• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ödev yapmak istemeyen oğlum

papatya_sever

‍‍‍
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2011
899
650
303
Merhaba birinci sınıfa giden bir oğlum var.Sınıfta genel olarak başarılı arkadaşları ile uyumlu isteyerek gidiyor okula , ama maalesef yılın başından beri bir ödev sorunumuz var .Ya eksik ya yarım yamalak yada hiç yapmıyor ödevlerini.Her türlü dili kullandım sürekli konuşuyorum ilgileniyorum da ama çözemiyoruz.Bugün yine öğretmen aradı neden yarım dedi,oda anlam veremiyor gayet iyi sınfıta neden böyle yapıyor anlamıyorum diyor .Ödev yapması için vaatler de bulunmam gerekiyor (havuza gideriz , avm ye gideriz , oyuncak alırız gb) .Ama ben birşey karşılığında yapsın istemiyorum ,ucunda birşey olunca 6 sayfa ödevi yarım saatte yapıyor ama yarım sayfalık bi ödevi üç gün de yapmak istemiyor .Yapmadığı ödevler hep Türkçe dersinden matematik ödevlerini beş dk da bitiriyor .Ödevin sorumlulukları olduğunu yapması gerektiğini ona nasıl anlatabilirim ? İstememesinin nedeni ne olabilir fikriniz öneriniz varsa paylaşırsanız sevinirim ..

Son düzenleme:
Bu erkeklerin geneli böyle heralde. Odevin okulda ogrendiklerini pekistirmesi amacli oldugu anlatilmali. Ben zaten basariliyim. Odev yapmama gerek yok diye dusunuyor olabilir. Ha anlatilsa da yapmaz ya bence.

Benim yeğenim aynı bu durumda şuan. Pedegoglara kadar gittiler. Çocuk 6 yaşında okuyor yazıyor herşeyi yapabiliyor ama asla ödev yapmıyor. Bunalıyor resmen. Doktor bırakın demiş. Bu bilinci edinmesi için ona örnek olun demiş. Mesela sizde elinize herhangi birşey alın işyerinden ödev verdiler ödevimi yapmam lazım diyin oturun ve ödeviniz bitene kadar kalkmayın. Çocuğunuzada söyleyin ama ısrar etmeyin demiş. Çocuk size göre şekilllenir demiş. Sizde böyle bir yol çizebilirsiniz belki.

Aslında ben bu durumu düzelir diye kabul edip bir iki aydır akışına bırakmıştım öğretmenine de söyledim tatilini sıkılarak huzursuz geçirsin istemiyorum ödev konusunda sıkmıyorum Artık dedim ama öğretmeni sağolsun ayda iki üç kere arayıp neden ödev yapmadığını soruyor hala ! Eleştiriniz Öner'iniz varsa söyleyin durum bu dedim ama kendilerinin bir yardımı da olmadı.

Aslında ben bu durumu düzelir diye kabul edip bir iki aydır akışına bırakmıştım öğretmenine de söyledim tatilini sıkılarak huzursuz geçirsin istemiyorum ödev konusunda sıkmıyorum Artık dedim ama öğretmeni sağolsun ayda iki üç kere arayıp neden ödev yapmadığını soruyor hala ! Eleştiriniz Öner'iniz varsa söyleyin durum bu dedim ama kendilerinin bir yardımı da olmadı.

ÖĞRETMEN var ÖĞRETMENCİK var işte. Yapmıyor deseydiniz keşke. Zorlamıyorum, zorlayarak çocuğuma birşeyler yaptırmak istemiyorum deseydiniz. Sizin bu konuda bana yardımcı olmanız gerekirken sizin beni defalarca arayıp ufacık çocuğu şikayet eder gibi konuşmanız hiç hoş değil deseydiniz keşke.

Öğretmen cok enteresan geldi bana cocuga sormak yerine size sormasi ilginc , siz mi yapacakmissiniz odevi?
Benim oglum da odev yapmayi sevmiyor , ben hicbir zaman bu konuda baskici.olmadim , ogretmenine de daha 1.siniftayken soylemistim asla odev konusunda baski yapmam cocuguma diye
Yapamadigi odevi de yaptirmam , demek ki o konuyu anlamamis ki yapamiyor git ogretmenine sor anlatsin , senin eksik oldugunu gorsun derim bu konuda..
Odev yapmiyorsa da senin sorunun yarin ogretmenine anlatirsin durumu derim ama bizim ogretmenimiz de benim bu tarzimi destekledigi icin hic sorun yasamiyoruz biz
Odev onun odevi , benim derdim olmamali bu
Ben cocugumun gelisimine bakarim , ogreniyorsa , bilgiyi aliyorsa yeterli benim icin

Bende hemfikirim sizlerle bende öğretmene anlam veremiyorum benim yapabileceğim birşey kalmadı artık yapmıyorsun diye kızamam sık Boğaz edemem her zaman yapsın diye de vaadde bulunamam o yüzden ben artık bıraktım sizde ödeve göre değerlendirmeyin genel başarısına bakın dedim !
Bugün aradığında oğlumun yapmayı unuttum dediğini söyledi ,gelince oğlumla konuştum ; unuttun demi kesin unuttun unuttum de falan demiş çocuğa çok mantıksız değil mi ? Halbuki oğlum sıkıldım bunaldım yapmak istemedim demiş:))

Bende hemfikirim sizlerle bende öğretmene anlam veremiyorum benim yapabileceğim birşey kalmadı artık yapmıyorsun diye kızamam sık Boğaz edemem her zaman yapsın diye de vaadde bulunamam o yüzden ben artık bıraktım sizde ödeve göre değerlendirmeyin genel başarısına bakın dedim !
Bugün aradığında oğlumun yapmayı unuttum dediğini söyledi ,gelince oğlumla konuştum ; unuttun demi kesin unuttun unuttum de falan demiş çocuğa çok mantıksız değil mi ? Halbuki oğlum sıkıldım bunaldım yapmak istemedim demiş:))

Ya ciddiyim öğretmenlere karşı aşırı bir saygım vardır ama bu öğretmende ciddi bir problem olabilir mi ? Rahatsız heralde. Cinlerimi tepeme topladı. Böyle öğretmenler çocukları okuldan itiyorlar işte. Kendini eğitimci zanneden insanlar yüzünden çocuklar daha 6-7 yaşında uzaklaşıyorlar herşeyden. En önemli eğitim zamanı olan ilkokulda öğretmenin iyi olması büyük hazine. Bence siz hocayla gereken şekilde konuşun. Hala böyle absürt devam ederse gidin şikayet edin.

Öğretmen çok önemli imiş onu anladım .Bu konuda konuşuyoruz bana yol göstermesi gerekirken birkaç cümle öğrenmiş onları söylüyor sürekli ,kardeş kıskançlığı mı var (2,5 yıldır hiç yaşamadık ) , kardeşi oynuyor diye mi yapmak istemiyor acaba (kardeşi uyurken de yapmıyor ) ,siz kardeşi ile ilgilenirken kıskanıyor mu acaba (ben haftasonunu özellikle büyük oğluma ayırıyorum ne iş ne temizlik yaparım ona zaman ayırmak için ) ama bunlara bi ikna edemedim öğretmenimizi ,güya özel okul hiçbir özelliği Yok :(

Cocugu yalana tesvik eden ogretmen :oha::oha:

Ya ciddiyim öğretmenlere karşı aşırı bir saygım vardır ama bu öğretmende ciddi bir problem olabilir mi ? Rahatsız heralde. Cinlerimi tepeme topladı. Böyle öğretmenler çocukları okuldan itiyorlar işte. Kendini eğitimci zanneden insanlar yüzünden çocuklar daha 6-7 yaşında uzaklaşıyorlar herşeyden. En önemli eğitim zamanı olan ilkokulda öğretmenin iyi olması büyük hazine. Bence siz hocayla gereken şekilde konuşun. Hala böyle absürt devam ederse gidin şikayet edin.
Üçüncü yılı henüz çok genç maalesef bende saygımdan ötürü hiç tavrımı bozmadım ona da rahatlatacak şekilde konuştum hep

Üçüncü yılı henüz çok genç maalesef bende saygımdan ötürü hiç tavrımı bozmadım ona da rahatlatacak şekilde konuştum hep
O zaman tecrübesiz diyebiliriz. Fakat bu demek değildirki aldığı eğitim buna müsade eder. ASLA! birincisi ödev konusunda onun size değil sizin ona soru sormanız gerekir. İkincisi yalan konusu ciddi anlamda çok sıkıntılı bir durum. Bu tekrarlanırsa çocuğunuzun kişiliği bu şekilde bile şekillenebilir aman dikkat. Gerekirse okula gidip belli bir zaman ayırıp yada dışarda herhangi bir yerde detaylı bir şekilde öğretmenle konuşun. Yalan mevzusunu özellikle. Sert konuşun ama kırmadan. Belki düzelir öğretmenin tavrıda.

Başka konularda oldu yıl içinde ben oğlum böyle birşeyden bahşediyor diye birşey ilettiğimde klasik bazı cümleler yine, çocuklar bu yaş grubunda hayalci olabiliyor her söylediklerine doğru diyemeyiz ama oğlum yalan söylemez diye ısrar ediyorum yine bir kıvırma çevirme lafları çocuk uyduruyor demeye getiriyor ve çocuğumun haklı olduğu ortaya çıktığında kem küm ediyor.

Merhaba birinci sınıfa giden bir oğlum var.Sınıfta genel olarak başarılı arkadaşları ile uyumlu isteyerek gidiyor okula , ama maalesef yılın başından beri bir ödev sorunumuz var .Ya eksik ya yarım yamalak yada hiç yapmıyor ödevlerini.Her türlü dili kullandım sürekli konuşuyorum ilgileniyorum da ama çözemiyoruz.Bugün yine öğretmen aradı neden yarım dedi,oda anlam veremiyor gayet iyi sınfıta neden böyle yapıyor anlamıyorum diyor .Ödev yapması için vaatler de bulunmam gerekiyor (havuza gideriz , avm ye gideriz , oyuncak alırız gb) .Ama ben birşey karşılığında yapsın istemiyorum ,ucunda birşey olunca 6 sayfa ödevi yarım saatte yapıyor ama yarım sayfalık bi ödevi üç gün de yapmak istemiyor .Yapmadığı ödevler hep Türkçe dersinden matematik ödevlerini beş dk da bitiriyor .Ödevin sorumlulukları olduğunu yapması gerektiğini ona nasıl anlatabilirim ? İstememesinin nedeni ne olabilir fikriniz öneriniz varsa paylaşırsanız sevinirim ..
Hani ilk bilmem kaç sene ödev verilmiyor falan diyorlardı? Bu vesileyle sorayım, öğretmen arkadaşlar da aydınlatır belki...
Eğer derslerinden geri değilse zorlamayın bence.
Oyuna doysun çocuk, daha ödev bilinci için yaşı küçük zaten.

1.sınıf öğrencileri zaten yaşları itibarıyla dikkatleri çabuk dağılan,çabuk sıkılan çocuklardır.Sene başından itibaren okuma-yazmaya odaklandıkları için omuzlarındaki yük de ağır oluyor.Bir de fazladan verilen ödevler çocukları bunaltıyor maalesef.Çok fazla baskı yapmayın ama ödevlerini yapmadığı zaman doğacak sonuçlardan kendisinin sorumlu olacağını uygun bir dille anlatın ona.Zamanla düzelecektir merak etmeyin.

Başka konularda oldu yıl içinde ben oğlum böyle birşeyden bahşediyor diye birşey ilettiğimde klasik bazı cümleler yine, çocuklar bu yaş grubunda hayalci olabiliyor her söylediklerine doğru diyemeyiz ama oğlum yalan söylemez diye ısrar ediyorum yine bir kıvırma çevirme lafları çocuk uyduruyor demeye getiriyor ve çocuğumun haklı olduğu ortaya çıktığında kem küm ediyor.
Nasıl sabırlı kalabiliyorsunuz ablacım ya. Ben delirdim burda siz söyledikçe. Hiç tahammülüm yok öğretmenlerin bu tutumlarına ya. Ciddi bir şekilde hocanın uayrılması gerekiyor. Gereken yere artık neresidir bilmiyorum müdürmü olur yardımcımı olur orasını öğrenip durumu bildirin. Gerekirse sınıfını değişin. Yalan nedir ya !!!

Karşılığında ödül verirseniz Ona alışır. Ödev yapmanın kendi sorumluluğu olduğunu öğrenmeli. Öğretmen de size şikayet etmek yerine kendisi sorabilir neden yapmadığını. Veya Ona uygun yapabileceği ödevleri verebilir. Yani çok ödev yapmak istemiyorsa bir gün bir sayfa sonraki günler biraz daha arttırarak verebilir. Her çocuk bir olmuyor malesef okulda da iyiyse bu şekilde çözülebilir

Back
X