Off ki ne off..

Kolay para kimin hoşuna gitmez ki bahane ararsan çok o yüzden uğraşmayslım boşuna
 
Kolay para kimin hoşuna gitmez ki bahane ararsan çok o yüzden uğraşmayslım boşuna
Kolay para mı.. Zaten kraliyet ailesi gibi yaşayacak şekilde yardım vereceklerdi.. Biz sosyal devlet olmanın gereğini istiyoruz sadece.. Burda 2 yaşındaki anneye 2 saatlik oyun grubuna çoğu kişi bırakma dedi haftada 4 saat olan bi şey ama 11 aylık bebeğe hiç acımanız yok.. Ve ben 4 çocuk diyorum ekstra benim ki 5..Bir çok fıtığı olan bir kadın 5 çocuğa nasıl baksın.. Ayrıca okul sorunu da var.. Annelerin orda okul yok biraz şehir dışına doğru oturuyorlar 3 çocuğa servis nasıl tutulsun.. Bilip bilmeden konuşmayın.. Ayrıca burda en ufak bi şeyde boşan diyenler.. Psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalıp, çocuklarını babasına ya da yurda bırakmayıp onlarla beraber ayakta durmaya çalışan kadına denilen ne diye boşanıyorsun sözlerine üstelik üstüne vazife olmadan denilen söze tek bir yorum göremiyorum..
 
Okulun kaydını alın canım boşan desek suç boşanma desek suç ki ben bu konuda yırum yapmadım boşanmasada çalışacak ablanız evet zor ama sabah erken kalkacak mecbur çalışacak hayat kimseye adil değil arkadaşım
 
Annemlere en yakın okula servis şart.. Anlatamıyorum galiba...
 
Hanımlar lütfen sakin olun rica ediyorum.

@Senanlatkaradeniz annenizin ablanızın yanına taşınması mümkün mü? Sonuçta yardım alabilse bile bir yerden sonra çalışması gerekecek, Valiliğe olmazsa Büyükşehir belediyesine başvurun, okuyan çocuklara çocuk başına para veriyor devlet, sanırım bunun için Ankara Milli Eğitim Bakanlığına yazmak gerekiyor, tam prosedürü bilmiyorum ama araştırırsınız.
Ablanız oturduğu muhitte en azından yarım gün çalışacak temizlik işi bakabilir, anneniz ablanızın yanına taşınırsa yarım gün yalnız bakmaya çalışır, günün kalan kısmında beraber ilgilenirler.
 
Bizde bu duruma fakir beline zengin cebine çalısır derler
 
Nasıl 4 çocuga girmeyelim balık vermek yerine yıllardır ablanıza balık tutmayı öğretseydiniz çocuklar babalarında kalıcak küçüğe anneniz bakıp ablanız çalısacak sonra diğerlerini yanına alıcak sadece ablanızın çocugu degil babalarıda mecbur başına kalınca çaresini düşüncek
 
herkesin yazdığı ortak çözüme katılıyorum ancak sizin umrunuzda bile olmadığından ayrıca yazmıyorum.siz kolay havadan gelecek yardımı nasıl alırız diye kovalıyorsunuz çalışıp çabalamayı değil.çözüm beğenmiyorsunuz.
 
E o zaman yardımla ne olacağını düşünüyorsunuz? Cidden aylık 3-4 bin lira yardım mı yapacak devlet? Sizin çözümünüz ne ablanızın boşandıktan sonra geçinmesi için?
Annemlere taşınmayı kiraladığı evde kalsa çocuklar yaya gidebilir yakın..kirasını ben vereceğim diğer kardeşim mutfak masrafı 3..5 yardımdan da gelirse çocuklara harçlık okul masrafı falan olur... Sizce çok ve imkansız bir şey mi istiyoruz.. Ya da kötü niyetli kolay para kazanma derdinde miyiz... Hepimiz biliyoruz ki kolay para yardım derneklerine başvurarak kazanılmaz..
 
Devletin yardimindan ne olacak,en fazla 400-500 lira. Kaymakamliga falan basvuruluyor diye biliyorum. Anca bebegin mama ve ilac masrafini karsilar. Bez parasina yetmez bile.

Her ne olursa olsun calismasi ve anne baba yanina tasinmasi sart.
 
Kucugu 11 aylik, diger cocuklar kac yasinda? Anne babanizin evi kendilerin mi? Ablanizla beraber oturabilecekleri bir mevkiye tasinabilirler mi? Her gun olmasa bile haftanin uc gunu tam gun ev temizligine gitse haftada 500-600 lira kazanabilir. Uc gun icin de anneniz idare edebilir. Hem zaten sizin cocugunuza her gun bakmiyordur sanirim. Benim evime arada bir gelen bir yardimcim var. Sadece haftasonlari calisuyor, haftaici cocuklariyla ilgileniyor okula gittikleri icin. Onun da kucuk bebegi var ve uc cocugu var. Onunki de bebek, o da bir anne degil mi?
 
Bizde bu duruma fakir beline zengin cebine çalısır derler
ya valla konuya baktıkça sinirleniyorum en çokta ablaya kızgınım nefret ettiğin adamdan ne diye 4 çocuk okadar kavga gürültünün huzursuzluğun arasında hangi ara girdin o adamın koynuna kendinden vazgeçmişsinde dünyaya gelenlere hiçmi acımadın. bir çok korunma yöntemi var git sağlık ocağına bedava kutu kutu doğum kontrol ilacı veriyorlar. bence de boşansınlar çünkü bir arada olurlarsa daha çok çocuğun günahına girerler.
 
Hayır kötü niyetli para kazanmak neden olsun, 4 çocuklu boşanan kadına devlet tabii ki yardım etsin. Ama siz de bir yere kadar yardım edebilirsiniz, ablanızın çalışmadan geçinmesi çok çok zor. Devletin yardımları az çünkü.
 
Yani kusura bakmayın ama fiziksel ve psikolojik şiddet gördüğü bir evlilik var ama oraya 4 tane çocuk var ve biri daha 11 aylık, kendi ayakları üzerinde durmak devlet yardımıyla falan olmaz. Dört çocukla çalışmadan nasıl hayatini devam ettirebilir ablanız?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…