ocuk istemeyen e

• Konu Sahibi Konu Sahibi greyrose
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
pardon da sen neden ona bakamıyormuşsun ki eli ayağı yok muymuş kendi özbakımını yapamıyo heralde

valla canım nedense kadınlar kocalarına bebek gibi bakmak zorundaymış gibi bi imaj var, erkeklerde buna inanıyo, kadınlarda buna çanak tutuyo zaten, anlamış değilim.benneyaptımki

Çookkk enteresan ve bir okadar da üzücü .. :1shok: benneyaptımki benneyaptımki
Sorun çocuk değil evliliğiniz ile alakalı sanırım.Kocanız evliliği hazmedememiş malesef daha. İki yıl çocuk yapmamak için normal belki ama daha fazla ertelemeninde bence anlamı yok yaşınız da şu an için iyi.Otuzundan sonra hem çocuk yapmak hemde hamilelik süreci daha zorlaşıyor. Eşinizi karşınıza alıp ciddi ciddi bir durum değerlendirmei yapın bence
..

arkadaşım sen bu adamdan çocuk yapacaksanda yapma bence çünkü bunu haketmiyo.yasakkelimetamam çocuk istememek anormal ve ilginç bi istek değil nasıl çocuk istemek normalse istememekte normala.sama bahanesi ifade ediş tarzı çok kaba saygısızcalmaz:galiba sen buna çok yüz verdin.sende onu milletin yanında azarlada görsün nasıl bi duyguymuş.insan bi eşten önce bayana bu gibi lafları yakıştırmamalı.

Motor istemesiyle çocuk konusunu bağdaştıramadım..
Çocuk napıcak motorun lastiğinimi tutacak?Allah Allah..
Birsüre daha çocuk istemeyebilir ama seni yererek konuşması hoş değil elbet..
Bakamazsan bakıcı tutsun o zaman ya da eve hizmetçi..
17 yaşında doğuranlar nasıl bakıyor...

Eşim 29 bense 24 yasındayım.3sene cıktık ve 1.5 yıllık evlıyız.Bızım de cocugumuz yok henuz.Ilk zamanlar hemen olsun ıstemıstık ama sonradan dur bakalım daha yenı evlendık bıraz kendımızı toparlayalım dıyoruz. Bazen ben cok bebeklı fılmler ızleyınce cosuyorum ama sonra dusunup vazgecıyorum :)Bu kendını hazır hıssetmekle ılgılı bırsey bence.

sizin sorununuz çocukla ilgili değil
adam saygısızmış canım
nasıl arkadaşlarının yanında seni küçük düşürebiliyor. gerçi o seni değil kendini küçük düşürmüş "ben bakıma muhtacım" demek istemiş.
ilişkinizi bir daha gözden geçirin bence. bir de böyle bir adamdan çocuk yaparsan ne olur biliyor musun= ilerde çocuğunu da arkadaşlarının yanında küçük düşürür. bu adam baba olamaz.
ay çok sinirlendim kusura bakma ileri gitmiş olabilirim. sen kocanı daha iyi tanırsın. iyice ölç tart derim ben

evt söyleme tarzı uslubu kötü eşinin.bence sen cocuk konusunda ısrarcı olduğun için kaçıyor eşin.

söyledigi sözler çok çirkin eşinizin özellikle sizi aşagılaması çok çirkin gerçekten...

Henüz cocuk istemeyebilir buna bir sözüm yok, ama motor almakla cocugun ne alakası var onu anlayamadım?
Sizi kücük düsürmesi hic hos degil, ayrıca siz onun hizmetcisi degil esisiniz, ne demek "daha bana bakamıyor"? lmaz:

Esinizi siz daha iyi tanırsınız, eger gercekten "evet hazır degil esim daha" diyebiliyorsanız bekleyin bence. Fazla ısrarcı davranmayın.

başkalarına bu bana bakamıyor çocuga nasıl bakacak demesi çok çirkin..sizi resmen aşagılamış...

ben olsam bana bu şekilde hitap eden adama çocuk mocuk doğurmazdımlmaz:

:mymeka:
bi motorlaa yani bi metal parçasıyla,evladı kıyaslayan bi adamdan ne hayır gelecekmiş ki.Allah korusun kazara kalsan bile ona babalık yapmaz.o çocuk babasız mı büyüsün.çok sinirlendim adama.ne diye evlenmiş o zaman.hayatını yaşayıp öyle evlenseymiş ya 50 sinde.belki 60 da da çocuğu olurdu

valla tatlım, bende 4 yıllık evliyim. eşim ilk günden beri çocuk istemiyorum dedi, bahaneside tıpkı eşin gibi nazela evliliğe, evin işlerine bir alışsın, bana ve bebeğe yetecek duruma gelsindi.bunu herkesin tüm arkadaşlarımızın, ailelerin vb. yanında çok pervasızca söylerdi. benim bebek isteğim artık herkesin diline düşmüştü, alay konusun olmuştu. 3 senenin sonunda galiba artık benim söylemlerime dayanamayıp (hala çocuk istemiyorsa boşanmak istediğimi söledim.) o da istediğini söledi. ancak şöle bir sorun ortaya çıktı. ilk gebeliğim düşükle sonuçlandı ve biz hala bebek sahibi olabilmek adına uğraşlar veriyoruz. düşünüyorumda ilk babası onu istememişti şimdide bebişimiz bizi istemiyor heralde...

yani hayatta yanlız değilsin. ancak psikolojini çok bozmamaya gayret göster çünkü ben aylarca sırf bu sebepten antidepresan kullanmak zorunda kaldım. kendini üzme. zaten şu an bebeğiniz olsa eşinin sana destek olmayacağı aşikar. yapayanlız bir çocuğu büyütmekde hiç kolay değildir heralde.

evet istemeyebilir fakat soyleyis tarzi cok cirkin gercekten ...ama geneli cocukolunca kucaklarindan dusurmuyo ...

alkisalkisalkis alkisalkisalkis

Çocuk konusunda yazdıklarını okurken, geçmiş hayatımı hatırladım....Ben 26 yaşında evlendim, 29 yaşına kadar çocuk düşünmedim, 29 yaşıma geldiğimde artık çocuk sahibi olmanın zamanı geldi dedim. Konuyu eşime açtığımda ben çocuk istemiyorum henüz hazır değilim dedi, istemiyorum dedi....... Ben kendim daha çocuğum, çocuk sorumluluğunu alamam dedi....30 yaşındaydı....ben beklemeye başladım, fikri değişir umuduyla..... bekledim, bekledim, bekledim..... tam 3,5 yıl bekledim... O istemiyorum dedikçe, bendeki çocuk özlemi büyüdükçe büyüdü... Sık sık çocuk konusunu gündeme getirmeye başladım ve olan oldu... benim nekadar çok üzüldüğümü gördükçe vicdan azabı duyuyordu, ama yinede istemiyordu... Ben istedikçe o korkuyordu, sonraları beni suçlamaya başladı, kendi suçluluk duygusunu bastırmak adına....Sen çocuğa bakamazsın, çok az kazanıyorsun (benim maaşım 2.500 TL), benim başıma birşey gelse, çocuğa nasıl bakarsın, (onun geliri benimkinin 4 katıydı), yapamazsın vs. demeye başladı... Bütün bunlar bahaneydi... Bir gün ani bir karar verip, "Bana çocuk vermeyen adamın karısı olmam ben" dedim ve ondan boşandım.... 3,5 yıl oldu.... Hiç pişman olmadım... Bazen telefonda görüşüyoruz, hala aynı fikirde olduğunu söylüyor... Hiçbirşey değişmemiş geçen zaman içinde.... Beni kaybettiğine çok üzüldüğünü biliyorum, beni kaybetmiş olmak bile onu dize getirmedi....Çocuk sevgin çok büyükse eğer; duygularınla değil mantığınla hareket etmeni öneririm....... İnşallah herşey gönlünce olsun......

İfade etme biçimi çok yanlış...

eşiniz çok talihsiz açıklamalar yapmış. İstemiyor olabilir ama size bun güzellikle söyleyebilirdi.. Söylemleri de biraz bencilce geldi ne demek hayatımı yaşıcam siz zaten bir hayatı paylaşıyorsunuz yaşayacaksa sizinle yaşamalı o hayatı hayalleri sizinle ortak olmalı. Mesela hayatım iki sene daha yapmayalım beraber gezelim, evlilğimizin tadını çıkaralım başka yerler görelim, gezelim dese daha makul olurdu. Ama ben motor alıcam ben gezeceğim ne demek ben merkezcilik bu öncelikle bun konuşmalısınız ve sorunlarınızı dile getirmelisiniz.. Zaten üstüne de gitmeyin hemde daha yıldırıcı olur hemde zorla güzellik olmaz sözünü açmayın.. Bakalım ne yapacak ama bencil davranmasına izin vermeyin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…