Bebek Beslenmesi ocuklarnzn baklk sistemini glendirmek iin ne yedirip-iiriyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kışın her sabah kahvaltısına büyük bardakla,
taze sıkılmış havuç ve portakal suyu hazırlarım...
tabi kendimizede...
akşamları üzümçekirdeği tozu bir tatlı kaşığı kadar veririm,
arada bir-iki kaşık pekmez,
yine arada taze zencefil ama pekmezle ya da balla,
ve yemeklerim genelde sebze ağırlıklıdır...
haftada en az 2 kez balığımız vardır..
bunlar bağışıklık sistemini güçlendirir arkadaşlar...

teşekkürler canım tavisyelerin içinkaydirigubbakcemile5

ben oğlanı havuç suyundan bıktırdım galiba artık içiremiyorum ama elma portakal seviyor allahtan,
ama üzümçekirdeği tozu nerden alınır nasıl verilir hiç bilmiyorum valla
:sm_confused:

valla benim kızım değilde oğlum çok iştahsızdı eczanelerde bulunan vimin c diye bir vitamin var ben faydasını gördüm inşallah alan olursa onada fayda etsin topiğin faydalıymış çok sevindim.. inşallah güzel paylaşımlar olur..kaydirigubbakcemile5

portakal,nar,mandalin suyu,balık yağı,umca damla,pekmez,bal...ama hep hastayız nedense,ben u işin kalıtsal olduğuna inanıyorum artık.

ben yeni yeni kefir içirmeye başladım bagışıklık sistemine faydalıymış duyduguma göre

Kızlarr çok güzel bilgiler paylaşmışsınız,ellerinize sağlık..
Bu yazılanları hepsini bir araya toplasak,madde haline getirsek mi acaba?
Yeni bir şey eklemek isteyen alıntı yapıpı eklesin hepsini görmüş oluruz..

Kızlarr çok güzel bilgiler paylaşmışsınız,ellerinize sağlık..
Bu yazılanları hepsini bir araya toplasak,madde haline getirsek mi acaba?
Yeni bir şey eklemek isteyen alıntı yapıpı eklesin hepsini görmüş oluruz..

kesinlikle çok güzel olur ama bu ulvi görevi üstlenicek biri lazım:))

DOĞAL BESıNLERLE BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDıRMEK ıÇıN....

*Günde1 kaşık pekmez (dut,üzüm,harnup,keçiboynuzu)

*Arı sütü

*Kuru soğan (salataların içine,yemeklere vs...)

*Bıldırcın yumurtası

*Kefir

*Çörek otu iyice ezilip,bal ve bir kaşık tereyağıyla yapılan karışımm.

*Dynebella (arı sütü bal polen karşımı )

*Balık kabak çekirdeği brokoli

*Bal-limon karışımı (bronşit,astım için özellikle)

*Yarım elma,yarım armut,yarım muz,pekmez,ceviz,badem yada fındık isteğe göre..
bunları her sabah blendırdan çekip yediriyorsunuz.1 saat sonra kadarda kahvaltı

*Öksürük için toz zencefille bir kaşık balı macun

*Akşamları üzümçekirdeği tozu bir tatlı kaşığı kadar,balla,pekmezle karıştırarak ?

*Taze sıkılmış havuç ve portakal suyu

*Bol meyve sebze

*Nar suyu (taze sıkılmış)

VıTAMıN VS. BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENıRMEK ıÇıN

*Balık yağı (carlson)
*Immuzinc
*Umca
*Bronco 10 gün kullanılıp 20 gün ara veriliyor + bitkisel şurup ekinezya mürver çinko c vitamini içerikli..
*multi tabs LGG diye bi vitamin

Son düzenleme:
Ölçülerine tam olarak bakamadımm,eksik yada yanlış olabilir..
Konu sahibi arkadaşım inşallah kızmazsın,hepsini görmüş oluruz biraradaa...

Sabah aç karnına bir tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi de bağışıklığı güçlendirir arkadaşlar.
Tok karnına verirseniz kilo yapar. Aç karnına verirseniz kilo yapmaz.
Bilginize.

Ölçülerine tam olarak bakamadımm,eksik yada yanlış olabilir..
Konu sahibi arkadaşım inşallah kızmazsın,hepsini görmüş oluruz biraradaa...

estrafurullah canım, iyi yapmışsınkaydirigubbakcemile5

okullar tam zamanında tatile girdi, hava çok soğuk valla
oğlumda sebze sevmez, bol bol meyve vermeye çalışıyorum
vitamin takviyesi, multitabs lgg ve carlsona devam ediyorum, bu sene çok güzel gittik bakalım, bi kaç defa hasta oldu ki, bana göre mucize yani
kaydirigubbakcemile3

oğlumun yıdıklerıne dıkkat edıyorum baska ekstra bısey vermıyorum acaba balık yagı versemmı??
doktorumuz gunde 2 kere balık yıyorsa balıkyagına gerek yok demıstı. sadece bolca taze mayalanmıs yogurt yedırmemı soylemıstı oylede yapıyorum. seytan kullagına kursun henuz grıp olmadı hastalanmadı hıc. bıde hava bıraz ıyı olsun hemen dısarı cıkartıyorum temız hava aldırıyorum okadar

bende haftada bir kere içinde brokoli enginar kereviz lahana havuç soğan sarımsak ve mercimek olan karmakarışık bir çorba yapıyorum,bunu aslında kabızlık problemi yüzünden yapmaya başladım baktım çocuklar hiç hastalanmıyo.demekki bunun da faydası oldu kahvaltıda ıhlamur içiriyorum ve gün içinde ara ara meyve yediriyorum.kışın başında çok hastalandılar ama bu dediğim çorbayı yapmaya başladıktan sonra yani 4 ay oldu.4 ay hiç hastalanmamaları bir mucize bence.

Son düzenleme:
valla arkadaşlar ben sonbarharda multitabs lgg nin faydasını oldukça gördüm benim oğlan sadece 1 kere antibiyotik kullandı bu sene, geçen sene 7-8 defa kullanmıştı, şimdi bahar geldi diye vermiyorum vitamini, bi daha ki sonbarahar mutlaka yine başlıcam:hulya:
tabii bi yaş daha büyüdüğü için bağışıklık sistemi daha bi gelişmişte olabilir bilemiyorum:hulya:

chees cim merhaba.
nabersin canım.
benim oğlum kreşe gidiyo 1 senedir.
hastalık hastalık üstüneydi.
neyse bu kış başında grip aşısını oldu.
birde imuneks kullandım canım. düzenli meyve suları sıkıldı pekmezleri yendi.
iştahlı bi çocuk değil ama sağlıklı allaha şükür.
şişe şişe pekmez bitirdim bu kış inan kilosu hala aynı.
imuneksin çok faydasını gördüm canım hastalandı ama sayısı çok az ve hep hafif geçirdi.

kızlar bide kuru yemişler önemliymiş, kuru yemiş derken hepsi değil tabii, değerli kuru yemişler ceviz badem, fındıkmış, tabii bunların kavrulmamış olanları tercih edilmeli
kendi adıma konuşmak gerekirse, kahvaltısında 3 tane kabuklu cevizi kırıp veriyorum

Back
X