Siz okuduğunuzu anlamıyor musun.. Anneme parayı veriyorum o da ablama veriyor, annem aracı çocuğuma bakan o..şu an ihtiyacı olan ablam olduğu için annem ona veriyor diyorum... Nerde bunun aksini iddia etmişim.. Alıntıladığınız mesajlarda da böyle bi şey göremiyorum.. Ablam kolayı seçse çocukları yurda verir gelir annemlere kolayı seçmiyor çocuklarını çok seviyor.. Ayrıca elinizi vicdanınıza koyun kolay para kazanma bumu.. Çalıp çırpıyor mu.. Sosyal devletsek ablamda şu an yardıma muhtaç bunu diyorum ben..ama siz anlayamazsınız katılaşmış kalbinizle..Dayanamadım,yazdım.
Buyrun sizin tutarsız yorumlarınız.
Önce anneme çocuğumu baktırıyorum para veriyorum kirayı ödesinler diye diyorsunuz.
Sonra da annem bakıyor ama parayı ablama vermesi için veriyorum diyorsunuz. O zaman anneniz değil de ablanız baksın? Anneniz zorluğunu çekiyor,ablanız da paranızın keyfini sürüyor. Çok çelişkili.
Ayrıca bir yerde ne zaman emecek bu çocuk diyorsunuz,başka bi yerde sorun emmesi değil diyorsunuz.
Mantıklı yorum yapanlara özellikle cevap vermiyoesunuz ama yine yazıyorum; benim annem 50bin borcu gece gündüz çalışarak ödedi,küçük kardeşime gece 12'ye kadar ben baktım.
Ablanız keyfinden zevkinden feragat edip korunsaydı da vah 4 çocuğum aç kaldı diye çalışmayı düşünmeyip kolay yoldan yardım toplamaya çalışmasaydı. Durumu iyi olmayıp evliliği kötü gidenlerin ısrarla düzinelerce çocuk yapmasını anlayamıyorum,bir atasözü vardı hiçbir zaman mana bulamamışımdır ama şuan mantıklı gelmeye başladı. Ablanız sevmediği adamdan 4 çocuk neden yaptı yahu?
Siz burada kolay yoldan yardım toplamanın yollarını arıyorsunuz,bana ve diğer arkadaşlara bu şekilde gözüküyor.
Öncelikle haddinizi bilin,okuduğumu anlıyorum fakat siz kendinizi ifade edemiyorsunuz. Gereksiz yükselmeyin.Siz okuduğunuzu anlamıyor musun.. Anneme parayı veriyorum o da ablama veriyor, annem aracı çocuğuma bakan o..şu an ihtiyacı olan ablam olduğu için annem ona veriyor diyorum... Nerde bunun aksini iddia etmişim.. Alıntıladığınız mesajlarda da böyle bi şey göremiyorum.. Ablam kolayı seçse çocukları yurda verir gelir annemlere kolayı seçmiyor çocuklarını çok seviyor.. Ayrıca elinizi vicdanınıza koyun kolay para kazanma bumu.. Çalıp çırpıyor mu.. Sosyal devletsek ablamda şu an yardıma muhtaç bunu diyorum ben..ama siz anlayamazsınız katılaşmış kalbinizle..
Asla ablamın bizden talebi yok.. Kapı kapı dolaştığı yer devlet kurumları...onum yapabileceği bir iş ve çocuklar konusunda bi çözüm bulamadığı için...böyle bi şey yapmaktan ablam çok mu memnun ama çaresiz şu an.. Kim keyfi olarak böyle bi şey yapar ya,verecekleri 3 kuruş kolay para kazanma mı oluyor.. Kolay para kazanma illegal yollarla çok para kazanmaktır.. Annemle çok yakınız ben annemi görüyorum daha çok çocuğu bırakıp alırken, çalışıyorum ablamla annem kadar denk gelmiyoruz, ben de çocuğu anneme verirken parayı veriyorum al ablam gelirse ver diye bunun nesini çelişkili buluyorsunuz..Öncelikle haddinizi bilin,okuduğumu anlıyorum fakat siz kendinizi ifade edemiyorsunuz. Gereksiz yükselmeyin.
Ben çocuğuma annem bakıyor anladım.
Peki parayı neden önce annenize oradan ablanıza aktarıyorsunuz? Burası da çelişkili. Neden bir aktarım var yani.
Kolay yolu çocukları yurda vermek değil,benim anneciğim bizi yurda vermedi. 2 çocukla açlık,sefalet çekmek yerine hali vakti yerinde olan babama da yollamadı. Yeri geldi 1 liraya muhtaç kaldık,ekmek almak evin altını üstüne getirip bozuk para aradığımızı hatırlıyorum. Ona rağmen direndi,kendi ayaklarının üzerinde durmaya başladı. 0 eğitimle mevki sahibi oldu,kendini geliştirdi. Ve bunları yaşadığımızda 40 yaşında falandı. Sizinki kolay yoldan para aramak üzgünüm,gerçekten çocuklarını seven,kendi ayaklarının üzerinde durmak isteyen kadın ekmeğini taştan çıkartıp yine de çocuklarına ekmek getirir. Kapı kapı dolaşıp evde oturarak yardım beklemez. Yardıma muhtaç demek,çalışamaz iş göremez gibi birşey. Ablanızın bir engeli mi var? (Küçümsemiyor,gurur duyuyorum. Babam doktor sonucu sakat kalan ayağıyla makine mühendisi!) ya da çalışamayacak durumda mı? Ameliyatlı falan mı? Yoo. Bilerek,isteyerek,bariz bir şekilde evde oturarak yardım beklemeyi tercih ediyor. Bu zor yol değil.
Başka bir konunuzda bebeğimi anneme bırakıyorum yazmışsınız. O yüzden kafam karıştı.Asla ablamın bizden talebi yok.. Kapı kapı dolaştığı yer devlet kurumları...onum yapabileceği bir iş ve çocuklar konusunda bi çözüm bulamadığı için...böyle bi şey yapmaktan ablam çok mu memnun ama çaresiz şu an.. Kim keyfi olarak böyle bi şey yapar ya,verecekleri 3 kuruş kolay para kazanma mı oluyor.. Kolay para kazanma illegal yollarla çok para kazanmaktır.. Annemle çok yakınız ben annemi görüyorum daha çok çocuğu bırakıp alırken, çalışıyorum ablamla annem kadar denk gelmiyoruz, ben de çocuğu anneme verirken parayı veriyorum al ablam gelirse ver diye bunun nesini çelişkili buluyorsunuz..
Emin olun biz de yaşadık.. Ben okudum mesleğimi elime aldım ama hayat herkese adil değil aynı imkanı sağlamıyor..biz kardeşimle annemler için ev kredisine girdik evleri olsun diye 40 yıldır kiradaydılar..yazları fabrikalar tarlalar, mevsimlik işçilik.. O kamyon kasaları da çalışmak, kşramızı ödemek için ordan oraya gittik.. Hatta ablam kendinden okunmasından feragat edip 12 yaşında çalışmaya başladı.. Yani benim de anlatamadığım çok şey var dediğim gibi burda bir ömrü anlatamıyorum ama şu an ki durum bu..Başka bir konunuzda bebeğimi anneme bırakıyorum yazmışsınız. O yüzden kafam karıştı.
Yapabileceği birçok iş var,evde iş yapabilir,börek çörek kek sarma yapıp satabilir,tekstilde çalışabilir,bir yerde kasiyer olarak çalışabilir. Parasızlığı,açlığı ve yokluğu dibine kadar yaşadığım için bunlar bana sadece bahane olarak geliyor.
Devlete tekrar basvursun .Emin olun biz de yaşadık.. Ben okudum mesleğimi elime aldım ama hayat herkese adil değil aynı imkanı sağlamıyor..biz kardeşimle annemler için ev kredisine girdik evleri olsun diye 40 yıldır kiradaydılar..yazları fabrikalar tarlalar, mevsimlik işçilik.. O kamyon kasaları da çalışmak, kşramızı ödemek için ordan oraya gittik.. Hatta ablam kendinden okunmasından feragat edip 12 yaşında çalışmaya başladı.. Yani benim de anlatamadığım çok şey var dediğim gibi burda bir ömrü anlatamıyorum ama şu an ki durum bu..
Hanım efendi konumu baştan okursan.. Sorum görevlilerin söyledikleri, ve bu yardım alanlar devletten yoksulluk falan neye göre alıyorlar, daha ne olması lazımdı....konuyu arkadaşlar buralara çekti bakın konuyu açtığım yazıma..Konu sahibi ..ablan bir sekilde calissin
.diyen belki 100 kisiye burda calisamaz vs diyip, yorum yapanlari
insafsizlikla kati kalplilikle sucladin..
Sen bu konuyu..ablan calismasin bir yerden ya da birkac yerden hazir yardim alsin diye acmissin.
..............Yani amacin "yardim edecek birilerini onermemiz sana" """""baska cozum istemiyorsun sen aslinda"""""
Bu yuzden ..bir sekilde calissin soyle yapsin boyle yapsin.diyenlere kiziyorsun .ablanin calismamasi icin bahaneler uretiyorsun ya da ablan uretiyor her neyse
Ama sana son kez yaziyiorum herkes gibi.
Ablan illa ki calismak zorunda
Devlet verse verse 500_600 yardim verir.
Ya da Ablan iyi bir yardim merkezi bulmali kendine ayda 2 bin 3 bin verecek.
Biz bulamayiz burdan bu yardim merkezini burda malesef.
Ablan bulur insallah.
Sen de fazla dusunme
Vardir bir cozumu elbet
Bu yorumumu da.insafsizlik.olarak nitelendireceksin ama gercek boyle.
Allah yardimciniz.olsun.( onceki mesajlarimda bu lafimi da yanlis anlayip biraz insaf yazmistin ama ben samimi olarak Allah yardimcisi olsun diyorum.yine de)
Tamam canimHanım efendi konumu baştan okursan.. Sorum görevlilerin söyledikleri, ve bu yardım alanlar devletten yoksulluk falan neye göre alıyorlar, daha ne olması lazımdı....konuyu arkadaşlar buralara çekti bakın konuyu açtığım yazıma..
Gerçekten çok insafsızca yorumlar da yapıldı.. Kahkahalı emojiler falan.. Cevap bile vermedim ama gerçekten benim de sabrım var.. Burda bazı arkadaşlar dahi sinir oldu... Bu kaosun içinde olan ben, anlattıklarımı iliklerime kadar yaşayan ben, sinirleri her geçen gün yıpranan ben... Nasıl tepki vermeyeyim..Konu sahibi ..ablan bir sekilde calissin
.diyen belki 100 kisiye burda calisamaz vs diyip, yorum yapanlari
insafsizlikla kati kalplilikle sucladin..
Sen bu konuyu..ablan calismasin bir yerden ya da birkac yerden hazir yardim alsin diye acmissin.
..............Yani amacin "yardim edecek birilerini onermemiz sana" """""baska cozum istemiyorsun sen aslinda"""""
Bu yuzden ..bir sekilde calissin soyle yapsin boyle yapsin.diyenlere kiziyorsun .ablanin calismamasi icin bahaneler uretiyorsun ya da ablan uretiyor her neyse
Ama sana son kez yaziyiorum herkes gibi.
Ablan illa ki calismak zorunda
Devlet verse verse 500_600 yardim verir.
Ya da Ablan iyi bir yardim merkezi bulmali kendine ayda 2 bin 3 bin verecek.
Biz bulamayiz burdan bu yardim merkezini burda malesef.
Ablan bulur insallah.
Sen de fazla dusunme
Vardir bir cozumu elbet
Bu yorumumu da.insafsizlik.olarak nitelendireceksin ama gercek boyle.
Allah yardimciniz.olsun.( onceki mesajlarimda bu lafimi da yanlis anlayip biraz insaf yazmistin ama ben samimi olarak Allah yardimcisi olsun diyorum.yine de)
Devlet kime yardimci olsun iamina katiliyorum yasadigim sehirde bizzat sahit oldum odun komur yardimi es dost akrabaya gidiyor malesefOnumkinede bakacak yapacak bir şey yok devlet kime yardımcı olsun herkes zor durumda herkes zevk için mi çalışıyor temizlik yapacak yemek yapacak fabrika da çalışacak
ben küçük kızımı bırakıp çalışmaya başladığımda yavrum 4 aylıktı. gece boyu süt sağar dolaba atardım. boşluk buldukça iş yerinin lavabosunda sağar biriktirirdim. yavrum gündüzleri gece sağdığımı akşamlarıda iş yerinde sağdığımı içerdi. istedikten sonra herşeye çare var bi ölümün çaresi yok.Tabi çalışamaz. 11 aylık bebek günde kaç kere emecek ek gıda alırken çok da emmiyorlar. Kırkı çıkan bebekleri bırakıp çalışanlar var gece gündüz süt sağıp .ama armut piş ağzıma düş daha kolay tabi.
Siz imkansızı başardığını mı düşünüyorsunuz.. Aynısını ve daha fazlasını ben de yaptım tıpkı binlerce anne gibi... Ablamın durumu benden ve sizden farklı, 4 çocuğa bakabilecek bakıcı yok, burda bikaç saat tek çocuk için yaşanılan bakıcı sorunlarını okuyoruz, ayrıca eğitimi yok asgari ücretten fazla alabileceği iş yok onu da bakıcıya vermek durumunda kalır..ben küçük kızımı bırakıp çalışmaya başladığımda yavrum 4 aylıktı. gece boyu süt sağar dolaba atardım. boşluk buldukça iş yerinin lavabosunda sağar biriktirirdim. yavrum gündüzleri gece sağdığımı akşamlarıda iş yerinde sağdığımı içerdi. istedikten sonra herşeye çare var bi ölümün çaresi yok.
Pardonda parayı sizden talep ediyor gibi konusuyosunuz size ne ?Öncelikle haddinizi bilin,okuduğumu anlıyorum fakat siz kendinizi ifade edemiyorsunuz. Gereksiz yükselmeyin.
Ben çocuğuma annem bakıyor anladım.
Peki parayı neden önce annenize oradan ablanıza aktarıyorsunuz? Burası da çelişkili. Neden bir aktarım var yani.
Kolay yolu çocukları yurda vermek değil,benim anneciğim bizi yurda vermedi. 2 çocukla açlık,sefalet çekmek yerine hali vakti yerinde olan babama da yollamadı. Yeri geldi 1 liraya muhtaç kaldık,ekmek almak evin altını üstüne getirip bozuk para aradığımızı hatırlıyorum. Ona rağmen direndi,kendi ayaklarının üzerinde durmaya başladı. 0 eğitimle mevki sahibi oldu,kendini geliştirdi. Ve bunları yaşadığımızda 40 yaşında falandı. Sizinki kolay yoldan para aramak üzgünüm,gerçekten çocuklarını seven,kendi ayaklarının üzerinde durmak isteyen kadın ekmeğini taştan çıkartıp yine de çocuklarına ekmek getirir. Kapı kapı dolaşıp evde oturarak yardım beklemez. Yardıma muhtaç demek,çalışamaz iş göremez gibi birşey. Ablanızın bir engeli mi var? (Küçümsemiyor,gurur duyuyorum. Babam doktor sonucu sakat kalan ayağıyla makine mühendisi!) ya da çalışamayacak durumda mı? Ameliyatlı falan mı? Yoo. Bilerek,isteyerek,bariz bir şekilde evde oturarak yardım beklemeyi tercih ediyor. Bu zor yol değil.
imkansızı başardığımı düşünmüyorum ki imkansız diye bişey yoktur hayatta. ben o anki sıkıntılı dönemimde nasıl bir çare ürettiğimi yazdım ne yapsaydım o olmaz bu olmaz deyip işi bırakıp çocuğumu sefilmi etseydim şuanda büyüdü kızım özel okulda okuyor niye o dönem bırakıp çalıştığım için. ablamın durumu sizden farklı demişsin herkesin sorunu birbirinden farklıdır herkesin derdi kendine ağırdır. ablanın şuanki bulunduğu duruma çare bulacak ağlamyı sızlamayı bırakacak. yada boşanmayacak bunca sene kocası eve para getirmediği halde nasıl geçimini sağladıysa yine o şekilde devam edecek.Siz imkansızı başardığını mı düşünüyorsunuz.. Aynısını ve daha fazlasını ben de yaptım tıpkı binlerce anne gibi... Ablamın durumu benden ve sizden farklı, 4 çocuğa bakabilecek bakıcı yok, burda bikaç saat tek çocuk için yaşanılan bakıcı sorunlarını okuyoruz, ayrıca eğitimi yok asgari ücretten fazla alabileceği iş yok onu da bakıcıya vermek durumunda kalır..
Hayır alakası yok,parayı ben vermeyeceğim dolayısıyla beni alakadar etmez.Pardonda parayı sizden talep ediyor gibi konusuyosunuz size ne ?
İster annesine verir o ona verir ister direk verir. Bunu siz planlamıyacaksiniz değil mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?