Ödev meselesi

Ben 16 yıl okuyup senelerce kpss çalışırken sen g.tünü yayıyordun ama. Öyle de bir şey var.

Bizim whatsappda 2 sinif gurubu vardı 1.sadece öğretmen yazıyor, diğeri veli grubuydu.. öğretmen günlük ödevleri sınıf tahtasına yazıp, fotograflayip paylaşırdı..3.sınıfta artık çocuklar kendileri yazsın diye deneyelim dedik,,bazı veliler istemedi,yazmayan ,ödev yapmayan çocuklar da oldu tabii..sonuç olarak öğretmen 4.sınıfta kadar ödev paylaşımı yaptı ama watsappdan falan kimse öğretmeni rahatsız etmezdi..

Bizim öğretmen bu sene whatsapa ödev atmayacagini söyledi. Oğlum 3. Sınıf da bu arada. Ödev defteri edinmelerini söyledi. Günlük olarak ona yazıyorlar. Evde ben kontrol ediyorum. Eğer yazmayı unuturlarsa da veli grubunda herkes birbirine sorabiliyor.

ay ne saçma ya ben şu okul iş olaylarına bu kadar wp grubunun kurulmasına karşıyım. bizde okuduk sonuçta. ödevimizi kendimiz bilir kendimiz yapardık, ya da evde aile sorardı ödevin var mı yaptın mı ettin mi diye bu ne böyle wp grubundan ödev atmak anlayamadım.

3.sınıf çocuğu zaten ödevini kendi yapmalı.
Kızım 11 yaşında ilkokula başladıgı sene kardeşi olmuştu,hiç oturmadım onunla ödeve. Yardım isterse gittim yanına yoksa ben oturup onunla ödev yapmadım ki okul yönetimi,pedagog hatta öğretmeni bile bize ödevlerini kendisi yapsın, yapabildiği kadarını yapsın ama kendi sorumluluğunu bilsin demişti. Hak verdim ve uyguladım. 6.sınıf şu an 6 senedir kendisi yapıyor ödevini. Son 2 senedir(ortaokulda)kendi not alıp gelip ödev takibini de yapıyor.
Bu konuda velilere ödevlerini zaten kendisinin yapması gerektiğini ,velinin sadece hatırlatma yapması gerektiğini söyleyin bence.
Ödev kontrolünü de genelde kızımın öğretmeni toplu yapıyordu,bu sorunun cevabi şu,şunun cevabı bu,yapamayan var mı varsa anlatabilirim şeklinde tüm sınıf herkes kendi odevini kontrol ediyordu. Sorun edilecek birşey yok ki bunda. Tek tek nasıl baksın öğretmen ders biter zaten oturup teker teker kontrol etse.
Whatsapp konusunda da yerinizde olsam gruba yazdıysam ödev ne diye sorana cevap dahi yazmam. Kusura bakmasın laf olsun diye sormanın manası yok. Öğretmeninde bir özel alanı olsun.
Kızım özeldeydi,öğretmenlerin numaraları hep vardı bende hatta istediğiniz zaman arayın,aklınıza takılan birşey olursa sorun deniyordu ama en geç 5de mesaj yazardım çok önemli birşeyse o da,yarını bekleyemeyecekse,acil değilse bir sonraki gün mesai saatleri içinde sorardım. Sizde cevap vermeyebilirsiniz önemli olmayan ve cevabı diğer grupta verilmis olan sorulara.

Ben de öğretmenim gruptan duyuru yapıorum onun harici veli geç saatle arar veya yazarsa cevap vermiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…