Oda arkadaşı sorunu

TrakyaKizcesi

.. ♡ ..
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2011
1.252
7
66
Kırklareli
İki kişilik bir odada kalıyorum.Ama ben tek kişilik bir odaya çıkmak istiyorum.Oda arkadaşımın bana bir zararı yok ama hiç tanımadığım bir insanla aynı yerde kalmaya alışkın değilim.Yapabilirim sandım ve iki kişilik odayı tercih ettim ama olmuyor.(odanın güzel olması da bu kararı almamda etkili oldu). Evet 1 günde nasıl böyle karar verdin diyorsanız ben başta olamaz gözüyle bakıyorsam hiç olmaz.Yani ilerde ben alışırım gibi bir konu söz konusu değil.Birde daha dönem başındayken oda değiştirmem daha kolay olur.ve işin en kötüsü de affedersiniz ama tuvalet düzenim alt üst oldu.Zaten yabancı olduğum bir yerde tuvalete kolaylıkla giremezken birde üstüne üstlük tanımadığım birisi birkaç adım ötemdeyken rahat olamıyorum.ve sırf bu yüzden dünden beri kıvranıyorum.birde aksilik regl oldum.halim çok kötü anlayacağınız. Konu da demek istediğime gelirsek, oda arkadaşımı kırmadan ona nasıl tek odaya çıkacağımı söyleyebilirim? Kızla birbirini tanımayan iki insan ne kadar iyi anlaşabilirse o kadar iyi anlaşıyoruz.Arkadaş olarak kalmamızı istediğim birisi ama oda* arkadaşı olarak kalmak istediğim birisi değil.Esasında hiç kimseyle oda arkadaşı olmak istemiyorum.Kırmadan kibarca nasıl söyleyebilirim bunu, yardımcı olursanız sevinirim.Yarın gidip yetkililerle konuşmayı düşünüyorum çünkü.

Son düzenleme:
Bence alışman gerek. Ben 8 kişilik odada kaldım ve o dönem bana tek kişilik odada yer ayarlandı; ailemin aşırı ısrarına rağmen kabul etmedim. Bana çok şey kattı, kimilerine iğrençlik gibi gelir ama aynı bardağı, kaşığı kullanmayı öğrendim. Ailemden uzaktayken yeni bir aile kurmayı, sabredebilmeyi öğrendim. Daha zor şartlara hazırlanmış olursun bence.

Yeni ortamlara, yeni insanlara alışman açısından iyi bir deneyim bence, hemen bir günde vazgeçme, bakarsın iyi arkadaş olursunuz, keyifli olur o zaman

konuşacaksın....
arkadaşa onunla bi sorundan dolayı değilde
sizin o şekilde daha rahat edebileceğinizi söyleyin...
çocukluğunuzdan beri ayrı odada kalmaya alıştığınızdan
bu en yakınımda olsa başka biriyle kalamamanzdan bahsedin..
bunun tamemn kendisiyle ilgisi olduğunu vurgulayın
mutlaka anlayışla karşılayacaktır...umarım

Son düzenleme:
üniversitedeyken iki sene yurtta kaldım, sonra eve çıkıcam diye tutturdum ama sonradan çok pişman olmuştum. özlemiştim resmen.

illa ki ayrılmak istiyorsan, arkadaşının kırılacağını sanmam. düzgün bi dille söylersen neden anlamasın? sonuçta onu bırakıp başka birisiyle kalmayacaksın, tek kalacaksın. konu onunla ilgili değil yani...

beklersen alısırsın. alısamam deme herkes alısır.
ılla ki cıkacagım dıyorsan arkadasına cıkmam gerek dersın zaten 40 yıllık dost degılsınız kırılacak degıldır bence.
sen cıktıgın zaman onu da baska 2 kısılık odaya alırlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de 2 kişilik odada kalırdım, ilk iki arkadaşım o kadar sorunluydu ki, paraya kıyıp tek kişiliğe geçecektim. O esnada başka birini buldum, Allahın hikmeti. Tek kişi kalmak kötü bir oda arkaaşından iyidir ama iyi bir oda arkadaşı da tek kişi kalmaktan kesinlikle ve kesinlikle daha iyidir. Başlarda tuvaletmiş, gazmış, gürültüymüş sorun yaşarsın ama zamanla alışırsın. Kasma sal kendini Ha bu arada kırılır kırılmaz diye düşünmen yersiz.

Hayret ettim açıkcası, 8 kişiyle aynı odada kalmak gerçekten zor olmalı.
Elbet size bir şeyler kazandırmıştır ama zorlukları daha fazla olmuştur.
Ben böyle bir şeyi asla yapamazdım mesela ki tek bir kişiyle bile zor kalıyorum görüldüğü gibi.

Yeni ortamlara, yeni insanlara alışman açısından iyi bir deneyim bence, hemen bir günde vazgeçme, bakarsın iyi arkadaş olursunuz, keyifli olur o zaman
Kararımı verdim eğer tek kişilik oda varsa geçicem, deneyim açısından iyi ama gerçekten bir günde bile bu kadar zorlandım alışmam çok uzun zaman alıcak.
Evet böyle söylemem gerek biliyorum ama cümleleri nasıl toparlasam karar veremiyorum.
Ya da daha başka bir bahane.
Bahanelerden de nefret ederim gerçi.
Galiba en iyisi yarın yetkililerle konuşup odayı ayarladıktan sonra arkadaşla açık açık konuşmak.:26:

kararını verdiysen oda arkadasını neden dert ediyorsunki
sen onu yüzünden ayrılmıyorsun odadan
aynı evden de ayrılmıyorsun
yurtta kalıyorsunuz ve onu yüz üstü bırakmıyorsun
senin çıktığın yere akşama varmaz başkasını alırlar
seni anlıyorum bende başkasının kullandığı wc yi banyoyu kullanamam
çok zor alıştım evlendiğim ilk haftalarda eşim beni wc ye anneme götürürdü
arkadasına durumundan bahset emin ol anlayışla karşılayacaktır
hem onunla kontrat imzalamadınızki aynı odayı sene sonuna kadar paylaşacağız diye

Evde kalmak gerçekten zor.
Arkadaş olarak bilmiyorum ama diğer tüm yönler konusunda zor.
Daha 1 gün oldu tanışalı ama ben bu ihtimali göz önüne alıyorum canım, yoksa aynısını o yapsa mesela ben kırılmazdım.
Evet yüksek ihtimal onu da başka birisinin yanına verirler tek kalmaz.

Zamanla insan her seye alısabiliyor belki ama kendimi biliyorum ve kendimi bile bile zorlamak istemiyorum.
Arkadaş olarak devam ederiz ama aynı daire içerisinde kalmak istemiyorum.
Evet bencede kırılmaz sanırım,

Fiyat olarak tek kişilikle bir farkı yok ikisinde de aynı miktar ödeniyor.
Eğer oda arkadaşınla aynı oda içerisinde yapabileceğini düşünüyorsan iki kişilik oda iyidir, ama düşünmüyorsan tek kişilik oda iyidir. :)
Dediğin kadar kolay olmuyor maleseff o
Kesin kırılır demiyorum ben, sadece bu ihtimal göz önünde bulunduruyorum.
Yukarıda da dediğim gibi ben olsam böyle bir şeye kırılmazdım.
Kırılıncak bir şey değil, ama her insanda aynı değil biliyoruz ki.

Haklısınız sanırım.
Sonuçta ben kararımı verdim, ona ne diyeceğim ne tepki vereceği o kadar da sorun olmamalı benim için.
Ama dediğim gibi aramızda kötü bir şey olmadı normal iyi anlaştık bende insanlar konusunda biraz dikkat ettiğime bu konuya önem verdim galiba.
Tuvalet gerçekten benim için büyük sorun oldu.
Koca gün hem okulda hem odada kıvranmak benim için felaket gibiydi, halende öyle.

bende heryerde giremem wc ye işim gereği 4 gün yurtdışında kaldım sadece 1 defa wc ye gittim ihtiyacım olmasın diye su bile içmedim doğru dürüst
anlamayan bilmez bu çok zor bir durum
psikolojik bir olay ama aşırı derece takıntı oluyor insanda
sanki başkasının kullandığı eşyalardan mikrop kapacakmış gibi
yani en azından bende öyle
çamaşır suyu kokusu alamazsam rahat edemiyorum
obsesif bozukluk oluyor bu
evet psikolocim bozuk ama ne yapayım

Önce yetkililerle görüşüp odanızı ayarlayın, daha sonrasında nedenlerinizi anlatırsınız oda arkadaşınıza. Kırılacak, üzülecek bir şey yok. Takmayın kafanıza yurtlarda bu tarz yer değiştirmeler çok sık olur ama geneli problemli olur, şanslısınız sizinki sorunsuz. :)

oyy oyyy universite yillarim geldi aklima
ilk yurdu gordugumde dedim bu neee ben hayatta yapamam hele 8-10 kizla mumkun degil anlasamam
neyse dedim etraf baskisiyla biraz deneyim ikinci donem fln olmadi cikarim ayri eve
yemek sorunu temmizlik sorunu wc -banyo sorunu zor oldu alismam
ama en gzel gunlerim o yurtaa gecti sabahlaraa kadar sohbet muhabbet girgir
cook cokkk guzeldi bence cabuk karar verme biraz dene
simdi bana yine sorsalar asla tek kalmayi istemem aslaaa
cook cook keyifli zamanlr gecirdim bi

3-4 kişiyi geçmemek koşuluyla zevkli olur gibi geliyor bana.Dedikodu ,gır-gır,şamata eksik olmaz.Arkadaşlarımın yanına giderdim zaman zaman,hoşuma giderdi ortam.

TMI:)
hatta üniversiteyi şehir dışında okudum iki haftada bir tuvalet için memlekete giderdim ben de:)öyle ki titizim...

konusahibi kızla konuş işte ben ders çalışmakta zorlanacağımı düşünüyorum falan diye,çık odaya.hem de fiyatı aynıyken iki kişilik odada kalmayı tercih etmen bile abes.yanlızlık kadar güzel bişey var mı?(aileyle birlikte olmak hariç)

2 ay önce tam 1 hafta wc e çıkmadığımı biliyorum canım, ne 4 günü :)
Çok çok kötü bir durum allah kimseye yaşatmasın yani.
wc mizde klozet birde her oturuşumda tedirgin oluyorum.
Senin sorunun daha kötüymüş çamaşır suyu falan :)
Daha fazla ilerlemeden geçmesini diliyorumm :)

Bazen kafaya takılmayacak şeyleri kafama taktığım doğrudur.
Bu sefer ki de bu oldu.
Ama bi insanın kırılmasını hiç istemediğimden sanırım bunu taktım kafama. :)
Oda değiştirmemin kolay olmasının nedeni de ben kayıt olurken eğer memnun olmazsa değiştiririz ya da kaydınızı iptal ettirebilirsiniz demişlerdi.
Esas olması gerekende bu bence.
Eğer bir yerde olmak istemiyorsak buna müdahale edilmeli.mecbur kalmamalıyız bazı şeylere.

9 kişi aynı odada kaldık biz, 2 kişi ne ki
tuvaletler tüm yurtla ortaktı bir de. sizinkinde ne var ki, ama ücret aynıysa tabii sıkıntıya değmez.

3-4 kişiyi geçmemek koşuluyla zevkli olur gibi geliyor bana.Dedikodu ,gır-gır,şamata eksik olmaz.Arkadaşlarımın yanına giderdim zaman zaman,hoşuma giderdi ortam.
Her insandan aynı elektriği alsan tabi zevkli olur ama 3-4 kişiyle de zor olacağını düşünüyorum.
Tabi kafalar uyduktan sonra, iyi anlaştıktan sonra gerisi önemsiz olur. :)

İki kişilik odayı seçme nedenim hem odanın güzel olması hemde bir arkadaşla yapabilirim sanmamdı.
Sadece sanmakla kaldım.
En iyisi yalnızlık.
Zaten ben yalnız kalmayı da seven bir insanım.
Niye kendimi zora soktum bilinmez. :26:

Ne güzel anlattın canımm böyle güzel bir anın olmasına sevindim :)
Benim telasım tek kişilik oda kalmama ihtimali.
Eğer biraz daha zaman geçerse ve ben hiç memnun olmaz,çok rahatsız olursam tek kişilik oda kalmayacağı için mecburen böyle devam etmek zorunda kalırım.
Mecburiyetten de bir şey yapmak istemiyorum :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…