ocuk var m ocuk?

benim kuzenimde ayni sorunlari yasadi
yeni evlenmisti hemen sorular gelmeye basladi bana bile diyorlardi kuzenin hamile diye bende nerden biliyon benim kuzenim bilmiyorda sen nasil biliyon diyordum gercekten cok sikici bi soru bana sormuyorlar sorsalarda cok serek ama sikilirsam evet hamileyim derim okadar
insanlari anlamiyorum bekar olursun nezaman evlencen evlenirsin nezaman cocuk yapcan ne merakli insanlar var yaa

biz 5 yıllık evliyiz henüz yok ama arada soran da oluyor. şimdiye kadar kabaca soran beni üzen pek olmadı olsa bile sonradan özür dilediler...
ama okulda bir arkadsım var durup durup sorar ,yap bir tane artık der sonrada üzülür beni sıkıştırdığının düşündüğü için. ben de böyle şeylerden gerilmiyorum merak etme rahat ol dediğim de çok şaşırmıştı. allahtan benim etrafımda beni sinir edecek kadar dangalak insan yok etrafımda...
çok ilginçtir eşimin bazı akrabalarına cidden çok gıcık olduğum halde bu konuda beni hiç inciten olmadı şimdiye kadar...
hatta bir akrabası ( severim kendisini ) bana hiç kimse bişey sormuyo dediğimde seni üzcez,kırcaz die korkuyoruz demişti canım benim....
bu konuda biraz şanslı, biraz da rahatım çok şükür....fazla stres yapmamak lazım....
Allah sağlıklı, hayırlı evlat versin....milletin çenesini kapatmak için doğurmayı düşünmek yerine iyi anne baba olmaya odaklanmak lazım bence....

tabiki sadece senin hayatinda olan seyler degil

bizdede ayni seyler oldu su an 1 aylik kizim var bu seferde ikincisini dusunuyomusun ne zaman geliyo filan ...yani canim bu sorularin ardi arkasi kesilmiyo takmiycan hepsi bu...

bazı insanlar böyle boşboğazdır onlara ne oluyosaaa
bide biraz zaman geçtikten sonra size kesin tanı koyup ilaç isimleri ya da hacı hoca önermeye başlayabilirler..

bizim insanlarımız üzerlerine vazife olmayan şeylerle fazla meşgul oldukları için bu liste saymakla bitmez, okul hayatımızla başlarlar müdahalelerde bulunmaya evlenmeydi, çolukdu çocukdu, evdi arabaydı derken bitmez bunların merakları,

ben de neredeyse 6 yıl dolmak üzere evleneli ve çok şükür şimdi hamileyim ama maşallah en yakın arkadaşlarım dediğim durumumu bilenler bile yeter artık çocuk yapmayacakmısın gibi abuk sorularla karşıma geliyorlardı, şükür sağlık problemimiz yoktu ama çok başka bir sürü nedenden dolayı üstelik deli gibi çcukları sevmeme rağmen ben bile hemen isteyememişken bunun nedenlerini bilen insanlar bile hadi hadi diye gaz vermeye çalışmaları yokmuydu deli oluyordum yaa sanki kendileri bakacaklardı,

ben biraz patavatsızım lafımı esirgemem herkese cevabını verirdim ama şimdi çocuk olunca bu maraton bitecek mi yoookk, ikinci üçüncü derken ev aldınız mı araba neden almadınız onlar da olsa yazlık kışlık kat yat..........size ne kardeşim değil mi yaa
lmaz: lmaz: klava: klava:

Ne kadar patavatsız insanlar var işte.Böyle düşüncesiz olduklarına inanamıyorum.En iyi şey böyle abuk sorularla karşılaşınca onlara haddini bildirmek.

Malesef bende çok sık duyuyorum bu soruları
Bende kendimi hazır hissetmiyorum hala
21 yaşındayım 3,5 yıllık evliyim bende
Bazen sormakla kalmıyorlar konu uzuyorda uzuyor gereksiz yere çok kızıyorum çoookk

Allahım sana çok şükür diyorum bir daha

8 yıllık evliyim çocuk sahibi olabilmek için tedavi görüyorum Ne eşimden, ne ailemden ne de eşimin ailesinden hiç bir zaman bir söz değil bir ima bile almadım. Hep sen önemlisin bizim için derler. Sağlık olsun siz mutlusunuz ya derler Allahım bana ve benim gibi isteyen herkesin kucağını doldurur inşallah

canım insanlar böyledir işte.nişanlanırsın düğün ne zaman derler.evlenirsin çocuk ne zaman.çocuk yaparsın hatta hamileyken ikinciyi planlarlar.aman ya boşversene.bende evlendikten sonra aynı şeyleri yaşadım.ilk zamanlar çok sinirleniyodum ama sonraları takmadım kafama.hazır olunca yaptım kime ne canım.ayyyy boşveeeeer kafaya bile takmaya değmez

ayyy ewt ya çok sıkıcı oluyo bu tür sorular ama anacım milletin derdi bitmiyoki ben birinciyi büyüttüm ee
daha ne duruyosun hani bu çocuğa kardeş diyolar haydaa ne oldu şimdi bi tane yapında sonra naparssanız yapın benim derdim sizimi gerdi
toplum olarak meraklıyız ve herşeye burnumuzu sokuyoruz başka bişii değil bence

Ahh ahh ben cok cektim bu konuda :çok üzgünüm: insanlar cok acimazislar malesef surekli neden cocuk yapmiyorsunuz sorun sendemi yoksa esindemi diye sormalar esimin ilk evliginden bir kizi var sorun sendedir mutlaka deyip kisir sensin demeler.Sirf bu insanlarla muhatap olmamak icin kendimi eve kapatirdim.Biri disarda bebegini gezdiriken arkadas dedigin insan sen bebege bakma sonra nazar deger demisti.
Ne kadarda takma kafana desende olmuyor .Cok sukur kizim oldu da kisir damgasindan kurtuldum.Tabiki cenelerinden kurtulamadim simdide bu cocuk tekmi kalicak niye ikincisini yapmiyorsun demeler bitmiyor.Bende tek degil onun zaten bir ablasi var deyip cenelerini kapatiyorum.Oz kardes olsalar bu kadar duskun olmazlar herhalde birbirlerini cok seviyorlar.
Hic muhatap olmaya degmez bu insanlar.

ben bu konuyla 16 yıldır yüzleşiyorum.her önüme gelen aynı soruyu soruyor.sonrada sanki benim tüpbebekten hiç haberim yokmuş gibi bana tüpbebek yapsana herkesin oluyor öyle deniliyor.bende param yok verde yapayım diyorum
bununlada yetinmeyip Seda Sayana gitsene diyorlar bana.allahım millete laf anlatmaktan sinirlerim iyice bozuldu

bekarsındır,ne zaman evlenirsin diye sorarlar
evlisindir bebek ne zaman diye sorarlar

sanki çok mühimmiş gibi,sanki çok gerekliymiş gibi.

bana da ilk evlendiğim yıllarda çok sorarlardı, gelin girdiğim mahallede 8 yıl oturdum, insanlarla yeni yeni samimiyet kurmaya başladığım zamanlarda iki güne bir bu soruyla karşılaşırdım, yokmu daha bebek, ne zaman olcak, bak olmayıverir, yaşın geçiyo zırt pırt bi sürü uyuz eden sorular sorulurdu, evlendiğimde 20 yaşındaydım, şimdi 9 aylık bi bebeğim var, o zamanlarda bu benim de çok sinirimi bozardı, bi keresinde sinirlendim ne söylediğimi lafımın nereye gittiğini falan düşünmeden saydırdım, eşim maddi durumlardan ötürü çocuk istemiyodu, ben istiyodum ama dediğim gibi maddi sorunlar olduğu için ses çıkartamıyodum, bi de bu sıkıntıların üzerine çocuk lafı edilince adam vermiyosa ben yoldanmı döl toplayacam yav diye bağırmışım, o sonmuş ondan sonra kimse gık diyemedi :roflol: şimdi bi tane doğurdum, ikinciyi ne zaman yapcan diyolar, arayı fazla açmıcakmışım sonra zor gelirmiş falan filan, yav kardeşim daha bunu başedemedim ikinciyi nasıl doğurum yav ) kriz geçirttirir bu karılar insana, boşver anacım sıkma canını, benim gibi azık deliliğe vurdur ver lafı ağızlarına, bi daha ses edemezler, tasası da onlara düşüyo yav

bu sorular hiç bitmez önce çocuk varmıdan başlar sonra bir tane çocugun olur eeee kardeş yapmayı ne zaman düşünüyorsunuz derler ama nedense ikinciyide yapınca aman bir daha dogurma nasıl bakacan olur.keşke agızlarında torba olsada büzebilsekyerimseniben
keşke kimse bu kadar meraklı olmasa.

aynı sıkıntı bende de var. uzagız ama sureklı telefon acıyorlar. suan dogudasın yalnız kalma bı an once cocuk yap. hem eşin hergün evde değil oyalanırsın dıyorlar. sınırlerımı bozuyorlar. can sıkıntısından cocuk yapılır mı allah aşkına.. insanları anlaak cok zor.

ben ablama söylüyorum sürekli babamda enişteme ben yiğenim olsun çok istıyorum ablamda evlen kendın doğur dıye başından atıyor ama olması benı cok mutlu eder belkıde onlarda boyle düşünüyordur.

bana da cok soruyorlar sankı uzun zamandır evlıymısız gıbı..

ay bı de sız evlenmeden once uzun sene cıktınız bir de bu gecen süre yapın cok vakıt gecmeden dıyorlar..

yahu sıze ne sankı sız bakıcaksınız :umursamaz:

Arkadaşlar ben evlendikten 9 ay sonra bebğim oldu
erken dediler
şimdi kzıım 3 yaşında 2. gelsin artık diyolar siz düşünün yani enteresanlığı
olunca erken derler yapmayınca niye olmadı derler
millete neyse artık,derdi onlara düştü sanki:mymeka:

şahsen bana gereksiz biri sorsa anında derim.. eişimde bende kısırmışız desem hoşuna gider mi? diye...

çocuk dünyaya getirmek yeni evlenen bir çiftin görevi midir ki?

24 yaşındayım eşim 32 yaşında...
plansız bir şekilde çocuk sahibi olmak istemiyorum. sorana da köpekleri daha çok seviyorum diyorum:)) bana pek kolay soran olmuyo bu yüzden.

2 tane köpeğimiz var biri bizimle biri annemle yaşıyor. bizimle yaşayan 6 yaşında rott... onun biraz daha yaşlanmasını istiyorum şahsen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…