Arkadaşlar onu ben de takıyorum.. Söylüyorum kavga ediyorum.. Olmuş artık ne yapabilirim bu saatten sonra.. Her gün bunun kavgasını yapıyorum..artık doğmuşlar dimi her gün bu çocuklar olmasaydı diye söylememin kime ne faydası var ya da bu neyi değiştirir.. Annemin evi 1artı 1 3 kişiler..ablam kendisi çocuklarının rahatı ve okulu için kendine ev tuttu en uygun yerden.. Ablam gelemez çocukların okulu için.. Annem de gitmez rahatsızım ben 4 çocuğa bakamam diyor, fıtıkları var, konu açmıştım onunla ilgili bir süre yatalak kaldı ben izin aldım da baktım.. Ben ne yapabilirim.. Kimin gönlünü edeyim arada kaldım..Milletin taktigi cocuk sayisi.. neden 2 degilde 4, sorun
Etrafa konu komsuya haber salin. Mahalle muhtarina,markete falan soyleyin. Ille ki cikar. O kadar yogun oluyor ki o isleri yapanlar biz bir ara calistirmaya adam bulamiyorduk. Yaza dogru bahce bakim islerini yapmaya da eleman lazim olur,cok buyuk olmayan siteler ,apartmanlar falan eleman arar. 2 gunde 1 aksam saati cim sulamaya bir hanim geliyordu bize,haftalik 100 lira veriyorduk gecen sene. Bu sene 140 verecegiz. Boyle isler lazim ablaniza.Keşke öyle bi iş olsa çok iyi olur.. Bakayım ben bi..
Ben zaten çocuğumu bu durumlar olduktan sonra kreşten aldım.. Zira gelişimi ve konuşması için iyiydi.. Konuşması geride çünkü.. Sırf kreşe vereceğim parayı ablama verebilmek için.. Kendi çocuğumun gelişiminde feragat ettim..
Birde mutsuzluk bir anda gelen birsey olmuyor bazen. Cocuklari yaparken mutlu olan sonralari mutsuzlasan ciftlerde var. Ha hatta 1. Cocukta bile evliligi acaip degisen var. Yani bu cocuk sayisi cok birsey ifade etmiyi her zaman. Burda kac mutsuz konu okuduysam kocasiyla ilgili.. ya 1 cocugu var ya 2 genelde.Arkadaşlar onu ben de takıyorum.. Söylüyorum kavga ediyorum.. Olmuş artık ne yapabilirim bu saatten sonra.. Her gün bunun kavgasını yapıyorum..artık doğmuşlar dimi her gün bu çocuklar olmasaydı diye söylememin kime ne faydası var ya da bu neyi değiştirir.. Annemin evi 1artı 1 3 kişiler..ablam kendisi çocuklarının rahatı ve okulu için kendine ev tuttu en uygun yerden.. Ablam gelemez çocukların okulu için.. Annem de gitmez rahatsızım ben 4 çocuğa bakamam diyor, fıtıkları var, konu açmıştım onunla ilgili bir süre yatalak kaldı ben izin aldım da baktım.. Ben ne yapabilirim.. Kimin gönlünü edeyim arada kaldım..
Yardım vakiflariyla görüşünSlm kızlar.. Daha önce konu açmıştım ablamla ilgili..Çok sorumsuz bir eşi vardı bizimle görüşmesini istemeyen evin hiçbir masrafını karşılamayan, sürekli fatura ödememekten elektrik kesintilerine neden olan.. Ablam ın canına tak etti bana bir faydası yok diyerek boşanma davası açtı, aynı zamanda sosyal yardımlaşma başvurdu zira 4 çocuğu var biri 11 aylık o yüzden çalışamıyor da.. Gelmişler eve bakmaya.. Yok neyine güvenip boşanıyorsun yok bilmem ne diye abuk sabuk konuşmuşlar.. Şu an aylardır uğraşıyor hala yardım almış değil.. Biz aramızda yardım ediyoruz da durumu çok iyi olan biri de yok.. Hepimiz kiracıyız falan, annemle babamın emeklisi de yok bi yandan onlara bakıyoruz kardeşler olarak.. Tıkandı kaldık ya ne yapabiliriz.. 4 çocuk mevzusuna girmeyin kızlar olan olmuş zira.. Odun falan geçen ay ben aldım bu soğukta perişan oldular.. Yardım verilmesi için daha ne olması gerekiyor..
Kreşler 0-24 ay,Öyle mi bunu da bi sorayım ama bebeği 11 aylık olur mu ki..
Kadinda fitik varmis.. 4 cocuga nasil baksin?Ablanızın hatasını neden kendi çocuğunuza yüklediniz?
Çok garipsiniz ya. Üyeler çok haklı yazdıklarında. Ablanız annenizle yaşasın ve çocuklara anneniz baksın. Ablanız da işe girsin çalışsın. 11 aylık bebek demeyin benim kuzenim 3 aylık bebeğini bıraktı ve çalıştı. O çocukları yapmak kolay ama bakmak zor iş. Yardım edin deyip kenara çekilmekle olmuyor.
Oğlum benim canım..feragat ettiğim şeyi görün.. Çaresizliğim hissedin diye söylemedim.. Ben sizden başka ne yapabilirim diye öneri almaya geldim, karşı çıkmıyorum önerilere, durumu anlatıyorum.. Ayrıca görevli olarak gelenlerin söyledikleri normal mi bu onların görevi mi diye sormak istedim..Ablanızın hatasını neden kendi çocuğunuza yüklediniz?
Çok garipsiniz ya. Üyeler çok haklı yazdıklarında. Ablanız annenizle yaşasın ve çocuklara anneniz baksın. Ablanız da işe girsin çalışsın. 11 aylık bebek demeyin benim kuzenim 3 aylık bebeğini bıraktı ve çalıştı. O çocukları yapmak kolay ama bakmak zor iş. Yardım edin deyip kenara çekilmekle olmuyor.
Annenizin bakabileceğini düşünmüyorum kadın yaşlıdır beş çocuğa kimse kolay kolay bakamaz. Tek söyleyebileceğim şey Allah kolaylık versin inş yoluna girer herşey. Ama eşi daha yeni böyle olmamıştır hep böyledir yani ben üçüncüye cesaret etmiyorum eşim istediği halde ablanız neden bunun zamanında icabına bakmadı devlet hastanesine gidip bir spiral taktırmaya bakar. Ama ne yazık ki olan olmuş Allah yardımcınız olsunKolay para mı.. Zaten kraliyet ailesi gibi yaşayacak şekilde yardım vereceklerdi.. Biz sosyal devlet olmanın gereğini istiyoruz sadece.. Burda 2 yaşındaki anneye 2 saatlik oyun grubuna çoğu kişi bırakma dedi haftada 4 saat olan bi şey ama 11 aylık bebeğe hiç acımanız yok.. Ve ben 4 çocuk diyorum ekstra benim ki 5..Bir çok fıtığı olan bir kadın 5 çocuğa nasıl baksın.. Ayrıca okul sorunu da var.. Annelerin orda okul yok biraz şehir dışına doğru oturuyorlar 3 çocuğa servis nasıl tutulsun.. Bilip bilmeden konuşmayın.. Ayrıca burda en ufak bi şeyde boşan diyenler.. Psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalıp, çocuklarını babasına ya da yurda bırakmayıp onlarla beraber ayakta durmaya çalışan kadına denilen ne diye boşanıyorsun sözlerine üstelik üstüne vazife olmadan denilen söze tek bir yorum göremiyorum..
Kolay para mı.. Zaten kraliyet ailesi gibi yaşayacak şekilde yardım vereceklerdi.. Biz sosyal devlet olmanın gereğini istiyoruz sadece.. Burda 2 yaşındaki anneye 2 saatlik oyun grubuna çoğu kişi bırakma dedi haftada 4 saat olan bi şey ama 11 aylık bebeğe hiç acımanız yok.. Ve ben 4 çocuk diyorum ekstra benim ki 5..Bir çok fıtığı olan bir kadın 5 çocuğa nasıl baksın.. Ayrıca okul sorunu da var.. Annelerin orda okul yok biraz şehir dışına doğru oturuyorlar 3 çocuğa servis nasıl tutulsun.. Bilip bilmeden konuşmayın.. Ayrıca burda en ufak bi şeyde boşan diyenler.. Psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalıp, çocuklarını babasına ya da yurda bırakmayıp onlarla beraber ayakta durmaya çalışan kadına denilen ne diye boşanıyorsun sözlerine üstelik üstüne vazife olmadan denilen söze tek bir yorum göremiyorum..
Tamam ona bende karşıyım ama onun geri dönüşü yok artık keşke hiç olmasaymisMilletin taktigi cocuk sayisi.. neden 2 degilde 4, sorun
Ablan cocuklarla annene yerlesecek.Çalışmasın değil tabi ki çalışsın ben kendim çalışıyorum.. 4 çocuk diğerleri de küçük.. Boşa koyuyoruz dolmuyor, doludan alıyoruz boşalmıyor..
Benim komşum var iki kızını evde bırakıp calisiyor devlettende yardım alıyor kömürü falan herşeyi geliyor bı tanıdığım vardı karı koca beraberler adam da çalışıyor her yerde de yardım alıyodu işte aylık market ihtiyaçlarını gidip biyerden alıyodu maaş veriliyordu kiyafete kadar alıyorlardı benim demek istediğim bu adam her yerden yardım alabiliyoken onların neden alamadıgi devlet kadınların arkasında değil mi sizce bosanmasaydiniz bişey vermiyoruz demeleri normal mi ben de buraya takildimŞartlar çok rahat değiştirebilir, konu sahibinin her şeye o olmaz bu olmaz demesine kızdı insanlar.
Malesef henüz çalışıp da geçinemeyen insana sosyal yardım verecebilecek refah seviyesine ulaşamadık ülke olarak. Yani çalışırsa muhtaçlık yardımı alamaz çünkü muhtaç olmaz. Sağlıklı bir kadın, çocuklar konusunda çözüm bulmaya müsait bir aile yapısı var ortada ama sosyal yardım daha kolay geliyor sanırım.
Ee biz ne diyelim canim?Annemlere en yakın okula servis şart.. Anlatamıyorum galiba...
Aynen yaBizde bu duruma fakir beline zengin cebine çalısır derler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?