Ödev meselesi

Patidostu

Çok pati az insan çok huzur
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.441
13.762
248
SInif öğretmeniyim. Ödev verdigimde öğrencilere söylüyorum sonrada whatsapp grubuna yaziyorum. Zaten sinifjn cogu ödevi yapmiyor (mesajları okuyorlar) veli toplantisinda bir veli sunu dedi acik acik : bebeğim var diye bu sene ilgilenemiyorum evde ilgilenecek baskasi da yok. Gecen bir veli beni sikayet etmis mudüre ödevleri sadece whatsappa atiyormusum. Gecen senede kitap yerine ozel olarak öğrencisine fotokopi vermemi istiyordu. Öğrencisi sorunlu bir öğrenci kendiside biliyor. 3.sinifa gelmis öğrencilerin ben her odev verdigimde tek tek ödevini not etmis mi isaretlemis mi diye konrol etmek zorunda miyim ? Bir de su aralar velilerin ozelden yazmasi basima cikti whatsapp grubuna yaziyorum hala whatsapptan ya da smsden mesaj atiyorlar hocam odev neydi diye. Ben bunlara cevap vermek zorunda miyim ? Veya olaki derste söylemeyi unuttum whatsappa yaziyorsam ne olmus veya tam tersi.

Bizim okulda mı öğretmensiniz acaba
Bu tip veliler okulda çokta
Allah yardımcınız olsun. Velilere değil çocuklara ödev disiplini vermeye çalışın. Ceza ödül yöntemi ile ancak onu anlıyor çocuklar

O ödevleri cocuğa yaptiracak olanlar gene veliler Cocugu köyde salarsan naparsan yap diye aksama kadar oyun oynar tabi yapmaz.
Ya ben asırı karsıyım su wp olayına büyük sacmalalık bizim milletimiz sınırınıda bilip yazmamazlık etmez ki
Whatsapp grubuna sadece ben yazabiliyorum. Az öncede bir tanesi mesaj atti whatsapp silinmis ona whatsapptan ödeve bakıp smsden ödevi söylememi istiyor

Niye veliler. Çocuğun değil mi ödev. Biz zamanında kendimiz yapıyorduk. 1. Sınıf değil ki 3. Sınıfa gelmiş çocuk

Benim sınıfım yok bu sene. Aşırı rahatım. Eğer böyle bir şey olsaydı açık açık "sorularınızı gruptan yazınız" derdim. Valla o veli de kusura bakmasın yani. Hiçbir öğrenciye torpil geçilemez. Ay sınıf öğretmenliği çok zor sabrınıza helal olsun.

Ödev yapma aliskanligini kendi kendinize mi kazandınız ? Veli desteğiyle mi ?
Bende diyorum ki 1. Sınıf değil onlar 3. Sınıf
Az çok 2 senede öğrenmiş olması gerekirdir. Benim 1. Sınıf çocuklarım bile okuldan gelince ödevimiz var diyorlar

Oğlum 2.sınıfta.

Geçen sene 2.dönemden beri öğretmenimiz whatsap tan ödev atmıyor.

Gruba şuna benzer bi mesaj atmıştı :Sayın veliler çocuklarımız artık yazmayı öğrendi. Yanlarında küçük bir not defteri gönderin. Ödevleri kendileri yazacaklar. Ben artık ödev göndermeyeceğim. Eğer o gün gelmemişlerse kendilerinin arkadaşlarını arayıp ödevini öğrenmesi gerektiğini söyleyin. Bu sorumluluk kazanmaları için çok önemli"

Sadece bazen fotokopide çıkmayan renkleri falan görmemiz için fotokopinin aslını atar o kadar.

Sizin de bu şekilde net bir mesaj yazmanız lazım bence.

Ya aslında öyle bir eğitim sistemi gelmeli ki çocuklar okulda öğrenmeli eve geldiklerinde yemek yemek oyun oynamak ve uyku kısmı kalmalı geriye. Zaten ödevleri veliler yapıyor çoğunlukla hal böyle olunca ödevin Bir anlamı kalmıyor.

1. Sınıfta watsaptan yazabilirsiniz 2. Sınıfta arada bir ama 3. Sınıfta çocuklar kendi yazabilir ödevini sizin watsaptan ödev atmaniza bile gerek yok. Çocuklar sorumluluk almalı bu konuda. Yine iyiymissiniz. Kızım o zamanlarda sınıf grubundan biri ödev sorduğu zaman hocamız bilen atsin aklımda değil derdi bir veli atardı. Ve hocanın bu tutumundan dolayı kimse daha hocaya ödev sormadı ki hoca hakli da.

Bu sefer çocuklar evde hiç ders çalışılmadığını düşünecek bu da yanlış maalesef evde oturup dersleriyle meşgul olmasını da öğrenmeli ki sınavlara çalışsın

Henüz veli değilim, öğretmen de değilim ama okuduğum kadarıyla bu whatsapp grupları öğretmen için eziyet.

Eskiden öğretmenlerimiz ailemize not yazardı, eve götürür okuturduk. Bence yine böyle olmalı, mesai saati dışında kimse rahatsız edilmemeli.

Bu sefer çocuklar evde hiç ders çalışılmadığını düşünecek bu da yanlış maalesef evde oturup dersleriyle meşgul olmasını da öğrenmeli ki sınavlara çalışsın
Bu dediğiniz orta okul ve lise zamanı olsa neyse sanki ödev veriyorlar da ne oluyor ben daha hala çoğu öğrencinin bu şekilde sorumluluk duygusunun geliştiğini görmedim senelerdir aynı müfredat aynı sistem o yüzdrn bir adım fazlasına gidilemedi değil mi?

Bence hiç ödev vermeyin kafanız rahat olsun
zaten yapmıyorlar

Elbette zorunda değilsiniz. Siz elinizden geleni yapmışsınız,sınıfta söylemişsiniz veya whatsappta yazmışsınız. Daha başka napılır ki? Sizin yerinizde olsam mesajlara cevap vermem,vermeyeceğimi de özellikle velilere söylerim.

Bizde acil durumlar için whatsapp duyuru grubu var. Sadece öğretmen yazabiliyor. Özelden öğretmene mesaj atmak yasak.

Sizin yerinizde olsam kademeler belirlerim, bu kademelere güzel isimler veririm. Mesela şu şekilde:
En iyi öğrenci
Harika davranış
Güzel seçim
Öğrenmeye hazırım (burası başlangıç olacak,yani 0 puan)
Düşün bakalım hatanı
Öğretmenin kararı
Aileyle görüşme

Sınıfın seviyesine göre bunların ingilizceleri de kullanılabilir.
her çocuk 0 puandan başlar,ödevi düzgün yapana 3 puan veririm,yapmayandan 3 puan kırarım. Veya arkadaşına karşı iyi bir davranışı olursa onu da puanlandırırım.Bu şekilde puan toplattırırım. Soruya doğru cevap verirse ekstra puan veririm. (Cevap yanlış olursa puan kırmam ama o kadar da sıkmam)
Bence işe yarar,en azından sorumluluklarını bilirler.

Alışkanlıklar küçük yaşta kazandırılır ödev vermek de bu yüzden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…