• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ödev yapmak istemeyen oğlum

o tarz kitaplar var
Var eve onları alıyoruz okuyor ama sınıfa bir kütüphane oluşturuldu her öğrenci beş kitap götürdü ve o kütüphaneden okunan kitap sayısı tabloya yazılıyor öğretmen değerlendiriyor .Ama kütüphaneye veliler öyle kitaplar yollamış ki afedersiniz markette satılan 1 tl lik basit eski kitaplar oda ilgisini çekmiyor.

Ben bunu da belirttim eleştiriniz de Öner'iniz de kabulümdür varsa benim yanlış yaptığım yada yapmam gereken söylerseniz çok sevinirim diye kendisine söyledim,mahrum bırakın sevdiklerinden dedi işte interneti kapatın TV yi açmayın gibi ,onları da denedik yaptım birkaç gün düzen oturtsak bile tekrar eski moda dönüyoruz .Birşey olmalı benim çocuğu etkileyip bunun devamlılığını getirmem için ben bunu öğrenmek istiyorum

Ona ödevin katkısını ispat etmelisiniz.

Ödevsiz geçen bir günün ne kadar boş olduğunu, bir öğrenci olarak onun da üretmesi gerektiğini,
üretmenin keyifli bir duygu olduğunu,
isteyerek yapılan ödevin çok az bir zaman alacağını..

Farketmeli ve kendi istemeli.

Yerinizde olsam önce o yokluğu yaşatırım.

Sonra ödev saatini herkesin bir şeyler üretme saati olarak ayarlarım.
Ödev yaparken aklı sizde kalmamalı.
Onunla birlikte öğrenme peşinde koşabilirsiniz mesela..

Bunu denediniz mi?

Ama tabiki kitap yada ödev seçme beğenme gibi lüksümüz Yok eleştirmek içinde yazmıyorum sonuçta çaba göstermesi gereken taraf benim oğlum ve ben onu nasıl etkileyim ki bu sorun devam etmesin ,iki sayfa ödevi var şuan tv izliyor örneğin hadi ödeve kapat oğlum falan deyince kaçıyor yanımızdan odasına kapatıyor kendini

Ama tabiki kitap yada ödev seçme beğenme gibi lüksümüz Yok eleştirmek içinde yazmıyorum sonuçta çaba göstermesi gereken taraf benim oğlum ve ben onu nasıl etkileyim ki bu sorun devam etmesin ,iki sayfa ödevi var şuan tv izliyor örneğin hadi ödeve kapat oğlum falan deyince kaçıyor yanımızdan odasına kapatıyor kendini

Ona ödevin katkısını ispat etmelisiniz.

Ödevsiz geçen bir günün ne kadar boş olduğunu, bir öğrenci olarak onun da üretmesi gerektiğini,
üretmenin keyifli bir duygu olduğunu,
isteyerek yapılan ödevin çok az bir zaman alacağını..

Farketmeli ve kendi istemeli.

Yerinizde olsam önce o yokluğu yaşatırım.

Sonra ödev saatini herkesin bir şeyler üretme saati olarak ayarlarım.
Ödev yaparken aklı sizde kalmamalı.
Onunla birlikte öğrenme peşinde koşabilirsiniz mesela..

Bunu denediniz mi?
Kitap okuyorum falan ama en fazla o kadar açıkçası !! önerilerinizi dikkate alıp uygulamaya başlayacağım teşekkür ederim .

Maalesef veriliyor bugün iki sayfa dünden de eksik bir sayfası var al sana etti üç sayfa ödev :) ilk başta vermiyoruz dediler sonra biz vermiyoruz demedik haftaiçi vermiyoruz haftasonu var dediler herşeyleri yalan :) yoruldum valla
Yani durum buysa ben olsam üstelemem hiç yapmıyorsa yapmasın.
Çocukla ödev yüzünden bağınız zedelenmesin.
Okul okulda kalsın napalım yanı :)

Haftasonu ödevi sabit 4 sayfa zaten ,yanına bide haftada işlenen konulardan kağıtlar yolluyorlar mesela bu hafta sonu 7 sayfa ödevi vardı hepsini yaptı son bi sayfa yapmadı aramış onu söylüyor neden yarım diye verilen ödev de atasözlerinin anlamlarını yazacak Allah aşkına birinci sınıf çocuğu ne bilsin sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer ne demek nasıl yazsın anlamını yada hepsini iki günlük tatilinde nasıl yetiştirsin ?
Cok mantiksiz birinci sinif ogrencisine bunlarin verilmesi. Yerinizde olsam sikayet ederim o ogretmeni. Okuma yazmayi ogretsin,dogru sekilde kalem tutmayi ogretsin, kitap aliskanligi kazandirsin o ogretmen. Sacmalik. Asla cocugunuzun boyle sacma odevlerle bunalmasina izin vermeyin

Cok mantiksiz birinci sinif ogrencisine bunlarin verilmesi. Yerinizde olsam sikayet ederim o ogretmeni. Okuma yazmayi ogretsin,dogru sekilde kalem tutmayi ogretsin, kitap aliskanligi kazandirsin o ogretmen. Sacmalik. Asla cocugunuzun boyle sacma odevlerle bunalmasina izin vermeyin
İşte canım izin vermedim bende bıraktığım an peşine telefonla aranıyorum !
Geçen hafta mesaj yazdım bu aralar çok saldı bi konuşsanız on gündür kitabını okumadı değiştir başka getir dedim onuda yapmamış sıkıntı mı var dedim okuma bayramı diye sınıf olarak saldık hemen toparlarız dedi bana ,üç sonra mesaj yazdı bu ara hiç ödev yapmıyor kitap okumuyor sıkıntı nedir diye allahım ben ne yapayım şimdi ben ondan çare bekliyorum o benden :))

İşte canım izin vermedim bende bıraktığım an peşine telefonla aranıyorum !
Geçen hafta mesaj yazdım bu aralar çok saldı bi konuşsanız on gündür kitabını okumadı değiştir başka getir dedim onuda yapmamış sıkıntı mı var dedim okuma bayramı diye sınıf olarak saldık hemen toparlarız dedi bana ,üç sonra mesaj yazdı bu ara hiç ödev yapmıyor kitap okumuyor sıkıntı nedir diye allahım ben ne yapayım şimdi ben ondan çare bekliyorum o benden :))
Hey allahim ne degisik bir ogretmenmis.

Merhaba birinci sınıfa giden bir oğlum var.Sınıfta genel olarak başarılı arkadaşları ile uyumlu isteyerek gidiyor okula , ama maalesef yılın başından beri bir ödev sorunumuz var .Ya eksik ya yarım yamalak yada hiç yapmıyor ödevlerini.Her türlü dili kullandım sürekli konuşuyorum ilgileniyorum da ama çözemiyoruz.Bugün yine öğretmen aradı neden yarım dedi,oda anlam veremiyor gayet iyi sınfıta neden böyle yapıyor anlamıyorum diyor .Ödev yapması için vaatler de bulunmam gerekiyor (havuza gideriz , avm ye gideriz , oyuncak alırız gb) .Ama ben birşey karşılığında yapsın istemiyorum ,ucunda birşey olunca 6 sayfa ödevi yarım saatte yapıyor ama yarım sayfalık bi ödevi üç gün de yapmak istemiyor .Yapmadığı ödevler hep Türkçe dersinden matematik ödevlerini beş dk da bitiriyor .Ödevin sorumlulukları olduğunu yapması gerektiğini ona nasıl anlatabilirim ? İstememesinin nedeni ne olabilir fikriniz öneriniz varsa paylaşırsanız sevinirim ..
Ypmasın, neden zorluyorsunuz? Bu öğretmenler neden çok ödev veriyor bu küçücük bebelere onu da anlamıyorum. O öğretmene ''oğlum yapmadığı ödevlerin sonucuna katlansın'' deyin. Okulda da başarılıymış. Zeki de bir çocuksa sıkmayın. Hayatındaki genel sorumlulukları yerine getiriyorsa ''zamanında kalkabilmek, zorlamadan kahvaltı etmek, zamanında oyunun başından kalkmak, yatağa yatmak, dişlerini fırçalamak, kendine ait şeylere sahip çıkmak vb'' üstelemeyin.

Benim yeğenim de 2. Sınıf öğrencisi cin gibi bir çocuk olmasına rağmen ödevlerini ite kaka yaptırıyor annem ben de kızıyorum. Eğitim sistemi corlamış durumda, bu kadar ödev yığınıyla, çocuk, yetişkin gibi terbiyelendirilmeye çalışılıyor.

Öncelikle şunu söyleyim ödevler kaldırılsın istiyorum.Cocuk dediğin oyun oynamalı ,ailesine doymalı ,evinde huzur bulmalı.Sorumluluk duygusu böylesi zor bir durumla eşleştiği için aileler mutsuz çocuklar bitkin..Benim oğlumda yapmak istemiyor ama akademik başarısı oldukça iyi.Demekki okulda öğreniyor ama öğretmenimiz ödev konusunda ısrarcı.Bende artık ödev konusunda bir iki soruyu oğluma çözdürüp (anladığından emin olmak adina )geri kalan kısmı kolaylastiriyorum fazlasıyla yardım ediyorum.Huzurumuz kaçmıyor.Ne yapayım 5 sayfa ödev mi olur her allahin gunu çocuk bunlar daha.Sorumluluk böyle mi aşilanir küçücük çocuklara.

Benim için önemli olan tek şey oğullarım eşim evimizde huzur bulsun dinlensin hoş vakit geçirelim .ben ödev diye tutturunca tüm huzurumuz kaçıyor ve ben bundan çok rahatsız oluyorum ,o yüzden bende kaldırılsın istiyorum öğretmen okulda öğretsin ne gerekli ise dimi ama :))

Var eve onları alıyoruz okuyor ama sınıfa bir kütüphane oluşturuldu her öğrenci beş kitap götürdü ve o kütüphaneden okunan kitap sayısı tabloya yazılıyor öğretmen değerlendiriyor .Ama kütüphaneye veliler öyle kitaplar yollamış ki afedersiniz markette satılan 1 tl lik basit eski kitaplar oda ilgisini çekmiyor.
aslında öğretmen düzenlemeli kütüphaneyi

Merhaba birinci sınıfa giden bir oğlum var.Sınıfta genel olarak başarılı arkadaşları ile uyumlu isteyerek gidiyor okula , ama maalesef yılın başından beri bir ödev sorunumuz var .Ya eksik ya yarım yamalak yada hiç yapmıyor ödevlerini.Her türlü dili kullandım sürekli konuşuyorum ilgileniyorum da ama çözemiyoruz.Bugün yine öğretmen aradı neden yarım dedi,oda anlam veremiyor gayet iyi sınfıta neden böyle yapıyor anlamıyorum diyor .Ödev yapması için vaatler de bulunmam gerekiyor (havuza gideriz , avm ye gideriz , oyuncak alırız gb) .Ama ben birşey karşılığında yapsın istemiyorum ,ucunda birşey olunca 6 sayfa ödevi yarım saatte yapıyor ama yarım sayfalık bi ödevi üç gün de yapmak istemiyor .Yapmadığı ödevler hep Türkçe dersinden matematik ödevlerini beş dk da bitiriyor .Ödevin sorumlulukları olduğunu yapması gerektiğini ona nasıl anlatabilirim ? İstememesinin nedeni ne olabilir fikriniz öneriniz varsa paylaşırsanız sevinirim ..

Odul, ceza yontemiyle buyutmus oldugunuz icin diye dusunuyorum ve ilk 6 yil ogrenileni pek unutmuyorlar.. bol bol telkin edin ancak odev sorumlulugu icin 1 yil daha sabretmeniz gerekiyor.

tv yi kapat demeden ödevini bitirince parka gidelim diyebilirsiniz. dikkatini başka yöne çekerek istediğini yaptir. Şimdiye kadar çok yanlış yonlendirmissiniz gibi görünüyor.

Bende hiç sevmezdim ödev yapmayı :işsiz: haklı çocuk.
Sorunluluklarımı yerine getiren bir yetişkin oldum ama :kahve:
Öğretmen abartıyor mu yoksa az ödevi bile yapmak istemiyor mu?
Matematiği yapıyormuş hemen demek ki sayısal zeka :KK45:

Back
X