• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ödev yapmak istemeyen oğlum

Ölümcül olan menenjit bakterisi yüzünden beyninde beyin iltihabı oluştu..saatle yarıştık...cok zormuş gercekten...mülteciler, kalabalık ortsmlarda ve okullarda oluyormuş. Ve 1 ay daha hastanedeyiz.

Çok çok geçmiş olsun. Allah sağlık huzur versin geriside aslında çok da önemli değil.

İyi yapmış aile. Okuldan taşarak çocuğun ailesi ile geçireceği tatilde ödev yapmasını beklemek kadar kötü birşey olamaz bence. Bir tatilde de ödev vermesinler beee. O aile tam benim kafadanmış ayrıca bir sevdim.
Kendimi düşündüm de okul biterdi yaz tatilinde yapılsın diye kitaplar dolusu ödev verilirdi allahım tatil hiç gelmesin diye dua ederdim.
Belki ekstrem bir örneğim ama inci gibi yazısı olup tüm ödevini yapan mahalle arkadaşımın 3 çocuğu var ve 120 kilo. Hayat belli ki acımasız davranmış çok.

Belki haklısınız ama o çocuklar 6 günlük tatilde zaten sıkılıyor

Evde onlara etkinlik yapılmazsa da tv tablet arasında yaşıyorlar

Tüm tatil boyunca tablet oynadı açıp iki satır okumadı diye şikayet eden de aynı aile

Oyuncak gibi bir şey yapmak idi ödev yazıp deşifre olmayayım ama eğlenceli idi

Bu arada tatil dediğim Teog tatili esasen tatil matil olmamalı da garip eğitim sistemi işte

Çarşamba perşembe tatil Cuma okul var cumartesi pazar pazartesi tatil vs vs

Ödevin olmazsa olmaz olduğunu düşünmüyorum ben. Olacaksa da minumum seviyede olmalı, çocuğu sıkmamalı.
Pedagog Adem Güneş'i takip etmenizi öneririm.
"Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, ilkokul seviyesinde verilen ödevlerin öğrenmeye katkısı binde bir civarındadır. Gözlemlerimiz gösteriyor ki, çocukta, ödev yetiştirme kaygısı, eğitimden soğumanın nedenlerinden biridir.

Hâlbuki çocuk ödev yaparak değil, oynayarak gelişir. "

Alıntıdır. Yazının devamı http://ademgunes.com/kose-yazilari/16/145/okul-odevi-zorunluluk-mu-rica-midir

İyi yapmış aile. Okuldan taşarak çocuğun ailesi ile geçireceği tatilde ödev yapmasını beklemek kadar kötü birşey olamaz bence. Bir tatilde de ödev vermesinler beee. O aile tam benim kafadanmış ayrıca bir sevdim.
Kendimi düşündüm de okul biterdi yaz tatilinde yapılsın diye kitaplar dolusu ödev verilirdi allahım tatil hiç gelmesin diye dua ederdim.
Belki ekstrem bir örneğim ama inci gibi yazısı olup tüm ödevini yapan mahalle arkadaşımın 3 çocuğu var ve 120 kilo. Hayat belli ki acımasız davranmış çok.

Şahsen bilsem ki o tatiller dolu dolu, evlatlarıyla gerçek anlamda kaliteli vakitlerle geçecek.
Valla tek sayfa vermem ödev.

Ama biliyorum ki tv, tablet başında harcanacak çocuklar.
Karşısında izdivaç programları, aşkı memnu gibi diziler izlenecek.
Hiç değilse her güne 1 yaprak ödev yapsın yarım saatini öğrendiklerini unutmamak adına harcasın diyorum.

Yoksa isterdim ailesiyle bir gün santraç oynasın, diğer gün fidan diksin, öbür gün müzeye gitsinler ahh keşke...

Nerdeeee...

Ödevin olmazsa olmaz olduğunu düşünmüyorum ben. Olacaksa da minumum seviyede olmalı, çocuğu sıkmamalı.
Pedagog Adem Güneş'i takip etmenizi öneririm.
"Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, ilkokul seviyesinde verilen ödevlerin öğrenmeye katkısı binde bir civarındadır. Gözlemlerimiz gösteriyor ki, çocukta, ödev yetiştirme kaygısı, eğitimden soğumanın nedenlerinden biridir.

Hâlbuki çocuk ödev yaparak değil, oynayarak gelişir. "

Alıntıdır. Yazının devamı http://ademgunes.com/kose-yazilari/16/145/okul-odevi-zorunluluk-mu-rica-midir
takip ediyorum evet

Ödev kontrolü yapmam.
Her sabah ilk ders ödevlerimizi çıkarırız birlikte baştan sona yaparız.
Yanlışlar düzeltilir, yapılamayanlar benimle tekrar yapılır.

Ödevini yapmayan öğrenciyi farkedersem, bir kaç gün ödevsiz bırakırım.
Diğerlerinden bu konuda ayrılmak zoruna gidiyor.
Kendi kendisine ödev veriyor çoğu.
Affet lütfen öğretmenim bak yaptım, bana da ödev ver diyor.

Onlara ödev yapmadığında ya da kafadan attıklarında aynı şeyleri tekrarlıyorum.

''Yavrum bak tavuk yumurta veriyor, arı bal yapıyor, inek süt veriyor, et veriyor.
Anneniz babanız çalışıp para kazanıyor, iş yapıyor evde, yemek yapıyor.
Her canlının bir sorumluluğu var. Hayvanlar bile üretirken bir öğrenci olarak senin sorumluluğun ne?
Bir yaprak ödevini de yapmak istemiyorsan yapma, boşuna aileni de beni de üzme.
Çünkü bizim için değil kendin için yapacaksın o ödevi. ''

Bıkmadan tekrarlıyorum, tekrarlıyorum.

Esasında başarı durumunda sorun yoksa ödevleri yapmayan öğrenci beni çok rahatsız etmez ama
genelde ödevlerini yapmayan öğrenciler geride kalır, öğrendiklerini pekiştiremez çünkü.

Sınıfa baktığımda durum bu.

Ödevler gıcır gıcır, başarı yüksek.
Ödevler yalan yanlış başarı düşük..
Siz nerdesiniz keşke kızım sizin öğrenciniz olsa:KK200: Allah razı olsun böyle öğretmenler iyiki var. İnşallah bizim karşımıza da çıkarır.:anne:

Akşam konuştum anlattım dediğiniz gibi sorumluluklarını bugünün ödevini yaptı dün ki atasözlerinin anlamlarını yazma yine kaldı .benim için yazmaması hiç dert değil eğer ki öğretmeni yarın yine sorarsa neden yazılmadı diye bu sefer farklı tepki vermeyi düşünüyorum.üç tane atasözünü yazsa ne olur yazmasa ne olur ben ona okudum anlattım örnek vererek zaten anlaması için bi kere dinlesin yeterli bi çocuk .

Şahsen bilsem ki o tatiller dolu dolu, evlatlarıyla gerçek anlamda kaliteli vakitlerle geçecek.

Hiç değilse her güne 1 yaprak ödev yapsın yarım saatini öğrendiklerini unutmamak adına harcasın diyorum.

Yoksa isterdim ailesiyle bir gün santraç oynasın, diğer gün fidan diksin, öbür gün müzeye gitsinler ahh keşke...

Nerdeeee...

Bir de ödevler de eğlenceli bence

Bugün bir tekerleme altında da dört soru vardı yaprağın bir tarafında diğer tarafında da beş tane alfabetik sıraya dizme, heceye ayırma ve iki kelime de sözlükten bakıp o kelimeler ile cümle kurma

Biz yirmi dakikada yaptık ama düzgün yazmadığı için bazı kelimeleri silip tekrar yazdı

Yani özenli olsa 15 dakika sürmezdi tek yaprak ödev

Biz eve 5 te geldik yemek pişirip yedik ödevi yaptık ve 7 de çıkıp konsere gittik

Günü planlayınca ve ödev de hep orada olunca ders çalışmak yahut ödev yapmak olağanlaşıyor

Hatta okuma ödevlerini ben yemek yaparken okursa dışarı daha çok çıkabiliyoruz mesela

O da eve gelip oyun kurdu ise sonra okurum diyor oyun kurmadı ise okuyor sonra dışarı çıkıyor ya da arada da yemek pişinceye kadar tablet oynuyor vs vs

Ama her gün ödevi olduğunu cuma ödevsiz gün olduğunu da kabullenmiş durumda

Akşam konuştum anlattım dediğiniz gibi sorumluluklarını bugünün ödevini yaptı dün ki atasözlerinin anlamlarını yazma yine kaldı .benim için yazmaması hiç dert değil eğer ki öğretmeni yarın yine sorarsa neden yazılmadı diye bu sefer farklı tepki vermeyi düşünüyorum.üç tane atasözünü yazsa ne olur yazmasa ne olur ben ona okudum anlattım örnek vererek zaten anlaması için bi kere dinlesin yeterli bi çocuk .

Peki neden yazmadı

Yani siz anlatınca dinlemiş de neden yazmadı

Öğretmen laf etmesin diye yazar bazen çocuklar ama sizinki yazmamış

Benimki orada ayrılan yer az sığmıyor diye kızıyor mesela

Ya da yazmaya üşeniyor

Bir soruya önce uzun bir çok cümle kurarak cevap veriyor sonra aman Kim o kadar şeyi yazacak zaten sığmaz deyip cümleyi kırpıyor

Bence yazmama sebebi önemi yoruldu sıkıldı vs ayrı da özellikle yazmak mı istemiyor

Nerdeeee...
Bunlari yapmayan aileler yuzunden arada biz de kayniyoruz:halay::halay:keskr cocuga ozel odev sistemi olsa ne rahat ederdik

sene başı ile sene sonu bile farkediyor çocuklarda benimki sene sonu yaklaştıkça ödev yaparken söylene söylene yapıyor.

Peki neden yazmadı

Yani siz anlatınca dinlemiş de neden yazmadı

Öğretmen laf etmesin diye yazar bazen çocuklar ama sizinki yazmamış

Benimki orada ayrılan yer az sığmıyor diye kızıyor mesela

Ya da yazmaya üşeniyor

Bir soruya önce uzun bir çok cümle kurarak cevap veriyor sonra aman Kim o kadar şeyi yazacak zaten sığmaz deyip cümleyi kırpıyor

Bence yazmama sebebi önemi yoruldu sıkıldı vs ayrı da özellikle yazmak mı istemiyor
Yazmak istemiyorum sıkılıyorum çok uzun diyor üşeniyor aslında ikişer cümlelik ama kelime sayısı arttıkça üşeniyor .

sene başı ile sene sonu bile farkediyor çocuklarda benimki sene sonu yaklaştıkça ödev yaparken söylene söylene yapıyor.
Hep böyle idi sene başından hatta anaokulunda da böyle idi düşündüm de ödev yapmak istemezdi .etkinlik proje matematik onları seve seve yapıyor hatta kendisi çıkarıyor bak bu ödevim var diye ama sözel bir konu olduğunda yapmak istemiyor

Her ebeveyn kendi çocuğunu aklama derdinde anlamadım yani, öğrencilik hayatım gayet başarılı geçti benim, ödevlerimi de annem babam demeden yapardım, sizin çocuğunuz yapmıyo diye neden öğretmen suçlu oluyo anlamıyorum ki? Teyzemler yurtdışındalar, 4 çocuğu var bi tanesi ödevleri yapmıyo diye pedegoga yönlendirdiler, yani sadece Türkiyedeki öğretmenler yapmıyo ödev verme işini. "Ödev yapmasınlar, aman çok gereksiz" gibi cümleleri hayatını okumakla geçiren bi insan olarak saçma ve boş buluyorum. Hiç bir çocuk öğrendiklerini dış bir mekanizma olmadan kendi kendine pekiştirmez, ödevlerin içeriği belki daha eğlenceli olabilir belki ama hiç ödev vermemek olmaz. O zaman stres oluyo diye okullarda sınavda olmasın, denetim mekanizması da olmasın. Sonuçta sizin çocuklarınız zaten her şeyi normal yapıyor değil mi?
Ayrıca daha 4. sınıfta çocukların eline telefon veren aileler bana bilinçli olmaktan lütfen bahsetmesin. Almayan kesim o kadar az ki.

Tüm okul hayatimi ilkokul öğretmenim etkilemistir kötü anlamda maalesef ilgisiz sevgisiz sinifin yarisini ikinci plana atan caliskan sevdigi ögrencileri ön siralara ve yakinina digerlerini uzak tutam bir öğretmendi kendisi...mutlaka degistirin sinifinizi yol yakinken
.bu tutumda bir hoca size fayda saglamaz

Hep böyle idi sene başından hatta anaokulunda da böyle idi düşündüm de ödev yapmak istemezdi .etkinlik proje matematik onları seve seve yapıyor hatta kendisi çıkarıyor bak bu ödevim var diye ama sözel bir konu olduğunda yapmak istemiyor

moralinizi bozmak istemem ama benim oğlum şu an 5 e gidiyor ve türkçe öğretmeni istiklal marşını deftere yazın diye ödev verdiği gün ağlaya ağlaya yazdı nefret ediyor türkçeden nispeten sosyalle aramız daha iyi ama türkçe korkulu kabusumuz sevmiyor çocuk e sevmediği içinde yapmak zor geliyor bizimkinin tek farkı görev adamı tam ödevi yapmadan gitmez ama o türkçe ödevleri uzar uzar bitmez bir türlü ağlaya zırlaya söylene söylene bir şekilde yapıyor..
hiç anasına çekmemiş benim kadar matematiğe uzak bir tipten fen ve mat sevdalısı bir çocuk şaşırtıcı:))

Her ebeveyn kendi çocuğunu aklama derdinde anlamadım yani, öğrencilik hayatım gayet başarılı geçti benim, ödevlerimi de annem babam demeden yapardım, sizin çocuğunuz yapmıyo diye neden öğretmen suçlu oluyo anlamıyorum ki? Teyzemler yurtdışındalar, 4 çocuğu var bi tanesi ödevleri yapmıyo diye pedegoga yönlendirdiler, yani sadece Türkiyedeki öğretmenler yapmıyo ödev verme işini. "Ödev yapmasınlar, aman çok gereksiz" gibi cümleleri hayatını okumakla geçiren bi insan olarak saçma ve boş buluyorum. Hiç bir çocuk öğrendiklerini dış bir mekanizma olmadan kendi kendine pekiştirmez, ödevlerin içeriği belki daha eğlenceli olabilir belki ama hiç ödev vermemek olmaz. O zaman stres oluyo diye okullarda sınavda olmasın, denetim mekanizması da olmasın. Sonuçta sizin çocuklarınız zaten her şeyi normal yapıyor değil mi?
Ayrıca daha 4. sınıfta çocukların eline telefon veren aileler bana bilinçli olmaktan lütfen bahsetmesin. Almayan kesim o kadar az ki.
Herkes kendi çocuğunu tanıyor biliyor ne yapar ne yapmaz farkında ,ödev yapmadığı için pedagoga giden kuzeninin muhakkak başka sıkıntısı olsa gerek ki gitmiş , ha sadece ödev için gitti ise de belli ki yurt dışı eğitime bizden daha hassas ama burası yurt dışı değil .(öğretmen beni ilk başta yönlendirse idi bu ilerde sorun yaratır gidin dese bende kesinlikle giderdim ) . Bu çocuklar saat beşte eve geliyor 10 da yatacak ne ara dinlenecek yemek yiyecek kitap okuyacak ödev yapacak ?? Evet yapacağı ödev sadece 30 dk sürer ama başına oturursa ,benim sorunumda bu zaten o yüzden konu açtım başına oturtup ödev yaptıramıyorum yapmak istemiyor diye soruyorum .ödev yapmadığı için beni sorgulayan ya ben sizin Aliye taktım diyen öğretmeni bende suçlarım !

moralinizi bozmak istemem ama benim oğlum şu an 5 e gidiyor ve türkçe öğretmeni istiklal marşını deftere yazın diye ödev verdiği gün ağlaya ağlaya yazdı nefret ediyor türkçeden nispeten sosyalle aramız daha iyi ama türkçe korkulu kabusumuz sevmiyor çocuk e sevmediği içinde yapmak zor geliyor bizimkinin tek farkı görev adamı tam ödevi yapmadan gitmez ama o türkçe ödevleri uzar uzar bitmez bir türlü ağlaya zırlaya söylene söylene bir şekilde yapıyor..
hiç anasına çekmemiş benim kadar matematiğe uzak bir tipten fen ve mat sevdalısı bir çocuk şaşırtıcı:))
Aynen aynen :)

ya o bizim zamanımızda öyleydi sanırım . banada kimse ödevini yap demezdi .. benin oğlan 5 e gidiyor daha bu sene yeni yeni oturttuk ödev meselesini.. bu senin sorumluluğun zaman planlamanı yap ona göre ister oyna ister ödevini yap diye diye ancak işte..

Ya birde arkadaşlar herkes; okuldan geldin hoşgeldin al oğlum bu tablet telefon sen oyna istediğini istediğin kadar izle ben de evlilik programımı izleyim falan demiyor , ben özellikle istiyorum ki hemen bitsin ödevler kardeşi de bekliyor hemen parka inelim bisiklet sürelim !Ayrıca öğrendiklerini ödev yaparken görmekte büyük keyif ve gurur veriyor .Haftasonuda geziyoruz biz tiyatro müze Sinema oyun merkezi piknik !bu kadar ödeve isyanım şahsen bunları yapacak vaktimizin kısıtlı kalmasından zaten .ödev tabiki olacak olmalı da ama 7 sayfa ödev olur mu olursa iki günde yetişir mi
Yetişmemişse hemen peşine Veli aranır mı ? Bırak bi teneffüs sınıfta başında dur yada kameradan izliyorum de yapsın ! Benim hoşuma gitmeyen bunlar

Back
X