Ya ben asırı karsıyım su wp olayına büyük sacmalalık bizim milletimiz sınırınıda bilip yazmamazlık etmez ki
Benim çocuklarda bu sene 4 sınıf oldular , öğretmenimiz artık watshap paylasmiycam tahtaya yazacam ,çocuklar kendileri yazacak dedi. WhatsApp ta bütün veliler yokmu? Birde özelden neden soruyorlar? Bizim ogretmenimiz ödev konusunda çok hassas , yapmayan sadece 3 ,4 çocuk oluyor , onlarıda gruptan paylasiyor , lütfen dikkat edin ,çocukları kontrol edin diye. Bizde çok dikkat ediyoruzSInif öğretmeniyim. Ödev verdigimde öğrencilere söylüyorum sonrada whatsapp grubuna yaziyorum. Zaten sinifjn cogu ödevi yapmiyor (mesajları okuyorlar) veli toplantisinda bir veli sunu dedi acik acik : bebeğim var diye bu sene ilgilenemiyorum evde ilgilenecek baskasi da yok. Gecen bir veli beni sikayet etmis mudüre ödevleri sadece whatsappa atiyormusum. Gecen senede kitap yerine ozel olarak öğrencisine fotokopi vermemi istiyordu. Öğrencisi sorunlu bir öğrenci kendiside biliyor. 3.sinifa gelmis öğrencilerin ben her odev verdigimde tek tek ödevini not etmis mi isaretlemis mi diye konrol etmek zorunda miyim ? Bir de su aralar velilerin ozelden yazmasi basima cikti whatsapp grubuna yaziyorum hala whatsapptan ya da smsden mesaj atiyorlar hocam odev neydi diye. Ben bunlara cevap vermek zorunda miyim ? Veya olaki derste söylemeyi unuttum whatsappa yaziyorsam ne olmus veya tam tersi.
Benim eski müdürlerimden biri kesinlikle whatsap grubu kurmayacak velilere numaranızı vermeyeceksiniz demişti.ben de cok karsiyim. ogretmen arkadasim var sacini basini yoluyor whatsapp yuzundenbizim zamanimizda sms bile yoktu ama hic sorun yasanmiyordu. cozum gibi gozuken yontemler arttikca her sey daha da sorun oluyor. whatspptan sikayet etmeyen ogretmen gormedim az kismi haric bizim milletle ugrasilmiyor
ya burasi biraz daha farkli veli desteği 0 a yakın, cogu öğrencinin arayip söyleyince veli toplantisinda konusunca hocam evdede ayni istemiyor,agliyor vs.. O yüzden velinin başında durup yaptırmasi lazım. Ya hic ödev vermesem bile 10 sayfa kitap okuyabilir o gün derste islediklerimizi bir kere okuyabilir.Benim çocuklarda bu sene 4 sınıf oldular , öğretmenimiz artık watshap paylasmiycam tahtaya yazacam ,çocuklar kendileri yazacak dedi. WhatsApp ta bütün veliler yokmu? Birde özelden neden soruyorlar? Bizim ogretmenimiz ödev konusunda çok hassas , yapmayan sadece 3 ,4 çocuk oluyor , onlarıda gruptan paylasiyor , lütfen dikkat edin ,çocukları kontrol edin diye. Bizde çok dikkat ediyoruz
Ödev vermek zaten resmiyette yasak. Vermeyince veliler sürekli sikayet ediyor. Idarade isime karismayi pek seviuor. Kitap okumak ve o günkü islediklerimizi tekrar etmek onlar icin bir öğrenme değil mecbur vereceğimÖdev verilmesini hem bir veli hem de öğretmen olarak saçma buluyorum (ama sistem beni de zorunlu kıldığı için mecburen veriyordum)
Whatsapp olayı ise kurum biz öğretmenlere iletişim numarası tayin etmediği için ve halkımızda iletişimde sınır tanımaktan aciz olduğu için özel zamanlarda dahi (pazar günü gece saat 11 de bile mesela) çat diye arama ya da mesaj atma hakkına sahip görüyorlar kendilerini.
Velhasılı, ödev vermeyin ya da minimum verin.
Özel olarak yazanlara başta kesin ve net cvp yazın sonra devam ederse cevap vermeyin sadece gruptan yazın.
Ödevleri aileye iletmek zorunda değilsiniz bence (3. Sınıfta) ama gruba yazmanız ayrı incelik tabi.
Öğrencileri tek tek odevini yazdimi diye kontrol etmeyin. Ödevi yazın watshap grupta da paylaşırsınız kimse gelip size sormasın . Ödevi tahtaya yazıp çocuklara yazmasini söylersiniz o ara foto çekip paylasrsinizÖdev yapma aliskanligini kendi kendinize mi kazandınız ? Veli desteğiyle mi ?
Sizi anlıyorum.Ödev vermek zaten resmiyette yasak. Vermeyince veliler sürekli sikayet ediyor. Idarade isime karismayi pek seviuor. Kitap okumak ve o günkü islediklerimizi tekrar etmek onlar icin bir öğrenme değil mecbur vereceğim
Allah sabir ve kolaylik versin. Cocuklar artik 8-9’yasina gelmis. Kendi odev sorumluluklarini alabilirler. Bence velilere ozelden cevap vermeyin. Gruba bile yazmaniz sizin iyi niyetiniz.Arkadaslar toplu cevap vereyim grup yazismaya kapali sadece ben yazabiliyorum özelden yazınca cevap vermiyorum, ariyorlar. Bir de köy yani orasi her evde 7-8 cocuk var. Illaki komsulardan biriyle ayni sinifa gidiyordur cocugu onu arasin ya da sorsun bana yazmasi gereksiz.
Aglasada zirlasada öğretmenin verdigi ödev yapılacak, zaten çok çok fazla ödev verilmiyor. Etute gidiyorlar orda öğretmen ödev yaptırıyor. Bitmeyen,yetişmeyen olursa evde devam ediyorlar. Herkes sorumluluğunu bilecek,bizler nasıl biliyorsak.ya burasi biraz daha farkli veli desteği 0 a yakın, cogu öğrencinin arayip söyleyince veli toplantisinda konusunca hocam evdede ayni istemiyor,agliyor vs.. O yüzden velinin başında durup yaptırmasi lazım. Ya hic ödev vermesem bile 10 sayfa kitap okuyabilir o gün derste islediklerimizi bir kere okuyabilir.
SInif öğretmeniyim. Ödev verdigimde öğrencilere söylüyorum sonrada whatsapp grubuna yaziyorum. Zaten sinifjn cogu ödevi yapmiyor (mesajları okuyorlar) veli toplantisinda bir veli sunu dedi acik acik : bebeğim var diye bu sene ilgilenemiyorum evde ilgilenecek baskasi da yok. Gecen bir veli beni sikayet etmis mudüre ödevleri sadece whatsappa atiyormusum. Gecen senede kitap yerine ozel olarak öğrencisine fotokopi vermemi istiyordu. Öğrencisi sorunlu bir öğrenci kendiside biliyor. 3.sinifa gelmis öğrencilerin ben her odev verdigimde tek tek ödevini not etmis mi isaretlemis mi diye konrol etmek zorunda miyim ? Bir de su aralar velilerin ozelden yazmasi basima cikti whatsapp grubuna yaziyorum hala whatsapptan ya da smsden mesaj atiyorlar hocam odev neydi diye. Ben bunlara cevap vermek zorunda miyim ? Veya olaki derste söylemeyi unuttum whatsappa yaziyorsam ne olmus veya tam tersi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?