Ödev meselesi

Böyle bir sistem var adı yapılandırmacı öğrenme. Lakin bu sistemde de ödev pekiştirme amaçlı verilir.

Sayfa sayfa tabiki müfredatı yetiştirme gayretinde ödev zaten verilmemeli. Müfredat okulda yetiştirilir. Lakin evde de sorumlulukları olacak. Veliye tabi iş düşecek.

Özel okulda değilseniz veli iletişimini sıfıra yakın tutun sadece veli görüşme gününüzde görüşürsünüz sorunları.

Kurallar öğrencileriniz kadar veliler için de stabil olmalı. Sonra cılkı çıkıyor.

Kızım anaokulunda veli toplantısı vardı, gittim ama gerçekten bazı veliler çok fena ya..okulda bazı kurallar var misal yemek saati gibi bazı veliler buna bile ayrıcalık istiyor, gerçekten insanlarımız çok garip, beklentiler tavan yani

ne guzel yazmissiniz kime sorsak ogretmenlik cok kolay 3 ay(!) tatilde yatiyoruz falan... bi akilli biziz sanki buyrun siz de ogretmen olun

Toplantıda çocuklarımın öğretmeni ben 9 da uyuyorum bana akşam 9 dan sonra boşuna mesaj atmayın görmem ve burdan çıkınca da iki çocuğum var ben de sizler gibi evimin işleriyle cocuklarimla ilgileniyorum demişti .
Ödevleri de çocuklar not alıyorlar ve çocuklara yasaklamış gelmeyen öğrenci dışında ödev sorana ödevlerin ne olduğunu söylemeyeceksiniz ben burda tahtaya yazıyorum siz not alabiliyorsaniz onlar da not alabilir diye . Herkes paşa paşa ödevini mecburen not aliyor. Bizim ayrıca veli grubu var anlaşılmayan sorular / ödevler olunca oradan soruyorlar sadece.

Hocam benim oğlum 3.sınıfa başladı bu sene. Önceki 2 sene öğretmeni whatsapp grubundan bize ödevleri günlük yazıyordu. Bu sene toplantıda çocuklarınızın sorumluluğunu bilmesi için artık ödevleri size ben yazmayacağım. Sınıfta çocuklara söyleyeceğim not alacaklar. Dikkat edip doğru not alan ödevini tam yapar, eksik not alan ya da hiç almayan çocuklar da ödevini yapamaz ve kim sorumluluk biliyor kim bilmiyor görmüş oluruz. Kesinlikle veliler arasında da ödevi birbirine yazma işi istemiyorum dedi. Hak verdik. Çünkü çocuklarımız büyüyor ve artık biz onların her şeylerini yapamayız. Kendi ödevlerini not alıp yapmayı bilmeleri lazım.

Hatta öğretmen ödev kontrol ederken tek yüzü kontrol ediyor her sayfaya bakmıyor diye ödevlerinin tek yüzlerini yapıp o yüzünü gösteren çocuklar varmış. Kaç tanesini yakalamış öğretmen. Tek sorumlu siz değilsiniz. Ödevlerinden önce öğrenci sorumlu, bizler de veliler olarak kontrol etmeli sonra size göndermeliyiz. Tavrınızı koymalısınız. Armut piş ağzıma düş ne güzel. Bizim toplantıda da bir veli çocuğum ödev yaparken ağlıyor o yüzden ben yaptırmıyorum dedi öğretmen ona da cevabını bir güzel verdi. Böyle rahat çocuklar yetiştirerek nereye varabiliriz. Biraz sıkı eğitimden kimseye zarar gelmez aksine faydalıdır.

Son düzenleme:
Allah yardımcınız olsun yeni nesil sorular gibi , yeni nesil velilerde kafayı yedirtiyor insana ben de okul öncesi öğretmeniyim. Ben özelde çalışıyordum artık yapmıyorum mesleğimi ... Sağlığım yerine geldi

Çok uzun okumadım
Ama 18 saat çalışan öğretmenler kızdı

Watsapp gruplarından gına geldi. Kimse bu gruplarda olmaya zorlanmamalı. Çalıştığım yerde wp grubu açmıştı hiç hoşlanmadığım biri. Yöneticileri de eklemiş. Çat diye çıktım aradı neden çıktın diye. Benim özel telefonum, özel alanım. İşle ilgili bir şey diyeceksen mesai saatleri içinde dahili numaramdan ararsın dedim delirdi:) Sonuç olarak nefret ediyorum bu zorunlu tutulan gruplardan. İleride velilerin olduğu gruplara da karnım ağrıyarak katılmak zorunda kalmam umarım. Bir veli olarak diğerlerine tahammül etmek bile zorken öğretmen olarak bunu yapmak çok sıkıntılı olsa gerek.

Whatsapp grubundan çıkın. Veli grubu olsun orası. Aralarından birini elçi seçerseniz bazı durumlarda o kişi aracılığıyla haberi gönderirsiniz. Ödevi biz defterimize veya not defterimize yazardık. Ödevi yazamayan veya hasta olup okula gelmeyenler de başkalarından öğrenirdi veya çıkışta veli gelip öğretmene sorardı.

Ayarı verin, buna dönün. Sonuçta bu kişiler de öğrenciyken ödevleri bu şekilde öğreniyorlardı. Ödev yapmayan çocukların karnelerine acımadan notunu kırın. Öncesinde öğrencilere de duyurun. Totoları tutuşabilir. Ödev yapmada daim olanlara da gezi veya çocukların seveceği bir etkinlikle ödüllendirin. Madem köy okulu, illa erişemedikleri şeyler vardır.

Bunları yapmak zorunda değilsiniz ..bazı veliler kendi sorumluğunu öğretmenden yapmasını bekliyor malesef

Geçen ogretmenimiz biraz dertlesti birebir konuşurken

Her gün öğretmene ödevini saati satine şu kadar zamanda yaptık yaparken şöyle oldu bunu dedi diyerek an be an yazan veliler varmış bu can sıkıcı :/

Hatta hocam evde kitabını yırtıyor okulda kalsın siz lazım oldukça çantasına koyun diyen veli varmış

Hocam bu sorumlulugu velilerin ve öğrencilerin alması gerekiyor dedim bayağı bir konuştuk yeni nesil veliler çok can sıkıcı gerçekten :/

Mesela ben veli olarak bazen öğretmene kalem ,sticker veriyorum öğrencileri odullendirebilsin diye .çünkü öğretmen maaşı da belli şu zamanda veliler de kendi cabalariyla küçük hediyeler hazırlayıp herhangi öğrenciye verilmesini sağlayabilir ama yok illa öğretmenden bekliyor bir çoğu

Köy okuluymuş ya burası, veliler ne kazanıyor ki ne versin

Köy okuluymuş ya burası, veliler ne kazanıyor ki ne versin
ordinary bazı köylüler bizlerden zengin kimse kusura bakmasın da arka tarafta oturan 3 katlı evin sahibi dönüm donum zeytinlikleri olan komşu kendini okulda ihtiyaç sahibi gibi gosteriyormus.. ben o yüzden velilerin yok demesine anlam veremiyorum ya stickerlar 10lira taş çatlasın 15 lira uzeirnde bir sürü oluyor zaten

WhatsApptan ödevin atılmasına karşıyım. Çünkü çocuklar bunu kendi görevleri değil sizin sorumluluğunuz olarak görüyor. Eskiden ödevi öğretmen Bi kenara yazardı. Tahtadan geçirirdik son derste, teneffüste.

Ortaokulda branş öğretmeniyim. Hala WhatsApp'tan ödevi yazın diye öğrencilerle karşılaşıyorum. Tahtaya yazdım oradan alın deyince sert öğretmen okuyor adımız. Bunun en büyük sebebi ilkokulda bu sorumluluğu öğrenmeyen çocuklar.

Buna yönelik bir sistem kurman daha iyi olur paticim.

Yeni nesli sticker keser mi emin değilim. Belki de hala kesiyordur da ben abartmışımdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…