Off ki ne off..

Milletin taktigi cocuk sayisi.. neden 2 degilde 4, sorun
Arkadaşlar onu ben de takıyorum.. Söylüyorum kavga ediyorum.. Olmuş artık ne yapabilirim bu saatten sonra.. Her gün bunun kavgasını yapıyorum..artık doğmuşlar dimi her gün bu çocuklar olmasaydı diye söylememin kime ne faydası var ya da bu neyi değiştirir.. Annemin evi 1artı 1 3 kişiler..ablam kendisi çocuklarının rahatı ve okulu için kendine ev tuttu en uygun yerden.. Ablam gelemez çocukların okulu için.. Annem de gitmez rahatsızım ben 4 çocuğa bakamam diyor, fıtıkları var, konu açmıştım onunla ilgili bir süre yatalak kaldı ben izin aldım da baktım.. Ben ne yapabilirim.. Kimin gönlünü edeyim arada kaldım..

Keşke öyle bi iş olsa çok iyi olur.. Bakayım ben bi..
Etrafa konu komsuya haber salin. Mahalle muhtarina,markete falan soyleyin. Ille ki cikar. O kadar yogun oluyor ki o isleri yapanlar biz bir ara calistirmaya adam bulamiyorduk. Yaza dogru bahce bakim islerini yapmaya da eleman lazim olur,cok buyuk olmayan siteler ,apartmanlar falan eleman arar. 2 gunde 1 aksam saati cim sulamaya bir hanim geliyordu bize,haftalik 100 lira veriyorduk gecen sene. Bu sene 140 verecegiz. Boyle isler lazim ablaniza.

Gunumuzde kadinin ayakta kalmasi zordur,hele ki 4 cocukla daha zordur. Allah bir kapi acar insallah tez vakitte.

Ablanızın hatasını neden kendi çocuğunuza yüklediniz?

Çok garipsiniz ya. Üyeler çok haklı yazdıklarında. Ablanız annenizle yaşasın ve çocuklara anneniz baksın. Ablanız da işe girsin çalışsın. 11 aylık bebek demeyin benim kuzenim 3 aylık bebeğini bıraktı ve çalıştı. O çocukları yapmak kolay ama bakmak zor iş. Yardım edin deyip kenara çekilmekle olmuyor.

Birde mutsuzluk bir anda gelen birsey olmuyor bazen. Cocuklari yaparken mutlu olan sonralari mutsuzlasan ciftlerde var. Ha hatta 1. Cocukta bile evliligi acaip degisen var. Yani bu cocuk sayisi cok birsey ifade etmiyi her zaman. Burda kac mutsuz konu okuduysam kocasiyla ilgili.. ya 1 cocugu var ya 2 genelde.

Simdi 4 cocugu olan bosanabiliyorda 2 cocugu olan bosanamaz mi? Seytan durtmeye gorsun.. yarin kocan aldatsa ne yapcak 1-2 cocuklular? Cocuklari geldikleri yere geri yollayamayacagimiza gore..kimsenin mutlulugu kalici degildir, tipki mutsuzluklar gibi.

Bicak kemige dayanmasa kim ister 4 cocukla sefillik cekmeyi? Ablan bi aksam isi filan bulsa ya da gunduz cocuklar okuldayken. Allah gonlunuze gore versin

Yardım vakiflariyla görüşün

Kadinda fitik varmis.. 4 cocuga nasil baksin?

Oğlum benim canım..feragat ettiğim şeyi görün.. Çaresizliğim hissedin diye söylemedim.. Ben sizden başka ne yapabilirim diye öneri almaya geldim, karşı çıkmıyorum önerilere, durumu anlatıyorum.. Ayrıca görevli olarak gelenlerin söyledikleri normal mi bu onların görevi mi diye sormak istedim..

Ben zaten çocuğumu bu durumlar olduktan sonra kreşten aldım.. Zira gelişimi ve konuşması için iyiydi.. Konuşması geride çünkü.. Sırf kreşe vereceğim parayı ablama verebilmek için.. Kendi çocuğumun gelişiminde feragat ettim..

Siz ablanızın çalışıp kazanacağı miktar kadar yardim edemezsiniz galiba.siz yine çocuğunuzu kreşe verin ve yardim miktarını azaltın ablanızın çocuğuna baksın anneniz ve ablanız en acilinden çalışmaya başlasın.verilen yardim da zaten yeterli olmayacak.

Annenizin bakabileceğini düşünmüyorum kadın yaşlıdır beş çocuğa kimse kolay kolay bakamaz. Tek söyleyebileceğim şey Allah kolaylık versin inş yoluna girer herşey. Ama eşi daha yeni böyle olmamıştır hep böyledir yani ben üçüncüye cesaret etmiyorum eşim istediği halde ablanız neden bunun zamanında icabına bakmadı devlet hastanesine gidip bir spiral taktırmaya bakar. Ama ne yazık ki olan olmuş Allah yardımcınız olsun

Maalesef sosyal devlet görünümlü ama sosyal devlet olmayan bir ülkeyiz.
Hayaller Norveç gibi bir sosyal devlet gerçekler maalesef öyle değil.
Gerçek sosyal devlette olsaydık ablanızın kapı kapı dolaşmasına gerek kalmazdı.
Bizde artık herşey bireysel çaba ile maalesef.
Bence çözümü ailecek bulmaya çalışın.
Yorumları okuyorum gayet mantıklı çözüm önerileri var.

Yahu tutturmuşsunuz niye dört çocuk yaptı diye. Değiştiremeyeceğimiz şeyler hakkında Konuşmaya ne gerek var? Olan olmuş artık, kadın kurtulmaya çalışıyor zaten.

Benim tavsiyem, ablaniz evde temizliğe gitsin. Bu işi yapan kadınlardan zor randevu buluyoruz çok yogunlar. Artık imkanı olan ev hanımları bile evine temizlik için yardımcı bayan aliyor. Biraz etrafa haber ucursun, muhakkak arayan olacaktir. Isini de adam akilli yaparsa cok talep edeni olur.

Bir de siz iki eve de destek vererek çok yıpranacaksın, bu sebeple anneyle evleri birleştirmeleri hususunda arkadaşlara katılıyorum.

Bunun dışında,
Kaymakamlığa bağlı sosyal yardımlaşma vakıfları var her ilçede. Oraya başvuru yaparsa, hem gıda hem kömür yardımlarından faydalanabilir

Ayrıca birçok ilce belediye de sosyal yardim çalışmaları yapıyor. Çocuklar için kırtasiye yardımı , nakdi yardım vs de oluyor. Belediyenin beyaz masasına ya da direkt sosyal yardim müdürlüklerine başvuru yapabilir.

Yazınızda belirttiğiniz kadarıyla anladığım sosyal inceleme ekibi evi ziyarete gelmiş. Ama hangi kurumdan geldi o ekip? Buyuksehirin, kaymakamlıkların, ilce belediyelerin ekipleri farklı. Prosedürleri de ufak tefek farklılıklar barindiriyor

Aileniz yanına yerleşecek çocuğuna anneniz bakacak ablanızda çalışacak en mantıklısı bu gibi şuan

Sen cocugunu krese ver.
Annen ablaninkilere baksin
Ablan da calissin.

Baska care yok 4 cocuk var

okuduğu okulun okul aile birliğine başvursun çocukların okul masrafını onlar karşılamak zorunda.muhtarlığa artı olarakta belediyeye kaymakamlığa başvursun 3 5 bir şeyler alır ve haftada 3 gün çalışabıleceği iş bulsun mutlaka en uygunu ev temızlığı görünüyor şu an için

Çalışmasın değil tabi ki çalışsın ben kendim çalışıyorum.. 4 çocuk diğerleri de küçük.. Boşa koyuyoruz dolmuyor, doludan alıyoruz boşalmıyor..
Ablan cocuklarla annene yerlesecek.
Annen cocuklara bakacak
Ablan calisacak
Sen cocugunu annenden alip krese vereceksin
Boylelikle sen de ablana yardim.etmis olacaksin

Benim komşum var iki kızını evde bırakıp calisiyor devlettende yardım alıyor kömürü falan herşeyi geliyor bı tanıdığım vardı karı koca beraberler adam da çalışıyor her yerde de yardım alıyodu işte aylık market ihtiyaçlarını gidip biyerden alıyodu maaş veriliyordu kiyafete kadar alıyorlardı benim demek istediğim bu adam her yerden yardım alabiliyoken onların neden alamadıgi devlet kadınların arkasında değil mi sizce bosanmasaydiniz bişey vermiyoruz demeleri normal mi ben de buraya takildim

Annemlere en yakın okula servis şart.. Anlatamıyorum galiba...
Ee biz ne diyelim canim?
Alacagi yardim 500_600 gecmez.
2000 lira yardim alacagini falan mi saniyorsunuz?

Herkes ayni seyi yazmis
Ama okumuyorsun sanirim

Bir kere daha yazayim
1..Ablan annene yerlesecek
2..Sen cocugunu krese vereceksin madem ablan bu kadar zorda sen de fedakarlik yapacaksin cocuguna annen bakmayacak kres bakacak
3..Annen ablaninkileree bakacak

4..Ablan gece gunduz calisacak.

Baska caresi yok

Sorumsuz adamdan 4 cocuk yapan biraz zorlanacak napalim yani

Bizde bu duruma fakir beline zengin cebine çalısır derler
Aynen ya
Yillarca calistik 2 cocuga 8 sene sonra karar verdik odumuz koptu 2.ye bakamayiz diye

Millet issiz gucsuz .evlilik desen sorunlu patir patir doguruyorlar

Sonra da devlet yardim etsin

Oldu canim
Gece ayri is gunduz ayri ise gidecek aablan.
Baska caresi yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…