Ofiste şiddet

Hepsini dikkate alıyorum bende olayın stresiyle doğru düşünemiyorum o yüzden yazıyorum buraya

Eşiniz size moral vermeye çalışmış ve kaç defa aramış, daha ne yapmasını beklerdiniz? Ki okul çocuğu değilsiniz, yetişkin bir kadınsınız, bu gibi sorunlarla kendiniz başa çıkabilirsiniz. Fiziki bi şiddet olsaydı yine eşiniz direk adamla karşılaşmaması gerekir, Allah korusun adamı dövse, elini belaya koysa daha mı iyi hissedersiniz? Gerekli yerlere şikayet edin, bu kadar.

Esinizi cok takdir ettim. Size ve is hayatiniza saygisi var ve nerede durmasi gerektigini bilecek bilinçte, gayet olgun davranmiş.
Her ne kadar yaşadığımız toplum ataerkil de olsa, biz de kadınlar olarak var olmaya calisiyoruz degil mi? Eşiniz de bu konuda size guvendiginden bas etmeyi size bırakmış. Sahip çıkılmak bu degil. Esiniz sizin bireysel yonunuze de saygi duymus diger türlüsü sanki onun uzantisi/esyasi gibi bir sahiplenme olurdu. O da insani rahatsiz eder sahsen beni ederdi.
Ben boyle bir durumda eşim olsa sizinki gibi beni sakinlestirsin isterdim. Enişteye helal.olsun :)
Üzülmeyin esinizle alakali.
Ama is yerindeki durum konusunda aksiyon isteyin patrondan. Ya siz harekete gecersiniz ya ben hepinize dava açarım tazminat alirim vs gibi seyler söyleyerek is yerinde bir seylerin duzelmesi için adim atin derim.

Sana arkadasimin yaşadığı trajikomik olayı anlatayım. Arkadasim ve erkek arkadasi karlı bi kış gününde bi mahallede hakara kikiri eden serserilerin arasindan geciolar. Bu gerizekalilar da kızın kafaya sert bi sekilde kartopu atiyolar erkek arkadaşı da hic bisey yapmadan yürü devam et diyo götürüyor. Hani böyle bisey olsa hak vericem gene sana orda o dayağı yiyecek başka türlü egosunu toplayamaz çünkü ahahahha. Ama senin olayda velin gibi sonradan dahil olmasi gerekir, ustelik yapacak bisey de kalmamis artik.

Arkadasim bu yuzden ayrilmisti oglandan ahaha. Ama ben olsam ayrilmam ya şöyle düşünürüm. Diyelim daha buyuk bi bela var ölme riski var o zaman da ölmesi mi gerekir? Ya da siyasi bi durum hapse atilma tehlikesi var ne bileyim bazen akılcı bi sekilde birlikte düşünüp mantikli bi sıvışma plani yapılabilir. Dogru bildigini bangir bangir soylemeden de derinden ilerlenebilir. Koskaca Galileo bile işine gelmeyince soylediklerini kivirmis ya Erkekligin 10da9u mantıklı olmaktir bence o daha seksi :)

Bu arada konu sahibesi burdaki en büyük yanlış tabi ki ilk olarak işyerine ama ikinci olarak da sana ait. İşyeri ataerkil diyerek pasifliği kabullenmişsin. İşyerleri, şirketler ataerkil olamaz, herkes çalışır , parasını alır çıkar gider bu kadar aynı işyerinde çalışan herkes eşittir. Müdür baban değil, sana saldıran o adam da senden fazla değil, müdürle olan konuşmanda adam çocuğa şeker veren baba/otorite gibi davranmış sen de kabul etmişsin. Eşinin gelip konuşması ise zaten abes, erkekler fazla, sen de eksik/gariban bir kadınsın o yüzden erkeklerle ciddi! meseleleri gelsin erkek olan eşin halletsin istiyorsun. Böyle bir şey olamaz, eşin ne kadarsa sen de o kadarsa meselen varsa sen tepkini koyacaksın, kendin hallediceksin, kendini ezidrmiceksin o kadar. Senin ezilip büzülmedğini, profesyonel çalıştığınıg örenler de sana bulaşmaz basar giderler o kadar. Ben de açıkça yazayım işyerinde adamın biri kudurmuş köpek gibi üstüme saldırsa önce sesini indir bağırma derim hala da üstüme geliyorsa masadaki ağır telefon, zımba, monitor artık ne varsa alıp kafasına geçiririm kendimi korurum.

ben altta kalmadım cevabımı belli ettim ama tamamen duygusal sanırım isteğim.destek görmek anlamında sadece
Ya tabi sen de gitsin ortaligi duman etsin istemiosun. Adama bak ya benim karima nasi boyle yapar ne densiz biseymis gebertesim geldi salak vs biseyler desin sen de dur aman bey gitme etme de gerekirse. Bunlarin cogu show evde herkes bağırır, tiyatral bi durum yani gereksiz sen de biliosun yapacam deyip yapmasa veya sen dedin diye yapmasa daha da komik ya. Bu olayda ego meselesi yapacak bisey yok çunku adamin tavri herkese boyle sana özel bu durum yok. Adami isten cikarmalari lazim.

iş yerinize gelip kavga etsin demiyorum ama en azından sizinle konuşurken daha tepkili olabilirdi istersen gelip alayım hemen diyebilirdi ve suç duyurusuna gidebilirdiniz darp raporu isteyip.Eşiniz aşırı pasif ve sizi işten çıkardılar mı ne oldu son durum diye bence sürekli arayıp yoklamış.Sırf siz çalışmaya devam edin diye bu şekilde davranmış bence.Öyle bi ortamda seven adam çalıştırmak istemez diyorum

Haklısınız ne diyebilirim ki gerekli konuları açtım gerekli tepkiyi bende verdım tek fark biley fırlatmadım.ha bişey yapacaklar mı sanmıyorum ama peşini de bırakmam bu işin

Ben eşinizin aklı başında biri olduğunu düşünüyorum. Eşinizin ofise gelmesini istediğinizi de sanmıyorum sonuçta dahil olması bu olayı çok farklı ve tehlikeli bir boyuta taşır. Sizi gaza verse bu sefer ya yine tartışmaya gireceksiniz ya da boşuna sinirleneceksiniz. Bu durumda yapabileceği şey sizi sakinleştirmeye çalışmak olmalı gerekirse yasal haklarınızı kullanma konusunda arkanızda durmalı

Konu sahibinin kocası makul falan değil bildiğin düz pasif koca modeli. Kavgacı erkek sevmem ama pasif adamlardan da hiç haz etmiyorum.
+1000. Tuhaf geldi açıkçası . Bir erkeğin karısına başka bir erkek dövmek için üzerine yürüyecek ve adamda napsaydim gazlasa mıydım diyecek ilginç . Olay zaten raydan çıkmış ki konu sahibinin üzerine yürümüş . Eşim böyle rahat olsaydı açıkçası tuhafıma giderdi.

bence eşiniz doğru davranmışi gaza getrmek istememiş, o da sinirlense olay iyice büyürdü, eminim içten üzülüp sinirlenmiştir
ben mesela çok korumacı olduğum için yanımdakine yapılana daha da çok sinirleniyorum, sakin davranamıyorum , bu sfere yanımdaki de iyice gaza geliyor. eşiniz gibi olmayı tercih ederim.
adama bir şey yapacaklarını sanmıyorum, bence olabildiğince uzak durun, çok sorunlu biri belli ki. ben olsam müdürden tatmin edici bir tepki alamadıysam patrona da söylerdim. bir şey yapmasalar dahi bilgisi olsun. ama adamla hiç münakaşaya girmem tekrar, çünkü seviyesiz.

Darp yok ki, ne raporu ne suç duyurusu? Adam ortaya bağırmış konu sahibi de cevap verince sesler yükselmiş, adam da üstüne yürümüş tutmuşlar. Fiziksel temas bile yok nasıl alsınlar darp raporunu?

Dinlemesi ve yanımda olması var sürekli arayıp sordu ama işte yönlendirme yapıp karışmadı.Bilemedim bende belki de fazlaca üzülünce battı bana
Yerinizde olsam darp raporu alıp süründürürdüm.Defolup gitsin öfke kontrolu olmayan adamlar gidip mağaralarında yaşasinlar deli mi ne?Ay ben de sinirlendim haksızlığa asla tahammülüm yok.Müdüre yazmışsınız ama bir yaptırımı olacağını sanmiyorum ben onu korurlar gibi...

Eşiniz ne yapsaydi, gelip dövse miydi? Adam rezil biri belli ki. Böyle bir durumun sonuçlarindan korkmuyor musunuz?

İnsanları gazlamak yerine aklı selim çözümler bulmalısın. Aksi halde haberlerde izleriz sizi

Eşiniz ne yapsaydi, gelip dövse miydi? Adam rezil biri belli ki. Böyle bir durumun sonuçlarindan korkmuyor musunuz?

Sonuç ne olabilir ki Allah aşkına, darp, hakaret, üste yürüme türü şeylerin hiçbir cezası yok ifadeni alıps erbest bırakıyorlar. Adam konu sahibesine saldırmış işte, var mı bir cezası? Konu sahibesinin yerinde olsaydım oracıkta o adamı gebertirdim, darpa uğradıysanıız karşılık vericeksiniz o salldııran tipler diğer türlüsünden anlamaz çünkü.

Sanırım bu zamanın erkekleri evde iş yapmaya gelince erkek, karısını savunmaya gelince ise küçük bir kız çocuğu oluyorlar.

Böyle konuları okuyunca seçtiğim meslekten pişman oluyorum. Mühendislik okuyorum ve böyle adamların arasında çalışacağım. Ya böylesine denk gelirsem Yazdığım bencilce ama bu tür okuduğum şeyler beni korkutuyor.

Ben yurtdışına çıktım gittim, tavsiye ediyorum. Türkiyede profesyonelce çalışabileceğin yer sayısı çok az, her gün sinir harbi yaşamak istemiyorsan kaç

İş ile özel hayat farklıdır. Eşiniz müdahil olsa olaya hem kendi durumu hem sizin durumunuz daha zora girer zaten size fiziki şiddet uygulayan sonuç itibariyle olmamış olay önlenmiş. Sizi de çok iyi anlıyorum bu durumlarda farklı tepkiler bekliyoruz çokta haklisiniz ama mantıklı devreye girmeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…