off yaa kayınvalidem çok pis

şimdi yazıcaklarıma hiç inanmassınız o zaman

ilk evlendiğimiz yıl gittik köye,gece oldu çekyatı açıp yattık
eşime diyorum çok pis bişii kokuyo
eşim:sana herşey kokar zaten.....
bu arada hamileyim kızıma
bi saat geçti yada geçmedi elimi fare ısırdı.............
evet evet fare
yattığım yerden nasıl bi çığlıkla kalktım kendimi attım bilemessiniz

yattığım çekyatın içini temizlemek için bi açtım öööfffffffffffffff iğrenç

birsürü ölü fareler ayyyyyyyyyyyyy ben neler yaşıyorum işte nelerr nelerrrr

eşimin hatırına onu görme bunu duyma cevap verme nelerrr nelerr

ooooofffffffffffffff sabah sabah midem kalktı

sizinde öyle oldu tabi kusura bakmaın olur mu

siz sadece okudunuz ben bunları yaşıyorum işte

Ay cok sasirdim ayni sey senin annenin evinde olsa kocan ha bire laf ederdi eminim :))

Son düzenleme:

evet evet fare

ayy sen beni öldüraceksin sabah sabah. konu sahibi arkadaşım bak gör neler var seninki bişey değilmiş

evet evet fare

ne mecburiyetin varki öle pis bir eve gitmeye,bizim anamızın evi olsa eşlerimiz adım atmaz bir daha,kendi annelerine gelince gözleri kör kulakları sağır

Elleri boyanmış demek.

Bir evhanımının elleri,tırnakları siyah olacak kadar kirli olamaz.

En azından bulaşık yıkıyor bu kişi...Kir olsa,bir şekilde giderdi.

Bir de hamur açmış.Elleri yıkamamaktan siyah olsa,ellerinde un ve tırnak kenarlarında hamur topakları kalırdı.

Bende böyle düşünüyorum.

Eğer Kayınvalıdenızın eli kirden sıyahulaşmış olsa idi,o kir hamurla uğraşırken hamura bulaşır,ellerıde tertemiz olurdu.

Yüksek ıhtımalle Kayınvalıdenızın elleri boyanmış,

1-Kayınvalıdenız ,o gun veya önceki gün ceviz,patlıcan veya vişne gibi elleri ve tırnakları boyayan bir yıyecekle uğraşmış olabilir.

2- Egem ' in de söylediği gibi saçın isi boyamış olabilir.

3- saçlarını boyamış ve eli boyanmış olabilir.

Bu saydıklarımin boyası 1 kaç gün elden ve tırnakları çıkmaz.

Aynı dertten muzdarıbım bızımkınınde mutfagından yemeklerınden kucuk beyaz kurtla cıkıo ama o yasa kdr gelmıs bır ınsan bırsey ogrenememısse sen bısey ogretemezsın bısey solesen sadece senın karsında temızmıs gıbı davranır arkanı donunce huyundan vazgecmez bu yuzden kotu olmaya gerek yok ...ılk zamanlar yıyıp yemekden snr aklıma geldıkce kusuyordum sımdılerde rejım yapıorum:))kendı yemegımı goturuorum kılolarıma saglık:))

Ayy sabah sabah konuyu okudum midem kalktı:( benim de kendi annem çok pis:( biz küçükten felaket titizdi, temizlik hastasiydi,sabaha kadar temizlik yapardı, Her hafta cam silerdi. Sonra bı gece kriz geçirdi,intihara kalkıştı,hastaneye yattı 3 ay ve şizofreni teşhisi kondu:( artık hiç içimden gelmiyor diyor:( ablamla ben yapıyoruz ara sıra ikimizde evliyiz.benim esim sorun yapiyo annem ne kadar dikkat etmeye çalışsa da pis maalesef:( esim aylardır gitmiyo bu yüzden anneme,bisey de diyemiyorum iki arasa kalıyorum:(

snırım ne yapmam gerektiğini buldum. Bizim gnümüz var her hafta ve anneme diicemki (tabi şimdi değil 2-3hafta sonra) Bi arkadaş var ona her gittiğimizde ya hamur işi yapar ya kısır ama görsen elleri pimpis tırnaklar uzun uzun yüzüğünüde çıkarmaz. Midem bulanıyo ama kırmamak için mecbur yiyorum ertesi günde istifra ediyorum dayanamam ööle pis ellere mutlaka ellere tırnaklara dikkat ederim desem ?

Ve bebegim oldugunda nası göturcem bilmiyorum. Henüz yok ama esim şimdiden diyo çok dikkat eteceksin o eve götururken diyo:50:

Abi'm var birde henüz evli değil, evlenince onun eşi de der anneme böyle, ama sizin ki hasta değilmiş,belki anlayışli bı gelin olur:14:

Bende böyle düşünüyorum.

Eğer Kayınvalıdenızın eli kirden sıyahulaşmış olsa idi,o kir hamurla uğraşırken hamura bulaşır,ellerıde tertemiz olurdu.

Yüksek ıhtımalle Kayınvalıdenızın elleri boyanmış,

1-Kayınvalıdenız ,o gun veya önceki gün ceviz,patlıcan veya vişne gibi elleri ve tırnakları boyayan bir yıyecekle uğraşmış olabilir.

2- Egem ' in de söylediği gibi saçın isi boyamış olabilir.

3- saçlarını boyamış ve eli boyanmış olabilir.

Bu saydıklarımin boyası 1 kaç gün elden ve tırnakları çıkmaz.

konu sahibi bizim yorumları kaale almıyor,her halde ayyyy kaynanan çok pis denmesini istiyor:34:

snırım ne yapmam gerektiğini buldum. Bizim gnümüz var her hafta ve anneme diicemki (tabi şimdi değil 2-3hafta sonra) Bi arkadaş var ona her gittiğimizde ya hamur işi yapar ya kısır ama görsen elleri pimpis tırnaklar uzun uzun yüzüğünüde çıkarmaz. Midem bulanıyo ama kırmamak için mecbur yiyorum ertesi günde istifra ediyorum dayanamam ööle pis ellere mutlaka ellere tırnaklara dikkat ederim desem ?

eğer kendi ellerinin halini biliyosa üstüne alınır bence

kaynananız dışarda ateşte hamur işi yaptıysa ellerinin siyah olması normaldir.elini sürmüyor demişsiniz ama öncesinde sacı ateşe yerleştirirken sürmüştür ve o is elden kolay çıkmaz:34:

Ben de direkt böyle düşündüm. Veya evinin bahçesi var demişsiniz, eğer varsa ceviz ağacı ile falan da uğraşmış olabilir, onun siyahi da çıkmaz elden. Yani ben bu tarz bir sebebi vardır diye düşünüyorum, pislikten olduğunu sanmıyorum.

sadece ilk sayfayı okuyabildim.şimdi herkes belki çok tepki gösterecek ama;çok kaliteli die aldığımız o gıdalarda çok hijyenikmiş die aldığımız o deterjanlarda hatta ve hatta giydiğimiz kıyafetlerde bile ne kimyasallar ne pislikler var.gözümüz görmüyo gönlümüz katlanıyo.inanın bu yazdıklarınız hiç bişe dedğil.insan hijyenden bile hastalanıyo zira şahit oldum.mahallemde bi öğretmenin ilk çocuğu olmuştu.titiz bi hanımda çocuğunu mikrop kapacak die neredeyse cam kavanozda saklıyacaktı.organik organik die die çocuğunu herşeyden sakındı.gel gelelim çocuk şuan hasta.vücüdu hiç mikrop görmemiş yüzü bembeyaz kan yok sanki dr çok kızmış sen bu çocuğu nerde büyüttün hiç sokakta oynamadımı die.
biraz biz hanımlar herşeyi abartıyoruz.pis hanımların kesin psikolojik sorunları vardır bilinçli yapmıyodur.ben hanımların pis olacağına aklım kesmiyo.inanmak istemiyorum.bence kayınvalidenizde pis bi hanım değildir.öle olsa şimdiye kadar farketmemeniz mümkün değildi.toprak işiyle uğraşıyorsa bahçede uğraşıyosa ellerinin öle olması normal.kendide yiyor yaptıklarından.hiç farkettinizmi dedelerimizin nenelerimizin yanakları al al olurdu.eski toprak onlar bişe olmaz denirdi.onlar bizler gibi hijyenden uzak yaşadılar.ama 70-80-90 yaşına kadarda sağlıla yaşadılar.hijyenle taşışan nesillerde şimdiki zaman yani ne hastalığı bitiyor nede uzun ömürleri oluyor.bence biz hanımlar abartıyoruz biraz.pislik içinde yaşayalım asla demiyorum ama abartmayalımda.bende eskiden envayi çeşit detarjan temizlik malzemeleri alırdım.annem bigun kızdı bana kızım bize bi kova su bide arap sabunu yeterdi bütün kazancını neden bunlara harcıyorsun dedi.:28::28:yani doğruydu annemde titiz hanımdır arap sabunuylada bi güzel temizlik yapardı ne kimyasal ne bişe.inanın yerleri deterjanla temizliyecilerle silince çocukların değecekte kimyasallar vücüduna gidecek die ödüm patlıyodu.ben şimdi temiliğimi sirke ve karbonatla yapıyorum.ekonomik yanını geçtim kimyasal yok içim rahat.sirkemizide dedem yapıyo kendisi içinde ne var korkumda yok.biraz rahat olmamız lasım allah korusun bişe olsa pis suları içip yemem dediklerimizi yiyecek hala gelebiliriz.

sadece ilk sayfayı okuyabildim.şimdi herkes belki çok tepki gösterecek ama;çok kaliteli die aldığımız o gıdalarda çok hijyenikmiş die aldığımız o deterjanlarda hatta ve hatta giydiğimiz kıyafetlerde bile ne kimyasallar ne pislikler var.gözümüz görmüyo gönlümüz katlanıyo.inanın bu yazdıklarınız hiç bişe dedğil.insan hijyenden bile hastalanıyo zira şahit oldum.mahallemde bi öğretmenin ilk çocuğu olmuştu.titiz bi hanımda çocuğunu mikrop kapacak die neredeyse cam kavanozda saklıyacaktı.organik organik die die çocuğunu herşeyden sakındı.gel gelelim çocuk şuan hasta.vücüdu hiç mikrop görmemiş yüzü bembeyaz kan yok sanki dr çok kızmış sen bu çocuğu nerde büyüttün hiç sokakta oynamadımı die.
biraz biz hanımlar herşeyi abartıyoruz.pis hanımların kesin psikolojik sorunları vardır bilinçli yapmıyodur.ben hanımların pis olacağına aklım kesmiyo.inanmak istemiyorum.bence kayınvalidenizde pis bi hanım değildir.öle olsa şimdiye kadar farketmemeniz mümkün değildi.toprak işiyle uğraşıyorsa bahçede uğraşıyosa ellerinin öle olması normal.kendide yiyor yaptıklarından.hiç farkettinizmi dedelerimizin nenelerimizin yanakları al al olurdu.eski toprak onlar bişe olmaz denirdi.onlar bizler gibi hijyenden uzak yaşadılar.ama 70-80-90 yaşına kadarda sağlıla yaşadılar.hijyenle taşışan nesillerde şimdiki zaman yani ne hastalığı bitiyor nede uzun ömürleri oluyor.bence biz hanımlar abartıyoruz biraz.pislik içinde yaşayalım asla demiyorum ama abartmayalımda.bende eskiden envayi çeşit detarjan temizlik malzemeleri alırdım.annem bigun kızdı bana kızım bize bi kova su bide arap sabunu yeterdi bütün kazancını neden bunlara harcıyorsun dedi.:28::28:yani doğruydu annemde titiz hanımdır arap sabunuylada bi güzel temizlik yapardı ne kimyasal ne bişe.inanın yerleri deterjanla temizliyecilerle silince çocukların değecekte kimyasallar vücüduna gidecek die ödüm patlıyodu.ben şimdi temiliğimi sirke ve karbonatla yapıyorum.ekonomik yanını geçtim kimyasal yok içim rahat.sirkemizide dedem yapıyo kendisi içinde ne var korkumda yok.biraz rahat olmamız lasım allah korusun bişe olsa pis suları içip yemem dediklerimizi yiyecek hala gelebiliriz.

anlattığınız titiz anne konusunu biz de yaşadık.bir tanıdığımız vardı,bebek doğduğundan itibaren her şey sterildi.çocuk mikrop kapacak diye halının bile üzerine oturtmuyordu ama çocuk bir türlü hastalıktan kurtulmuyordu.en son dr çocukların mikroba da ihtiyacı olduğunu söylemesiyle biraz sakinledi:50:

knu sahibine sormak lazım.kocanı da yetiştiren o kadın ne rahatsızlıkları var eşinin:34:

Arkadaşlar kayınvalidemin elindeki siyahlık boyaydı. Çünkü yemek yerken yoktu siyahlık. Ekmeği yaparken vardı ama un bile kapatamamıştı o siyahlığı. Yüzüklü yüzüklü yaptı ekmekleri. Ayrıca tırnaklarıda vardı. Yukarıda bazıları eleştirmiş Eşinide yetiştiren anne o anne. Eşinin ne rahatsızlığı var diye. Ama sen kendin bi düşün önce. Sen olsan tırnakları olan bi bayanın elinden hamur işi yemek istermisin?

Ayy sabah sabah konuyu okudum midem kalktı:( benim de kendi annem çok pis:( biz küçükten felaket titizdi, temizlik hastasiydi,sabaha kadar temizlik yapardı, Her hafta cam silerdi. Sonra bı gece kriz geçirdi,intihara kalkıştı,hastaneye yattı 3 ay ve şizofreni teşhisi kondu:( artık hiç içimden gelmiyor diyor:( ablamla ben yapıyoruz ara sıra ikimizde evliyiz.benim esim sorun yapiyo annem ne kadar dikkat etmeye çalışsa da pis maalesef:( esim aylardır gitmiyo bu yüzden anneme,bisey de diyemiyorum iki arasa kalıyorum:(

Sizin anneniz pis değil, hasta... Siz kendi anneniz icin böyle derseniz eloglu ne demez tabi :20: Ben sizin yerinizde olsam, ablamla ortak bir sekilde bir temizlikci bayan tutar, 15 günde bir annemin evine yollardim. Hem annenize faydası olurdu, hem de elin oğlunun ağzına laf vermemiş olurdum :19:

Arkadaşlar kayınvalidemin elindeki siyahlık boyaydı. Çünkü yemek yerken yoktu siyahlık. Ekmeği yaparken vardı ama un bile kapatamamıştı o siyahlığı. Yüzüklü yüzüklü yaptı ekmekleri. Ayrıca tırnaklarıda vardı. Yukarıda bazıları eleştirmiş Eşinide yetiştiren anne o anne. Eşinin ne rahatsızlığı var diye. Ama sen kendin bi düşün önce. Sen olsan tırnakları olan bi bayanın elinden hamur işi yemek istermisin?

tamam işte ismiş demekki,ne boyası olduğunu düşünüyorsun:34:

ayrıca yermisin demişsin,ben değil ama sen yemişsin,madem rahatsız oldun yemeseydin:34:

Back
X