• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ödev yapmak istemeyen oğlum

Erkek cocukları biraz öyle malesef...oglum 2.dönem tam ivme kazanmıştı derken cok kötü bir olay geldi başımıza...şuan bunları hastane odasindan yazıyorum...ölümden kıl payı döndü resmen...ve artik benim icin ödevmis oymuş buymuş hiç önemli degil şu saatten sonra...varsın başarısız olsun napim. Ölmesinden iyidir:KK43:

Saglikli olsun gerisi boşmuş

Erkek cocukları biraz öyle malesef...oglum 2.dönem tam ivme kazanmıştı derken cok kötü bir olay geldi başımıza...şuan bunları hastane odasindan yazıyorum...ölümden kıl payı döndü resmen...ve artik benim icin ödevmis oymuş buymuş hiç önemli degil şu saatten sonra...varsın başarısız olsun napim. Ölmesinden iyidir:KK43:

Saglikli olsun gerisi boşmuş
Aaa aaa geçmiş olsun çok üzüldüm Allah şifa versin inşallah

Daha birinci sınıf olabilir böyle şeyler küçücük okula başlıyorlar zaten herkesin bu hayatta bir görevi olduğunu onun tek vazifesinin bu ödev olduğunu sizin vazifelerinizin de işte hepsini sayın ne varsa ve annesi olarak onun iyi bir geleceği olması için bı ödevlerni de takibini yapmak benim görevim falan diye baya koca adama anlatır gibi anlatın sürekli:)) ben öyle yapıyordum baktı kaçış yok oturup yapmayı öğrendi

Merhaba birinci sınıfa giden bir oğlum var.Sınıfta genel olarak başarılı arkadaşları ile uyumlu isteyerek gidiyor okula , ama maalesef yılın başından beri bir ödev sorunumuz var .Ya eksik ya yarım yamalak yada hiç yapmıyor ödevlerini.Her türlü dili kullandım sürekli konuşuyorum ilgileniyorum da ama çözemiyoruz.Bugün yine öğretmen aradı neden yarım dedi,oda anlam veremiyor gayet iyi sınfıta neden böyle yapıyor anlamıyorum diyor .Ödev yapması için vaatler de bulunmam gerekiyor (havuza gideriz , avm ye gideriz , oyuncak alırız gb) .Ama ben birşey karşılığında yapsın istemiyorum ,ucunda birşey olunca 6 sayfa ödevi yarım saatte yapıyor ama yarım sayfalık bi ödevi üç gün de yapmak istemiyor .Yapmadığı ödevler hep Türkçe dersinden matematik ödevlerini beş dk da bitiriyor .Ödevin sorumlulukları olduğunu yapması gerektiğini ona nasıl anlatabilirim ? İstememesinin nedeni ne olabilir fikriniz öneriniz varsa paylaşırsanız sevinirim ..
Bana sorarsaniz ozellikle 1. Siniftaki bi cocuga odev yapma bilincini yükleyecek olan öğretmeni onunla bu konuyu gorusun ve ogretmeni uygun bir yol izlesin bencee

Ölümcül olan menenjit bakterisi yüzünden beyninde beyin iltihabı oluştu..saatle yarıştık...cok zormuş gercekten...mülteciler, kalabalık ortsmlarda ve okullarda oluyormuş. Ve 1 ay daha hastanedeyiz.
:(( allah korusun çok çok geçmiş olsun

Okula gidip öğretmen ile işbirliği yapmak zorundasınız,demek ki çocuğun matematik zekası önplanda , sanırım şiir ezberleme konusunda da sıkıntı olacak gibi ,
zaten 2 sini beceren çocuk üst zekaya sahip oluyor

Öğretmeni ve rehberlik öğretmeni ile görüşün
Ben okul ilk başladığı sırada bunu direk öğretmene ilettim rehberlikle görüşmek istiyorum dedim rehberlik sımıfta incelemiş böyle birşeye gerek Yok gayet uyumlu çocuk sorun yok demiş ödev yapmaya da alışır demiş ,bana göre rehberlikte mesleki açıdan yetersiz

Cok sagolun. Türk filimi gibiydi hersey...dalga gecerek izlerdik hani...yok canim cok abartmislar derdik ya hep...resmen türk filimi gibiydi şu 15 günümüz...

Kusura bakma konu sahibi konunu işgal ettim.
Kesinlikle öyle düşünme bizler anneyiz ve benim içinde çocuğum sağlığından mutluluğundan önemli birşey Yok ,teşekkür ederim en gerçek bakış açısını sunduğunuz için !

Ben okul ilk başladığı sırada bunu direk öğretmene ilettim rehberlikle görüşmek istiyorum dedim rehberlik sımıfta incelemiş böyle birşeye gerek Yok gayet uyumlu çocuk sorun yok demiş ödev yapmaya da alışır demiş ,bana göre rehberlikte mesleki açıdan yetersiz
Tekrar görüşün isterseniz sıkıntımız devam ediyor diyerek belki de sınıf öğretmeni ile birlikte gidebilirsiniz
Ödev konusu öğretmen ile öğrenci arasında olur genelde öğretmen çözüm arar aile ile de bir sıkıntı mı var gibi konuşabilir ama ödev niye yarım diye sormasını da garip buldum

Beni ödülle cezalandırma kitabını tavsiye ederim size

Maalesef çocuğun içinden gelecek ve ödevin ona katkısının farkında olacak.

Ödevlerini eksiksiz yapan öğrencilerime bakıyorum.
Aileleri de gerçekten sorumluluk sahibi ve bu çocuklar ben ödev vermeden ödev sorar...

Sorumluluk sahibi aile de kalmadı pek

Örneğin proje ödevi vardı 6-7 günlük tatilde yapmadık bilginize diye öğretmene gruptan mesaj atmışlar

Bu kişinin mesleği dudak uçuklatır hep okumuş yıllarca yaşı 40 olmuş halen okuyor vs vs

Bayağı da başarılı imiş

Ama sanki bıkmış mı umursamıyor mu anlamadım

Benimki o ödevi yapmadan hem de proje ödevini okula gitmezdi

Ben de utanırım gezdik de ödevi yapmadık demeye

O tatilde biz de tatile gittik geldik ödevi de yaptık vs vs

her şeyi alırız aman ne uğraşacağız mantığı da almış başını gidiyor

Özel okullarda hele satılabilen bir şey ise kimse uğraşmıyor emek vermiyor

Bende böyleydim. Hayatta da bir kaybım olmadı hala nefret gelir Türkçe dersi ile ilgili birşeyden.
Hele hele ilkokuldan lise sona kadar Türkçe eğitimi alıp konuşamayanları gördükçe daha bir gına geliyor.

Aslında ben bu durumu düzelir diye kabul edip bir iki aydır akışına bırakmıştım öğretmenine de söyledim tatilini sıkılarak huzursuz geçirsin istemiyorum ödev konusunda sıkmıyorum Artık dedim ama öğretmeni sağolsun ayda iki üç kere arayıp neden ödev yapmadığını soruyor hala ! Eleştiriniz Öner'iniz varsa söyleyin durum bu dedim ama kendilerinin bir yardımı da olmadı.

Size niye soruyor. Çocukla konuşmamış mi? Belki ödevler onunn icin çok kolaydır. Belki de yapamayacağı kadar zordur. İllaki bir sebebi vardır. Siz konuşun çocuğunuzla.

Sorumluluk sahibi aile de kalmadı pek

Örneğin proje ödevi vardı 6-7 günlük tatilde yapmadık bilginize diye öğretmene gruptan mesaj atmışlar

Bu kişinin mesleği dudak uçuklatır hep okumuş yıllarca yaşı 40 olmuş halen okuyor vs vs

Bayağı da başarılı imiş

Ama sanki bıkmış mı umursamıyor mu anlamadım

Benimki o ödevi yapmadan hem de proje ödevini okula gitmezdi

Ben de utanırım gezdik de ödevi yapmadık demeye

O tatilde biz de tatile gittik geldik ödevi de yaptık vs vs

her şeyi alırız aman ne uğraşacağız mantığı da almış başını gidiyor

Özel okullarda hele satılabilen bir şey ise kimse uğraşmıyor emek vermiyor
İyi yapmış aile. Okuldan taşarak çocuğun ailesi ile geçireceği tatilde ödev yapmasını beklemek kadar kötü birşey olamaz bence. Bir tatilde de ödev vermesinler beee. O aile tam benim kafadanmış ayrıca bir sevdim.
Kendimi düşündüm de okul biterdi yaz tatilinde yapılsın diye kitaplar dolusu ödev verilirdi allahım tatil hiç gelmesin diye dua ederdim.
Belki ekstrem bir örneğim ama inci gibi yazısı olup tüm ödevini yapan mahalle arkadaşımın 3 çocuğu var ve 120 kilo. Hayat belli ki acımasız davranmış çok.

Back
X