of of derdi ne bunun ya :'(((

miyaw123

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2014
114
9
11
Antalya
Merhaba arkadaşlar benim 1 senelik ilişkim vardı evlenmek istedi bnle bnde kabul ettim ailesi istemeye geldiler ailem 1000 lira maas aldığı icin hcbiseyi olmadığı icin kızıma bakamzsın diye vermediler :/ ben dedim birikm yaparız beraber ailemin karsısına cıkarız dedim oda sonuna kadar vazgecmem dedi aileem 2 3 tehtit etti onu ve 2 3 gün sonrada ayrıldı bnden daha yeni söz verirken ayrılalı 4 ay gecti cevresine durumum toparlayıp cıkcam karsısına evlenicem diyormus sonra zaman geciyo bidaha diyormus ama tık yok bna gelince artistliğindende önde gitmiyo acı cektiğini duyuyorum ama bna telde aradı sesimi duyup kapattı bnde yazdım whatsapptan umursamıyomus gibi davrandı ne bunun derdi ya

Gurur meselesi yapmış bence.Olay sadece sizin anlattığınız gibiyse çocuğa da hak verdim açıkçası.Ama bu gurur meselesi yapma konusunda.Yani sizle iletişimi koparması doğru değil elbette.Durumumu toparlayıp çıkıcam karşısına,evlenicem dediğini duymuşsunuz ya hani çevreden.Ne kadar güvenilir bu çevreden duyduklarınız?Yani doğru istihbarat aldığınızdan eminseniz ve çok seviyorsanız bir süre kendi haline bırakın bakalım.Ailenizin isteme esnasındaki tutumundan ve tehdide kadar işi götürmesinden dolayı gururuna dokunmuş,sinirlenmiş olabilir.Belki de sizin de yeterince arkasında durmadığınızı düşünüp size de kırgın olabilir.

Daha cok olay varda özet geçtim.. ailesi ev tasiti ödüyor ailesine yardım ediyor yeni ailesi ev almış en yakını kuzeninden öğreniyorum bunları ve bütün cevresini tanıyorum haberleşiyoruz.. evet fazla gururlu biri.. ailemin durumu baya iyi yani onlarda istiyor ki sıkıntı yasamayım. inanın ben sonuna kadar destek cıktım ona dedim para biriktirip yine cıkarız ailemin karsısına hayır derlerse ölümede giderim senle dedim bir ekmeği bölüsürüz nolucak yeterki biz olalım mutlu olalım dedim. unutmamada izin vermiyor yükleri cok var omzunda suan ama cok sevdim o kadar söz verdi bana o na inandım.. canım cok acıyor 4 aydır bi gün olsun kendime gelemedim...

Tamam canım,şimdi daha iyi anladım.Sen demen gerekenleri demişsin zaten.Şu aklıma geldi şimdi.Ailenin bu tehdit olayı ne derece idi ondan haberin var mı?Çok ta gururludur demişsin çünkü.Öyle hani baban asarım,keserim seni diye tehdit ettiyse erkek arkadaşını bence bunu o kadar önemsemezdi.Çok gururlu bir yapısı varsa korkak bir tavır sergileyeceğini sanmıyorum çünkü.Ama ailen "Bak,kızımı gerçekten seviyorsan çekilirsin,asla görüşmezsin onla.Çünkü onun iyiliğini,geleceğini düşünürsün gerçekten seviyorsan.Seninle sefil olacağına ilerde ferahlık içinde yaşamasını istersin.Seven erkek bunu düşünür vs..." gibisinden biraz başka türlü olaya girildiyse,erkek arkadaşın senin tavrını,ne yapacağını gözlemlemek için kendini çekmiş olabilir.4 aydır hiç ama hiç mi konuşmadı seninle ya da bir kelime bile yazmadı canım?

Bnde okurkn bunları geçirmiştim aklımdan

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

şimdi bir anne olarak düşününce ne bileyim ailenize hak vermeden geçemiyorum açıkçası. hangi anne baba evladının yokluk çekmesini ister ki en azından kendi baba evinde gördüğü koşulları yaşamasını istemez mi sizin yarın öbür gün yavrunuz olsa sıkıntı çekmesine gönlünüz el verir mi? ki kendisi kazancını ailesine veriyor ( ev kredisi yüzünden) bu da demektir ki evi siz geçindireceksiniz. sizin geliriniz yeterli ise madem çok da seviyorsunuz ya herro ya merro deyin tamam da aksi halde sizin de aşkın karın doyurmadığını idrak etmeniz lazım. bir de bir ev nasıl geçinir (kiradır elektriktir sudur vs. yemek, içmek, mobilya) nasıl oluşturulur iyice araştırarak bu yola çıkmanız ileriki dönemde akıl sağlığınız açısından da yararınıza olur.

Yanımda yaptılar seni söyle yaparım keserim bicerim görüsmüceksin siz kimsiniz neyinizle talip olabiliyosunuz kızıma görüsmüceksin aramıcaksın benim kızım senin gibilerine layık değil sonra babam eli uzun ailesini tehtit fln etmisler isten cıkarmakla alakalı... benim gözüm parada yok sadece onla mutlu olmak istedim 20 yasındayım 14 yaşımdan beri hep o vardı hep hayaller kurduk 6 sene boyunca cok ezdiler cok gururuna dokunaak seyler dedilerde burda diyemiyorum geri dönmeye calıstı ilk 2 ay tersledim ben yada belirttim diyeyim haber göndererek ama son 2 ayda evlenme sinyalleri veriyor ve kac defa demiş kuzenine ailem olmasa sırtımda biraz birikimim olsa ibran bile düsünmem giderim diye bi kac kerede işte toparlayıp herseyi cıkıcam karsına demiş öyle sesimi dinliyor arada sonra kapatıyor telefonu ... bn bikere yaazdığımda sanki umursamıyormus gibi davrandı susuyorum herşeye flan dedi bn tabi demediğimi bırakmadım korkak flan.. öyle bilmiyorum ben 20 yasındayım o 25 yaşında ben ondan bu yaşıma kız basıma rağmen daha cesaretli davranıyorum ailem beni döverken ayrılcaksın diye o an bile seviyorum ben onun sonuna kadar arkasındayım dedim...

Bakın ben zaten aceleci değildim o istedi benim ailem herzaman adam olsun fakir olsun farketmez derdi ben aileme güvendim böyle olsaydı cıkarmazdım karsısına taksitleride yarısının coğu ödenmis ailesinin birikimi 20 binlira flan kalmış.. ben acıktan okudum bitirdim ünide muhasebe okuyorum biticek oda allahın izniyle kendimi kurtardım sayılır bende onlara hak veriyorum aileme hak vermiyorum değil ben bunları emin olun düsündüm ama uzur dedim ilk huzur zengin herseyi olsun mutsuz olduktan sonra neye yarar? ben bunlar olnca ona dedim destek oluruz para biriktirirz düzeni kurarız dedim oda rahatlayıp ev alıp yavas yavas esya alıcaktı ki hem 2 taraf alır tek erkek değil ki.. ben anneme hak veriyorum ama sevdim cok sevdim bi kere sevdim bikere inandım.. kolay değil unutmak kolay olmuyor hergün ölü gibi geziyorum etrafta bir ölü gibi.. (yani evlenmeden beraber birikim yapalım dedim sonucta onun yaşı daha 25 benimki 20.. düzenleyebilirdik herseyi ama benim kadar cesareti olmadığı için affedemiyorum onu her ayrıldığımız günün tarihinde arar sesimi duyup kapatır... )

Son düzenleme:

Canım ya,kıyamam sana,zor bir durum tabii.Gururdan,korkaklıktan,her ne nedenle olursa olsun diyelim senden tamamen ümidini kesmiş ya da seninle olabilecek bir gelecekten tamamen kendini soyutlamış ya da sevgisi bitmiş olsaydı bence bu 4 ay içinde hiç ama hiç tepkisi olmazdı.Sesini dinleyip kapatmaz bir erkek,karşısındaki kız umrunda olmasa diye düşünüyorum.Şimdi onun açısından düşünürsek,onun için de kolay bir durum değil gelinen nokta.Ailen bayağı yüklenmiş çünkü anladığım kadarıyla.Erkek arkadaşının ailesi de çok rencide olmuş.Şimdi o yüzden artık ailesi de baskı yapıyor olabilir,olmaz oğlum bu aile ile filan gibisinden.Kız evlatsın,senin aileni de düşünüyorum ama belki bana kızacaklar olacak arkadaşlardan,ben bu derece bir tepkiyi yanlış buluyorum.Elbette her aile kızının geleceğini düşünür,evladının mutluluğu için endişelenir,rahat bir hayat standardı olsun ister.Ama maddi açıdan kısıtlı bir durumda olmak ta hiçkimsenin suçu değil ya da ayıp değil.1000 lira maaş alan birinin yuva kurmaya hakkı yok mu yani?Bu çocuk çalışmayan,tembel,hovarda,serseri bir tip olur.Kötü alışkanlıkları olur.Senin de gözün kör olmuştur aşktan ama ailen hissetmiştir bu kötülükleri.Tamam sonuna kadar hak veririm aileye.Burada bence herşeye rağmen senin sevgin ve kararlılığın önemli.Ben hayatım boyunca yokluk görmedim,idare etmek zorunda kalmadım ama çok seviyorum ve yeterki sevdiğim adamla evli olayım,onun bana sunabildiği kadarı bana yeter,maddi olarak sıkıntı çeksem de manevi tatmin beni mutlu eder,ben de çalışır destek olurum diyebiliyorsan;eminsen bu anlamda kendinden vazgeçme derim.

Dün bir arkadaşa dedim sana da diyeyim istihareye yatın , elimiz de büyük nimet varken kullamıyoruz , hayırlı olup olmadığını görebilirsin.

Son düzenleme:
ah canım ya belli ki aşıksın ne desem ailen ne dese gözün görmeyecek. tam senin konunu kapadım diğer konuyu okumaya başladım hop gene para konusu eşimle kavga ediyoruz bu borçlar ne zaman bitecek vs vs. yazılan konuların sıkıntıların nerdeyse yarısı maddiyat. şimdi öyle gelir sana bir ekmek iki de zeytin doyarız n'olacak (ki iyi niyetle söylüyorum bunları yanlış anlama) bak daha senin elin ekmek de tutmuyor mezun olunca dünyaları mı serecekler önüne işler sıraya mı girecek az çok bilemedin sen de o kadar kazanacaksın. ha yaşınız küçük o yüzden hakikaten belinizi rahatça doğrultabileceğiniz bir süre var önünüzde. ama bu konuda ailenize rest çekmeye değmez yarın öbür gün Allah muhafaza ama dönecek bir kapınız olmalı. şimdi o gurur yapmıştır onun da içi soğusun ailenize de açmayın bir müddet bu konuyu. yavaş yavaş belinizi doğrultursanız tekrar karşılarına çıkarsınız

İnanın calısmaktan gocunan biri değil aileme dedi ek is yaparım uyumam cırpınırım kızınızı yine aç bırakmam dedi.. bana ailem hep adam olsun fakirliği önemli değil derdi ben ona güverek... ya bakın hep o işi yapmıcak bilgisayar programcısı seneye en az 2000 maası olucak .. simdilik bi sirkette bilişim teknolojide calısıyor.. tek sıkıntı bu değil sehirde var o izmirde.. beni hep görmek icin bir sene boyunca hafta sonları geldi bnde bi kac kere gittim yakınımda kaldım onu gördüm.. 5 sene boyunca en iyi dosttuk konusmadığımız bi gün olmazdı gecelerin yarısına kadar hep beni o korudu akıl vererek.. aileminde sartı vardı is verelim ev verelim araba verelim 2nize ama antalyada yasıcaksın dediler ilk olmayınca sonra alevlendi para flan dediler.. evin tek kızıyım zaten dediği suydu teyze benim ailem arkadaslarım orda yapamam ve sizin bi kuruşunuzu almam ben bu yaa kadar kendime baktım kızınızada bakarım dedi.. bu konusma uslubuna gıcık olmuş annem.. öyle dedi bna.. bakın yemin ederim malda mülkte gözüm yok beni tamamlayan tek insandı zorlukları onla gecmek istedim bn onla yaşlanmak istedim sadece..

İşte kolay olmuyor abla o kadar söz verdi güvendim ona aileme rest cektim beni yarı oylda bıraktı.. onun herseyi yapması lazım bu noktadan sonra ailemi ilk ikna edicek herseyi toparlıcak öyle ki bu herlde 1 bucuk seneyi bulurki acım dahada derinlesiyor daha cok ökeleniyorum ona korkuyorum öfkem kinim ondan birgün vazgecirtcek diye..

senin sıkıntın güveninin sarsılması olmuş o zaman. ben boşa mı aile mi karşıma aldım diyorsun ki haklısın da. o zaman hem kendine hem de ona zaman tanı. diyelim ki 3 ay 5 ay her neyse baktın hiçbir şey değişmiyor karşı taraf hala pasif herkes kendi yoluna desin. sen de zararın neresinden dönsem kardır de hiç takılma 5 senem gitti 6 senem gitti ye daha o kadar gençsin ki şimdi sana bir daha kimseyi böyle sevemem kimseye böyle güvenemem diyorsundur 1 sene (hadi 2 sene olsun) sonra hatırlamazsın bile ahanda buraya yazıyorum. ne ilk aşklar unutuluyor filmlerde kalmış o ölürüüüüüüm uğrunalar. en güzeli zaman tanı bakalım (ki zaten 4 aydır pek icraatı da olmamış gönlünü almak için) ama de kendine 6 ay üzüleceğim ağlayacağım belki böğüre böğüre ama 6 ay 1 gün değil kendi sınırını da belirle sabret bakalım kaderinse zaten olur.

Aynen öyle ama işte bi kere sarılsam diyorum ceksem kokusunu icime öyle kalsam hic sarılmay doyamadım ki ben ona hiç ama haklısın kaderimdeyse o ne olursa olsun cıkar elbet bi gün karsıma..

Yani şimdi yazanlar oluyor maddiyat maddiyat,işin içine girince ilk zamanlar geçince evlilikte olmaz diye filan.Tamam elbette hak verdiğim kısımları da var,var da kötü senaryoyu bu kadar çabuk yazabiliyoruz da,iyisine neden ihtimal vermiyoruz?Diyelim ayda 7-8 bin lira geliri var bu çocuğun,evlendiniz,gayet te rahatsınız.Garanti mi evliliğiniz peki?İşsiz kaldı birşekilde diyelim.Kalamaz mı,bu da hayatın bir gerçeği değil mi?Düştü aylık gelir 1-2 bin liraya.Parasız evlilik olmaz,yürümez diye bitecek mi herşey?Bir de sektör bilişim,geçerli yani.Bilişim sektöründe iş bulabilmiş ve çalışabilen bir erkeğin ben beş kuruşsuz kalacağını sanmıyorum açıkçası.Ayrı şehirlerde olmanıza rağmen ve çocuğun maddi açıdan eli bol olmamasına rağmen bir sene boyunca her hafta gelmiş seni görmeye.Bu da az şey değil bana göre.Flört ettiği kız için bunu yapan ilerde karısı olan kadın için hiç sanmıyorum ki amannn aç kalsın,idare etsin işte desin.Hadi ben çok iyimser yaklaşıyorum diyelim,hadi herşey kötü gitti diyelim.Yani berbat bir senaryo yazalım.İkinizin de eli ayağı tutuyor,kör cahil de değilsiniz.Buna rağmen eşinin maaşı düşük ve hiçbir terfi imkanı vs.. de yok.Sen de iş bulamadın,çalışmıyorsun ya da.Olay şurda bitiyor,çok iptidai şartlar altında yaşaman gerekse bile sevgin buna göğüs gerebilecek kadar sağlam durur mu,hergün fakirim,şu hayatıma bak,millete bak bir de benim standartlarıma bak diyerek mutsuz olup hatta bunalıma girer misin?Ya da ailenin de onay verdiği,elinin sıcak sudan soğuk suya sokulmadığı bir evlilik içinde olup bir zamanlar sevdiğin bu erkeği içinden atıp mutlu olabilir misin?Ben demiyorum ki hemen yarın pat diye evlenin.Uzayda yaşamıyorum sonuçta,hele ki büyük şehirlerde ben de biliyorum çoluk çocuk geçimin ne zor olduğunu.Ama şu dönemi konuşuyoruz,çünkü bu dönem ya tamamen unutacaksın onunla evliliği ya da ilerde onunla yuva kurmak adına devam edeceksin bu yola.Daha 60 yaşında da değilsiniz.O çalışmaya devam eder,daha iyi iş sahibi olursa ne güzel zaten.Sen girersin bir işe.Kararlı olursanız,sevginize bağlı iseniz yaparsınız zamanla birikim.Bilinçli olursunuz.Ev kendinizin olmaz ama kira olur,seçkin bir muhitte kiralık olmaz ama mütevazi bir mahallede olur.Düğün yapmazsın da nikah olur.Baktınız ilk yıllar ancak kendinizi geçindirebiliyorsunuz,hemen çocuk yapmazsınız da belinizi biraz doğrultunca olur.

Bende böyle düsünüyorum zaten.. 2 sene ya okadar zaman tutmuşuz ellerimizi 2 sene ne olucakki ? işte diyemiyorumki arayamıyorum cünkü ben yarı yolda bırakıldım onun yapması lazım ben ne kadar düsünsem karar versemde boş bi noktadan sonra...

Hımmm şimdi yazdığın biraz düşündürdü beni.Seni yarı yolda bıraktığını düşünüyorsun çünkü.Yazdıkların arasında şöyle net bir cümle okumadığım için soruyorum canım,yanlış anlamışsam düzelt elbette.Erkek arkadaşın sana net olarak "Bu iş bitti,asla olamaz.Ben de düşünmüyorum artık bir geleceğimiz olabileceğeni,evliliği." gibi bir cümle kurdu mu?Ben tamamiyle vazgeçmiş olduğuna şu açılardan emin olamıyorum.İlk 2 ay bitti tamam olayına filan girmemiş,umursamıyor gibi görünmeye çalışarak ta olsa birkaç mesajına yanıt vermiş,doğru bilgidir diye emin olduğun yakınlardan "biraz durumumu toparlayayım,çıkıcam yeniden karşısına" gibisinden duyumlar almışsın,arada da sesini dinleyip kapatıyor.Zamana bırakamam,beni yarı yolda bıraktığına eminim diyorsan açıkça sor o zaman.Onu hala sevdiğini ve hala eskiden savunduğun gibi sevginin arkasında da duracağını ama seni bu yolda yalnız bırakmaması gerektiğini söyle.Olan olmuş tamam ama herşeye rağmen ileriye yönelik bir düşüncesi varsa bunu net olarak bilmek istediğini söyle.Cevapsız bırakırsa seni,umursamazsa ya da terslerse de "o zaman ben bunu şöyle anlıyorum:beni sevmiyorsun artık ve ilişkimiz de umrunda değil." şeklinde cevap ver."Bunca zamanın hatrı vardı,ortada bir sevgi var sanıyordum ama yokmuş artık görüyorum,bu çok açık tavrından.Yalnız umutmaki sen bitirdin bu ilişkiyi,ben değil" gibisinden konuş.Gerçekten seven ve tamamiyle kaybetme korkusu olan bir erkek buna kayıtsız kalamaz bence.Kalıyorsa da zaten olay bitmişir.Sen de kendi yoluna,hayatına bakarsın.

Yok öyle bir sey demedi bu durumda olmuyor dedi vs ya cok değişik düsüncede kafa yapısında bir insan işte o whatsappta öyle egolu yazdığı için bir daha cesaretimi toplayıp yazamam artık kadare zamana kaldı hersey.. desem diyelim suan büyük ihtimal tam bi karar diyemez cünkü ailesi yük hala.. cok sıkıntıları var. Beklemekten baska care yok biliyorum zamana bırakıcam artık bende kendi hayatıma bakayım olmuyor böyle hasta olucam artık.. zaten benim tek yolumun bu olduğunu biliyorum sadece amacı düsüncesi ne diye merak ettim sizlere sordum..

Canım elbette sakın kendini hasta edecek kadar derin düşünme bu konuyu.Şimdi bize yazması kolay tabii ama işte herşeyden önemlisi de senin sağlığın.Kız arkadaşlarınla vakit geçirmeye çalış,dışarıya çık,sevdiğin hobiler varsa onlarla uğraş,hatta bence bir hobi kursuna filan yazıl.Spor salonuna yazılabilrsin.Yani durumun iyi diye rahatça öneriyorum bunları maddi anlamda.Onun düşüncesi de her ne olursa olsun bence birkaç aya kadar kendini belli edecektir zaten.Çok seviyorsa bu belirsizlik olayına,senle iletişim kurmamaya filan bir yere kadar dayanır.Hakkında hayırlısı olsun canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…