Annemlere taşınmayı kiraladığı evde kalsa çocuklar yaya gidebilir yakın..kirasını ben vereceğim diğer kardeşim mutfak masrafı 3..5 yardımdan da gelirse çocuklara harçlık okul masrafı falan olur... Sizce çok ve imkansız bir şey mi istiyoruz.. Ya da kötü niyetli kolay para kazanma derdinde miyiz... Hepimiz biliyoruz ki kolay para yardım derneklerine başvurarak kazanılmaz..
Kolay para mı.. Zaten kraliyet ailesi gibi yaşayacak şekilde yardım vereceklerdi.. Biz sosyal devlet olmanın gereğini istiyoruz sadece.. Burda 2 yaşındaki anneye 2 saatlik oyun grubuna çoğu kişi bırakma dedi haftada 4 saat olan bi şey ama 11 aylık bebeğe hiç acımanız yok.. Ve ben 4 çocuk diyorum ekstra benim ki 5..Bir çok fıtığı olan bir kadın 5 çocuğa nasıl baksın.. Ayrıca okul sorunu da var.. Annelerin orda okul yok biraz şehir dışına doğru oturuyorlar 3 çocuğa servis nasıl tutulsun.. Bilip bilmeden konuşmayın.. Ayrıca burda en ufak bi şeyde boşan diyenler.. Psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalıp, çocuklarını babasına ya da yurda bırakmayıp onlarla beraber ayakta durmaya çalışan kadına denilen ne diye boşanıyorsun sözlerine üstelik üstüne vazife olmadan denilen söze tek bir yorum göremiyorum..
Ülkenin en ücra köşesinde yaşayan biri bile bu devirde korunma yöntemlerinden haberdardır ama hala ve ısrarla özellikle sizin belirttiğiniz olayı bende çok düşünüyorum ve mantığım kesinlikle almıyor. Mutsuz ve sorumsuz anne baba demek; mutsuz yeni nesiller, psikolojik sorunlar ve suç oranlarının yükselmesi demek. Ne diyelim Allah herkese biraz mantık, biraz kaygı ve akıl versin.offf ki offff nerde maddi durumu iyi olmayan evinde huzur olmayan eşiyle anlaşamayan birini görsem 4-5 çocuk var ama nerede imkanı çok iyi eşini çok seviyor 1-2 çocuk var. bu tezatlığı hiç anlamadım ömrümce anlayamayacağımda. neyse çok canım sıkıldı şuan. ablanızın yapacağı en iyi şey çalışmak ve anne babanıza en azami şekilde yük olmak.
Ücretsiz kreş yardımı için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yardımcı olur.Bırakacak kimse yok işte.. Kreşe bıraksa çok küçük ki onu karşılayacak parası yok.. Bi mesleği yok.. Çocuk baksa desek.. Küçük çocuğu var diye kimse vermiyor yeterince ilgilenemez diye.. Annem benim bebeğime bakıyor ben de ücretini veriyorum hem kreşe verip hem onlara ekstra yardım edemem diye..
Tekrar verin cocugunuzu krese ablanizda kira ödücene annesine versin sizde annenize yardim etmek zorunda kalmazdiniz... ablamizda calismis olurBen zaten çocuğumu bu durumlar olduktan sonra kreşten aldım.. Zira gelişimi ve konuşması için iyiydi.. Konuşması geride çünkü.. Sırf kreşe vereceğim parayı ablama verebilmek için.. Kendi çocuğumun gelişiminde feragat ettim..
Siz bebeğinizi kreşe vereceksiniz, anneniz ablanızınkine bakacak, ablanız çalışıp eve bakacak. Çözüm istenirse bulunur, siz çözümsüzlük üzerine yoğunlaşıyorsunuz.
Sağlığı yerinde, ihtiyacı olan insan bir yolunu bulur çalışır. Devlet yardımıyla nereye kadar?
offf ki offff nerde maddi durumu iyi olmayan evinde huzur olmayan eşiyle anlaşamayan birini görsem 4-5 çocuk var ama nerede imkanı çok iyi eşini çok seviyor 1-2 çocuk var. bu tezatlığı hiç anlamadım ömrümce anlayamayacağımda. neyse çok canım sıkıldı şuan. ablanızın yapacağı en iyi şey çalışmak ve anne babanıza en azami şekilde yük olmak.
Keşke öyle bi iş olsa çok iyi olur.. Bakayım ben bi..Yardim icin pek cok kapi var calabileceginiz aslinda. Bunlari arastirin derim. Birinden bir sey cikar. Ablaniz tam zamanli olmasa da gunluk isler bile bulabilir. Bizim siginmadaki hanimlarin buyuk cogunlugu merdiven temizligine gidiyor. Hem kolay hem de vakit almiyor fazla. Gunde 3 saat ,haftada 4 gun calisip ayda 1000 lira kazaniyorlar ki ablaniz gibi olan birisi icin guzel kazanc.
Öyle mi bunu da bi sorayım ama bebeği 11 aylık olur mu ki..Ücretsiz kreş yardımı için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yardımcı olur.
Ablanız bizzat gidip başvursun.
Tüm kreş ve gündüz bakımevlerinin belli bir kontenjan dahilinde ücretsiz öğrenci alma zorunluluğu var.
İşte kirasını ben ödüyorum kreşe vereceğim parayla.. Ben kreşe verirsem ekstra kirasını ödeyemem..Tekrar verin cocugunuzu krese ablanizda kira ödücene annesine versin sizde annenize yardim etmek zorunda kalmazdiniz... ablamizda calismis olur
Sen krese gönderirsen o ama evden cika bilir ve annesine vere bilir cocugunu calisabilirİşte kirasını ben ödüyorum kreşe vereceğim parayla.. Ben kreşe verirsem ekstra kirasını ödeyemem..
Neden bu kadar tepkitoldu anlamadım onlarda farkında çalışması gerektiğinin ama hemen bu şartlarda olamicagindan o zamana kadar idare etmeye çalışıyorlar sürekli böyle gitcek değil ya illaki iş bulup çalışır calissada calismasada o yardımı alması gerekir insallar iki maaşla zor geçirirken kadın tek kendi maasiylada 4 çocuğa bakmakta zorlanır devletin bütün imkanlarından yararlanması gerekir nasıl olduğunu bilsem yonlendirirdim ama bı bilgim yok maalesef araştırin bence hem ne demek neyine guvenipte bosandiniz her TV programında demiyor musunuz çekmeyin bosanin devlet arkanızda diye kadın kendini toparlayana kadar her türlü yardım yapılmalı ki ayağa kalkabilsin!
Gerçekten beni anladığınız için teşekkür ederim..Neden bu kadar tepkitoldu anlamadım onlarda farkında çalışması gerektiğinin ama hemen bu şartlarda olamicagindan o zamana kadar idare etmeye çalışıyorlar sürekli böyle gitcek değil ya illaki iş bulup çalışır calissada calismasada o yardımı alması gerekir insallar iki maaşla zor geçirirken kadın tek kendi maasiylada 4 çocuğa bakmakta zorlanır devletin bütün imkanlarından yararlanması gerekir nasıl olduğunu bilsem yonlendirirdim ama bı bilgim yok maalesef araştırin bence hem ne demek neyine guvenipte bosandiniz her TV programında demiyor musunuz çekmeyin bosanin devlet arkanızda diye kadın kendini toparlayana kadar her türlü yardım yapılmalı ki ayağa kalkabilsin!
İşte kirasını ben ödüyorum kreşe vereceğim parayla.. Ben kreşe verirsem ekstra kirasını ödeyemem..
Milletin taktigi cocuk sayisi.. neden 2 degilde 4, sorunNeden bu kadar tepkitoldu anlamadım onlarda farkında çalışması gerektiğinin ama hemen bu şartlarda olamicagindan o zamana kadar idare etmeye çalışıyorlar sürekli böyle gitcek değil ya illaki iş bulup çalışır calissada calismasada o yardımı alması gerekir insallar iki maaşla zor geçirirken kadın tek kendi maasiylada 4 çocuğa bakmakta zorlanır devletin bütün imkanlarından yararlanması gerekir nasıl olduğunu bilsem yonlendirirdim ama bı bilgim yok maalesef araştırin bence hem ne demek neyine guvenipte bosandiniz her TV programında demiyor musunuz çekmeyin bosanin devlet arkanızda diye kadın kendini toparlayana kadar her türlü yardım yapılmalı ki ayağa kalkabilsin!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?