- 5 Temmuz 2016
- 782
- 775
- 53
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Neden pozitif ayrımcılık olsun? Elti konu sahibinden önce evlenmiş ve kayınpederin aldığı eve oturmuş.Kayınvalidesine yakın oturmak istemiyorsa baştan söyleyecekti yıllarca oturup sonra konu sahibinin evine göz dikmenin haklı bir tarafı yok.
Konu sahibi sıvalı eve oturdum iskanını ben aldım tadilatını doğalgazını ben yaptırdım diyor. Eşyalarını da kendisi almış.Konu sahibin ailesi bile yardım etmiş babası kredi çekmiş ev masrafları için.
Evi aile alsın eşyaları aile dizsin bir doğalgazı bile yaptırama küçük eltinin didinip güzelleştirdiği eve kon yok öyle.
Larisko yüzde bir milyon haklısın yedirme evini bu kadına. Hem senin de çocuğun olur yarın öbür gün o çocuk üşümeyecek mi aynı mantıkla
bazı üyeler tüm konuyu okumadan haybeden yorum yapıyor.ayrıca farzı mahal konu sahibine daha değerli ev verild, diyelim.E vermişler yıllar önce vermeselerdi oyuncak mı bu o zaman verdim ama şimdi vermiyorum çık evimden demek.Büyükler çocukça davranıyor asıl elti ne derse desin kayınvalide araya girmemeliydiNeden pozitif ayrımcılık olsun? Elti konu sahibinden önce evlenmiş ve kayınpederin aldığı eve oturmuş.Kayınvalidesine yakın oturmak istemiyorsa baştan söyleyecekti yıllarca oturup sonra konu sahibinin evine göz dikmenin haklı bir tarafı yok.
Konu sahibi sıvalı eve oturdum iskanını ben aldım tadilatını doğalgazını ben yaptırdım diyor. Eşyalarını da kendisi almış.Konu sahibin ailesi bile yardım etmiş babası kredi çekmiş ev masrafları için.
Evi aile alsın eşyaları aile dizsin bir doğalgazı bile yaptırama küçük eltinin didinip güzelleştirdiği eve kon yok öyle.
Larisko yüzde bir milyon haklısın yedirme evini bu kadına. Hem senin de çocuğun olur yarın öbür gün o çocuk üşümeyecek mi aynı mantıkla
bazı üyeler tüm konuyu okumadan haybeden yorum yapıyor.ayrıca farzı mahal konu sahibine daha değerli ev verild, diyelim.E vermişler yıllar önce vermeselerdi oyuncak mı bu o zaman verdim ama şimdi vermiyorum çık evimden demek.Büyükler çocukça davranıyor asıl elti ne derse desin kayınvalide araya girmemeliydi
Ben eltiyi savunmuyorum ki. Her ne olursa olsun sonuçta konu sahibi o evde otururken eltinin isteği büyük terbiyesizlik ama bu kimseye kendine ait olmayan bir evi satma hakkı vermez. Helal degildir. Bedava oturduğu evin tadilatınıda mi kayınvalide yaptirsaydi. Elbette masraf olacak. Madem öyle o masrafı yaptırmayıp kiraya çıksaydı. Yani eltinin yaptigi terbiyesizlik konu sahibinin planlarini hakli cikarmiyor. Dediğim gibi kocası annesinin evini izinsiz satabilecek tiynetteyse, konu sahibi de bu para haram olsa da benim de varsa çocukların da boğazından geçer derse, vebali boynuna. Elbette ne istiyorsa onu yapsın. Kimseyi zorla doğru olana yönlendiremeyiz. Ama unutmayın kul hakkına Allah bile karismiyor.Ay şekilde eltide yillardir kvnin evinde oturuyormuş. Yani iki gelinde kv evinde oturuyor. Konu sahibi evine tadilat yaptırmış. Elti yaptırmamış. Bu durumda elti hazıra konma cabasinda gibi gözüküyor
Yazdığım şeyi tam anlamamışsınız. Ben eltiyi savunmadım. Tabi ki kimse kimseye evini vermesin, kurulu düzenini bozmasın. Ben sadece eltinin direkt olarak eltimin evine taşınalım dediğine inanmıyorum. Zamanında bir ayrımcılık yapılmış, elti bunu kendine de istiyor. Bunu isterken kendine has ev istediğine eminim, eltisinin evini değil. Fakat kv bunu yapamayacağını bildiğinden böyle bir çözüm üretmiş kendince.
Bu kadar insanları kötü niyetli görmeyin lütfen. Şu forumdaki herkes karşısındaki insanı hep kötü düşünen biri olarak görüyor. İletişim problemi çağımızın vebası. Lütfen önce olayları idrak etmeye çalışalım.
katılmıyorum hala aynı fikirdeyim .İlla eşitlik olacak diye tutturanlara da şaşıyorum.Ben şahsen 2 çocuğum olsa sitediğime istedığım malımı veririm kazanan benim evlatlarım da eşleri de asla hesap soramaz.Tüm konuyu okumaya gerek var mı? İlk konu içeriğini açın okuyun, biraz mantıkla tabi. Eltisi kendi evinin küçük olduğunu ve konu sahibinin evine taşınması gerektiğini söylemiş. Kime söylemiş? Konu sahibi bunu nereden duymuş? Emin mi böyle söylediğine? Savcı mısınız hakim mi ? Neden her olayı, tek bir kişinin ağzıyla yorumluyorsunuz? Etrafımda olmamış şeyleri olmuş gibi gösteren bir sürü kadın var. Ben konu sahibi böyledir demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Fakat siz de tek taraftan dinleyip böyle yorumlar yapmayın. Evet konu sahibine daha değerli ev verilmiş, yani ortada manevi olarak mağdur taraf elti, konu sahibi değil. Bu demek değil ki hadi kv öyle istiyor boşaltın evi. Evi alan erkeğin ailesi, ortada iki erkek kardeş var, eltilere n'oluyor? Eltiler mi aldı evi, ya da o iki erkek kardeşten biriyle evlenmeseler o evlere sahip olabilirler miydi?
Bu konuyu tek çözecek taraf iki erkek kardeştir. Eltiler işin içine girince böyle oluyor işte. Gerekirse iki erkek kardeş 2 evi satıp parayı ikiye bölerek durumu çözer, gerekirse biri birine başka şekilde yardım eder.
Konuyu okumama sebebim 31 sayfanın 27 sayfası "az bile yapmışsın, saldır, kopart, gebert" gibi şiddet içerikli yazılardan oluşması.
işte konuyu güzel anlamışsınız tebrikler bazıları inatla eltiyi savunuyorElti kötü niyetli diyorum çünkü ben bir yerleşeyim sonra noterde devir işlemlerini yaparıza kadar konuşmuş kayınvalideyle. Yani istediği ev direkt bu ev. Ayrıca whatsappa durum atmış ben bir kere isterim ikinciye alırım tarzı bir şey. Bu kadın iyi niyetli mi sizce?
Bu arada zamanında küçük geline yönelik bir pozitif ayrımcılık yapılmış da diyemeyiz. Büyük eltinin oturduğu ev çok önceden alınmış elti de orada oturmayı kabul etmiş. Küçük kardeş nişanlıyken ona da bir ev alalım demiş babası. Alınan 2. evi konu sahibi ve eşi kendileri masraf yaparak oturulur hale getirmiş. Bu masrafları aile yapmamış ki büyük gelin aileye bana da yapın deme hakkına sahip olsun. Buna karşın ilk gelinin eşyalarını falan aile dizmiş.
Ben başta bile isteye bir eve yerleşip sonra diğer gelinin ev kayınvalideden uzakta ama demekte bir mantık göremiyorum. Bu kadar rahatsızsan bu durumdan baştan oturmasaydın ya da sat evini git başka yerden al eltinin evinden ne istiyorsun.
Ben eltiyi savunmuyorum ki. Her ne olursa olsun sonuçta konu sahibi o evde otururken eltinin isteği büyük terbiyesizlik ama bu kimseye kendine ait olmayan bir evi satma hakkı vermez. Helal degildir. Bedava oturduğu evin tadilatınıda mi kayınvalide yaptirsaydi. Elbette masraf olacak. Madem öyle o masrafı yaptırmayıp kiraya çıksaydı. Yani eltinin yaptigi terbiyesizlik konu sahibinin planlarini hakli cikarmiyor. Dediğim gibi kocası annesinin evini izinsiz satabilecek tiynetteyse, konu sahibi de bu para haram olsa da benim de varsa çocukların da boğazından geçer derse, vebali boynuna. Elbette ne istiyorsa onu yapsın. Kimseyi zorla doğru olana yönlendiremeyiz. Ama unutmayın kul hakkına Allah bile karismiyor.
Israrla eltiyi savunduğumu söylüyorsunuz ya pes diyorum. Üstüne basa basa kimseyi savunmadığımı 3. kez belirtiyorum. Bu konuyu çözecek olan iki erkek kardeştir, bu net. Eltilerin kendince göndermeli, püskürtmeli şeyler yapması tamamen saçmalık. Kendi emeğinle kazanmadığın, sırf evlenmesinden dolayı sahip oldukları şey için iki eltinin kavga etmesi gerçekten çok saçma.işte konuyu güzel anlamışsınız tebrikler bazıları inatla eltiyi savunuyor
Sanirim konunun gelinler arasında "ufak tefek cinayetlere" dönüşmesinde kayınvalidenin konu sahibine eltinin isteklerini anlatması neden olmuş.Kayinvalide ben bu konuyu ogullarimla konuşurum deseydi böyle bir elti mücadelesine dönüşmezdi benceIsrarla eltiyi savunduğumu söylüyorsunuz ya pes diyorum. Üstüne basa basa kimseyi savunmadığımı 3. kez belirtiyorum. Bu konuyu çözecek olan iki erkek kardeştir, bu net. Eltilerin kendince göndermeli, püskürtmeli şeyler yapması tamamen saçmalık. Kendi emeğinle kazanmadığın, sırf evlenmesinden dolayı sahip oldukları şey için iki eltinin kavga etmesi gerçekten çok saçma.
Valla konu sahibi ev kayınvalidemin ama esimin uzerine yazmis. Ben onun dedigini dogru varsayiyorum. Kaldi ki yasarken ev alip da bir cocugun uzerine yapmak mal kaçırmaya girer eger eşit biçimde diğer çocuğa da yatırım yapılmadıysa. Eğer eltinin eşine de eşdeğer bir ev verildiyse elti diğerini istemezdi diye düşünüyorum. Dediginiz gibi tamamen konu sahibinin eşinin olsaydı o ev, kvnin olmasaydı zaten konu sahibi bu kadar hırslanmazdı.guler geçerdi. Elti de böyle bir cümle kuramazdı zaten. Benim eltim niye benim evime yerleşmek istediğini söyleyemiyorsa bu elti de söyleyemezdi. Zaten ilk yorumumda da konu sahibi evin asıl sahibinin kv olduğunu yalanlamadı. Yani gereksiz savunmalara gerek yok. Elti nasıl bir çiğlik yaparsa yapsın konu sahibi bu planlarını gerçekleştirirse kimse kusura bakmasın bunun adı gasp olur, hırsızlık olur, hakka girme olur. Gasp ettiğin malın anne ya da babana ait olması yaptığını helal kılmaz.Evi kayınpeder alıp oğlunun üzerine yapmış. O ev artık evladına aittir. Babasının malı diyemeyiz. İsterse satar helaldir yani.
Eltinin agzi yok mu yahu bu nasıl bir mantıktır diğer oğlu başka yerde oturabiliyorsa zamanında itiraz etseymiş de kendisi de kendi annesinin yanına gitseymiş şimdi bundan neden konu sahibi sorumlu oluyor, doğalgaz döşetmiş evi yenilemiş konu sahibi. Elti de kendi evine yapsın yapacak gücü yoksa da o da o zaman bedava evde oturduğuna razı olsun. Yani eve yapılan masraf evin fiyatını arttırır arttırmazında değil ki burada olay, eltinin kendi evine özenmeyip başkasının malına göz dikmesi. Bu olayı da nasıl böyle normallestirdiniz hiç anlam veremedimOlay hangi grlinin başına gelse adil davranılmadığından bahseder bence. İlk gelinin suçu ne de kaynananın ağzının içinde oturuyor? Diğer gelin hem uzakta hem annesine yakın hem daha düzgün bir ev.
He evi istemesi falan çok manasız ama bir haksızlık olduğu gerçeğini de değiştirmez.
Yapılan masraflar da çok önmli değil evin değerini binlerce lira artırmaz ve bedava oturduğuna saysın denir.
Bakın hanımefendi, eltiyi de tanımam üyeyi de.Eltinin agzi yok mu yahu bu nasıl bir mantıktır, doğalgaz döşetmiş ev sahibi evi yenilemiş konu sahibi. Elti de kendi evine yapsın yapacak gücü yoksa da o da o zaman bedava evde oturduğuna razı olsun. Yani eve yapılan masraf evin fiyatını arttırır arttırmazında değil ki burada olay, eltinin kendi evine özenmeyip başkasının malına göz dikmesi. Bu olayı da nasıl böyle normallestirdiniz hiç anlam veremedim
Destegin ve mantığın için çok sağol :)Neden pozitif ayrımcılık olsun? Elti konu sahibinden önce evlenmiş ve kayınpederin aldığı eve oturmuş.Kayınvalidesine yakın oturmak istemiyorsa baştan söyleyecekti yıllarca oturup sonra konu sahibinin evine göz dikmenin haklı bir tarafı yok.
Konu sahibi sıvalı eve oturdum iskanını ben aldım tadilatını doğalgazını ben yaptırdım diyor. Eşyalarını da kendisi almış.Konu sahibin ailesi bile yardım etmiş babası kredi çekmiş ev masrafları için.
Evi aile alsın eşyaları aile dizsin bir doğalgazı bile yaptırama küçük eltinin didinip güzelleştirdiği eve kon yok öyle.
Larisko yüzde bir milyon haklısın yedirme evini bu kadına. Hem senin de çocuğun olur yarın öbür gün o çocuk üşümeyecek mi aynı mantıkla
Valla konu sahibi ev kayınvalidemin ama esimin uzerine yazmis. Ben onun dedigini dogru varsayiyorum. Kaldi ki yasarken ev alip da bir cocugun uzerine yapmak mal kaçırmaya girer eger eşit biçimde diğer çocuğa da yatırım yapılmadıysa. Eğer eltinin eşine de eşdeğer bir ev verildiyse elti diğerini istemezdi diye düşünüyorum. Dediginiz gibi tamamen konu sahibinin eşinin olsaydı o ev, kvnin olmasaydı zaten konu sahibi bu kadar hırslanmazdı.guler geçerdi. Elti de böyle bir cümle kuramazdı zaten. Benim eltim niye benim evime yerleşmek istediğini söyleyemiyorsa bu elti de söyleyemezdi. Zaten ilk yorumumda da konu sahibi evin asıl sahibinin kv olduğunu yalanlamadı. Yani gereksiz savunmalara gerek yok. Elti nasıl bir çiğlik yaparsa yapsın konu sahibi bu planlarını gerçekleştirirse kimse kusura bakmasın bunun adı gasp olur, hırsızlık olur, hakka girme olur. Gasp ettiğin malın anne ya da babana ait olması yaptığını helal kılmaz.
Bende anlam veremiyorum bir insanın alıştığı evden çıkması kolaymıEltinin agzi yok mu yahu bu nasıl bir mantıktır diğer oğlu başka yerde oturabiliyorsa zamanında itiraz etseymiş de kendisi de kendi annesinin yanına gitseymiş şimdi bundan neden konu sahibi sorumlu oluyor, doğalgaz döşetmiş evi yenilemiş konu sahibi. Elti de kendi evine yapsın yapacak gücü yoksa da o da o zaman bedava evde oturduğuna razı olsun. Yani eve yapılan masraf evin fiyatını arttırır arttırmazında değil ki burada olay, eltinin kendi evine özenmeyip başkasının malına göz dikmesi. Bu olayı da nasıl böyle normallestirdiniz hiç anlam veremedim
Gelinler değil arkadaşım ben istemedim ev onlar aldı madem öyle baştan almıycaktıİşte böyle durumlarda ölmeden çocuklar arasında mal paylaşımı yapmanın ne kadar yanlış olduğunu bir kere daha anlıyorum. Ne gerek vardı tapuyu verdin teyzem . İki oğlun da huzursuz şimdi. Rahat etsinler diye düşünmüşsün ama gelinler![]()
Ben zaten evimi vermem kimseye benim eşimin ve ailemin emeğine yazık olur bunu da ben hazmedememDiğer evin de büyük kardeşe ait olduğunu söylemiş.
Evlerin arasındaki eşitsizlik yapılan masraftan kaynaklanıyor. Birinci gelin hazır eve oturmuş eşyaları bile eşinin ailesi almış.
Konu sahibinin oturduğu ev harcama yapılması gereken bir evmiş ve yapılan masrafı konu sahibi ve eşi hatta konu sahibinin babası kredi çekerek ödemiş. Masraf yapıldığı için evin değeri artmıştır fakat bunlar için eşin ailesi bir harcama yapmamış. Eltinin aile tarafından gasp edilen hakkı vardır denilemez.
İki kardeşe de ev alınmış ve tapular çocukların üzerineyse ister satarlar ister otururlar. Eşitsizlik sonradan meydana geliyor.