- 11 Aralık 2018
- 42.720
- 265.354
- 598
Hanım efendi ben annem de olsa babam da olsa illa şunu bunu yapacaksınız diye diretebilir miyim.. Ben zaten ablama bana taşınmasını teklif ettim kabul etmedi.. Anneme size gelsin dedim ben 4 çocuk gürültüsü kaldıramam bu yaştan sonra diyor. Ablam okulları var gelemem diyor.. .. Yani ben insanları bi şeyler için zorlayamam ki..
Tam olarak içimden geçenleri yazmışsınızAblaniz eger bunu soylediyse siz bu saatten sonra artik kendi hayatiniza bakin. Hepsi coluk cocuk sahibi koskoca insanlar. Bakin bir yerde kendi cocugunuzu gelisimi icin olumlu olmasina ragmen oraya verdiginiz parayi ablaniza verdiginiz icin kresten aldiginizi yazmissiniz. Ablaniz okullari var gelemem diyerek cocuklarinin psikolojisini dusunmezken siz ne buyuk bir haksizlik yapmissiniz kendi cocugunuza? Bundan dolayi size cok kizdim. Anladigim kadariyla ailede cabalayan bir tek siz varsiniz. Birakin bosanma karari aldiysa sorumlulugunu da alsin. Gelemem diyorsa baksin basinin caresine. O cocuklari pes pese dunyaya getirerek zaten yeterince kotuluk etmis bari bundan sonra onlara duzgun bir hayat sunabilmek icin elini tasin altina koysun. Gerekirse bir komsusuna 300-500 versin baktirsin, kendi gitsin yarim gun calissin.
Keşke olsa öyle bi şey.. Sorduk sağa sola haber bekliyoruz.. Bulunduğum yerde çalışan kadın sayısı az herkes kendi işini yapıyor.. Çalışanlar da zaten bildikleri kişiyi çağırıyorlar.. Her şey öyle basit değil.. Düzen oturana kadar,bi iş biri önerene kadar en azından yardım olsa diyorum ya..
Neyse gerçekten daha fazla dert anlatamayacağım.. Emin olun ben elimden geleni yapıyorum... Annem fıtığım var hastayım yaşlıyım, gürültü, çocuk bakımı kaldıramam diyor.. Yani bi yerde fıtığı ı bi yerde gülürtüyü demişim, dediği cümleleri söylüyorum her ikisini de söyledi..ben kendim iş ilanlarına baktım onun için.. Çocuklara çözüm bulunamadığı için annem ne çalışması çocuklar ne olacak diye bana çıkıştı.. Ben ne yapabilirim.. Herkes bana sarıyor.. Annem de daha çok yardım etmemi istiyor kime yeteyim.. Şu an annemlere bekar kardeşim bakıyor.. O yarın öbür gün evlense ikimiz hem annemlere hem ablamlara bakmak durumunda kalacağız.. Yoruldum kendimi kaç parçaya böleyim..ve hiç kimseye yaranamamak tüm bunlara rağmen...Dediğiniz çözümlere ben değil onlar karşı çıkıyorlar ben de aradaki çocuklara üzülüyorum.. Ablama gel evime dedim kira olmaz dedim.. Çocukları ben bırakırım sabah okula dedim.. Artık biriniz alır dedim.. Benim evimde yaşamayı kabul etmiyor eşim var diye, ya da kendi düzeni olsun istiyor yani ne yapabilirim yeter bari siz yapmayın ya..konuyu ara ara takip ediyorum.
çok değişik bir tarzınız var.
mesela yorumların çoğunu okudum, üyelerin olayı basit gördüğü izlennimine kapılmadım.
insanlar işin zor olduğunun farkında olarak ablanızın çok çalışması gerektiğini özellikle dile getirmişler (siz anlamamakta direnseniz de o "gerekirse 24 saat çalışsın" yorumu da buradan geliyor zaten)
ama siz ablanızın çalışması ile ilgili yorumların tamamına "ama öyle, ama böyle" diye cevap veriyorsunuz.
önce annem gelip gidemez uzakta oturuyor (siz annenize yakın mı otuyorsunuz? çocuğunuzu ona bıraktığınıza göre öyle olmalı baştaki yorumlarınızdan ablanıza yakın oturduğunuz izlenimini edinmiştim.), fıtığı var 4 çocuğa bakamaz vs. dediniz. sonra annem çocuk gürültüsü kaldıramam diye istemiyor diyorsunuz.
ablanız madem bu kadar zor durumda çocukların okulunu değiştirip annenizin yanına taşınabilir ama o da okulu bahane edip taşınmak istemiyor.
benim anladığım ya annenizle ablanız geçinemiyor (öyle olsa anneniz çocuk bakımı için sizden aldığı parayı neden ablanıza versin) ya da hiçkimse rahatını bozmak istemiyor.
siz yardım olsa diyorsunuz, tamam olsa da yok yani. (ki yardım için nerelere başvurabileceğiniz konusunda yol gösteren yorumlar da yapıldı). şu anki ekonomik koşullarda da hayat şartlarının daha da zorlaşacağı ortada. bu yüzden olamaz'lara odaklanmak yerine "nasıl olabilir?" sorusuna odaklanmanız gerektiğini düşünüyorum.
Demi,herkes hayatında dört dörtlük kararlar alıyor.Herkes süper anne,ultra görüşlü.Konu sahibide biliyor dört çocuğun yanlış oldugunu.Ama konu bu degil.Konu nasıl yardım alıp ,bir nebze olsun nasıl rahatlatabilir.Zaten kardesler gerekli yardımı yapıyormuş.Eninde sonunda mecbur çalışacak başka çare yok.İnsAllah çözüm yolu bulunur,ablanizda rahatlığa erer.Sakin yanlız bırakmayın,size ihtiyacı var.Allah yardımcınız olsun.Ne kadar kırıcı ve dalga gecer gibi gulmeli emojiler koyularak yorumlar yapilmis bosuna dememisler tok açın halinden ne anlar ki.
Konu sahibi kaymakamliga başvursun fakirlik maasi ve cocuk maasi var saglik ocagina gidip basvursun aşi maasi da var kucuk bebek bir yasini geçene kadar belki bu sekilde idare eder sonra hepiniz yarim günlüğüne ablaniz calismasi lazim buyuk sehirlerdemisiniz bilmiyorum ama apartman temizlerek hem istedigi gunleri ayarlayarak calisir hem cocuklarina uygun saatleri ayarlar.
Rabbim ablanin yardımcısı olsun bir insan duşmeye görsün tekme atan cok olur
Konu baya uzun henüz okuyarak geliyorum.Kolay para mı.. Zaten kraliyet ailesi gibi yaşayacak şekilde yardım vereceklerdi.. Biz sosyal devlet olmanın gereğini istiyoruz sadece.. Burda 2 yaşındaki anneye 2 saatlik oyun grubuna çoğu kişi bırakma dedi haftada 4 saat olan bi şey ama 11 aylık bebeğe hiç acımanız yok.. Ve ben 4 çocuk diyorum ekstra benim ki 5..Bir çok fıtığı olan bir kadın 5 çocuğa nasıl baksın.. Ayrıca okul sorunu da var.. Annelerin orda okul yok biraz şehir dışına doğru oturuyorlar 3 çocuğa servis nasıl tutulsun.. Bilip bilmeden konuşmayın.. Ayrıca burda en ufak bi şeyde boşan diyenler.. Psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalıp, çocuklarını babasına ya da yurda bırakmayıp onlarla beraber ayakta durmaya çalışan kadına denilen ne diye boşanıyorsun sözlerine üstelik üstüne vazife olmadan denilen söze tek bir yorum göremiyorum..
Her yazdığınız yorumunuzu tek tek okuyamam, başta ne yazdıysanız ona göre yorum yapıyorum . artı düzgün konuşun. Ben sizin ilkokul arkadaşınız değilim.emek harcamadan bedavadan kimlerden yardım toplanır bilmiyorum. Ha birde ablanıza ne kadar veriyorsunuz çalışıp kazanacağından daha mı fazlası.Siz okumadınız heralde saçma sapan yorum yapmayın ben anneme para vererek baktırıyorum..zaten çocuğum kreşe gidiyordu düzenimi bozdum diye bin kere yazdım.. Annem ona verdiğimi ablama veriyor.. Ben anneme getiriyorum o bir yere gidemem diyor.. Ben ona götürüyorum diye bakıyor.. Ben kreşe vereceğim parayı ablama vereyim diye Düzenimi Bozdum.. Düzen diyorsunuz ya..
Siz de bilip bilmeden.. Rahatınızı düzeninizi bozun.. Bozmuyorsunuz diyemezsiniz.. Okumadıysanız yorum yapmayın bilmeden.. Sordunuz mu düzeninizi bozdunuz mu diye.. Bozuyorsunuz diye direk yaftalayamazsınız.. Ben de sizin stresinizi üzerimde çıkarabileceğiniz, yaftalayıp yaftalayıp gidebileceğiniz biri değilim....emeksiz para kazanmak için ordan oraya koşturmasın Allah sizi ne diyim..Her yazan yorumunuzu tek tek okuyamam, başta yazdınız ona göre yorum yapıyorum madem öyle baştan söyleyin.artı düzgün konuşun. Ben sizin ilkokul arkadaşınız değilim.emek harcamadan bedavadan kimlerden yardım toplanır bilmiyorum.
Kolay para mı.. Zaten kraliyet ailesi gibi yaşayacak şekilde yardım vereceklerdi.. Biz sosyal devlet olmanın gereğini istiyoruz sadece.. Burda 2 yaşındaki anneye 2 saatlik oyun grubuna çoğu kişi bırakma dedi haftada 4 saat olan bi şey ama 11 aylık bebeğe hiç acımanız yok.. Ve ben 4 çocuk diyorum ekstra benim ki 5..Bir çok fıtığı olan bir kadın 5 çocuğa nasıl baksın.. Ayrıca okul sorunu da var.. Annelerin orda okul yok biraz şehir dışına doğru oturuyorlar 3 çocuğa servis nasıl tutulsun.. Bilip bilmeden konuşmayın.. Ayrıca burda en ufak bi şeyde boşan diyenler.. Psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalıp, çocuklarını babasına ya da yurda bırakmayıp onlarla beraber ayakta durmaya çalışan kadına denilen ne diye boşanıyorsun sözlerine üstelik üstüne vazife olmadan denilen söze tek bir yorum göremiyorum..
11 aylık olan sizin çocuğunuz dimi ? Kıyamadığınız.Kolay para mı.. Zaten kraliyet ailesi gibi yaşayacak şekilde yardım vereceklerdi.. Biz sosyal devlet olmanın gereğini istiyoruz sadece.. Burda 2 yaşındaki anneye 2 saatlik oyun grubuna çoğu kişi bırakma dedi haftada 4 saat olan bi şey ama 11 aylık bebeğe hiç acımanız yok.. Ve ben 4 çocuk diyorum ekstra benim ki 5..Bir çok fıtığı olan bir kadın 5 çocuğa nasıl baksın.. Ayrıca okul sorunu da var.. Annelerin orda okul yok biraz şehir dışına doğru oturuyorlar 3 çocuğa servis nasıl tutulsun.. Bilip bilmeden konuşmayın.. Ayrıca burda en ufak bi şeyde boşan diyenler.. Psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalıp, çocuklarını babasına ya da yurda bırakmayıp onlarla beraber ayakta durmaya çalışan kadına denilen ne diye boşanıyorsun sözlerine üstelik üstüne vazife olmadan denilen söze tek bir yorum göremiyorum..
Hayır ablamın küçük olan...11 aylık olan sizin çocuğunuz dimi ? Kıyamadığınız.
Neyse gerçekten daha fazla dert anlatamayacağım.. Emin olun ben elimden geleni yapıyorum... Annem fıtığım var hastayım yaşlıyım, gürültü, çocuk bakımı kaldıramam diyor.. Yani bi yerde fıtığı ı bi yerde gülürtüyü demişim, dediği cümleleri söylüyorum her ikisini de söyledi..ben kendim iş ilanlarına baktım onun için.. Çocuklara çözüm bulunamadığı için annem ne çalışması çocuklar ne olacak diye bana çıkıştı.. Ben ne yapabilirim.. Herkes bana sarıyor.. Annem de daha çok yardım etmemi istiyor kime yeteyim.. Şu an annemlere bekar kardeşim bakıyor.. O yarın öbür gün evlense ikimiz hem annemlere hem ablamlara bakmak durumunda kalacağız.. Yoruldum kendimi kaç parçaya böleyim..ve hiç kimseye yaranamamak tüm bunlara rağmen...Dediğiniz çözümlere ben değil onlar karşı çıkıyorlar ben de aradaki çocuklara üzülüyorum.. Ablama gel evime dedim kira olmaz dedim.. Çocukları ben bırakırım sabah okula dedim.. Artık biriniz alır dedim.. Benim evimde yaşamayı kabul etmiyor eşim var diye, ya da kendi düzeni olsun istiyor yani ne yapabilirim yeter bari siz yapmayın ya..
Zaten öyle yapıyorum.. Annem bakıyor parasını ablama veriyorum..Sizin bebeğinize ablanız baksın ona para verin.
Neyse gerçekten daha fazla dert anlatamayacağım.. Emin olun ben elimden geleni yapıyorum... Annem fıtığım var hastayım yaşlıyım, gürültü, çocuk bakımı kaldıramam diyor.. Yani bi yerde fıtığı ı bi yerde gülürtüyü demişim, dediği cümleleri söylüyorum her ikisini de söyledi..ben kendim iş ilanlarına baktım onun için.. Çocuklara çözüm bulunamadığı için annem ne çalışması çocuklar ne olacak diye bana çıkıştı.. Ben ne yapabilirim.. Herkes bana sarıyor.. Annem de daha çok yardım etmemi istiyor kime yeteyim.. Şu an annemlere bekar kardeşim bakıyor.. O yarın öbür gün evlense ikimiz hem annemlere hem ablamlara bakmak durumunda kalacağız.. Yoruldum kendimi kaç parçaya böleyim..ve hiç kimseye yaranamamak tüm bunlara rağmen...Dediğiniz çözümlere ben değil onlar karşı çıkıyorlar ben de aradaki çocuklara üzülüyorum.. Ablama gel evime dedim kira olmaz dedim.. Çocukları ben bırakırım sabah okula dedim.. Artık biriniz alır dedim.. Benim evimde yaşamayı kabul etmiyor eşim var diye, ya da kendi düzeni olsun istiyor yani ne yapabilirim yeter bari siz yapmayın ya..
Siz anneme kirayı çıkartsın diye çocuğuma baktırıyorum,para veriyorum yazmamış mıydınız?Zaten öyle yapıyorum.. Annem bakıyor parasını ablama veriyorum..
Canım geçmiş olsun öncelikle.Ablan annene yakın bir yere tasinsa ,buyukler okuldayken yarım günlük calissa.Cogu binalarda kapıcı aranıyor.Hrm kira vermiyor,hem fatura.Bir sorup,soruştursan.Mesela bizim kapıcı hiç bir fatura ödemiyor,kirada vermiyor.Ayrica belli bir miktar maaş ta alıyor.Boyle bir işe baksaniz.Hem çocuklarına vakit ayırır,hemde bina işini yapar.Gül gibi geçinir.Daha yeni bir tanıdığımız bir semte gitti kapıcılık için .Çok çookkk avantajlı,tamda ablana göreZaten öyle yapıyorum.. Annem bakıyor parasını ablama veriyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?