Bebek Beslenmesi ocuklarnzn baklk sistemini glendirmek iin ne yedirip-iiriyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ben oğluma 1 yaşından beri pekmez veriyorum, önceleri dut ve üzüm dönüşümlü kullanıyorduk, şimdi harnup(keçiboynuzu) pekmezi veriyorum...

doktorun tavsiyesine göre ben çocuğuma tam buğday ekmek yediriyorum. aslında onun dışında ben çocuğuma her şeyden azar azar yedirmeye çalışıyorum. her besinden alması lazım bence... mesela canı atıştırmalık çekiyor bazen ve ben de şöle bi çözüm buldum. cheetos'un tatlı ürünü çıktı yeni sweetos diye belki duymuşsunuzdur. sweetos, kakaolu ve süt dolgulu tatlı bir atıştırmalık... protein ve lif açısından da zengin bir ürün. içinde katkı maddesi fln yok ve trans yağ da içermiyor. bu yüzden de bir tek bunu yemesine izin veriyorum. anne bana o kıtır kıtır olan şeyden alsana diyo. :) ara sıra alıyorum aklınızda bulunsun.

Son düzenleme:
bebeğim 5 aylık, babamızın bünyesi çok hassas sürekli hasta oluyor, malesef ne kadar dikkat etsekte bebişimede bulaşıyor. bende o günlerde nane limon ıhlamır elma kabuğu biraz tarçın bunları kaynatıp 6 ölçeklik yapacağım mamanın 3 ölçeklik suyunu bu karışımı koyuyorum öyle içiyor iyi geliyor kış buyunca yapıcam herhalde.. böyle giderse :(

bebeğim 5 aylık, babamızın bünyesi çok hassas sürekli hasta oluyor, malesef ne kadar dikkat etsekte bebişimede bulaşıyor. bende o günlerde nane limon ıhlamır elma kabuğu biraz tarçın bunları kaynatıp 6 ölçeklik yapacağım mamanın 3 ölçeklik suyunu bu karışımı koyuyorum öyle içiyor iyi geliyor kış buyunca yapıcam herhalde.. böyle giderse :(

evet canım elma kabuğuyla ıhlamuru beraber kaynatınca çok iyi geliyo ben de akşamalrı bu karışımdan bir bardak veriyorum öyle uyutuyorum a.s

bende sizlerle bir profesörün tavsiyesini paylaşmak istiyorum.
yarım elma,yarım armut,yarım muz,pekmez,ceviz,badem yada fındık isteğe göre..
bunları her sabah blendırdan çekip yediriyorsunuz.1 saat sonra kadarda kahvaltı yaptırıyorsunuz.bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini hastalıklara karşı kalkan vazifesi gördüğünü söylemiş prof. bir arkadaşımıza.bende 2 gündür başladım yapmaya.inşallah faydasını görürüz.daha önce bende arı sütü ve poleni karışımı kullandım aktardan alıp.faydasını gördüö.ayrıca iştahınıda açtı.tavsiye edeim.birde kefir kullanmak istiyorum kendim mayalayıp.ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.bilen varsa paylaşırsa sevinirim

arkadaşlar bende kızıma arı sütü başladım.aktarlardan yada büyük marketlerden elde edebilirsiniz.gerçekten çok faydasını gördüm...umarım sizlerde faydasını görürsünüz....

canım doğada gerçek arı sütü yokkk çünkü çozz bulunuyorr yani aldığın arı sütü falan değil gerçek arı sütü zaten uçuk fiyatları varrr ve eczanede falan bulunmazz.onun yerine doğalını bulmak daha kolay olan polen alsan daha iyi olurrr

canım kahvaltıda 3 tatlı kaşığı pekmezzz öğlen yoğurt ve etli sebze püresi akşamm haftada 2 gün balık özellikle somon levrek ton lüfer yani büyük ve yağlı balık tercih ediyorum eger balık yoksa akşam bzim yediklerimizdenn yediriyorumm süt kullanmıyorum aptamil kullanıyorummm meyve püresi muzu ve kiviyi eziyorum 1 portakalı sıkıyorum sonra pekmez ya da bal karıştırıyorumm

merhabalar öncelikle yararlı bi konu olmuş ben de okuyup fikir aldım arkadaşlardan ve kendi kızıma uyguladığım yöntem sonbaharda başlayıp ilk baharda kesiyorum 2 hafta vitamin şurubu 2 hafta andız pekmezi donüşümlü bütün kış kullanıyorum vücut direncini arttırıyor ve fazla meyve sevmeyen kızıma takviye oluyor Şimdide araya 21 gün bıldırcın yumurtası eklicem Biz kızımla bronşiti atlattık bu şekilde ve doktorumuz da tavsiye ediyor 3 yaşında kızım ve andız pekmezini de bi araştırın derim....

arkadaşlar, size denediğim bir şeyi yazayım , çok faydasını gördüm,
benim oğlum 22 aylık. doğduğundan beri soğuklar başlar başlamaz burnu akmaya başlardı, ve sık hasta olurdu. en ufuk bir üşütmede öksürük, hırıltı falan. ama bu sene yazın başından beri bakıcısı pekmez yediriyor, özellikle köy pekmezi. onu yediğinden beri hiç burnu akmadı ve hasta olmadı. ve de kanı düşüktü en son aşı yatırırken kan tahlili yapıldı, kanı da normal çıktı. lütfen herkes yedirsin. zararı yok, faydası var.

arkadaşlar beta glukan içeren ilaçlar da bağışıklığı destekliyormuş.ben yeni,imuneks aldım 8 yaşındaki kızıma,tamamen doğal ve hiçbir yan etkisi yok.kullanan var mı?

Benim kızımda Anaokuluna gidiyor. Çok iştahsız bir çocuk. Bacaklarımın arasına sıkıştırarak zorla yemek yediriyorum. Anne ben acıktım dedigini hiç duymadım desem yeridir.Sadece sabahları 2 yemek kaşıgı dut pekmezi veriyorum. Birde öksürmeye başladığı anda toz zengefille bir kaşık balı macun yapıp yutturuyorum. Bunun çok faydasını gördüm.Bu balık yağlarının zeka gelişiminde faydası var diye duymuştum sizce dogrumudur.Bir de ileriki yaşlarda obeziteye yol açıyormuş. Bu konuda bir fikriniz varmı acaba.

arkadaşlar beta glukan içeren ilaçlar da bağışıklığı destekliyormuş.ben yeni,imuneks aldım 8 yaşındaki kızıma,tamamen doğal ve hiçbir yan etkisi yok.kullanan var mı?

evet canım biz de 2 aydır kullanıyoruz doktorumuz verdi bizede ben çok memnunum şuan da hem maşallah iştahı da açıldı oğlumun ben faydasını görüyorum canım yaniiia.s

evet canım biz de 2 aydır kullanıyoruz doktorumuz verdi bizede ben çok memnunum şuan da hem maşallah iştahı da açıldı oğlumun ben faydasını görüyorum canım yaniiia.s

oğlun kaç yaşında canım?günde 1 kapsül mü kullanıyorsunuz?birde yutabiliyor mu yoksa kapsülü açıp toz şeklinde mi içiyor?

ne zamandır topiğime uğramamıştım, karamuk canım ben yokken topiğime sen sahip çıkmışsın galiba çok çok teşekkür ediyorum sanaŞenizŞeniz

Benim kızımda Anaokuluna gidiyor. Çok iştahsız bir çocuk. Bacaklarımın arasına sıkıştırarak zorla yemek yediriyorum. Anne ben acıktım dedigini hiç duymadım desem yeridir.Sadece sabahları 2 yemek kaşıgı dut pekmezi veriyorum. Birde öksürmeye başladığı anda toz zengefille bir kaşık balı macun yapıp yutturuyorum. Bunun çok faydasını gördüm.Bu balık yağlarının zeka gelişiminde faydası var diye duymuştum sizce dogrumudur.Bir de ileriki yaşlarda obeziteye yol açıyormuş. Bu konuda bir fikriniz varmı acaba.

canım balık yağı çok faydalı ve çok iştah açıyor carlson balık yağını öneririm seven seans ve diğerlerinden memnun kalmadım ben obezite yaptığıda şehir efsanesi bence inanmıyorum
ama ikilemde kalırsan haftada üç kere falan verirsin, çünkü çocuklarımız öyle istediğimiz gibi çok çok balık yemiyor, omega 3 ihtiyaçlarını bu şekilde takviye edebiliriz, hemde her gün kullanırsan ve yemek konusunda çocuğunun üstüne gitmezsen iştahının açıldığını görceksin

oğlun kaç yaşında canım?günde 1 kapsül mü kullanıyorsunuz?birde yutabiliyor mu yoksa kapsülü açıp toz şeklinde mi içiyor?

oğlum 5,5 yaşında canım günde bir kapsül akşam yemeklerinde toz olarak yemeğine katıyoruz a.s

ne zamandır topiğime uğramamıştım, karamuk canım ben yokken topiğime sen sahip çıkmışsın galiba çok çok teşekkür ediyorum sanaŞenizŞeniz

rica edrim canım Şeniz ben de pek uğrayamıyorum bu aralar yıls onu işleirm çok yoğun o yüzden ara sıra bakabiliyorummm:1hug:

canım balık yağı çok faydalı ve çok iştah açıyor carlson balık yağını öneririm seven seans ve diğerlerinden memnun kalmadım ben obezite yaptığıda şehir efsanesi bence inanmıyorum
ama ikilemde kalırsan haftada üç kere falan verirsin, çünkü çocuklarımız öyle istediğimiz gibi çok çok balık yemiyor, omega 3 ihtiyaçlarını bu şekilde takviye edebiliriz, hemde her gün kullanırsan ve yemek konusunda çocuğunun üstüne gitmezsen iştahının açıldığını görceksin

valla balık yağını bebekken biz de bir kaç sefer kullandık ama bize hiçbir faydası olamdı işe yaramadı:1no2: obizite yaptığına da katılmıyorum bence olsaydı şuan benim oğlum bir obur olur du heralde a.s ama bizimki balığı çok seviyor zaten haftada en az iki kere balık yiyor o yüzden o konuda pek bir sorunum olmuyor a.s

Cevabın için çok teşekkür ederim. Muhakkak deneyecegim.

kışın her sabah kahvaltısına büyük bardakla,
taze sıkılmış havuç ve portakal suyu hazırlarım...
tabi kendimizede...
akşamları üzümçekirdeği tozu bir tatlı kaşığı kadar veririm,
arada bir-iki kaşık pekmez,
yine arada taze zencefil ama pekmezle ya da balla,
ve yemeklerim genelde sebze ağırlıklıdır...
haftada en az 2 kez balığımız vardır..
bunlar bağışıklık sistemini güçlendirir arkadaşlar...

Son düzenleme:
Back
X