Gebeliğe Hazırlık Ocak-Şubat-Mart Bat'ını Bekleyenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

evet testten sonra ikna oluyorum
bi kaç saat sonra ya varsa da çıkmamışsa gibi saçma düşünceler geliyor

Doktoruma sordum canım. Gebeliğe işaret etmez ama gebeliği akla getirir, LH sadece yumurtlama zamanı üretilen bi hormondur dedi. Ya hormonel bozukluk vardır ya gebelik vardır dedi. Sende çıkması gayet normal hamilelerde yüksek olur dedi. Ben değilim dedim Allah razı olsun hiç terslemedi :)

evet testten sonra ikna oluyorum
bi kaç saat sonra ya varsa da çıkmamışsa gibi saçma düşünceler geliyor
Benim daha onceki hamileliklerimde adeti 5 gün gecse bile cikmamisti testte onu bile bile adet gelmeden bi sürü test yapiyorum eve test almamiyi deniyorum bu aralar

Canım adet olmazsan bi test daha yap. Bende bişeyler görüyorum özellikle negatifte. Ama heveslendirmekte istemem.

Bugün bat günüm olduğunu düşünüyorum
Ovulasyon testinde 18. Gün çift çizgi çıkmıştı ama
17. Gün akşam test negatifti
18. Gün sabah pozitifti 18. Gün akşam yine negatifti

Bak hatta onu da atayım

18. Günün sabahında Sadece bi kere pozitif çıktı yani
O da 15-20 dk bekleyince çıktı
Diğer tüm ovulasyon testlerim silik
Ben de 18. Günün ovulasyon günüm olduğunu düşündüm
Yanlış hesaplamış olabilir miyim onu da bilmiyorum.

Geçen ay adet olacağımda 32. Günde kahverengi çok az lekelenme olarak başladı
34. Gün normalde adetin ilk gün olması gereken haline geldi.
Ben de lekelenme gününü mü adetten saymalıyım kanamanın başladığı gün mü bilemedim

Bu ay da 32. Gündeyim
O yüzden bat diyorum ama henüz leke bile olmadı

Anlatabildim mi bilmiyorum
Çok kafam karışık şu an
Sen matematikçisin sanırım :)
Bana bi hesap kitap yapar mısın ya

Lekelenmeyi falan boşver sen yumurtlama gününe 14 ekle. Bi de elinde varsa ovülasyon testi yapsana.
Yumurtlamanın adetin kaçıncı günü geldiği önemli değil hangi gün geldiği önemli ki bat gününü hesaplayabilesin

Ovulasyon testim var
Sıvı alımını yavaşlatıp 2-3 saat sonra yapayım o zaman.

Ovulasyon testinde sabah negatifken aksam pozitife donebiliyor ama pozitiften negatife donmesi cok garip, testlerde hata olmasin? Ben bu cizgileri cok anlamiyorum, kafa karistiriyor, Clearblue testlerinde gulen yuz cikiyor ona gore net anlasiliyor, tavsiye ederim.

Yani test de bozuk olabilir tabi
Yumurta o kadar az ömrü olan bişeyse sabahtan akşama gidecek kadar, ben zaten ömür boyu tutturamam o günü o saati
İleriki aylarda ben de clearblue alayım

Yumurta o kadar az ömrü olan bişeyse sabahtan akşama gidecek kadar, ben zaten ömür boyu tutturamam o günü o saati

Adet belirtin var mı canım? Karın şişliği kasık ağrısı iştah falan? Benim herzaman olan belirtilerimin hiçbiri öğrendiğim hafta yoktu mesela, oradan anladım az çok.
Birde öğrendiğim hafta perşembe erken gebelik testi yaptım negatif çıktı, pazar sabah ise normal ucuz testten yaptım pozitif çıktı. Sende de çizgi var gibi sanki. 2 gün sonra mutlaka mutlaka tekrarla. Hazır ol bebiş gelir

Aynen Ben de kullaniyorum ovulasyon testi, sabit gulen yuz ciktiktan sonra 24-36 saat icinde yumurtlama oluyor, zaten 48 saat boyunca kaliyor test ekraninda o, o surede tekrardan test yapmaya gerek olmadigi icin.

Benim de BAT 26 Subat, regl belirtisi de dahil hicbir belirti yok su an.

Adet belirtim pek olmuyor benim
Karında şişkinlik bir de ota çöpe anlık ağlama. Onlar da oldu zaten düne kadar.
Ağrı sızı tatlı ihtiyacım falan olmaz. O yüzden adet belirtim var diyemem.

Bi tek yumurtalıklarımda ağrı gibi batma gibi bişey oldu bi kaç kere
Bugün ve dün de oldu. Ama onlar da uzun süreli değil.

Erken gebelik testi 3 gün önce yaptım negatif çıktı.
Yarın sabah adet başlamamışsa kan testi yaptırıcam. Bu belirsizlikten kurtulmam lazım

Keşke benim de seninki gibi olsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…