Of of kınasız düğün

Kına yapmamak çok enteresan bir durum mu yav? Çevremde yapmayan o kadar çok insan var ki. Ben ne kına, ne nişan, ne düğün istedim, eşim de aynı kafandan. Sade bir nikahla ve ardından yemekli bir davetle evlendik. Hiç pişman değilim. Ama insanların zevkleri farklı, önemsedikleri şeyler farklı. Kınanın sizin için nasıl bir anlamı var bilemem ama pişman olma ihtimaliniz olduğunu düşünüyorsanız, evde, az kişiyle yapın.

Son düzenleme:
kınayı evde en yakın arkadaş ve akrabalarınızla yapın. hoş bence en şık kınayı da yapsanız en lüks düğünü de genelde insanlar illa eksik ve kusur bulur.
içinize sinsin, o önemli.
kimseyi düşünmemelisiniz. ayıplayan görüşmez olur biter.

ben kına yapmadım benım sozum ve nısanım ayrı ayrı oldu sozumde nısan gıbı oldu ıkısıde yemeklı ona bıle ıstemem ne geregı var soz nısan ıkısı bır arada olsun ıste dememe ragmen sozum gecmedı ama kınada ayagımı sert bastım ben gelmıyorum ısteyen yaksın kendıne kına dedım bensız yapın dedım

cok sacma seyler bence dugunde sacma nıkah sonrası en yakınlarla kuzen arkadas teyze dayı falan eglence cok daha eglencelı ve asil
dugunde yaptılar hıc ıstememıstım bosa masraf ve yorgunluk

Nikah sonrası eğlence derken bi mekana mı gittiniz? Yoksa yemek vs mi?

Nikah sonrası eğlence derken bi mekana mı gittiniz? Yoksa yemek vs mi?
ben bır mekana gıdelım eglenelım dedım hayalım o yondeydı ama malesef dugun oldu sade nıkah cok sevmeme ragmen okadar masraf bos oldu yurt dısına tatıle gıdebılecegımız parayı 2 saatlık sacma gobek atmaya verdıler

Söz nişan isteme hepsi bir arada oldu. Düğünden bir hafta önce evde yakınlarımla kına yaptık. Düğünümse deniz kıyısında açık havada çok güzel bir mekanda oldu. İstersem lüks bir kına da yapabilirdim ama seçimim bu yönde oldu. Ben sevmiyorum o şatafatlı tahteravanlı kına gecelerini...

Bizde kimse kına yapmaz. Benim düğünümde kına yapmak zorunda kalsam oturur ağlarım.

Diyeceğim o ki, genel bir zorunluluk yok hicbir şey icin, kişiden kişiye değişen tercihler.

Çevre ayıplayacak olsa, çevreye ne bile demiyorum, çevreden bana ne?

Ben kına yapmadım. Düğünden 1 gün önce kızkıza bir mekana gittik rakı içtik göbek attık 10 kız deli gibi eğlendik kına da yaktık. Canlı müzik olarak bizim kızlar tanıdık müzisyen çingene abileri çağırmışlar onlar da darbuka klarnetle falan geldi çok eğlendik. Herkes kendi yediğini ödedi çingene abilere de sağlam harçlık bıraktık.
Annem Kocam kayınvalide falan yoktu kimse bindallıymış oymuş buymuş para da vermedim abiye bile giymedim sadece saçlarımızı fönlemiştik.
Böyle olduğuna pişman olmadım size de tavsiye ederim. Çok büyük organizasyonlara ne gerek var

Evde yapın kınayı ben öyle yaptım, çokta eğlendik hala söyler arkadaşlar, illa düğün gibi bir organizasyona ihtiyaç yok ki kına için

Kardeşimin kınası da düğünü de kır düğünü yapılan bir yerde arka arkaya iki günde oldu. O kadar gereksiz masraf ki.. aynı kişiler iki gün boyunca gelip oturdular yiyip içip gittiler mantık ne anlamadım. Benim bildiğim kına kızın yakın çevresiyle evinde olur daha samimi bir ortamda. O gece kız arkadaşlarıyla pijama partisi yapar sabahlar filan budur yani. Millet olarak her şeyi gösterişe döktük suyunu çıkardık. Biz iki ayrı memlekette olduğumuz için akrabalarımızın hepsi düğünüme gelemeyecekti babaevinde kınamı yaktık yemeğimizi verdik. Aynı şehirde olsaydık da bunun için salon filan tutmazdım ya yine yakın akrabalar içinde kına yapardım ya da düğün günü bir saati buna ayırırdım

Pişman olmazsınız . İlla kına olacak diye bir zorunluluk yok aileniz illa istiyorsa ayrı salonlarda yapmayın düğünle birlikte yapın artık herkes öyle yapıyor . Ayrı ayrı masraf yapmamış olursunuz biz öyle yaptık çok da güzel oldu salon parasına masraflara babam ortak oldu kınaya vereceği para düzeyinde .

Benim için kınada düğünde çok onemlıydı.Kınamda düğünümde çok guzel oldu.En ınce detayları bile dusundum.Ama deki huzur buldunmu hayır 4 ay sonra baba evine geldim.Demem o ki sebın ıcın onemlıyse yap önemlı değilse boşver.

Bütün masrafları nişanlımla ben ortak karşılayacağız, küçük bi kutlama nasıl olur bilemedim
Masraf fazla olmasın istiyorsanız güzel bir salonda düğün yapabilirsiniz, kına için de son bir saat zaman ayırıp salonda onu da aradan çıkartabilirsiniz . Benim eşimle farklı memleketlerden olduğumuz için kendi memleketimde de onunkinde de düğün yaptık, ama mesela benim memleketimdeki düğün aslında kınaydı ailem karşıladı ordaki masrafları ve düğün salonunda yaptık.Son bir saat kına yakmıştık, salona gelinlikle girmiştim. Çünkü benim tüm çevrem eşimin memleketindeki düğüne gelemezdi, bizim kınada gelinlikle çıktım o yüzden. Bu şekilde de yapabilirsiniz , gayet güzel olmuştu. Eşimin memleketinde de düğün yapmıştık, eşim de onun masraflarını karşıladı. Eğer hem kınayı hem düğünün masraflarını evlenen çift karşılıyorsa tek düğün yapıp son bir saat kına yakmak daha mantıklı bence.

Bekarlığa veda tarzında kına yapmak isterseniz de canlı müzik yapan küçük bir cafeye yakın arkadaşlar, kuzenlerle gidip eğlenebilirsiniz. Kendiniz pasta yaptırsanız herkes içtiğini ödese fazla masraf da olmaz size.

Son düzenleme:
Çok saçma olmuş sizinki bildiğiniz normal bir eğlence olmuş kına gecesiyle pek alaka kuramadım .Hele herkesin yediğini ödemesi ayrı saçmalık ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…