- 21 Nisan 2011
- 899
- 650
- 303
- Konu Sahibi papatya_sever
Ailecek yapamıyoruz çünkü eşim iki satır birşey okumaz sadece telefonunda oyun oynar (oraya girmek istemedim onla bile mücadele etmeye çalıştım olmuyor ps den en fazla telefona düşürebildik çıldırtıyor beni ).Okula başlamadan öncede vardı görevleri ama onları da yapmıyordu iki senedir birçok yol denedim odasını toplaması düzenli olması ile ilgili hatta onunla ilgili bile konu açmıştım tablo sistemini önerdiler onuda devamlılığını getiremiyoruz olmuyor olmuyor .Anne burası benim odam karışma ben böyle mutluyum diyor .Ben toplamazsam odasını Halkalı çöplüğüne dönüşüyor İnanın adım atamıyorduk ,artık illallah ettim oturma odasını iptal edip orayı oyun odasına çevirdim bütün oyuncakları oraya koydum .Yatağı ört falan dediğimde sanki beni duymuyor gibi davranıyor.Bilemiyorum, bence çocuğa sorumluluk bilinci kazandırıncaya kadar hakkınız değil. 8'de tv kapatıp ailecek elinize kitap-gazete alsanız mesela? Yine dinlenmiş olursunuz ayrıca çocuk için dikkat dağıtıcı bir şey olmaz.
Yapılmayan ödevler konusunda öğretmenin tutumu nedir?
Bir de çocuğunuzun okula başlamadan önce sorumlulukları var mıydı? Misal oyuncaklarını toplamak, yatağını toplamak, pijama katlamak gibi basit görevler onun mu? Daha önce görev verilmemişse ilkokulda ödev sorumluluğnu kazandırmak kolay olmuyor.