Ocak -Subat Tup bebege baslayacaklar ..

Yaaaa, ben de basen acaba bölünüp tek yumurta olur mu diye düşünüyorum, iki tarafta da var ikiz bizde, bi tarafım istiyor bi tarafım korkuyor..kaçıncı haftada düşmüştü? neden gelişmemiş bir açıklama getirdiler mi?

Doğal olduğu içindir canım. Kaç embriyo oluştu. Hadi inşallah sonraki aşamalarda su gibi aksın. Sağlıkla bebeğini kucağına al canım

Tüp bebek doktorum ilk kese için gittiğimde ikiz olabilir ama belli değil şu an dedi. Sonradan kaybolabiliyormuş filan. Takibimi yapan doktora gittiğimde iki kalp atışı duyduk tek yumurta ikizi dedi hatta ultrasonda gösterdi aynı plesantadan beslendikleri için birbirlerinden besin çalıyorlarmış vs. Bak dedi insan vücudu tek gebeliğe programlıdır ikiz gebelik normal bir durum değil özellikle tedavi ile oluyorsa ailede yoksa ve hele tek kese içinde ise en iyi ihtimalle erken doğum olur dedi. Yani ne olacağını hiç kimse bilemez ama riski yüksek filan dedi. Zaten muayeneden çıktıktan bir iki gün sonra kalbi durmuş ben aynı zamanda tüp bebek doktoruma gittim dört beş gün sonraya randevu vardı. Ben duydum ya zaten nasıl rahat nasıl mutlu uzandım baktı dedi ki alttan muayene edicem bende su içememiştim dedim göremedi ya da ikiz ya emin olmak istiyor filan hemşireye birşeyler yazdırdı çıktı gitti. Hala anlamadım odasına gittik dedi ki kesede küçülme var ve kalp atışı alamıyorum. Ben hala inanamıyorum muhtemelen birkaç gün önce durmuş çünkü embriyonun gelişimi normal. Yarın tekrar bakalım kürtaj olmalısın dedi benim tabii yani her zaman korku ile giden ben ilk defa mutlu gitmiştim ve bu sonucu aldım çok kötü bir his. Neden kalbini dinletmedi filan demiyorum masadan kalkarken gülücük dağıtıyorum o kadar beklemiyorum kendimi aptal gibi hissettim. Genetik istedi bir şey çıkmadı. Diğer doktor tedavili tek yumurta ikizi olmasına bağladı. Bebekler birbirini zehirliyormuş filan biri ölürse. Genelde birinin gelişimi zayıf olurmuş. Zeka geriliği olabilirdi ilerleyen zamanda olmadığına şükret filan diye teselli ettiler ama zordu yani. Hayırlısını, kolayını dilemek lazım her zaman sağlıkla dilemek lazım. Tabii benim gibi olup sağlıkla bebeklerini dünyaya getirende var nasip hepsi.

Çok üzüldüm, geçmiş olsun, bir daha olmasın inşallah Okurken, bizim de kalp atışını duyamadığımız o muayene aklıma geldi, eşim de kaydediyordu ailelere izletiriz diye, sildik gitti tabi o görüntüleri..Dilerim artık hep güzel haberler alırız, güzel anılar paylaşırız. Yalnız tüp bebek de olsa tek embriyo bölündüğü için ben genetik olarak ikize yatkınlıktan diye düşünüyordum, demek ki bunu da tedavi sebepli sayıyorlar..evet hayırlısını dilemek lazım, bir olsun sağlıklı olsun yeter

Doğal olduğu içindir canım. Kaç embriyo oluştu. Hadi inşallah sonraki aşamalarda su gibi aksın. Sağlıkla bebeğini kucağına al canım
2’si 5.güne gelmiş, 1’ini de takip ediyorlarmış akşama doğru tekrar arayacağım dedi doktorum.. burdan bi de gen testine gidecekler..amin, inşallah hepimiz sağlıkla kucaklarımıza alırız

Evet tutunsa bile bitmiyor süreç kucagımıza alana kadar ne olacağı belli değil inşallah bu sefer Rabbim nasip eder

2’si 5.güne gelmiş, 1’ini de takip ediyorlarmış akşama doğru tekrar arayacağım dedi doktorum.. burdan bi de gen testine gidecekler..amin, inşallah hepimiz sağlıkla kucaklarımıza alırız
1 sabah bide ogleden sonra kontrol yapiolarmis. Ogleyi atlatirsa oda 5.gune geldi demek olur. Hadi atlattin sende :)

Bir de prp yapacakmış benim gibi duwuk amh ve ileri yas hastalara histeroskopi ile uygulanan birseymis nette okudugum kadarıyla..rahme çizikler de atacakmış vs vs...

30 yaşındaki bir kadının blast.i ile senin blast in ayni kalitede olmaz ama bunu da unutma dedi

Doktordan ciktim kizlar toplama yapmayacağım dedi...zaten 2 embriyo transferi yapacaktım onu da elde ettik dedi...
Histereskopi yapacak bana da 12.martta
Geçmiş olsun.. histeroskopi sonrası transfer olacaklar kervanına sen de katıldın desene hayırlısı olsun, güzel sonuçlar alırız inşallah..

Geçmiş olsun.. histeroskopi sonrası transfer olacaklar kervanına sen de katıldın desene hayırlısı olsun, güzel sonuçlar alırız inşallah..
Sagol canim evet yaa bir daha opu olucam derken birden transfer ve histereskopi vs dinlerken buldum kendimi prp yapariz cizik atariz her şeyi yapicaz dedi

Yaşınız kaç ki öyle demiş

Size de çok geçmiş olsun. Rabbim bir daha yaşatmasın. Benim alınan hormonlardan kaynaklı tedavi nedeniyle oluştu büyük ihtimalle. Allah biliyor tabii ardını ama bizim ailemizde iki tarafta da hiç ikiz yok.

Evet tutunsa bile bitmiyor süreç kucagımıza alana kadar ne olacağı belli değil inşallah bu sefer Rabbim nasip eder
Amin inşallah Doğsa bile bitmiyor ameliyathane sırası beklerken odada bir anne ve küçük çocuğu vardı. Çocuğu ağır bir ameliyata girecekmiş kadın ağlamaktan helak olmuştu belliydi her halinden yine de çocuğuna gülümsemeye çalışıyor çocuğu aldılar kadın tabii bıraktı kendini etraftakiler teselli veriyorlar filan. Anne babalık her aşamada çok çok zor. Rabbim kolaylaştırsın. En sağlıklısından nasip etsin. Huzurla büyütelim inşallah

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…