- 20 Nisan 2012
- 77
- 11
- 98
- Konu Sahibi kardelen0001
-
Evet canım ama kimsenin o konuda hareketi yok. Ailemede olayları yansıtmak üzmek istemiyorumAraba alırken sana mi güvenerek almışlar. Ister çalışırım ister çalışmak diyebilirsin evini ayırmaya çalış bence yoksa psikolojin iyice bozulur
Param bana kalacak olsa yada kendi yuvam için harcayacak olsam hiç terettüt etmicem canımCalismak bence sana daha iyi gelecektir. Ben de ayni sıkıntıları yasadim bana cok iyi gelmişti. Düşünmeye kafanda kurmaya vaktin de kalmiyor hem de ayri eve cikmaniz icin bir adim atmış olursun.
Ayrica lutfen korunun evliliginiz rayina girmeden bebek isine hic girmeyin
Hiç sorma evlenmeden önce şartlarının bu oldugunu söyleselerdi . Ona göre davranırdım. Çünkü ben sürekli çalışma garantisi olan biri degilim. Mesela çocugum oldugunda çalışak istemem.calıs derım..evde durdukca başa sararsın.ama paranı kendıne saklamak sartıyla....bu yenı kayınvalıde damat profıllerı de olay valla.çalışan gelın şartı ne ya !!
Doktor kitap okumamı günde 1 saat yürüyüş yapmamı ve resim yapamı söyledi.mutlaka yapacaksın dedi. Ama yapamadım nerde yapcam. Kitap okumakmış resim yapmakmış.onlarda sorun olur çünkü biliyorumRabbim yardımcın olsun..zor durum ya ne desem bilemedim.doktora gittiğine göre ilaçta kullanıyosundur..konuş doktorla anlat ona böyle böyle durum var de..ne yapmalıyım diye ona danış..çalışabilir miyim de..sonuçta iş demek sosyal çevra arkadaş demek..sana iyi gelebilir..
bence kaynanını bu kadar çekeceğine çalışsan daha iyi buda seni oyalar ve eline para geçer .bence evde onu dinleyeceğinize çalışmakta bir kaçı işe giderken yürüyüşünüzüde yaparsınız.Doktor kitap okumamı günde 1 saat yürüyüş yapmamı ve resim yapamı söyledi.mutlaka yapacaksın dedi. Ama yapamadım nerde yapcam. Kitap okumakmış resim yapmakmış.onlarda sorun olur çünkü biliyorum
Doktor kitap okumamı günde 1 saat yürüyüş yapmamı ve resim yapamı söyledi.mutlaka yapacaksın dedi. Ama yapamadım nerde yapcam. Kitap okumakmış resim yapmakmış.onlarda sorun olur çünkü biliyorum
İşte canım param bana kalacak olsa hiç teredüt etmicem . Fakat borç ödeyecekmişiz eşimde bende. Benim daha eşyam bile yok.kendime çalışıp evimi dizmek istiyorum.bence kaynanını bu kadar çekeceğine çalışsan daha iyi buda seni oyalar ve eline para geçer .bence evde onu dinleyeceğinize çalışmakta bir kaçı işe giderken yürüyüşünüzüde yaparsınız.
Çocugu eşim çok istiyo zatenCocuk olmamasi hayriniza. Dilediginiz yasam sartlarina ulasmadan da yapmayin
Arkadaşlaar 7 aydır evliyim.istanbula gelin geldim.memleketim 13 saat uzaklıkta.ve ayrıca 10 yıldır panık atak hastasıyım.zaman zaman iyi hissedip ,zaman zamanda tetikliyor hastslıgım.ist geldigimden beride arttı.buraya hala alışamadım.ve ayrıca 1 yıl kaynanamla oturma şartıyla evlendim.fakat geldigim günde beri kaynanam çalışmam için zorluyor.çalışacak pisikolojim hiç yok suanda.eşime bi süre şu iş konusunu kapatslım lütfen dedim. fakat oda annesine aşırı düşkün bana tsmam diyip annesi konusunca 180 derece dönüyor.Ayrıca piskologada gidiyorum.kedimi aşırı baskı altında hissediyorum .dertlesecek kimsem yok.bi kaç kez eltimle konuşmaya çalıştım kaynanamın kulagına gitti. Eşimlede konuşamıyorum oda aramızdakı herseyi annesine anlatıyo.delirmek üzereyim ayrılmayı bile düşünüyoru.ve ilk günden beri korunmuyoruz çocugumuzda olmuyo.kaynanamın borçlrı var benden önce araba almışlar.bende çalışıp destek olmalıymışım.en azından ev eşyalarımı dizmeliymişim.kocam maasının neredeyse yarıdan çogunu annesine veriyo
Eve çıkmamı için kimse ugraşmıyo. Ne yapacam delirmek üzereyim
yanlış bir eş seçimi yapmışsın malesef canım yanlışanlama ama bu evliliği uzun soluklu göremiyorum böyle hayatmı olur kölemi oldunuz eşmi kendinizi nedn bu denli ezdiriyorsunuz sizde kendinizi savunun sizi seviyorsa zaten kaybetmekten korkar ayağını denk alır sevmiyosada yolu açıkolsun tek ayrılan siz değilsiniz allah yardımcınız olsunAileme gitmemde sorun. 7 aydır evliyim 1kez gittim ondada. Günlük işe girdim .bir ay çalıştım öyle gittim. Eşim parayı annesne veriyo. Gitmek çok stiyorum bu aralar.çok daraldım.kendi aikemden birilerini görmek istiyorum artık. Hep onların işleri onlrın akrabagları.onların dügünleri.onların hersey degerli.gitmem yapmam deme şansım yok.benim tarafa gelince bi kuzenimin fügününe gifemedim beraber büyüdügüm.önemsemediler.
Çalışma konusunda hiç bişey denmemişti canım evlilik öncesi. Okulumda panik atak rahatsızlıgımdan dolayı ertelendiNeden okulu bitirmeden evlendiniz ki? Bir sene daha okulunuzu okurdunuz, bu arada kayınvalidenizin biçtiği bir sene de geçmiş olurdu hem. Siz de mesleğinizi yapardınız, kendinize kazanırdınız.
Üzgünüm ama bu şartlar altında -yani kayınvalidenin evinde otururken, aynı sofrada yemek yerken- sizden çalışmanız bekleniyorsa çalışmanız gerekir. Neticede size 'bakmak' zorunda değiller; zaten bir süre sonra da laf buraya gelecektir. Keşke evlenmeden önce deseydiniz "Ben çalışmayı düşünmüyorum" diye. Günümüzde normal olan eşlerin ikisinin de çalışması çünkü, çalışmak istemiyorsanız bunu belirtmeliydiniz diye düşünüyorum.
Not: Kayınvalidenizin eski borçları size ödetmesi, vs. şık hareketler değil tabii ki. Çirkef biri olduğu belli.
Aa nick mi değiştirdinizÇalışma konusunda hiç bişey denmemişti canım evlilik öncesi. Okulumda panik atak rahatsızlıgımdan dolayı ertelendi
meraba canım yazını okudum.ayrılmak öyle hemen kolay bısıd egıl bence mantıklı dusunelım sımdı.evdesın sureklı ben gıbı ve sana destek olan kımsen yok onun ıcın bunalımdasın .öncelıkle kendın ıcın ıse gır derım.ha dıyeceksın ben onların borcunu ödemek ıcın mı calıscam elımden kazandıgımı alırlar dıyeceksın evt haklısın.ama en azından sen ıse gırersen evden uzaklasıp bıras kendıne gelırsın ıs hayatında cevren olur arkadasların olur nefes alırsın tum gun ıste oldun ıcınde sana karısan eden olmas nefes alırsın ve dertlesecek dostlar edınırsın yardım kısmına gelıncede aldıgın parayı bırasını saklayarak bırıktır derım ben ılerdekı hayatınız ıcın kendı hayallerın evın ıcın evde durdukca para sana gelmeyecegı gıbı o evdende cıkamassın ayrı eve en azından uzaklasman ıcın ayrı eve cıkman ıcın bır mıktar paranı sen koy kenara hem guvenın gelır hemde nefees alırsın cnm benım bence bu benım fıkrım dusun derım .ama kazandıgın zamanda ezdırme kendını genelede calısan gelınler bıras daha gozde olur tabı herkes ıcın degıl ama sen bence calıs ayakalrının uzerınde dur söz sahıbı ol asla kendını ezdırme ve esınlede daha rahat dıyalog edersın.hem bırıktırırsın evın ıcın kı kolaylasır ısın ayrı ev ıcın anladın bence bu benım fıkrım rabbım kolaylık versın cokda takma o rahartsızlıgın ıcınde saın olmaya calıs kafaya takmak bunu tetıkler takmamak ıcın uzaklas evden monotonluktan kayınvalıden ıstedıgı ıcın degıl kendın ıcın yap cnm :)Arkadaşlaar 7 aydır evliyim.istanbula gelin geldim.memleketim 13 saat uzaklıkta.ve ayrıca 10 yıldır panık atak hastasıyım.zaman zaman iyi hissedip ,zaman zamanda tetikliyor hastslıgım.ist geldigimden beride arttı.buraya hala alışamadım.ve ayrıca 1 yıl kaynanamla oturma şartıyla evlendim.fakat geldigim günde beri kaynanam çalışmam için zorluyor.çalışacak pisikolojim hiç yok suanda.eşime bi süre şu iş konusunu kapatslım lütfen dedim. fakat oda annesine aşırı düşkün bana tsmam diyip annesi konusunca 180 derece dönüyor.Ayrıca piskologada gidiyorum.kedimi aşırı baskı altında hissediyorum .dertlesecek kimsem yok.bi kaç kez eltimle konuşmaya çalıştım kaynanamın kulagına gitti. Eşimlede konuşamıyorum oda aramızdakı herseyi annesine anlatıyo.delirmek üzereyim ayrılmayı bile düşünüyoru.ve ilk günden beri korunmuyoruz çocugumuzda olmuyo.kaynanamın borçlrı var benden önce araba almışlar.bende çalışıp destek olmalıymışım.en azından ev eşyalarımı dizmeliymişim.kocam maasının neredeyse yarıdan çogunu annesine veriyo
Eve çıkmamı için kimse ugraşmıyo. Ne yapacam delirmek üzereyim
İlk günden koruma olsun dedi ksynanam ailem ama zaman içersindede bişeyleri görmeye bsşladım. Eltimide ilk günler çok sıkmış . Gerçi şu andada çok rahat denemez ama çocuk olunca biraz rahatladım diyor. Onada sürekli iş bulurmuş gitigi yerlere götürürmüş.şimdi çocuk oldugu için daha rahat.gitmek istemezse çocugu öne atıyo. İş konusunusundada bişey diyemiyo çükü çocuga bakacak biri lazım.onada bakmazEve getireceğin 5 kuruş için mi evlenmiş eşiniz?
Ya da KV eve birinin daha katkısı olsun diye mi oğlunu evlendirmiş?
Kadın-erkek herkesin çalışması ayaklarının üzerinde durması taraftarıyım; fakat şu durumda ayaklarınızın üzerinde durmak için çalışmış olmayacaksınız.
Bu itici baskıyla en çalışkan insan bile çalışmak istemez hem.
Hastalığınızın seyri daha da ilerlemeden bir çıkış bulun kendinize.
Edit: Çocuk meselesini atlamışım.
Bu şartlar altında bir de çocuk sorumluluğuna kendinizi nasıl hazır hissettiniz ona ayrı şaştım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?