Off ki ne off..

O zaman anneniz ona taşınsın o da bakıma muhtaçmış

Evet 5 çocuğa bakamaz da büyükler okullu imiş onlar kendilerine bakar hatta küçükleri de oynatır

Sizinki kreş çağında imiş onu da devlet okuluna verin aidatı az anneanne de küçüğe bakacak zaten babanız da olunca idare ederler

Ablan da iş seçmeyip bulduğu her işte çalışacak

Ofiste çay yemek vs bulsa güzel olur da sigortalı ne iş olursa yapsın

taşıma su ile değirmen dönmüyor maalesef.
devlet yardımı+sizin desteğinizle olacak iş değil.
ablanız gidemiyorsa anneniz ve babanız onun yanına yerleşecek...
tek eve düşünce masrafta düşer.
siz çocuğunuzun iyiliği için kreşe devam edeceksiniz, ablanız da çalışacak ve çocuklarına aileniz bakacak.
11 aylık bebeği oyun grubuna yada ev dışı bir yere götürmeyi söylemiyor kimse zaten. evinde anneannesi bakacak...
ablanız da temizliğe gitse sizin yardımlarınızdan 3 kat fazlasını kazanır.
nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama günlüğü 150 liraya yardımcı bulamıyoruz...
o paraya da geçinilir diye düşünüyorum.
eğer çözüm arıyorsanız, çözüm böyle oluyor

Ülkenin en ücra köşesinde yaşayan biri bile bu devirde korunma yöntemlerinden haberdardır ama hala ve ısrarla özellikle sizin belirttiğiniz olayı bende çok düşünüyorum ve mantığım kesinlikle almıyor. Mutsuz ve sorumsuz anne baba demek; mutsuz yeni nesiller, psikolojik sorunlar ve suç oranlarının yükselmesi demek. Ne diyelim Allah herkese biraz mantık, biraz kaygı ve akıl versin.

El kazanı ile aş kaynamaz derler ablanin çalışması lazım anneniz cocuklarina baksın siz de baska bi bakici veya kreş ayarlayın

Ücretsiz kreş yardımı için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yardımcı olur.
Ablanız bizzat gidip başvursun.
Tüm kreş ve gündüz bakımevlerinin belli bir kontenjan dahilinde ücretsiz öğrenci alma zorunluluğu var.

Yardim icin pek cok kapi var calabileceginiz aslinda. Bunlari arastirin derim. Birinden bir sey cikar. Ablaniz tam zamanli olmasa da gunluk isler bile bulabilir. Bizim siginmadaki hanimlarin buyuk cogunlugu merdiven temizligine gidiyor. Hem kolay hem de vakit almiyor fazla. Gunde 3 saat ,haftada 4 gun calisip ayda 1000 lira kazaniyorlar ki ablaniz gibi olan birisi icin guzel kazanc.

Tekrar verin cocugunuzu krese ablanizda kira ödücene annesine versin sizde annenize yardim etmek zorunda kalmazdiniz... ablamizda calismis olur

Bence bu iyi bir fikir.

Bütün yardım konularını milletin ağzına tıkayıp durmuşsun daha Ne yapalım? Şartları zorlaştıran sizsiniz be yapsakta oturduğumuz yerden para gelse kafasındasınız.Herkese anlamıyorsunuz diyorsunuz ya asıl anlamayan sizsiniz ABLANIZIN ÇALIŞMASI LAZIM! Tek kendi olsa haklısınız devletin verdiği parayla geçinir bi şekilde ama beş kişiyle ve o parayla mümkün değil

Tezatlik degil ki bu , bilincli insan bakabilecegi kadar cocuk dogurur , egitimini , saglil masraflarini , gida masraflarini dusunup ona gore yapar cocugu , bu yuzden maddi durumu iyi bile olsa zor zamanlari olabilecegini dusunerek az cocuk yapip en iyisini o cocuga vermeye calisiyor insanlar , gayet anlasilabilir bir durum bence

Neden bu kadar tepkitoldu anlamadım onlarda farkında çalışması gerektiğinin ama hemen bu şartlarda olamicagindan o zamana kadar idare etmeye çalışıyorlar sürekli böyle gitcek değil ya illaki iş bulup çalışır calissada calismasada o yardımı alması gerekir insallar iki maaşla zor geçirirken kadın tek kendi maasiylada 4 çocuğa bakmakta zorlanır devletin bütün imkanlarından yararlanması gerekir nasıl olduğunu bilsem yonlendirirdim ama bı bilgim yok maalesef araştırin bence hem ne demek neyine guvenipte bosandiniz her TV programında demiyor musunuz çekmeyin bosanin devlet arkanızda diye kadın kendini toparlayana kadar her türlü yardım yapılmalı ki ayağa kalkabilsin!

Ne kadar kırıcı ve dalga gecer gibi gulmeli emojiler koyularak yorumlar yapilmis bosuna dememisler tok açın halinden ne anlar ki.
Konu sahibi kaymakamliga başvursun fakirlik maasi ve cocuk maasi var saglik ocagina gidip basvursun aşi maasi da var kucuk bebek bir yasini geçene kadar belki bu sekilde idare eder sonra hepiniz yarim günlüğüne ablaniz calismasi lazim buyuk sehirlerdemisiniz bilmiyorum ama apartman temizlerek hem istedigi gunleri ayarlayarak calisir hem cocuklarina uygun saatleri ayarlar.
Rabbim ablanin yardımcısı olsun bir insan duşmeye görsün tekme atan cok olur

Keşke öyle bi iş olsa çok iyi olur.. Bakayım ben bi..

Öyle mi bunu da bi sorayım ama bebeği 11 aylık olur mu ki..

Tekrar verin cocugunuzu krese ablanizda kira ödücene annesine versin sizde annenize yardim etmek zorunda kalmazdiniz... ablamizda calismis olur
İşte kirasını ben ödüyorum kreşe vereceğim parayla.. Ben kreşe verirsem ekstra kirasını ödeyemem..

Şartlar çok rahat değiştirebilir, konu sahibinin her şeye o olmaz bu olmaz demesine kızdı insanlar.

Malesef henüz çalışıp da geçinemeyen insana sosyal yardım verecebilecek refah seviyesine ulaşamadık ülke olarak. Yani çalışırsa muhtaçlık yardımı alamaz çünkü muhtaç olmaz. Sağlıklı bir kadın, çocuklar konusunda çözüm bulmaya müsait bir aile yapısı var ortada ama sosyal yardım daha kolay geliyor sanırım.

Gerçekten beni anladığınız için teşekkür ederim..

Milletin taktigi cocuk sayisi.. neden 2 degilde 4, sorun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…