Acaba onunla mı ilgilidir?Tam bilgim yok ama kisirlastirma islemi duzgun yapilmamis olabilir mi? Binu kisirlastirmayi yapan veterinerle gorusmeniz lazim.
Arkadaşlar, geçen sene kısırlaştırmış olduğum erkek kedim, uyuduğum odaya işaretleme yapıyor. kedi ayaktayken kuyruğunu titretip sprey gibi idrar püskürtmesine işaretleme deniyor. İşte benim kedim, ağaca, araba tekerleklerine yapması gereken bu hareketi, kullandığım kişisel eşyalarıma yapıyor. Bu sabah çantamı işsretledi, tuvalet aynamı, komidin çekmecesini, dedorant şişesini vs çiş içinde bıraktı. Odam çiş kokuyor.Ne yapacağım ben. Daha önce böyle bir şey kesinlikle yapmamıştı. Bir aydır böyle. Temizle temizle nereye kadar. Odanı kapat demeyin kapatmam. Onsuz asla uyumam. Kedimi bu huyundan nasıl vazgeçirebilirim. Tecrübesi olan var mı?
Yaşadığım şehirdeki en iyi veteriner kısırlaştırdı onu. Benim aklıma hiç gelmedi doğrusu, psikolojik olabileceğini düşündüm. Sorarım veterinere o zaman.Kısırlaştırma hatası bu, işinin ehli bir doktora gösterin hayvanı
Geçmiş olsun. Ben şu ana kadar yaşamamıştım bir problem.Ben de kedimi yeni kisirlastirdim. Umarim ayni seylerle karsilasmam. Yavruma ikinci kez ayni eziyeti yasatmak istemem.
Kedim kısır değilken bile eve idrar püskürtmezdi. Dışarı çıkarırdım o zaman çevreyi işaretlemeye başlardı. Evet çok kötü kokuyor. Birde her zaman işaretlerken görmüyorum ki. İşte oluyorum.Ay o koku kolay kolay temizleme ile çıkmayan bir şey... Veterinere sorun mutlaka. Kısırlaştırma sonrası bu hareketini bırakmış olması gerekirdi.
Acaba psikolojik bir sorunu mu var. Bu durumda veterinerde yardım edemez ki?Bizim veteriner kisirlastirma isleminden 6 sonrasina kadar az da olsa kizginlik belirtilerinin olacagini soylemisti. Hormonlar birden bire kesilmiyor tabi. Ama sonrasinda belirtiler ortadan kalkar demisti. Sizin 1 yil olmus. Bu isaretleme olayi artik kizginligin en uç evresi degil mi? Bunu yasamamasi lazimdi bence.
Hayır işemiyor, tuvalet pozisyonunda değil. Ayakta kuyruğunu titreterek çiş püskürtüyor. Ama bayağı bir göl oluyor yaniKısırlaştırılan kedı kolay kolay koku bırakmaz .
Yalnız şuda var .
İşiiyor olmasın ?
Eğer kedınız kumunu begenmıyorsa dışarı işer . O işediği yerı güzel temızleyemezsenız hep oraya işer .
Klorakla falan temızleyın o bölgeyı .
Sirke dökün .
Kuumunu değiştirirn .
Hangı kumu kullanıyorsunuz ?
Kendı kedimden biliyorum .
Süreklı halımın bir köşesine işerdi .
Halıyı attım . Kumunu değiştirdim . Sorun çözüldü .
Kedim kısır değilken bile eve idrar püskürtmezdi. Dışarı çıkarırdım o zaman çevreyi işaretlemeye başlardı. Evet çok kötü kokuyor. Birde her zaman işaretlerken görmüyorum ki. İşte oluyorum.
Ama evde dişi kedim var çiftleşmiyor. Ayy aklıma kötü kötü şeyler geldi şimdi. Eyvah ki ne eyvahÇüğürtme derdi teyzem bu duruma. Çiftleşmek isteyen erkek kedi yapar bunu. Veterinere goturmelisin. Kısırlaştırma ameliyatı başarısız gibi görünüyor. Başka veterinere götür ama.
Evde iki kedı var demişsin dğer kedi dişi mi ?Hayır işemiyor, tuvalet pozisyonunda değil. Ayakta kuyruğunu titreterek çiş püskürtüyor. Ama bayağı bir göl oluyor yanio pozisyona işaretleme diyorlar. Kumunu kullanıyor. Her zamanki, eğişmedik. İnce topaklaşan bentonit.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?