mümkün değil ama ben tercihen hayatta sadece bu amaç için yaşamadığım günden beri çok daha rahatım. Bu zamana kadar olmadı, böyle yaşamak da olumlu sonuç getirmedi belki ama yıpranmadım, yorulmadım en azından. Bu da bir faydadır diyorum kendi kendime.
Canım zaten çalışıyorum uğraşa gerek yok sen umursamasanda insanlar aklına getiriyor bir şekilde artık ortalıkta olmuyor diye bağırıp gezesim var sormasınlar diye gerçekten her ay her ay yikiliyorum adet olunca kendime kızıyorum kafam buz gibi oldu adet olunca bütün soru işareti merak heyecan gitti geriye tek üzüntü kaldı.Biliyorsun stres de çok etkiliyor. Bir sürü insan ne zaman umursamadım o zaman hamile kaldım diyor. Sen de mutlaka kendine, seni mutlu edecek ve oyalayacak uğraşlar bulmalısın. Çok önemli çok istediğimiz bir şey yokmuş gibi davranmamız bence mümkün değil ama ben tercihen hayatta sadece bu amaç için yaşamadığım günden beri çok daha rahatım. Bu zamana kadar olmadı, böyle yaşamak da olumlu sonuç getirmedi belki ama yıpranmadım, yorulmadım en azından. Bu da bir faydadır diyorum kendi kendime.
Kesinlikle bir gün bunlar bitecek ve güzel haberler alacağız.. bu sürede ısrarla ama yıpranmadan beklemeyi öğrenmek de belki hayatın devamında çok işimize yarayacak bir bilgidir. Bunu tecrübe etmek de önemli ve öğrenecek çok şeyimiz var bence :)Ne güzel anlattın canım. Tek ihtiyacımız biraz moral aslında. Ve tabi ki stresi yenmek.
Aynen canim ben kizima hamile kalmadan once her ay oturup dusunuodum agliodum falan sonradan ise girdim calistim yumurtlama gunumdu dedimki bikere yapalik.baskada yapmadik o ay sonra doktora gittim.esimin sperm sonucunu gostermeye orda ogrensim hicbi belirtim yoktu 5gunum gecikmisti doktor test yaptinmi dedi hayir dedim ultrasonda bakti kese gibi bisi var ama dediasag indim idrar testi yaptim yapmaya giderkende bi baktim kahverengi akinti gelmis aha dedim adet oluom sonra idrari verdik iste sonucu bekliorim diorumko.bi negatif diceksin diktiniz 2 saat beni buraya diorum demesinlermi.poztifi die ben bi sasirdim doktorun yanina cikarken merdivenler 2ser 2ser atlaya atlaya gittimdemem oki gercekten hic aklimda yokken kalmistim bendeBiliyorsun stres de çok etkiliyor. Bir sürü insan ne zaman umursamadım o zaman hamile kaldım diyor. Sen de mutlaka kendine, seni mutlu edecek ve oyalayacak uğraşlar bulmalısın. Çok önemli çok istediğimiz bir şey yokmuş gibi davranmamız bence mümkün değil ama ben tercihen hayatta sadece bu amaç için yaşamadığım günden beri çok daha rahatım. Bu zamana kadar olmadı, böyle yaşamak da olumlu sonuç getirmedi belki ama yıpranmadım, yorulmadım en azından. Bu da bir faydadır diyorum kendi kendime.
Ben sorana kısırım diyorum, sonra o beni düzeltiyor olur mu öyle şey sende bir sorun yok, herşey yolunda, stres yapma bak olacak falan filan.. çok gülüyorum bu dialoglara ama bir daha sormuyor o kesin :)Canım zaten çalışıyorum uğraşa gerek yok sen umursamasanda insanlar aklına getiriyor bir şekilde artık ortalıkta olmuyor diye bağırıp gezesim var sormasınlar diye gerçekten her ay her ay yikiliyorum adet olunca kendime kızıyorum kafam buz gibi oldu adet olunca bütün soru işareti merak heyecan gitti geriye tek üzüntü kaldı.
Bu konuda çok haklısın canım. Yıllarca alıştırıldık. Abarttılar. Büyüttüler hastalıkları gözümüzde. Kalp kapakçığımda doğuştan çöküklük var benim. İlk sancıyla hastaneye getirildim hiç unutmam 14 yaşındaydım. Anneme döndü doktor, bi de ben yanlarındayım, ölene kadar bunla yaşayacak ilerlerse deliğe dönüşür çok iyi bi bakım ve sürekli ilaç kullanması lazım, hatta ilerlerse kalbine stent mi bilmem ne takılması lazım dedi. Sanki dönüşü olmayan bi hastalık gibi anlattı. Annem inanmadı. Aylarca doktor aradı çaresizce bu kadar basit bişey nasıl bu kadar ciddi olur dedi inanmadı. Siyami Ersek'te kapsamlı bi araştırma yapıldı. 1.2 mm çöküklük en fazla derin nefes aldığında sancı yapar başka da hiç bişey yapmaz bi ilaç vericem sancı artarsa alacaksın 5 dk ya geçecek dedi. 10 yıl geçti aynı dediği gibi oldu. Sonra düşündükçe ilk doktor ne saçma teşhis koymuş diyoruz. Rabbim iyi doktorlarla karşılaştırsın. İyi insan olması kadar iyi doktor da olması önemli.Zaten mikrodalga da kullanmamak gerekiyor :) ama radyolojide çalışan insanlar erken emekli oluyorsa, hamileyken radyoloji odalarına sokmuyorlarsa çok da küçümsenecek gibi birşey olmayabilir. Kanser hastalarında sık görüntüleme yapılır mesela, ama doktorlar bunu 3 saat uçak yolculuğunda alacağın radyasyon kadar alacaksın ama yolumuzu çizeceğiz diye tarif eder. Yani biraz fayda zarar ilişkisi ile göze alınıyor böyle şeyler.. ben de sağlık sektörünün kıyısından köşesinden içindeydim, 25 yaşında grip oldum diye gidip burun mr ı çekip, senin burnun kırık ameliyat edelim diyen de oldu, öksürüyorum diye gittiğim göğüsçü solunum testi ile alerjik astım teşhisi koymaya da kalktı ve kalbinde üfürüm var diye kardiyologa da sevk etti. Bunların hepsi gereksiz tektik ve gereksiz teşhisti benim için. Tekrar söylüyorum senin soruların varsa cevabını veren ve seni rahatlatan bir doktor olmalı karşında. Tetkiklerin de yapılmalı.. Ama bizde bilirsin grip olunca 1000 mg antibiyotik içtik, gittiğimiz bir doktor onu vermediğinde iyi doktor değil dedik yıllarca. Ama şimdi ne deniyor,bir salgın olursa risk altında olduğumuz çünkü çok antibiyotik kullandığımız için bağışıklık kazandığımız. Şimdi kontrol altına almaya çalışıyorlar.. söylediğim böyle bir şeydi yani.
Inşallah bizlerde alırız güzel haberleriAynen canim ben kizima hamile kalmadan once her ay oturup dusunuodum agliodum falan sonradan ise girdim calistim yumurtlama gunumdu dedimki bikere yapalik.baskada yapmadik o ay sonra doktora gittim.esimin sperm sonucunu gostermeye orda ogrensim hicbi belirtim yoktu 5gunum gecikmisti doktor test yaptinmi dedi hayir dedim ultrasonda bakti kese gibi bisi var ama dediasag indim idrar testi yaptim yapmaya giderkende bi baktim kahverengi akinti gelmis aha dedim adet oluom sonra idrari verdik iste sonucu bekliorim diorumko.bi negatif diceksin diktiniz 2 saat beni buraya diorum demesinlermi.poztifi die ben bi sasirdim doktorun yanina cikarken merdivenler 2ser 2ser atlaya atlaya gittimdemem oki gercekten hic aklimda yokken kalmistim bende
İnsallahhh canimm darisi hepimize gene geciorum iste o stresli yollardan nekadar dusunmim zaten bitane cocugum var desemde olmuo yeni bebis yeni stres yeni heycan oluomusInşallah bizlerde alırız güzel haberleri
Ben kısırım desem ooo malzeme çıkar soranlara.Ben sorana kısırım diyorum, sonra o beni düzeltiyor olur mu öyle şey sende bir sorun yok, herşey yolunda, stres yapma bak olacak falan filan.. çok gülüyorum bu dialoglara ama bir daha sormuyor o kesin :)
Sen sözelci misin ? Değilsen de konuşmaların çok etkileyici valla hoşuma gidiyor okumak :) bi köşe yazarının yazılarını okuyor gibi oluyorum :)Kesinlikle bir gün bunlar bitecek ve güzel haberler alacağız.. bu sürede ısrarla ama yıpranmadan beklemeyi öğrenmek de belki hayatın devamında çok işimize yarayacak bir bilgidir. Bunu tecrübe etmek de önemli ve öğrenecek çok şeyimiz var bence :)
Ne kadar güzel anlatmışsın senin bu durumun bizim için yol gösterici olmalı bence. Ya ben kendime diyorum ki bir sorun varsa ben değil doktor çözecek, bir stres gerilim varsa doktor değil ben çözeceğim. Öyle iş bölümü yaptım kafamda bana sorarsan rahatım ama benim sorun da stres kaynaklı değilmiş :) neyse ki halledildi umarım bundan sonra güzel haberler alabilirim. Hepimiz güzel haberler alırız.Aynen canim ben kizima hamile kalmadan once her ay oturup dusunuodum agliodum falan sonradan ise girdim calistim yumurtlama gunumdu dedimki bikere yapalik.baskada yapmadik o ay sonra doktora gittim.esimin sperm sonucunu gostermeye orda ogrensim hicbi belirtim yoktu 5gunum gecikmisti doktor test yaptinmi dedi hayir dedim ultrasonda bakti kese gibi bisi var ama dediasag indim idrar testi yaptim yapmaya giderkende bi baktim kahverengi akinti gelmis aha dedim adet oluom sonra idrari verdik iste sonucu bekliorim diorumko.bi negatif diceksin diktiniz 2 saat beni buraya diorum demesinlermi.poztifi die ben bi sasirdim doktorun yanina cikarken merdivenler 2ser 2ser atlaya atlaya gittimdemem oki gercekten hic aklimda yokken kalmistim bende
Bizim burda bi laf vardir.adetin erkene alinmışsa rahimin bebek istiyordur.Kızlar adet oldum düzenli olan adet düzenim de bozuldu sonunda 3 gün erken oldum artık hayırlısı bu Rabbim dilediğine verir dilemediğine vermez kısmet artık .
Ben sayısalcıyım aslında. Genel olarak pozitif bir insanım ve o da düşüncelerime yansıyor muhtemelen. Her zaman unutuluyumdur :)Sen sözelci misin ? Değilsen de konuşmaların çok etkileyici valla hoşuma gidiyor okumak :) bi köşe yazarının yazılarını okuyor gibi oluyorum :)
Aha bi ufak umudum vardı o da gitti iyi miBizim burda bi laf vardir.adetin erkene alinmışsa rahimin bebek istiyordur.
Yakın zamanda hamilr kalirsin diyorlar.sayet bende de öyle olmustu.28 gune bir oluyordum.marta ayinda 25 gune düstü.ağustosta hamile kaldim.
Ins sende tez vakitte kalırsın.
Maşallah canım. Keşke biz de öyle olsak. Böyle devamBen sayısalcıyım aslında. Genel olarak pozitif bir insanım ve o da düşüncelerime yansıyor muhtemelen. Her zaman unutuluyumdur :)
Niye kız?Aha bi ufak umudum vardı o da gitti iyi mi
Erken olunca istiyormuş yaa. Benim ki istemiyor 3 gün geçtiNiye kız?
Inşallah canım bilmiyorum hiç olmayacak gibi geliyor. Geçen aydan önce 3 gün geçti geçen ay 1 gün bu ay 3 gün erken adet düzenim bozuldu. Psikolojim bozuldu.Bizim burda bi laf vardir.adetin erkene alinmışsa rahimin bebek istiyordur.
Yakın zamanda hamilr kalirsin diyorlar.sayet bende de öyle olmustu.28 gune bir oluyordum.marta ayinda 25 gune düstü.ağustosta hamile kaldim.
Ins sende tez vakitte kalırsın.
Belki benim arkamdan da konuşuyorlardır bilmiyorum ki ama hiç de umurumda değil.Ama dönüp dolaşıp bana gelen bir söz olmadı henüz :)Ben kısırım desem ooo malzeme çıkar soranlara.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?