offff deliricem . yardım lütfen

Param bana kalacak olsa yada kendi yuvam için harcayacak olsam hiç terettüt etmicem canım

calıs derım..evde durdukca başa sararsın.ama paranı kendıne saklamak sartıyla....bu yenı kayınvalıde damat profıllerı de olay valla.çalışan gelın şartı ne ya !!
Hiç sorma evlenmeden önce şartlarının bu oldugunu söyleselerdi . Ona göre davranırdım. Çünkü ben sürekli çalışma garantisi olan biri degilim. Mesela çocugum oldugunda çalışak istemem.

Doktor kitap okumamı günde 1 saat yürüyüş yapmamı ve resim yapamı söyledi.mutlaka yapacaksın dedi. Ama yapamadım nerde yapcam. Kitap okumakmış resim yapmakmış.onlarda sorun olur çünkü biliyorum

bence korun bide bu arada hamile kalma sakın ayrıca psikoloja gidiyor ilaçta kullanıyorsan hamileliğinde çok sıkıntı yaşarsın .bu arada kayıncalidene içine atmayıp fikrini söyle cevabını ver yoksa bu gidişle atakların artat ve çokta sonu aydınlık görünmüyor bu işin bence böyle başlayıp böyle giden evlilikleri olan arkadaşlar hep konu açıyor çocuğumda var ne yapayım eşim kaynanamın ağzına bakıyor diye çok dikkatli olmalısın sonuçta olmuyorsada zorlayıp iyicwe çıkmaza girmeninde anlamı yok.

Doktor kitap okumamı günde 1 saat yürüyüş yapmamı ve resim yapamı söyledi.mutlaka yapacaksın dedi. Ama yapamadım nerde yapcam. Kitap okumakmış resim yapmakmış.onlarda sorun olur çünkü biliyorum
bence kaynanını bu kadar çekeceğine çalışsan daha iyi buda seni oyalar ve eline para geçer .bence evde onu dinleyeceğinize çalışmakta bir kaçı işe giderken yürüyüşünüzüde yaparsınız.

sen takma kimseyi söyle eşine oku kitabını hatta varsa araştır resim kursuna git..dağıt kafanı biraz..

İşte canım param bana kalacak olsa hiç teredüt etmicem . Fakat borç ödeyecekmişiz eşimde bende. Benim daha eşyam bile yok.kendime çalışıp evimi dizmek istiyorum.

Neden okulu bitirmeden evlendiniz ki? Bir sene daha okulunuzu okurdunuz, bu arada kayınvalidenizin biçtiği bir sene de geçmiş olurdu hem. Siz de mesleğinizi yapardınız, kendinize kazanırdınız.

Üzgünüm ama bu şartlar altında -yani kayınvalidenin evinde otururken, aynı sofrada yemek yerken- sizden çalışmanız bekleniyorsa çalışmanız gerekir. Neticede size 'bakmak' zorunda değiller; zaten bir süre sonra da laf buraya gelecektir. Keşke evlenmeden önce deseydiniz "Ben çalışmayı düşünmüyorum" diye. Günümüzde normal olan eşlerin ikisinin de çalışması çünkü, çalışmak istemiyorsanız bunu belirtmeliydiniz diye düşünüyorum.

Not: Kayınvalidenizin eski borçları size ödetmesi, vs. şık hareketler değil tabii ki. Çirkef biri olduğu belli.

Beraber oturmayi niye kabul ediyorsunuz? Ne aceleniz vardi evlendiniz, önce eviniz kurulsaydi öyle evlenseydiniz, simdi ahlar vahlar bosa, hem emin olun o 1 yil uzarda uzar.... Hepsini gectim, nasil bukadar sorumsuz olabiliyorsunuz, bu duruma bide bebekmi getireceksiniz dünyaya.... Allah akil fikir versin.... Önce bi evliligi oturttun, kendi evinizi kurun, piskolojinizi düzeltin... Düsüncesizce dünyaya getirilen cocuklara yazik...

yanlış bir eş seçimi yapmışsın malesef canım yanlışanlama ama bu evliliği uzun soluklu göremiyorum böyle hayatmı olur kölemi oldunuz eşmi kendinizi nedn bu denli ezdiriyorsunuz sizde kendinizi savunun sizi seviyorsa zaten kaybetmekten korkar ayağını denk alır sevmiyosada yolu açıkolsun tek ayrılan siz değilsiniz allah yardımcınız olsun

Yazınızı okurken ruhum daraldı.
Daha bide çocukmu düşünüyorsunuz? aferin size
Hem boşanmayı düşünüyorsunuz hemde çocuk.

imkanınız varsa ayrılın.her lafı anneye yetiştiren kocadan hayır gelmez.
sizin sağlığınız herşeyden önemli.o aileden kaldıkca rahatsızlığınız gerileyeceğine ilerler inanın.

Allah yardımcınız olsun

Eve getireceğin 5 kuruş için mi evlenmiş eşiniz?
Ya da KV eve birinin daha katkısı olsun diye mi oğlunu evlendirmiş?
Kadın-erkek herkesin çalışması ayaklarının üzerinde durması taraftarıyım; fakat şu durumda ayaklarınızın üzerinde durmak için çalışmış olmayacaksınız.
Bu itici baskıyla en çalışkan insan bile çalışmak istemez hem.
Hastalığınızın seyri daha da ilerlemeden bir çıkış bulun kendinize.

Edit: Çocuk meselesini atlamışım.
Bu şartlar altında bir de çocuk sorumluluğuna kendinizi nasıl hazır hissettiniz ona ayrı şaştım.

Çalışma konusunda hiç bişey denmemişti canım evlilik öncesi. Okulumda panik atak rahatsızlıgımdan dolayı ertelendi

Çalışma konusunda hiç bişey denmemişti canım evlilik öncesi. Okulumda panik atak rahatsızlıgımdan dolayı ertelendi
Aa nick mi değiştirdiniz

Yaşamayana uzaktan çok kolay geliyor ama annemden biliyorum panik atağın nasıl bir illet olduğunu. Geçmiş olsun. Umarım en azından okulu bitirmenin bir yolunu bulursunuz

meraba canım yazını okudum.ayrılmak öyle hemen kolay bısıd egıl bence mantıklı dusunelım sımdı.evdesın sureklı ben gıbı ve sana destek olan kımsen yok onun ıcın bunalımdasın .öncelıkle kendın ıcın ıse gır derım.ha dıyeceksın ben onların borcunu ödemek ıcın mı calıscam elımden kazandıgımı alırlar dıyeceksın evt haklısın.ama en azından sen ıse gırersen evden uzaklasıp bıras kendıne gelırsın ıs hayatında cevren olur arkadasların olur nefes alırsın tum gun ıste oldun ıcınde sana karısan eden olmas nefes alırsın ve dertlesecek dostlar edınırsın yardım kısmına gelıncede aldıgın parayı bırasını saklayarak bırıktır derım ben ılerdekı hayatınız ıcın kendı hayallerın evın ıcın evde durdukca para sana gelmeyecegı gıbı o evdende cıkamassın ayrı eve en azından uzaklasman ıcın ayrı eve cıkman ıcın bır mıktar paranı sen koy kenara hem guvenın gelır hemde nefees alırsın cnm benım bence bu benım fıkrım dusun derım .ama kazandıgın zamanda ezdırme kendını genelede calısan gelınler bıras daha gozde olur tabı herkes ıcın degıl ama sen bence calıs ayakalrının uzerınde dur söz sahıbı ol asla kendını ezdırme ve esınlede daha rahat dıyalog edersın.hem bırıktırırsın evın ıcın kı kolaylasır ısın ayrı ev ıcın anladın bence bu benım fıkrım rabbım kolaylık versın cokda takma o rahartsızlıgın ıcınde saın olmaya calıs kafaya takmak bunu tetıkler takmamak ıcın uzaklas evden monotonluktan kayınvalıden ıstedıgı ıcın degıl kendın ıcın yap cnm :)

İlk günden koruma olsun dedi ksynanam ailem ama zaman içersindede bişeyleri görmeye bsşladım. Eltimide ilk günler çok sıkmış . Gerçi şu andada çok rahat denemez ama çocuk olunca biraz rahatladım diyor. Onada sürekli iş bulurmuş gitigi yerlere götürürmüş.şimdi çocuk oldugu için daha rahat.gitmek istemezse çocugu öne atıyo. İş konusunusundada bişey diyemiyo çükü çocuga bakacak biri lazım.onada bakmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…