Off ki ne off..

Bu ailede kimse çabalamıyor farkında mısınız? Sadece siz kendinizi paralıyorsunuz. Sorunların asıl sebebi olan ablanız rahatından hiç ödün vermeyip elinize bakıyor, devlet yardımı bekliyor. Nereye kadar kendi kazandığınızı kendinizden, çocuğunuzdan kısıp onalara vereceksiniz?

Herkesin tepkisi 4 çocuğa aslında.Hayırsız koca muhtemelen istemeden kalınmış hamilelikler.

Sonrasında ay kıyamam Allah rızkını verir deyip dünyaya getirmeler.

Sonuç anne sefil, çocuklar sefil ve bunun bir çözümü yok.Çalışsa da yok.Aldığı parayla anca

zar zor karın doyuracaklar.

Allah rızkını verirciler, aldırmak cinayet diyenler bu konuyu iyi okuyun.

Bu hayatı ne o kadın, ne o çocuklar hakediyor.

Bakamıyacağınız çocuğu doğurmayın çünkü doğurduğunuzda da hayat katili oluyorsunuz.

Tam olarak içimden geçenleri yazmışsınız

konuyu ara ara takip ediyorum.
çok değişik bir tarzınız var.
mesela yorumların çoğunu okudum, üyelerin olayı basit gördüğü izlennimine kapılmadım.
insanlar işin zor olduğunun farkında olarak ablanızın çok çalışması gerektiğini özellikle dile getirmişler (siz anlamamakta direnseniz de o "gerekirse 24 saat çalışsın" yorumu da buradan geliyor zaten)
ama siz ablanızın çalışması ile ilgili yorumların tamamına "ama öyle, ama böyle" diye cevap veriyorsunuz.

önce annem gelip gidemez uzakta oturuyor (siz annenize yakın mı otuyorsunuz? çocuğunuzu ona bıraktığınıza göre öyle olmalı baştaki yorumlarınızdan ablanıza yakın oturduğunuz izlenimini edinmiştim.), fıtığı var 4 çocuğa bakamaz vs. dediniz. sonra annem çocuk gürültüsü kaldıramam diye istemiyor diyorsunuz.
ablanız madem bu kadar zor durumda çocukların okulunu değiştirip annenizin yanına taşınabilir ama o da okulu bahane edip taşınmak istemiyor.
benim anladığım ya annenizle ablanız geçinemiyor (öyle olsa anneniz çocuk bakımı için sizden aldığı parayı neden ablanıza versin) ya da hiçkimse rahatını bozmak istemiyor.

siz yardım olsa diyorsunuz, tamam olsa da yok yani. (ki yardım için nerelere başvurabileceğiniz konusunda yol gösteren yorumlar da yapıldı). şu anki ekonomik koşullarda da hayat şartlarının daha da zorlaşacağı ortada. bu yüzden olamaz'lara odaklanmak yerine "nasıl olabilir?" sorusuna odaklanmanız gerektiğini düşünüyorum.

Bosandikdan sonra cocuklara maas alabilir 2 senelik oluyor ama kucuk cocugu buyuyene kadar onu idare eder. Oturdugu ilcenin cocuk esirgeme kurumuna basvurmasi gerekiyor. Cocuklarin her birine belli bir miktar maas veriyorlar. Onun dışında kaymakamlik belediye buralardan da yardim basvurusu yapsin.
Kimseyi ilgilendirmez neyine guveniyorsunda bosaniyorsun ne demek sikayet edin o memuru. Kadin ne yapsun bosansada perisan bosanmasada hic degilse basindaki serseriyi atar da rahat bir nefes alır.

Neyse gerçekten daha fazla dert anlatamayacağım.. Emin olun ben elimden geleni yapıyorum... Annem fıtığım var hastayım yaşlıyım, gürültü, çocuk bakımı kaldıramam diyor.. Yani bi yerde fıtığı ı bi yerde gülürtüyü demişim, dediği cümleleri söylüyorum her ikisini de söyledi..ben kendim iş ilanlarına baktım onun için.. Çocuklara çözüm bulunamadığı için annem ne çalışması çocuklar ne olacak diye bana çıkıştı.. Ben ne yapabilirim.. Herkes bana sarıyor.. Annem de daha çok yardım etmemi istiyor kime yeteyim.. Şu an annemlere bekar kardeşim bakıyor.. O yarın öbür gün evlense ikimiz hem annemlere hem ablamlara bakmak durumunda kalacağız.. Yoruldum kendimi kaç parçaya böleyim..ve hiç kimseye yaranamamak tüm bunlara rağmen...Dediğiniz çözümlere ben değil onlar karşı çıkıyorlar ben de aradaki çocuklara üzülüyorum.. Ablama gel evime dedim kira olmaz dedim.. Çocukları ben bırakırım sabah okula dedim.. Artık biriniz alır dedim.. Benim evimde yaşamayı kabul etmiyor eşim var diye, ya da kendi düzeni olsun istiyor yani ne yapabilirim yeter bari siz yapmayın ya..

Demi,herkes hayatında dört dörtlük kararlar alıyor.Herkes süper anne,ultra görüşlü.Konu sahibide biliyor dört çocuğun yanlış oldugunu.Ama konu bu degil.Konu nasıl yardım alıp ,bir nebze olsun nasıl rahatlatabilir.Zaten kardesler gerekli yardımı yapıyormuş.Eninde sonunda mecbur çalışacak başka çare yok.İnsAllah çözüm yolu bulunur,ablanizda rahatlığa erer.Sakin yanlız bırakmayın,size ihtiyacı var.Allah yardımcınız olsun.

Konu baya uzun henüz okuyarak geliyorum.
Neden anne baba ablanızın evine yerleşmiyor?
Dizde gelişimine katkıda bulunursunuz çocuğunuzun böylece.

Her yazdığınız yorumunuzu tek tek okuyamam, başta ne yazdıysanız ona göre yorum yapıyorum . artı düzgün konuşun. Ben sizin ilkokul arkadaşınız değilim.emek harcamadan bedavadan kimlerden yardım toplanır bilmiyorum. Ha birde ablanıza ne kadar veriyorsunuz çalışıp kazanacağından daha mı fazlası.

Son düzenleme:
Siz de bilip bilmeden.. Rahatınızı düzeninizi bozun.. Bozmuyorsunuz diyemezsiniz.. Okumadıysanız yorum yapmayın bilmeden.. Sordunuz mu düzeninizi bozdunuz mu diye.. Bozuyorsunuz diye direk yaftalayamazsınız.. Ben de sizin stresinizi üzerimde çıkarabileceğiniz, yaftalayıp yaftalayıp gidebileceğiniz biri değilim....emeksiz para kazanmak için ordan oraya koşturmasın Allah sizi ne diyim..

11 aylık olan sizin çocuğunuz dimi ? Kıyamadığınız.

Siz de uğraşmayın o zaman. Madem kimse kendi rahatını bozmuyor siz de bozmayın.
Ablanız öyle bir adamla evlenmiş, ne kendini ne çocuklarını düşünmüş, arka arkaya 4 tane çocuk olmuş. Sonra enine boyuna düşünmeden boşanmak istemiş. İstesin tabii hakkıdır, öyle bir adamı çekmek zorunda değil. Ama ne bekliyor ablanız onu anlamadım ben.
Nasılsa siz yardım ediyorsunuz, "devlet de yardım etsin ben de evde oturup gül gibi geçinirim" diyor sanırım.
O kendisi ve çocukları için bir şey yapmaya hevesli değilse, anneniz kızı için uğraşmaya hevesli değilse sizin yapabileceğiniz bir şey yok.

En mantıklısı hepsinin bir evde oturması, ablanızın da çalışması. Devlet yardım etse de etmese de daha mantıklı bir yol yok.

"Yeter bari siz yapmayın ya" demişsiniz ama ben birşey yapmıyorum. sadece gördüğümü söylüyorum.
"Dediğiniz çözümlere ben değil onlar karşı çıkıyorlar" diyorsunuz ama en başında bunu belirtmemişsiniz.
Yaptığınız itirazları doğrudan kendi itirazlarınız olarak sunmuşsunuz. "Ablama ve aileme şu, şu çözümleri sundum ama kabul etmiyorlar" deseydiniz farklı cevaplar alırdınız.

Ablanızın odununu almışsınız, çocuk bakımı için para veriyorsunuz, evinize taşınmasını önermişsiniz ve başka yardımlar da yapıyorsunuz. Buna rağmen anneniz daha fazla yardım etmenizi mi istiyor? Gerçekten merak ettim, ne iş yapıyorsunuz?
Ya da eşiniz hiç mi "ne oluyor?" demiyor? (yanlış anlamayın. kardeşinize yardım etmeniz kötü birşey demiyorum, sadece eşler böyle durumlara çok tahammül etmez. o yüzden şaşırdım.)

Sanki haksız yere üzerinize geliniyor gibi davranıyorsunuz ama söyledikleriniz eksik ve tutarsız.
Bu tutarsızlıkları tespit eden kişileri "üzerime geliyorsunuz" diye suçlamanız ise çok yanlış.

Neyse, eminim ki bu mesajımı da yanlış anlayacaksınız.
Size, ablanıza ve ailenize iyi şanslar dilerim.

Zaten öyle yapıyorum.. Annem bakıyor parasını ablama veriyorum..
Canım geçmiş olsun öncelikle.Ablan annene yakın bir yere tasinsa ,buyukler okuldayken yarım günlük calissa.Cogu binalarda kapıcı aranıyor.Hrm kira vermiyor,hem fatura.Bir sorup,soruştursan.Mesela bizim kapıcı hiç bir fatura ödemiyor,kirada vermiyor.Ayrica belli bir miktar maaş ta alıyor.Boyle bir işe baksaniz.Hem çocuklarına vakit ayırır,hemde bina işini yapar.Gül gibi geçinir.Daha yeni bir tanıdığımız bir semte gitti kapıcılık için .Çok çookkk avantajlı,tamda ablana göre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…