Böyle bir sistem var adı yapılandırmacı öğrenme. Lakin bu sistemde de ödev pekiştirme amaçlı verilir.Ya aslında öyle bir eğitim sistemi gelmeli ki çocuklar okulda öğrenmeli eve geldiklerinde yemek yemek oyun oynamak ve uyku kısmı kalmalı geriye. Zaten ödevleri veliler yapıyor çoğunlukla hal böyle olunca ödevin Bir anlamı kalmıyor.
ne guzel yazmissiniz kime sorsak ogretmenlik cok kolay 3 ay(!) tatilde yatiyoruz falan... bi akilli biziz sanki buyrun siz de ogretmen olunGel de yerime toplantı tutanağını sen yaz o zaman. Yarına yetişecek. Şu öğrencilere kulüpleri de tamamla hayrına. Velilerin telefon numara listesini de Excel halinde yapıp yollarsan tadından yenmez. Bu arada kendi çocuklarımı ben yıkar yedirir doyurur kurstan kursa taşır evimin işini yaparım onlara zahmet etme!!
Sadece evde yapmam gereken okul işlerini yap ve tüm velilerle muhatap ol yeter!!! Okuldaki 15 18 saat öğretim kısmını ben yapar gelirim. Ha derste boğazım kuruduğunda 1 bardak çay iç yerime. Malum ders anlatırken çay içemiyoruz diğer memurlar gibi. Ayrıca teneffüste dinlenmem lazım başıma üşüşüp soru soranları da sen hallediver!!
Ha becerebiliyorsan gel de 30 tane çocuğu hem zaptedip hem de bir şeyler öğret!! Ama yazılıdan düşük alırsa tek suç senin çocuğun hiç kabahati yok tüm veliler tepende olacak unutma!!
Eğitim fakültesi orada GK GY eğitim bilimleri alan sınavı ve mülakat da orada. Tutan yok git ol öğretmen yan gel yat!!
Az daha okuyup öğretmen olaydınA bu çok mantıklı biz de deftere not alırdık watsaptan atmak saçma ama öğretmenlerin az saat çalışıp isyanını anlamıyorum
Allah yardımcınız olsunSInif öğretmeniyim. Ödev verdigimde öğrencilere söylüyorum sonrada whatsapp grubuna yaziyorum. Zaten sinifjn cogu ödevi yapmiyor (mesajları okuyorlar) veli toplantisinda bir veli sunu dedi acik acik : bebeğim var diye bu sene ilgilenemiyorum evde ilgilenecek baskasi da yok. Gecen bir veli beni sikayet etmis mudüre ödevleri sadece whatsappa atiyormusum. Gecen senede kitap yerine ozel olarak öğrencisine fotokopi vermemi istiyordu. Öğrencisi sorunlu bir öğrenci kendiside biliyor. 3.sinifa gelmis öğrencilerin ben her odev verdigimde tek tek ödevini not etmis mi isaretlemis mi diye konrol etmek zorunda miyim ? Bir de su aralar velilerin ozelden yazmasi basima cikti whatsapp grubuna yaziyorum hala whatsapptan ya da smsden mesaj atiyorlar hocam odev neydi diye. Ben bunlara cevap vermek zorunda miyim ? Veya olaki derste söylemeyi unuttum whatsappa yaziyorsam ne olmus veya tam tersi.
Çok uzun okumadımGel de yerime toplantı tutanağını sen yaz o zaman. Yarına yetişecek. Şu öğrencilere kulüpleri de tamamla hayrına. Velilerin telefon numara listesini de Excel halinde yapıp yollarsan tadından yenmez. Bu arada kendi çocuklarımı ben yıkar yedirir doyurur kurstan kursa taşır evimin işini yaparım onlara zahmet etme!!
Sadece evde yapmam gereken okul işlerini yap ve tüm velilerle muhatap ol yeter!!! Okuldaki 15 18 saat öğretim kısmını ben yapar gelirim. Ha derste boğazım kuruduğunda 1 bardak çay iç yerime. Malum ders anlatırken çay içemiyoruz diğer memurlar gibi. Ayrıca teneffüste dinlenmem lazım başıma üşüşüp soru soranları da sen hallediver!!
Ha becerebiliyorsan gel de 30 tane çocuğu hem zaptedip hem de bir şeyler öğret!! Ama yazılıdan düşük alırsa tek suç senin çocuğun hiç kabahati yok tüm veliler tepende olacak unutma!!
Eğitim fakültesi orada GK GY eğitim bilimleri alan sınavı ve mülakat da orada. Tutan yok git ol öğretmen yan gel yat!!
Buna da uzun diyorsanız...Çok uzun okumadım
Ama 18 saat çalışan öğretmenler kızdı
Bunları yapmak zorunda değilsiniz ..bazı veliler kendi sorumluğunu öğretmenden yapmasını bekliyor malesefSInif öğretmeniyim. Ödev verdigimde öğrencilere söylüyorum sonrada whatsapp grubuna yaziyorum. Zaten sinifjn cogu ödevi yapmiyor (mesajları okuyorlar) veli toplantisinda bir veli sunu dedi acik acik : bebeğim var diye bu sene ilgilenemiyorum evde ilgilenecek baskasi da yok. Gecen bir veli beni sikayet etmis mudüre ödevleri sadece whatsappa atiyormusum. Gecen senede kitap yerine ozel olarak öğrencisine fotokopi vermemi istiyordu. Öğrencisi sorunlu bir öğrenci kendiside biliyor. 3.sinifa gelmis öğrencilerin ben her odev verdigimde tek tek ödevini not etmis mi isaretlemis mi diye konrol etmek zorunda miyim ? Bir de su aralar velilerin ozelden yazmasi basima cikti whatsapp grubuna yaziyorum hala whatsapptan ya da smsden mesaj atiyorlar hocam odev neydi diye. Ben bunlara cevap vermek zorunda miyim ? Veya olaki derste söylemeyi unuttum whatsappa yaziyorsam ne olmus veya tam tersi.
Mesela ben veli olarak bazen öğretmene kalem ,sticker veriyorum öğrencileri odullendirebilsin diye .çünkü öğretmen maaşı da belli şu zamanda veliler de kendi cabalariyla küçük hediyeler hazırlayıp herhangi öğrenciye verilmesini sağlayabilirWhatsapp grubundan çıkın. Veli grubu olsun orası. Aralarından birini elçi seçerseniz bazı durumlarda o kişi aracılığıyla haberi gönderirsiniz. Ödevi biz defterimize veya not defterimize yazardık. Ödevi yazamayan veya hasta olup okula gelmeyenler de başkalarından öğrenirdi veya çıkışta veli gelip öğretmene sorardı.
Ayarı verin, buna dönün. Sonuçta bu kişiler de öğrenciyken ödevleri bu şekilde öğreniyorlardı. Ödev yapmayan çocukların karnelerine acımadan notunu kırın. Öncesinde öğrencilere de duyurun. Totoları tutuşabilir. Ödev yapmada daim olanlara da gezi veya çocukların seveceği bir etkinlikle ödüllendirin. Madem köy okulu, illa erişemedikleri şeyler vardır.
Köy okuluymuş ya burası, veliler ne kazanıyor ki ne versinMesela ben veli olarak bazen öğretmene kalem ,sticker veriyorum öğrencileri odullendirebilsin diye .çünkü öğretmen maaşı da belli şu zamanda veliler de kendi cabalariyla küçük hediyeler hazırlayıp herhangi öğrenciye verilmesini sağlayabilirama yok illa öğretmenden bekliyor bir çoğu
Senin gibi kendisine yazılanı okumaktan aciz olduğu halde dili pabuç kadar olan, her konu hakkında bilgisi olan ama fikri olmayan zavallı varlıklarla da biz uğraşıyoruz işte..Çok uzun okumadım
Köy okuluymuş ya burası, veliler ne kazanıyor ki ne versin
Çok uzun okumadım
Yeni nesli sticker keser mi emin değilim. Belki de hala kesiyordur da ben abartmışımdır.ordinary bazı köylüler bizlerden zengin kimse kusura bakmasın da arka tarafta oturan 3 katlı evin sahibi dönüm donum zeytinlikleri olan komşu kendini okulda ihtiyaç sahibi gibi gosteriyormus.. ben o yüzden velilerin yok demesine anlam veremiyorum ya stickerlar 10lira taş çatlasın 15 lira uzeirnde bir sürü oluyor zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?