Oda arkadaşım canıma tak ediyor! Lütfen Yardım Kızlar. Bir akıl verin..

CartaMagna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2013
197
2
26
Gaziantep
Kızlar ben özel bir yurtta 2 kişilik bir odada kalıyorum .
Pek şanslı biri si de değilim malesef.
Daha önceki oda arkadaşım olucak .
Erkek arkadaşıma aşık oldu ve saçma sapan bi bahaneden bağırdı bana.
Bende kavgamı ettim bir güzel.
Bahane de şuydu alarmım çok çalıyormuş . Benden yarım saat sonra kalkmasına rağmen yapıyordu bunu.
Kuru sıkı bir bahaneydi yani.
Ben yurda dedim ki odadan çıkan ben olmam.
Yurt bana dedi ki zaten az ay kaldı , tek kalırsın sen çıkarsan vs vs.
Tamam dedim kabul ettim.
Yurt sözünü tutmadı ve bu yeni geldi.
Hakaret yazmak geliyor içimden yazmıyorum kızlar.
Neyse bu geldi iyi hoş. Çok konuşkan tabir i caizse dedikoducu ve laf peşinde koşan kendini zeki zanneden bir şey.
Ve ben bu kızdan hiç bişey istemedim . sabunumu kullandı, tuvalet kağıtlarımı hatta şu an şampuanımı kullandığına eminim. Aldığımın 1. haftası dibe inemez koca şampuan. Bunları ona demedim bile. Hazır çorbalarım vardı kulandı hiç bir şey demedim kızlar.

Tahmin edersiniz eski oda arkadaşıma bozuğum. Telefonumdan sevgilimin numarasını çalmaktan tutun iş yerne kadar gitmiş birisi.
Bunları bu kıza anlattım haklısın bilmem ne yapıyordu.
Yan odalarda da kızlar var benim eski oda arkadaşımla iyi anlaşıyorlar olsagerek.
İşte o iyi kızdır felan mı demişler buna nedir anlamadım.
Buda geldi bana diyor. O çok iyi kız diyorlar dye.
Bişey demedim.
Dün gözümün önünde onunla selamlaştı
Dedim ki konuşabilirsin. Ama o zaman benimle konuşmayacaksın. Bu kadar basit.
Çocuk musun felan yaptı.
Çıktım dışarıya canım sıkkındı zaten.. Bakkala çakkala gittim 1 saati geçirdim kızlar.
Ağlamamak için zor tutuyorum. ailem kolay okutmuyor beni.
Döndüm dolabı açık yerlerde kağıtlar , her tarafta çekirdekler. oda kokmuş. camı felan açtım üşüye üşüye.
bu da yan odada muhabbette gene.
Geldi oda kokmuş yediğinden. Dedim oda çekirdekten kokmuş.
Sonra buyrun bomba bana ne dese beğenirsiniz.
Çok geçimsizsin tek odada felan kalsana.
Şu an konuşmuyorum kendisiyle karşımda kaşıyla oynuyor.
Allah biliyor içimden parçalamak geçiyor . Sanki kendisi haklı havalarına girmiş ki görün.
Ne yapayım kızlar ne önerirsiniz.
Arkadaşlarım şimdiye kadar parçalamadığın kabahat diyorlar.

O kadar gerginim ki anlatamam kızlar.
Bu aptala böyle yüz verdim tepeme çıktı bir de s.çtı mı sizce ?
argo için çok özür..

Dünden beri ağlamamak için zor tutuyorum kızlar kendimi.
Bence o şu an da odaları ayırmaya çok tan karar verdi.
Neyineyse artık ahmağın.
Benim kavga çıkarmamı ve benim toparlanıp bir odaya gitmemi istiyor.
Mesaj sesini bile daha rahatsız edici bir şey yapmış.
Ben yurda geldiğimde kulaklıkla müzik dinliyordu.
Daha demin bas bas açtı müziği.

Üst üste mesaj atıyorum ama benim ailem bunun için o zorlukla buraya para ödüyor kızlar.
Düşünmeden edemiyorum..

Kız yüzünden iyiden iyiye sapıttım sanırım.
Sinirlerim bozuldu kızla şu an telefonuna bakıp aptal aptal gülüyor.

Eşyalarınızı falan kullanmasına kızmakta haklısınız ama sizin kavgalı olduğunuz kişiyle ister konuşur ister konuşmaz bu sizi ilgilendirmez.

senin sevmediğin bir insanı o da sevmemek zorunda değil. yani ister konuşur o kızla ister konuşmaz . sen ona karışamazsın. ama senin özel eşyalarınıda senden izin almadan kullanması gerçekten hiç hoş değil. kavga ederek değilde anlaşarak sen tek odaya çıkabilirsin. bazı kişiler arkadaşla yapamıyor bunu bir arkadaşımdan çok iyi biliyorum. tek kalmak en güzeli...

önceki kızla geçinemedin tamam anladık erkek arkadasını kıskandın..ama bu kıza niye hemen eskisini oturup da anlattın üstelik de daha tanımadan..önce tanısaydın nasıl bir kızdır sonra derdini anlatsaydın hayatında buna hep dikkat et...

bu kadar gerilme rahatlamaya calış kızla ipleri tam koparma öyle aynı odada konuşmamak olmaz ki..tatlı dille şampuan olayını söylersin bitince o alsın sırayla kullan..

bir de oda arkadaşın istedigi kızla konuşur ne demek benle konuşma tercih sunmuşsun kıza ..anladığım kadarıyla senin ayrı bir odaya cıkman lazım tek basına bir ev de olabilir...

sizin küs oldugunuzla konuşmaması mevzusu hariç her konuda haklısınız bence. yine sabırlıymışsınız siz :) ben bu tür konularda çok sinirlenirim. şampuan kullanmalar, odayı kokutmalar, dağıtmalar, gıcıklık olsun diye yüksek sesle müzik dinlemeler... aynı şeyleri tekrar ederse örneğin yüksek sesle müzik dinlemek. önce tatlı dille uyar sonra kale almazsa devam ederse telefonu al sil bütün müzikleri :27: al şimdi dinle bakalım müziğini :D yani ben öyle yapardım.. evet çok çılgınım biliyorum. :( çekirdekleri kapasından aşağı dökmediğin hata :47:

senin için başkasıyla mesafe kurmasını beklemen gereksiz. çok yakın arkadaşın olsaydı bile, bu yine de onun bileceği bir iş. o konuda haksızsın...

herkes kendi eşyasını kullansın. bu seni rahatsız ediyorsa açık bir şekilde konuşmalısınız.
aynı odada kalacaksanız, oturup kurallarınızı belirleyeceksiniz. birbirinize ve sınırlarına karşı saygı duyacaksınız. resmiyetle oda arkadaşlığınız devam edecek. sen de o da rahatsız olduğunuz şeyleri söyleyeceksiniz ve dikkat edeceksiniz. tahrik etmeyin birbirinizi.

işi yokuşa sürmek istiyorsa, işte o zaman kendi kaşındı, deyip yaptığının 2 katını ona yapar, onu sinirlendirmek için uğraşırdım ben. muhtemel sonuçları göze alabiliyorsan istersen anlayacağı dilden davran ona...
yani, öncelikle işi mantıkla ve resmiyetle halletmeye çalışın. olmuyorsa, onun anlayacağı şekilde davranacaksın sen de...

o yurda senin kadar o da para ödüyor. eşit haklara sahipsiniz. yan odadakilerle iyi anlaşıyorsa, o da onlardan birini tercih edecektir oda arkadaşı olarak. onun gitmesini bekle bakalım. kendini haksız duruma düşürmemeye dikkat et. telefonuna güvenlik kilidi koy. özelini paylaşma onunla. başkası hakkında ağzına laf verme.
çatışmalı günler seni bekliyor gibi. sinir olduğun için her hareketi sana da çok dokunur ama, sen de ufak şeyleri büyütme. yurdun belli kuralları vardır temizlik konusunda. onları ihlal ettikçe, onlar üzerinden girersin olaya.

o kız sana demiş ya çocukmusun diye, kusura bakma ama bence haklı...çok çocukça şey bu..ne demek onunla konuşursan benle konuşma...sen kendine biraz çeki düzen vermelisin bence, herkesi kendine muhalefet görüyorsun....
tamam diğer kızda haklısın sevgilini kıskanman çok çok normal ama bu kızın gözle görülür bi hatası suçu yok kesinlikle...
çekirdek yemiş ortalığı toplamamış falan filan, sen o odanın sahibi değilsin, ortak kalıyorsunuz ve oda serbest yaşama hakkına sahip en az senin kadar....
sen bi nevi anne formuna girip onu yönetmeye çalışıyorsun...eşyalarını kullanma olayına gelince belki haklı olabilirsin, bende olsam müsade etmem ama bunu uygun bi dille söyleyebilirsin ona...
onun dışında haksız gördüm ben seni kusura bakma...istediği kişiyle konuşur da görüşür de seni ne ilgilendirir ki...neden onun üzerinde böyle bi hak görebiliyorsun kendinde....
senin tarzın şu bence, benim dostumla dost, düşmanımla düşman olsun....
çok çocukca bi tavır...kız haklı çocukmusun demekle...kusura bakma ama objektif ol biraz....
senin için neden mesafe koysun arkadaşıyla arasına...bence sen biraz nazlanmışsın....

Son düzenleme:
zamanında oda arkadaşlarından çoook çeken biri olarak seni anlıyorum, bu işin tek çıkar yolu tek kişilik oda canım, sana benim yaşadıklarımı anlatsam haline şükredersin:) benimde eşyalarım kullanıldı, odayı defalarca leş gibi buldum, sigara dumanı altında pasif içici oldum neler neler... bu işin tek çıkar yolu tek kişilik oda

zaten en sağlıklısıda bu. ileride çoçuğum farklı şehirde üniveristeyi kazanırsa kesinlikle tek kişilik oda tutarım, bu tüm annelere nasihatım olsun hatta maddi olanakları yeterliyse, çünkü ne kadar ılımlı davranırsanız karşıdaki kişi tepenize o kadar çıkıyor, kötü olursanız zaten herşey baştan kopuyor. bu işin birde güvenlik, sağlık açısı var, hiç tanımadığınız kişiyle aynı odada uyumak, aynı banyoyu kullanmak pek iç açıcı değil...

şurada kalmış bir kaç ay sende dayan biraz seneye mutlaka tek kişilik odaya çık, minicik olsun ama sadee senin olsun inan bana yok böyle bir rahatlık:16:

bu tipin farklı bir versiyonu da benim başımda var. allahtan aynı odada kalma gibi bir durumum yok. vallahi billahi hastalar dağdan gelmiş bağdakini kovuyorlar kendilerince. eşyalarını alıp kilitli kutular satılıyor oralara koymanı öneririm. seni çıldırtmak için yapıyor bunları sen de oltaya geliyorsun sakin ol sakin.

ah be güzelim sen ne diosun ben ölümlerden döndüm öle bir manyakla kaldım ki ben canımı zor kurtardım neler etti bana var ya sırf bulaşık bende diye dokunduğu bardağı bile lavaboya koyardı böle dağ kadar bullaşıklar yıkadım ben ellerim paralandı resmen kızı annesi babası başından atmışlardı zaten kız üniversiteye gelince ailesi nefes alıyordu resmen şimdi anlatsam var ya burda dudağın uçuklar eften püften şeylerden bir kavga çıkardı beni tek eliyle bir yapıştırdı duvara elinden zor aldılar benii ölüodum valla resmen
bizim burdaa kızın adı çıktı yurtlar kabul etmio artık ben şimdi tek kişilik odada kalıyorum tuzlu biraz ama napim başkasıyla kalamam artık
hadi benimkini geçtim oda arkadaşının üzerinde ayna kırmış adam biliyorum ben kızı odaya kitlemiş hadi ık bakalım çıkabiliomusun demiş

alttan alma sakın kimseyi tepene çıkıolar resmen mesafen olsun ama küçücük şeyleride büyütme neler var neler Allah korusun Allah herkesin çocuğunu iyilerle karşılaştırsın

Son düzenleme:
Esyalariniz konusunda haklisiniz ben olsam bende kizardim.İzinsiz bir copumun dahi alinmasini istemem.Sizin kus oldugunuz kizla konusma meselesine gelince haksiz olan sizsiniz oda arkadasiniz bu konuda hakli istedigi kisiyle konusur istemedigi kisiyle konusmaz.

eşyalarını izinsiz kullanmasına kızmakta haklısın bu konuda onu uyarmalısın ama senin küstüğün kişiyle küsmesini istemen anlamsız bu konuda arkadaşın haklı
ayrıca kıza hemen eski oda arkadaşını anlatarak hata yapmışsın insanlara bu kadar kolay güvenme canım :31:

Yaşlarımızın yakın oldugunu düşünerek yazıyorum
Öncelikle şanslısın 8-10 kişi birlikte 4 metrekarelik kyk yurdunda bir odada da kalabilirdin.Ben okul yurdunda kalıyorum (yarı özel gibi) Şu bahsettigin imkanlar yok ama oda arkadaşlarım iyi yaşıtım olmasa da.
Şu senenin bitmesine az kaldı seneye tek odaya çıkarsın ya da bir eve
Benim şuan imkanım olmadıgı için 4 kişi kalıyoruz.
Şu eşya kullanma muhabbeti en tahammül edemeyeceğim şey olurdu o konuda haklısın sonuna kadar.sınırlarını belirle olmadı eşyalarını sakla belki bir yerden fark eder anlatmak istedigini.Olmuyorsa direkt söylemeye çalış "evde de kullanamam başkasıyla eşyalarımı" filan diye laf çarp.Artık da anlamazsa bir şey diyemiyoruz.
Şu arkadaş mevzusunda karışamazsın ama istedigini yapar.
Şikayetlerini yurt yönetimine söylersen daha önce de gittigin için bu sefer kötü sen olursun.Özel yurtlar pek takmaz çünkü konforu çünkü aldıkları milyarlar yeter onlara.Gerisi mühim değildir çoğu için.
Dedigim gibi az sabret sonra değiştirirsin yurdunu da ortamını da.
:34:

Back
X