• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ödev yapmak istemeyen oğlum

Aslında ben bu durumu düzelir diye kabul edip bir iki aydır akışına bırakmıştım öğretmenine de söyledim tatilini sıkılarak huzursuz geçirsin istemiyorum ödev konusunda sıkmıyorum Artık dedim ama öğretmeni sağolsun ayda iki üç kere arayıp neden ödev yapmadığını soruyor hala ! Eleştiriniz Öner'iniz varsa söyleyin durum bu dedim ama kendilerinin bir yardımı da olmadı.

Bunu size değil ona sormalı esasen

Sizin değil çocuğun ödevi yapmayan da çocuk işte

Öğretmene sen anlat ödevin önemini deyin

Oğluma anaokulunda daha 3 yaşında iken anlattılar öğrendi bu benim sorumluluğum dedi

Sıkılsa da istemese de o ödevi yapıyor mutlaka

Birinci sınıfta sıkılıyorlar ödevden ama görevi bu yapmalı

Merhaba birinci sınıfa giden bir oğlum var.Sınıfta genel olarak başarılı arkadaşları ile uyumlu isteyerek gidiyor okula , ama maalesef yılın başından beri bir ödev sorunumuz var .Ya eksik ya yarım yamalak yada hiç yapmıyor ödevlerini.Her türlü dili kullandım sürekli konuşuyorum ilgileniyorum da ama çözemiyoruz.Bugün yine öğretmen aradı neden yarım dedi,oda anlam veremiyor gayet iyi sınfıta neden böyle yapıyor anlamıyorum diyor .Ödev yapması için vaatler de bulunmam gerekiyor (havuza gideriz , avm ye gideriz , oyuncak alırız gb) .Ama ben birşey karşılığında yapsın istemiyorum ,ucunda birşey olunca 6 sayfa ödevi yarım saatte yapıyor ama yarım sayfalık bi ödevi üç gün de yapmak istemiyor .Yapmadığı ödevler hep Türkçe dersinden matematik ödevlerini beş dk da bitiriyor .Ödevin sorumlulukları olduğunu yapması gerektiğini ona nasıl anlatabilirim ? İstememesinin nedeni ne olabilir fikriniz öneriniz varsa paylaşırsanız sevinirim ..
Odeve karsi bir öğretmen olarak benim için sorun degil derdim. Bunun disinda sorumluluklarini ustleniyor mu? Kitabini defterini okula goturuyor mu? Dikkatli bir ogrenci mi? Bu sorularin cevabı evetse sıkıntı yok bence

Tam olarak aynı olmasada dertlerimiz aynı :)
Sizi görünce aha bitane daha benden dedim ;)
Ağırlıkları öğreniyorlar matematik 2 dk sürdü.
5 kere okuyacağı metin ve cevaplayacağı 5 soru için ben bilemedim hiç yardımcı olmuyor sun anne dşye böğüre böğüre söyleniyor.
Kiraz erik rüşvet vere vere bir hal oldum.
Bitirdi galiba bakacağım birazdan ;)

Bian için bunu benmi yazdım acaba diye düşündüm..

Benimki 3.sınıfı bitirecek hala aynı fakat sınıfta hep en iyi 2nin içinde..

Türkçe dersleri sorunlu veya matematikte konulu sorunları çözmeyi istemiyor, sürekli benden yardım almak istiyor.
Canı isteyince çarpmada, bölmede filan canavar gibi..
Sanırım sayısalcı olacak..

Bende artık fazla takmıyorum çünkü nezaman öğretmene dert yansam sınıfta sorunsuz ve başarılı bi çocuk diyor..

Bakıldığı zaman çok yönlü, girişken konuşkan bi çocuk.

Artık ödev olayını çok fazla takmıyorum çünkü değiştiremedim :işsiz:

Bende okulun bütün hayattan ibaret olmadığını düşünenlerdenim..

Umarım Vatana Millete hayırlı evlat olurlar, ne diyelim..

Hani ilk bilmem kaç sene ödev verilmiyor falan diyorlardı? Bu vesileyle sorayım, öğretmen arkadaşlar da aydınlatır belki...
Eğer derslerinden geri değilse zorlamayın bence.
Oyuna doysun çocuk, daha ödev bilinci için yaşı küçük zaten.
Maalesef veriliyor bugün iki sayfa dünden de eksik bir sayfası var al sana etti üç sayfa ödev :) ilk başta vermiyoruz dediler sonra biz vermiyoruz demedik haftaiçi vermiyoruz haftasonu var dediler herşeyleri yalan :) yoruldum valla

Şuan işin o kısmı var ben bundan da rahatsız oldum bunu nasıl aktarayım ona kırmadan .
Ben sizin yerinizde olsam okula gider ogretmenle net bir sekilde konusurdum o kadar net ve kesin konusurum ki agzini acip cocugunuz yalan soylrmiz ben oyle birsey demedim bile dedirtmem , bir daha tekrarlanmamasini , tekrarlandigi takdirde yonetime gitmek zorunda kalacağımı soylerdim

Hani ilk bilmem kaç sene ödev verilmiyor falan diyorlardı? Bu vesileyle sorayım, öğretmen arkadaşlar da aydınlatır belki...
Eğer derslerinden geri değilse zorlamayın bence.
Oyuna doysun çocuk, daha ödev bilinci için yaşı küçük zaten.
Odev veriliyor hem de sayfalarca en guzrli bu konuya cok takilmamak bence

Bilincli ogretmen oyle sayfalarca odev vermez zaten. Matematikse iki tane islem veya problem yeterli. Turkce icin de kitap okuyun gelin anlatin demeli. Ben ogretmenin fazla odev verdigini dusundum nedense,cunku cocuk yapmak istemiyor iste gayet acik. Ogretmen sizi arayip soru soracagina kendine bakmali biraz da. İlkokul birinci sinifta neyin odeviyse? Sanki ordinaryus olacak cocuk o yil sonunda.

Kendi kızımı okudum resmen :( Ödev yapmasın tabletten video izlesin
Dikkati hep dağınık konuşmaktan başka bişeyle ilgilenmekten ödev yapmıyor :( Ne denediysem olmadı. Şimdi bir program hazırladım.
Okula gitme saatinden diş fırçalama saati ödev saati oyun saati herşeyi yazdım. Onunla birlikte biraz daha düzeldi. Sizde denemelisiniz.

Öğretmen çok önemli imiş onu anladım .Bu konuda konuşuyoruz bana yol göstermesi gerekirken birkaç cümle öğrenmiş onları söylüyor sürekli ,kardeş kıskançlığı mı var (2,5 yıldır hiç yaşamadık ) , kardeşi oynuyor diye mi yapmak istemiyor acaba (kardeşi uyurken de yapmıyor ) ,siz kardeşi ile ilgilenirken kıskanıyor mu acaba (ben haftasonunu özellikle büyük oğluma ayırıyorum ne iş ne temizlik yaparım ona zaman ayırmak için ) ama bunlara bi ikna edemedim öğretmenimizi ,güya özel okul hiçbir özelliği Yok :KK43:
Kesinlikle öğretmen çok önemli :(
Bizim öğretmenimiz de ödevlere bakmıyor. Neymiş çocuklar bu konuda sorumluluk edinmiş:işsiz:
Çocuk ödev yapmıyor. Nasılsa öğretmen bakmıyor diyor. Doğum iznine gitti, şimdi başka öğretmen geldi. Daha kontrollu ve hevesle yapıyor şuan.

Ödev kontrolü yapmam.
Her sabah ilk ders ödevlerimizi çıkarırız birlikte baştan sona yaparız.
Yanlışlar düzeltilir, yapılamayanlar benimle tekrar yapılır.

Ödevini yapmayan öğrenciyi farkedersem, bir kaç gün ödevsiz bırakırım.
Diğerlerinden bu konuda ayrılmak zoruna gidiyor.
Kendi kendisine ödev veriyor çoğu.
Affet lütfen öğretmenim bak yaptım, bana da ödev ver diyor.

Onlara ödev yapmadığında ya da kafadan attıklarında aynı şeyleri tekrarlıyorum.

''Yavrum bak tavuk yumurta veriyor, arı bal yapıyor, inek süt veriyor, et veriyor.
Anneniz babanız çalışıp para kazanıyor, iş yapıyor evde, yemek yapıyor.
Her canlının bir sorumluluğu var. Hayvanlar bile üretirken bir öğrenci olarak senin sorumluluğun ne?
Bir yaprak ödevini de yapmak istemiyorsan yapma, boşuna aileni de beni de üzme.
Çünkü bizim için değil kendin için yapacaksın o ödevi. ''

Bıkmadan tekrarlıyorum, tekrarlıyorum.

Esasında başarı durumunda sorun yoksa ödevleri yapmayan öğrenci beni çok rahatsız etmez ama
genelde ödevlerini yapmayan öğrenciler geride kalır, öğrendiklerini pekiştiremez çünkü.

Sınıfa baktığımda durum bu.

Ödevler gıcır gıcır, başarı yüksek.
Ödevler yalan yanlış başarı düşük..

Merhaba birinci sınıfa giden bir oğlum var.Sınıfta genel olarak başarılı arkadaşları ile uyumlu isteyerek gidiyor okula , ama maalesef yılın başından beri bir ödev sorunumuz var .Ya eksik ya yarım yamalak yada hiç yapmıyor ödevlerini.Her türlü dili kullandım sürekli konuşuyorum ilgileniyorum da ama çözemiyoruz.Bugün yine öğretmen aradı neden yarım dedi,oda anlam veremiyor gayet iyi sınfıta neden böyle yapıyor anlamıyorum diyor .Ödev yapması için vaatler de bulunmam gerekiyor (havuza gideriz , avm ye gideriz , oyuncak alırız gb) .Ama ben birşey karşılığında yapsın istemiyorum ,ucunda birşey olunca 6 sayfa ödevi yarım saatte yapıyor ama yarım sayfalık bi ödevi üç gün de yapmak istemiyor .Yapmadığı ödevler hep Türkçe dersinden matematik ödevlerini beş dk da bitiriyor .Ödevin sorumlulukları olduğunu yapması gerektiğini ona nasıl anlatabilirim ? İstememesinin nedeni ne olabilir fikriniz öneriniz varsa paylaşırsanız sevinirim ..

acaba sözele mi ilgisi yok

resimli okuma kitapları alsanız okuma alışkanlığı kazansa
AlmaZmıyız ah neler alıyoruz sırf ilgisini çeksin alışkanlık edinsin diye özel yayınevlerinin kitaplarını bile aldık ama yine de Yok okumuyor ,sıkılıyormuş .Çok çok enteresan konusu olması lazım uzay ,Mars, denizaltı falan kitabı bitirmesi için .

Ödev kontrolü yapmam.
Her sabah ilk ders ödevlerimizi çıkarırız birlikte baştan sona yaparız.
Yanlışlar düzeltilir, yapılamayanlar benimle tekrar yapılır.

Ödevini yapmayan öğrenciyi farkedersem, bir kaç gün ödevsiz bırakırım.
Diğerlerinden bu konuda ayrılmak zoruna gidiyor.
Kendi kendisine ödev veriyor çoğu.
Affet lütfen öğretmenim bak yaptım, bana da ödev ver diyor.

Onlara ödev yapmadığında ya da kafadan attıklarında aynı şeyleri tekrarlıyorum.

''Yavrum bak tavuk yumurta veriyor, arı bal yapıyor, inek süt veriyor, et veriyor.
Anneniz babanız çalışıp para kazanıyor, iş yapıyor evde, yemek yapıyor.
Her canlının bir sorumluluğu var. Hayvanlar bile üretirken bir öğrenci olarak senin sorumluluğun ne?
Bir yaprak ödevini de yapmak istemiyorsan yapma, boşuna aileni de beni de üzme.
Çünkü bizim için değil kendin için yapacaksın o ödevi. ''

Bıkmadan tekrarlıyorum, tekrarlıyorum.

Esasında başarı durumunda sorun yoksa ödevleri yapmayan öğrenci beni çok rahatsız etmez ama
genelde ödevlerini yapmayan öğrenciler geride kalır, öğrendiklerini pekiştiremez çünkü.

Sınıfa baktığımda durum bu.

Ödevler gıcır gıcır, başarı yüksek.
Ödevler yalan yanlış başarı düşük..
Sizin tavrınız ve sözleriniz gayet güzel etkili olduğunu da düşünüyorum ama maalesef bizim öğretmenimizin tecrübesizliğinden mi benim oğlanın ilgisizliğinden mi kaynaklıdır anlam veremiyorum .İkinci sınıfta da böyle devam eder mi acaba ?

Sizin tavrınız ve sözleriniz gayet güzel etkili olduğunu da düşünüyorum ama maalesef bizim öğretmenimizin tecrübesizliğinden mi benim oğlanın ilgisizliğinden mi kaynaklıdır anlam veremiyorum .İkinci sınıfta da böyle devam eder mi acaba ?

Benimkiler 2. sınıf zaten.. :)

Devam edebilir..

Ödevler sıkıcı mı, gerçekten çok mu mesela?
Bence bunlar çok önemli detaylar.

Ödev bir sorumluluk olmalı.
İlle de öğretmen halleder diye düşünmeyin.

Bakınız benim tavırlarımı, sözlerimi güzel bulsanız da her öğrencim için etkili olmuyor.
3 gün etki etse 5 gün etmiyor gibi durumlar yaşıyorum.

Maalesef çocuğun içinden gelecek ve ödevin ona katkısının farkında olacak.

Ödevlerini eksiksiz yapan öğrencilerime bakıyorum.
Aileleri de gerçekten sorumluluk sahibi ve bu çocuklar ben ödev vermeden ödev sorar.
Ödev yapmayan arkadaşlarını benden önce uyarırlar '' Ödevi öğretmen baksın diye değil kendimiz için yapıyoruz'' diye :)
En hoşuma giden kısım da bulamadıkları soruları her sabah mutlaka kendi kendilerine getirip sormaları.

Ödevsiz bir kaç gün geçirse ne kadar boş geçtiğini farkedip özler diye düşünüyorum ben..

Bilincli ogretmen oyle sayfalarca odev vermez zaten. Matematikse iki tane islem veya problem yeterli. Turkce icin de kitap okuyun gelin anlatin demeli. Ben ogretmenin fazla odev verdigini dusundum nedense,cunku cocuk yapmak istemiyor iste gayet acik. Ogretmen sizi arayip soru soracagina kendine bakmali biraz da. İlkokul birinci sinifta neyin odeviyse? Sanki ordinaryus olacak cocuk o yil sonunda.
Haftasonu ödevi sabit 4 sayfa zaten ,yanına bide haftada işlenen konulardan kağıtlar yolluyorlar mesela bu hafta sonu 7 sayfa ödevi vardı hepsini yaptı son bi sayfa yapmadı aramış onu söylüyor neden yarım diye verilen ödev de atasözlerinin anlamlarını yazacak Allah aşkına birinci sınıf çocuğu ne bilsin sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer ne demek nasıl yazsın anlamını yada hepsini iki günlük tatilinde nasıl yetiştirsin ?

AlmaZmıyız ah neler alıyoruz sırf ilgisini çeksin alışkanlık edinsin diye özel yayınevlerinin kitaplarını bile aldık ama yine de Yok okumuyor ,sıkılıyormuş .Çok çok enteresan konusu olması lazım uzay ,Mars, denizaltı falan kitabı bitirmesi için .
o tarz kitaplar var

Benimkiler 2. sınıf zaten.. :)

Devam edebilir..

Ödevler sıkıcı mı, gerçekten çok mu mesela?
Bence bunlar çok önemli detaylar.

Ödev bir sorumluluk olmalı.
İlle de öğretmen halleder diye düşünmeyin.

Bakınız benim tavırlarımı, sözlerimi güzel bulsanız da her öğrencim için etkili olmuyor.
3 gün etki etse 5 gün etmiyor gibi durumlar yaşıyorum.

Maalesef çocuğun içinden gelecek ve ödevin ona katkısının farkında olacak.

Ödevlerini eksiksiz yapan öğrencilerime bakıyorum.
Aileleri de gerçekten sorumluluk sahibi ve bu çocuklar ben ödev vermeden ödev sorar.
Ödev yapmayan arkadaşlarını benden önce uyarırlar '' Ödevi öğretmen baksın diye değil kendimiz için yapıyoruz'' diye :)
En hoşuma giden kısım da bulamadıkları soruları her sabah mutlaka kendi kendilerine getirip sormaları.

Ödevsiz bir kaç gün geçirse ne kadar boş geçtiğini farkedip özler diye düşünüyorum ben..
Ben bunu da belirttim eleştiriniz de Öner'iniz de kabulümdür varsa benim yanlış yaptığım yada yapmam gereken söylerseniz çok sevinirim diye kendisine söyledim,mahrum bırakın sevdiklerinden dedi işte interneti kapatın TV yi açmayın gibi ,onları da denedik yaptım birkaç gün düzen oturtsak bile tekrar eski moda dönüyoruz .Birşey olmalı benim çocuğu etkileyip bunun devamlılığını getirmem için ben bunu öğrenmek istiyorum

Back
X