• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

of ki ne of

nasıl anlatılır ki kısaca söyle 5 ve 2,5 yaşında 2 kızım var ilk kızıma 2 sene annem baktı . sonra hamile kaldım doğum izni falan derken 1 sene oldu işe başlayalı . o dönem annem ben bakmam demişti ben işi bırakacağımı söyleyince 15 gün ben bakarım 15 günde ister bakıcı tut ister kaynanan baksın dedi . neyse 1 sen boyunca çok zor günler geçirdim .
Kaynanam bakamıyor beceremiyor. evi b.k götürüyor. çocuklar aç ve sürekli tv karşısında .annemin sırası gelince bir oh diyordum kısacık . ama sürekli annemin şikayetleri yaptıklarımı gözüme sokması sırf çocuklarım mutlu temiz ve tok oldukları için çok şeyi sineye çektim .
Annem baktığı günler bende kalıyordu . sonra annem ev aldı içini yaptı döşedi o zaman şikayetleri arttı her gün bin bir surat . 2 ay önce akşam otururken oh be anne iyi ki geldin çok yoruldum sen yokken bir soluklandım . şu çocuklar tok ya daha bir şey istemem demeye kalmadan . keyfini sür yazın başının çaresine bak ben artık bakmam dedi . çok üzüldüm mutfağa gittim peşimden geldi. iş yapacak bende bırak anne ben geldim evdeyim yaparım dememe kalmadan bağırarak işine geliyor senin şimdi laf etme gibi şeyler söyleyerek . laf saymaya başladı . sen bana muhtaçsın gibi . ve sonrada ne haliniz varsa gör deyip gecenin köründe çıktı gitti. tam 2 ay süründüm. eşimle zaten sorunluyuz onlara da koz oldu annesiyle geçinemiyor diye .
vel asıl kelam 2 ay boyunca kapı kapı bakıcı aradım gözümün yaşı kurumadı . bittim gerçekten 4 tane kadın geldi gitti kimini ben beğenmedim . kimi eşi oğluyla gelecekmiş. ben istemem diye istemedi. şimdi biri var 1 aydır bakıyor . çok iyi değil ama mecburum .
bu olaylardan sonra 2 hafta önce annem geliyor çocukları görmeye . ağlıyor falan babam sonra beni çok zorladı gel diye . 2 gün önce gittim . ama içim çok fena yüzüne bakasım gelmedi ama sonuçta annem . bu arada bakmadı diye değil bir gecede yüz üstü bıraktı diye . dursaydı birini bulsaydım sonra gitseydi . ben zor durumda kalınca 1300 olan bakıcıyı 1600tl ye zor buldum çünkü çok acildi .
neyse şimdi annem ben bakarım ama çocuklar bana gelsin diyor . evim uzak taşınmam lazım . vel asıl kelem 1600tl de çok geliyor. zorlanıyorum öderken . şimdi ben ne yapayım ki
Anneniz kac yaşında birde sizin isiniz bırakılmayacak bi is mi memurluk yada ozelde bi yerde misiniz

Sonucta anne olan cocuklarina bakmasi gereken sizsiniz ,hamile kalip cocuk yaparken hic mi bunlari dusunmediniz ,
Madem butceniz uygun neden yaptiniz ,
Sonucta anne yasli bir insan ,2 cocuga bakmak agir geliyordur ,hem cocuklara baksin hem mutfagi toplasin hem .... Bir suru angarya ,
Keske anneniz evdeyken birini bulsaydiniz ,annenizin gozetiminde cocuklara baksaydi ,
Kadin sizin bu umursamazliginiza rahatliginiza cildirmis birakmis gutmis ,
Birazdan anneniz tarafindan bakin olaya ,ayip etmissiniz ,krese verin cocuklarinizi ,kafaniz rahat eder,
Asgari ucretin altina zor bakici bulursunuz + yol parasiyka verdiginiz rakam normal

sizde haklisiniz ama annenizde hakli..yani tabiki evladini annene emanet etmek cok buyuk rahatlik gozun arkada kalmaz ama bakmak istemiyorsada zorla yaptirilmaz ki.icinden gelip onun teklif etmesi lazim boyle biseyi.annenize baktigi surece destek sagladiniz mi?en azindan bakiciya vereceginizin yarisini annenizin ihtiyaclarina harcayabilirsiniz.eminim cok mutlu olur daha istekli bakabilirdi.bu konuda konusabilirsiniz bence annenizle belki bir beklentisi olmustur kadinin.bakiciya 1600 veriyoruz gel sen bak deyince zoruna gidiyordur belki.bunu parayla mi bakacak diye anlamayin onunda gonlu hos olsun sizinde diye bir cozum olabilir belki diye dusundum..umarim orta yolu bulursunuz..

Çok düşünceli bir anne olsa gece yarısı bırakıp sabahına kızını elı ayagı baglı koymazdı
masallah anne resmen trıbe baglamıs sankı anne degıl kayınvalıde
valla bence de
tamam burda ki yorumlar da haklı kendince işte annelerimiz yıllarca bizi büyütmüş tam rahat edecekken birde torun bakmak istemezler falan ...

ya iyi de hayatın şartları bunlar şimdi ben de çalışıyorum aldığımız maaş belli borucumuz var falan

allah için kayınvaldeme desem o da yaşlı ama bir şekilde bakmaya çalışır ben bakamam demez
annelik budur yani
bu forumdaki millet anne değil mi ya ? kendi çocuklarını düşünseler mesela ? torunları olmuş bakmayacaklar mı ? kendi çocuklarına amaaan ben hayatımı yaşayacagım sen gerekirse aldığın maaşı olduğu gibi bakıcıya ver mi diyecekler ?
burada gercekçi yorum yapılmıyor malesef
türkiye şartlarında millet zaten asgari ücretle çalışıyor karı koca anca geçiniliyor öle herkesin imkanı yok ki bakıcıya para vermeye

pardon ama tek çocuk mu 1600..
2 çocuksa büyük olanı devlet okullarının anasınıfına yazdırın..4 yaşı dolduran çocuklarını alıyorlar..anaokulu değil ama anasınıfı..
küçük olana da bakıcı ...olur biter..
büyük olan yarım gün okulda 1 de geliyor. 1600tl veriyorum ve kaynamada evde bırakmıyor yalnız bakıcıya .

valla bence de
tamam burda ki yorumlar da haklı kendince işte annelerimiz yıllarca bizi büyütmüş tam rahat edecekken birde torun bakmak istemezler falan ...

ya iyi de hayatın şartları bunlar şimdi ben de çalışıyorum aldığımız maaş belli borucumuz var falan

allah için kayınvaldeme desem o da yaşlı ama bir şekilde bakmaya çalışır ben bakamam demez
annelik budur yani
bu forumdaki millet anne değil mi ya ? kendi çocuklarını düşünseler mesela ? torunları olmuş bakmayacaklar mı ? kendi çocuklarına amaaan ben hayatımı yaşayacagım sen gerekirse aldığın maaşı olduğu gibi bakıcıya ver mi diyecekler ?
türkiye şartlarında millet zaten asgari ücretle çalışıyor karı koca anca geçiniliyor öle herkesin imkanı yok ki bakıcıya para vermeye
Ben sahsen yarın obur gun torun bakmam dıyorum neden , ben emeklı olana kadar calısacagım tam oturucam 1-2 sene al sana torun dıye 2 tane bebe atamaz oglum kucagıma :D Cunku calısmısım
ama bızlerın annelerı oyle degıl mesgale lazım onlara elbette ıstemekte onemlı ama evladında gecınemıyorsa calısamazsa ac acıkta kalacaksa bende bakarım herkeste bakmalı

İkisinide kreşe verin bence. Daha sosyal olurlar. Başlarının çaresine bakmayı erken öğrenirler. Ben çalışmadığım halde iki kızımıda 3 yaşında kreşe başlattım. Kreşteki düzen,eğitim ne yazıkki evde olmuyor,olamıyor. Kim bakarsa baksın bu yaştan sonra en iyisi kreş.

Anneniz sizi (ve varsa diğer çocuklarını) büyütmüş, okutmuş, meslek sahibi etmiş, evlendirmiş. Siz çocuk yapmayı düşündüğünüz zaman size "ben hep bakarım sen merak etme" gibi bir söz verdi mi? Eğer vermediyse hiçbir yükümlülüğü yok. Ki kayınvalidenizin hiç bakamadığı çocuğa uzun süre gül gibi bakmış.
evet annem kendi söz verdi ben bakıcam dedi . ama hep şikeyet etti . bu arada çocukken bizim evimiz kalabalıktı babaannem ve halalarım vardı bir şekilde büyüdük ama annemin ne benle nede kardeşimle bire bir ilgilenmesi olmazdı .

Çok düşünceli bir anne olsa gece yarısı bırakıp sabahına kızını elı ayagı baglı koymazdı
masallah anne resmen trıbe baglamıs sankı anne degıl kayınvalıde
evet zaten o gece yaşadığımı çaresizliğimi asla unutamam evet annem yaptıklarının 10 da 1 rini kaynanam yapmamıştır. ama işte anne olunca yine de kabulleniyor insan .

Ben sahsen yarın obur gun torun bakmam dıyorum neden , ben emeklı olana kadar calısacagım tam oturucam 1-2 sene al sana torun dıye 2 tane bebe atamaz oglum kucagıma :KK70: Cunku calısmısım
ama bızlerın annelerı oyle degıl mesgale lazım onlara elbette ıstemekte onemlı ama evladında gecınemıyorsa calısamazsa ac acıkta kalacaksa bende bakarım herkeste bakmalı
bak şimdi oldu mu bu cevap :dondurma:
büyük konuşma ya dediğin gibi çocugun zor durumda kalsa ister misin sen dururken bakıcıya para versinler de sıkıntı çeksinler ?
ya da şöle bişey de var benim annem babam mesela deli oluyorlar torun diye , sen ister misin sen dururken torununa başkası baksın ?
insan çocugu için yapmalı bence
buraya insan derdini yazdığına pişman oluyor ya hemen yapıştırıyorlar bakmak zorunda değil yorum yapmak için yorum yapıyolrar
kadın 1600 tl bakıcıya veriyorum diyor ya millet zaten ayda 1600 tl ye çalışıyor , asgari ücret alan çalışmasın mı evde mi otursun annesi babası hiç mi yardımcı olmasın

evet annem kendi söz verdi ben bakıcam dedi . ama hep şikeyet etti . bu arada çocukken bizim evimiz kalabalıktı babaannem ve halalarım vardı bir şekilde büyüdük ama annemin ne benle nede kardeşimle bire bir ilgilenmesi olmazdı .

Belki sadece çocuk değil de hem çocuk hem de evin işleri birleşince yoruyordur annenizi. Haftada 2 gün yardımcı alsanız anneniz sadece çocuğa bakar, yardımcı da evin işlerini halleder.

valla yorumlara baktım ben gibi düşünen birisiniz
yahu bu ne ne kadar acımasız bu kk dakı kadınlar ya
hemen yapıştırıyorlar bakmak zorunda değil diye
nasıl bakmak zorunda degıl ya bır anne evladına yardım etmek ıstemez mı
benım de annem bakıyor cocuguma ve cok sevıyor evet yoruluyor hem de cok cocuk bakmak kolay degıl ama hem yoruluyor hem de bırakamam cocougumu dıyor
bu kadın torununa da mı acımıyor ya
ınsan ne kadar bakmak ıstemese dogru duzgun bır bakıcı bulunamamıs torunum ne halde dıye ona uzulur de bakar
hayretler ıcındeyım su forumda böyle acımasız yorumlara

zorunda değil

esasen annesinin de bir gerekçesi var demek ki 15 gün bakarım ayda demiş

konu sahibi kv de den şikayetçi

annesi varken çocuklar tokmuş bu kv varken açlar demek

konu sahibi buna rağmen bir çözüm üretmeye çalışmamış

anne de bunalmış ve anladığım babası da varmış anne konu sahibinde baba evde yalnız 15 gün

bence olacak iş değil burada anneden fedakarlık beklenecekse o fedakarlığı çocukların annesi olan konu sahibi yapacak ya bakıcı bulacak ya kv ye tahammül edecek ya da annesinin işini kolaylaştıracaktı

olmamış anneanne kızmış, ona artık çocuk baktırılmaz zaten

anneniz bakmış etmiş sağolsun ama biraz vicdansızlık etmiş.yüzüstü bırakması iyi olmamış.
şu bakım parası ödenecek muhabbetini duyup da ondan mı bakmak istiyor acaba diye düşündüm.
anane babane bakmak zorunda değil tabi ki ama ben olsam, çalışıyorum ve ancak 57 yaşında emekli olabileceğim halde elimden geleni yapardım evladımı zorda bırakmazdım.

valla bence de

annelik budur yani
çok güzel anlatmışsın . mecburum çalışmaya ben çalıştığımla geçiniyorum . gidip lüks yaşamak pahalı yerlerde yiyip içip gezmek için değil ki . eğer öyle olsaydı o zaman düşünürdüm şu lüksüm kalsın ben oturup çocuklarıma bakayım diye . mecburiyetten yani

zorunda değil

esasen annesinin de bir gerekçesi var demek ki 15 gün bakarım ayda demiş

konu sahibi kv de den şikayetçi

annesi varken çocuklar tokmuş bu kv varken açlar demek

konu sahibi buna rağmen bir çözüm üretmeye çalışmamış

anne de bunalmış ve anladığım babası da varmış anne konu sahibinde baba evde yalnız 15 gün

bence olacak iş değil burada anneden fedakarlık beklenecekse o fedakarlığı çocukların annesi olan konu sahibi yapacak ya bakıcı bulacak ya kv ye tahammül edecek ya da annesinin işini kolaylaştıracaktı

olmamış anneanne kızmış, ona artık çocuk baktırılmaz zaten
aynı görüşte değiliz anlayamıyorum ben bu bakmak zorunda değil mantıgını
olabilir tabi düşünceler farklı canım
ben anneyim , kızım çaresiz kaynanasından memnun değil , ben kızımı bunalımlara terk etmem
fedakarlık yaparım

bak şimdi oldu mu bu cevap :dondurma:
büyük konuşma ya dediğin gibi çocugun zor durumda kalsa ister misin sen dururken bakıcıya para versinler de sıkıntı çeksinler ?
ya da şöle bişey de var benim annem babam mesela deli oluyorlar torun diye , sen ister misin sen dururken torununa başkası baksın ?
insan çocugu için yapmalı bence
buraya insan derdini yazdığına pişman oluyor ya hemen yapıştırıyorlar bakmak zorunda değil yorum yapmak için yorum yapıyolrar
kadın 1600 tl bakıcıya veriyorum diyor ya millet zaten ayda 1600 tl ye çalışıyor , asgari ücret alan çalışmasın mı evde mi otursun annesi babası hiç mi yardımcı olmasın

:kahve:Valla sekerım soyluyorum oglum oku dıyorum ben calısıcam senı okutacagım gerekırse egıtımını en baba okullarda alsın ama ayaklarının uzerınde guzel dursun , guzel kazansın eh evlenırkende buna gore bırını secsın :eğlence::mapus: Yanı kısacası mecbur olursa evet bakarım ama meslek sahıbı atıyorum 10-15 bın gelırı olursa mısal sımdıye gore bakmam . Bende bu dunyaya cıle cekmeye gelmedım :KK54: Mesela konu sahıbı benım kızım olsaydı bakardım kadın dıyorkı gecınemedıgımız ıcın calısıyorum o mesele baska bu durumda komsular bıle bakmayı teklıf edıyor makul fıyatlara anaya babaya ne kalmıs.

:kahve:Valla sekerım soyluyorum oglum oku dıyorum ben calısıcam senı okutacagım gerekırse egıtımını en baba okullarda alsın ama ayaklarının uzerınde guzel dursun , guzel kazansın eh evlenırkende buna gore bırını secsın :eğlence::mapus: Yanı kısacası mecbur olursa evet bakarım ama meslek sahıbı atıyorum 10-15 bın gelırı olursa mısal sımdıye gore bakmam . Bende bu dunyaya cıle cekmeye gelmedım :KK54: Mesela konu sahıbı benım kızım olsaydı bakardım kadın dıyorkı gecınemedıgımız ıcın calısıyorum o mesele baska bu durumda komsular bıle bakmayı teklıf edıyor makul fıyatlara anaya babaya ne kalmıs.
o zaman tamam canım ayda 10 - 15 bin gelir
:deli:

Annanneler babanneler torunlarına bakmak zorunda degiller. Eskiden hayat daha zormus. Çocuk büyütmek. Kadıncağız kendini evlatlarına adamış. Onları buyutunce bi oh artık rahatım diyemeyecek mi? Bi de torun yıkılıyo başına . Tabii ki torun çok sevilir. Ama onların üzerinde çocukla ilgili hiç bir sorumluluk yok. Severler oynarlar tamam. Ama bakmak zorunda falan degiller. Konu sahibi sozlerimi kişisel algılamayın. Genel olarak söylüyorum

o zaman tamam canım ayda 10 - 15 bin gelir
:deli:
:işsiz::KK50: Kız deme oyle guzel ıslerı olsun mesleklerı ıyı olsun olur tabı. Yanı benım bakımıma ıhtıyacları olmazsa bakayım dıye atlamam ha gıderım bakıcının yanına torunu bır ıkı eylerım ama ev ısı yemek gırısemem :) Sanırım ben olmadım dımı

Back
X