Off ki ne off..

Siz okuduğunuzu anlamıyor musun.. Anneme parayı veriyorum o da ablama veriyor, annem aracı çocuğuma bakan o..şu an ihtiyacı olan ablam olduğu için annem ona veriyor diyorum... Nerde bunun aksini iddia etmişim.. Alıntıladığınız mesajlarda da böyle bi şey göremiyorum.. Ablam kolayı seçse çocukları yurda verir gelir annemlere kolayı seçmiyor çocuklarını çok seviyor.. Ayrıca elinizi vicdanınıza koyun kolay para kazanma bumu.. Çalıp çırpıyor mu.. Sosyal devletsek ablamda şu an yardıma muhtaç bunu diyorum ben..ama siz anlayamazsınız katılaşmış kalbinizle..

Öncelikle haddinizi bilin,okuduğumu anlıyorum fakat siz kendinizi ifade edemiyorsunuz. Gereksiz yükselmeyin.
Ben çocuğuma annem bakıyor anladım.
Peki parayı neden önce annenize oradan ablanıza aktarıyorsunuz? Burası da çelişkili. Neden bir aktarım var yani.
Kolay yolu çocukları yurda vermek değil,benim anneciğim bizi yurda vermedi. 2 çocukla açlık,sefalet çekmek yerine hali vakti yerinde olan babama da yollamadı. Yeri geldi 1 liraya muhtaç kaldık,ekmek almak evin altını üstüne getirip bozuk para aradığımızı hatırlıyorum. Ona rağmen direndi,kendi ayaklarının üzerinde durmaya başladı. 0 eğitimle mevki sahibi oldu,kendini geliştirdi. Ve bunları yaşadığımızda 40 yaşında falandı. Sizinki kolay yoldan para aramak üzgünüm,gerçekten çocuklarını seven,kendi ayaklarının üzerinde durmak isteyen kadın ekmeğini taştan çıkartıp yine de çocuklarına ekmek getirir. Kapı kapı dolaşıp evde oturarak yardım beklemez. Yardıma muhtaç demek,çalışamaz iş göremez gibi birşey. Ablanızın bir engeli mi var? (Küçümsemiyor,gurur duyuyorum. Babam doktor sonucu sakat kalan ayağıyla makine mühendisi!) ya da çalışamayacak durumda mı? Ameliyatlı falan mı? Yoo. Bilerek,isteyerek,bariz bir şekilde evde oturarak yardım beklemeyi tercih ediyor. Bu zor yol değil.

Asla ablamın bizden talebi yok.. Kapı kapı dolaştığı yer devlet kurumları...onum yapabileceği bir iş ve çocuklar konusunda bi çözüm bulamadığı için...böyle bi şey yapmaktan ablam çok mu memnun ama çaresiz şu an.. Kim keyfi olarak böyle bi şey yapar ya,verecekleri 3 kuruş kolay para kazanma mı oluyor.. Kolay para kazanma illegal yollarla çok para kazanmaktır.. Annemle çok yakınız ben annemi görüyorum daha çok çocuğu bırakıp alırken, çalışıyorum ablamla annem kadar denk gelmiyoruz, ben de çocuğu anneme verirken parayı veriyorum al ablam gelirse ver diye bunun nesini çelişkili buluyorsunuz..

Başka bir konunuzda bebeğimi anneme bırakıyorum yazmışsınız. O yüzden kafam karıştı.
Yapabileceği birçok iş var,evde iş yapabilir,börek çörek kek sarma yapıp satabilir,tekstilde çalışabilir,bir yerde kasiyer olarak çalışabilir. Parasızlığı,açlığı ve yokluğu dibine kadar yaşadığım için bunlar bana sadece bahane olarak geliyor.

Konu sahibi ..ablan bir sekilde calissin
.diyen belki 100 kisiye burda calisamaz vs diyip, yorum yapanlari
insafsizlikla kati kalplilikle sucladin..

Sen bu konuyu..ablan calismasin bir yerden ya da birkac yerden hazir yardim alsin diye acmissin.

..............Yani amacin "yardim edecek birilerini onermemiz sana" """""baska cozum istemiyorsun sen aslinda"""""

Bu yuzden ..bir sekilde calissin soyle yapsin boyle yapsin.diyenlere kiziyorsun .ablanin calismamasi icin bahaneler uretiyorsun ya da ablan uretiyor her neyse

Ama sana son kez yaziyiorum herkes gibi.
Ablan illa ki calismak zorunda
Devlet verse verse 500_600 yardim verir.
Ya da Ablan iyi bir yardim merkezi bulmali kendine ayda 2 bin 3 bin verecek.

Biz bulamayiz burdan bu yardim merkezini burda malesef.
Ablan bulur insallah.

Sen de fazla dusunme
Vardir bir cozumu elbet

Bu yorumumu da.insafsizlik.olarak nitelendireceksin ama gercek boyle.

Allah yardimciniz.olsun.( onceki mesajlarimda bu lafimi da yanlis anlayip biraz insaf yazmistin ama ben samimi olarak Allah yardimcisi olsun diyorum.yine de)

Emin olun biz de yaşadık.. Ben okudum mesleğimi elime aldım ama hayat herkese adil değil aynı imkanı sağlamıyor..biz kardeşimle annemler için ev kredisine girdik evleri olsun diye 40 yıldır kiradaydılar..yazları fabrikalar tarlalar, mevsimlik işçilik.. O kamyon kasaları da çalışmak, kşramızı ödemek için ordan oraya gittik.. Hatta ablam kendinden okunmasından feragat edip 12 yaşında çalışmaya başladı.. Yani benim de anlatamadığım çok şey var dediğim gibi burda bir ömrü anlatamıyorum ama şu an ki durum bu..

Devlete tekrar basvursun .
Illa ki cikmasi lazim az da olsa bir yardim.

Hanım efendi konumu baştan okursan.. Sorum görevlilerin söyledikleri, ve bu yardım alanlar devletten yoksulluk falan neye göre alıyorlar, daha ne olması lazımdı....konuyu arkadaşlar buralara çekti bakın konuyu açtığım yazıma..

Tamam canim
Tekrar basvurun o kuruma
Illa ki cikmasi lazim yardim.

Gercekten uzuldum ablanizin durumuna

Allah bir.cikis yolu verir insallah

Gerçekten çok insafsızca yorumlar da yapıldı.. Kahkahalı emojiler falan.. Cevap bile vermedim ama gerçekten benim de sabrım var.. Burda bazı arkadaşlar dahi sinir oldu... Bu kaosun içinde olan ben, anlattıklarımı iliklerime kadar yaşayan ben, sinirleri her geçen gün yıpranan ben... Nasıl tepki vermeyeyim..

Tüm mesajları okumadım.ablan ne mezunu bilmiyorum ama bir mesleği yok sonuçta .herhangi bir iş bulabilir tabi ama 4 çocukla ve en küçüğü 11 aylık çalışılırmı bence bu mümkün değil.eşi ne iş yapıyor.oda mı işsiz.eğer işi varsa iyi kötü çocuklara destek olur diye dedim.çok üzüldüm çocuklara ve ablanıza.ne kadar çaresiz kalmış.Allah bir yol açar gerisi çorap söküğü gibi gelir inşallah.umarım başarır çocuklarını okutur iyi yerlere getirir.bunun örneği çok var benim çevremde.ama kadınlar yani çaresizliktenmi bilmiyorum.girişimci nerden ne geleceğini bilen uyanık tipler.helal olsun diyorum onlara.ablanda belki başarır.

Onumkinede bakacak yapacak bir şey yok devlet kime yardımcı olsun herkes zor durumda herkes zevk için mi çalışıyor temizlik yapacak yemek yapacak fabrika da çalışacak
Devlet kime yardimci olsun iamina katiliyorum yasadigim sehirde bizzat sahit oldum odun komur yardimi es dost akrabaya gidiyor malesef

Devlet çocuğa bakmak zorunda. Onun beslenme, barınma, eğitim, sağlık ve giyim sorununu karşılamak zorunda. Eğer karşılayamıyorsa anneye iş bulup çocuklara kreş bulmak zorunda. Sosyal devlet anlayışı budur.

Bunları kendi vatandaşına yapmayıp, haksız yere yardım yapılanları da biliyoruz.

Konu sahibi sizin yapacağınız şey kaymakamlıklara başvurun, başvurmaktan çekinmeyin. Baba ile iletişim ne durumda. Ondan nafaka isteyin. Anneniz hem sizin çocuğunuza hem ablanızın çocuklarına baksın. Ablanız çalışsın. Annenize bir yardımcı bulun. Koşullarınızı bilmediğim için aklıma bunlar geldi.
Ve ablanız 4 çocuğunu sefil ortada bırakan adama dönemesin bir daha.

ben küçük kızımı bırakıp çalışmaya başladığımda yavrum 4 aylıktı. gece boyu süt sağar dolaba atardım. boşluk buldukça iş yerinin lavabosunda sağar biriktirirdim. yavrum gündüzleri gece sağdığımı akşamlarıda iş yerinde sağdığımı içerdi. istedikten sonra herşeye çare var bi ölümün çaresi yok.

Allah yardımcısı olsun da mecbursa eğer anneniz baksın bebeklere o çalışsın hem eve katkısı olur.

Siz imkansızı başardığını mı düşünüyorsunuz.. Aynısını ve daha fazlasını ben de yaptım tıpkı binlerce anne gibi... Ablamın durumu benden ve sizden farklı, 4 çocuğa bakabilecek bakıcı yok, burda bikaç saat tek çocuk için yaşanılan bakıcı sorunlarını okuyoruz, ayrıca eğitimi yok asgari ücretten fazla alabileceği iş yok onu da bakıcıya vermek durumunda kalır..

Pardonda parayı sizden talep ediyor gibi konusuyosunuz size ne ?
İster annesine verir o ona verir ister direk verir. Bunu siz planlamıyacaksiniz değil mi ?

imkansızı başardığımı düşünmüyorum ki imkansız diye bişey yoktur hayatta. ben o anki sıkıntılı dönemimde nasıl bir çare ürettiğimi yazdım ne yapsaydım o olmaz bu olmaz deyip işi bırakıp çocuğumu sefilmi etseydim şuanda büyüdü kızım özel okulda okuyor niye o dönem bırakıp çalıştığım için. ablamın durumu sizden farklı demişsin herkesin sorunu birbirinden farklıdır herkesin derdi kendine ağırdır. ablanın şuanki bulunduğu duruma çare bulacak ağlamyı sızlamayı bırakacak. yada boşanmayacak bunca sene kocası eve para getirmediği halde nasıl geçimini sağladıysa yine o şekilde devam edecek.

Pardonda parayı sizden talep ediyor gibi konusuyosunuz size ne ?
İster annesine verir o ona verir ister direk verir. Bunu siz planlamıyacaksiniz değil mi ?
Hayır alakası yok,parayı ben vermeyeceğim dolayısıyla beni alakadar etmez.
Fakat..
Diğer konusunda çocuğumu anneme bırakıyorum dedi.
Burada da parayı anneme veriyorum dedi daha sonra insanlar neden ablanız çalışmıyor diyince ablam bakıyor dedi.
Benim söylediğim şey çelişki,para alıp almaması değil yani. Siz gereksiz yükseldiniz bana.

Not: devrik cümle kurmuş anlaşılmıyor,ben öyle anladım yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…