- Konu Sahibi TrakyaKizcesi
-
9 kişi aynı odada kaldık biz, 2 kişi ne ki
tuvaletler tüm yurtla ortaktı bir de. sizinkinde ne var ki, ama ücret aynıysa tabii sıkıntıya değmez.
Tekrar hayret ediyorumm 9 kişi demek bravo
Ortak tuvaletler, ortak banyolar en tahammül edemediğim şeyler.
........[/B]
Birbirinizi tanımıyormuşsunuz kırılacağını sanmam, belki hisetmiştir huzursuz olduğunu gideceğine sevinir
devletin öğrencilerine sunduğu "imkanlar" şaka gibi ama gerçekama çok güzel arkadaşlıklara değişilmez, sıkıntılara katlanabilen için...
tavsiye etmem
sen yine nötrsün kıza karşı ben nefret etmiştim oda arkadaşlarımdan
ama şimdi hepsini çook seviyorum,gelseler keşke yanıma da öpsem sarılsam
Sen daha yolun başında havlu atarsan ileride ne yapacan??work and travelle ya da başka bi programla yurtdışına gitsen aylarca başka milletten bikaç kişiyle beraber yaşamak zorunda kalsan mesela??? Bu tarz deneyimler ilerdeki hayatına bir deneyim katar bence,belki insanlara güvenmemeyi öğretir,üzülürsün belki de benim gibi hırçınlığını yenmeyi dünyanın etrafında dönmediği gerçeğini öğrenirsin,büyürsün...
neyse son olarak ben tavsiye etmem,tek kişilik yurt mu olur:)) kız yurdunun kendine ait bazen iğrenç ama çoğu zaman eğlenceli halinden mahrum etme bence kendinii
bu tuvalet meselesi herkesin sorunu sanırım,bende de var en ağır halinden
ama titizlikten değil,keşke öyle olsa.
Tamamen psikolojik,kendi evim bile olsa evde başkaları varsa işimi göremem.
Yurtta da odanın içindeydi wc,içerden naklen yayın var gibiydi dışarıya sesler giderdi:))
yurdun ilk günlerinde 1 değil 2 değil 3 değil tamm 7 gün tuttum kendimi. Sekizinci günün sonunda herkes sabah okula gitti ,oda boşaldıktan sonra girebildim.Dersime geç kalmıştım ama değmişti yani :))
Bu konuyu çekmeyen bilmez ne zordur
ama yine de benim oyum aynı odada devam etmekten yanaaa
Bende yurtta 2 kısılık odada kalıyorum.
Banyo,wc ortak,bende yenı basladım.Nasıl alısıcaz bılmıyorum.
Ilk defa ailemden uzak kalıyorum.
Aynı odada bir başkasıyla yaşamak gerçekten benim için de zor. Benim uykum çok hafiftir. En ufak bir ses bile uyandırır. Tuvalet, banyo derdi de ayrı tabi. En güzeli tek odada kalmak
Bize burda nasıl anlattıysan ona da bu şekilde açık açık anlat.
Onunla bir sorunun olmadığını vurgula.
Anlayış gösterecektir. Göstermezse de kendi bilir, önce kendini düşün.
Bu durumu iyi bilirim. Ben de 5 sene oyunca tek başıma kaldım.
Bunda kırılacak alınacak bir şey yok.
Ben tek kişilik odaya geçmeye karar verdim diyeceksiniz. Neden diye sorarsa, ailemle konuştuk ve böyle bir karar verdik deyin geçin.
tıpa tığ aynı sorunu bende yaşadım..hatta eşyalarımı toplayıp memlektime dönecektim..bir kaç ay sabrettim üstelik odam 4 kişilikti..2 sene sonra eve çıktım ama çıkarken ağladım..alışacaksın eminim ama 1-2 hastayla olmaz..bence sabret biraz..çünkü oda arkadaşı herşeydir..uzaktasın yeri geldiğinde kardeş yeri geldiğinde aile olur sana..o yüzden diyorum çıkma diye...
Liseyi yatılı okudum, 8 kişilik odada kaldım.
En şanslı olanlardandım çünkü diğer odalar 16 kişilikti hatta koğuş derdik onlara.
Tuvaletler 9 taneydi ve 180 öğrenci onları kullanırdı. banyolar desen 10 kişiye bir tane düşerdi...
Ama hayatımda geçirdiğim en güzel yıllar ve hiçbir şeye değişmem.
İlk gecemi hatırlıyorum, odada 7 yabancıyla uyumak daha doğrusu güvenip uyuyamamak...
Küçücük yaşımda aileden uzak düşmek, insanlara güven sorunsalı...
Zamanla alışıyor insan inan ki.
Ben ağlarken göz yaşlarımı silenler oda arkadaşlarımdı, yurttan atılacakken beni ölümüne savunup biz de gideriz deyip kapıya dikilenler müdüre karşı yine onlardı.
Beni üzen arkadaşlarımı uyaranlar yine...
Açken ekmeğimizi bölüştüğümüz yine onlar.
Bak üstünden 9 10 sene geçti hala o günleri burnum tüterek anarım.
Oda arkadaşı demek kan bağın olmadan aile olmak demektir.
Hiçbir şeyin olmayan insana sırt dayamak, yeri gelip onu kendinden öte tutmak demektir.
Hayatımın en sağlam dostluklarını edindiğim yerdir o 8 kişilik oda ve hatta bunları yazarken orada 13 yaşında tanıdığım oda arkadaşım da yanımda.
Şimdi onun yüksek lisans ders programını, hayatının nasıl olacağını konuşuyor, ev planını yapıyoruz.
O zaman İzmir'deydik şimdi ise Ankara'da.
Aradan 10 yıl geçti mi geçti, küçükmüydük evet hem de doğruyu bilemeyecek yaştaydık.
Ama hayatımda ailemden bile bana daha çok yol gösteren, lütfen acil gel dediğimde neredesin, dur orda diye cevap veren tek kadim dostumdur.
Beraber büyüdük,ailesi ailemdir, bizim evde evin kızı gibidir.
Kıtalar girse de araya bu bağ değişmeyecek.
Çünkü o kandan değil ama candan kardeşim.
Bence bir daha düşünün kararınızı,başka bir yerde asla bu kadar sıkı bağlanamayacağınız ve bu kadar çıkarsız kurulamayacak bir dostluğu reddediyorsunuz gibime geliyor.
Aynı odada bir başkasıyla yaşamak gerçekten benim için de zor. Benim uykum çok hafiftir. En ufak bir ses bile uyandırır. Tuvalet, banyo derdi de ayrı tabi. En güzeli tek odada kalmak
ay kızlar beni yanlış anlamayın kimsede kırılmasın ama anlamıyorum böyle huyları. bu kadar ince düşünmeye gerek yok. ben evin tek çocuğuyken annemin dibinden ayrılmamışken devlet yurdunda kaldım 4 kişi. eğer iyi arkadaşların varsa çok güzel bir duygu hala özlerim o günleri. ne olacak sanki havluyu dolayıp tüm koridorda banyoya giderdik bırak oda arkadaşının kullandığı tuvaleti 80 kişinin kullandığı tuvaleti banyoyu kullandık. ne yemek seçtim ne oda ne arkadaş. çok güzel de 4 yılım geçti
kimse kusura bakmasın ama ben böyle huyları mıymıntılık olarak adlandırıyorum
Kızlar yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.
Son olarak durumu açıklayayım: okuldan geldiğimde yetkiliyle konustum ve onlarda tamam dediler.
Odam hemen temizlendi ve ben de eşyalarımı hemen topladım gelip yerleştim.
Oda arkadaşıma da şöyle böyle diye açık açık anlattım o da sagolsun anlayıs gösterdi.
Aksam yemeğimizi birlikte yedik hatta, iyi arkadas ama bir oda da iki kişi değilde tek kişi kalmak tercihim.
Kimileriniz sağlam dostluklar kurmuş olabilir, ama bu her zaman herkese nasip olmuyor.
Ben etrafımdan hep duydum, oda arkadaşını baskalarına kötüleyenler mi dersiniz, çirkefleşenler mi dersiniz bunları çok duydum.
Ve duyduğum halde iki kişilik yaparım sandım.
Ama esas yapamama noktam yalnız kalmaya alışık olmam.
İlla ki oda arkadaşı olmasına gerek yok, ben de okul arkadaşlarımla yurt arkadaşlarımla sağlam dostluklar kurarım ins. :)
Laflarınıza dikkat ediniz lütfen.
Kimse sizin kadar geniş olmak zorunda değil.
Mıymıntılıkla da alakası olduğunu düşünmüyorum.
Ben yalnız kalmayı seviyorsam, iki kişilik oda da neden kalayım?
Siz cümbür cemaat aynı wc'i aynı banyoyu kullanmaktan hoşnut olabilirsiniz ama karşınızdaki insanın düşüncelerine de saygı duymalısınız.
Her insan aynı değildir.Aynı olmak zorunda da değildir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?