İşin uzmanı sizsiniz zaten. Tabi çalıştığınız yaş grubunu ya da uzmanlaştığınız konuları bilemiyorum ama genel anlamda bu sorunu yaşayan bi birey ne yapmalı noktasında buradaki pek çok insandan daha yeterlisiniz aslında.Arkadaşlar selam.
Ben 2 yıllık evliyim, bir bebeğim bir de kedim vargenel olarak mutluyum çok şükür ama genel olarak öfkemi kontrol etme problemim var.
Özellikle eşimle tartışırken öfkelenince çok kırıcı konuşuyorum hatta saygısızım evet, taşlayabilirsiniz. Ben de diğer insanlar gibi normal bir şekilde tartışabilmek istiyorum. Ama bu sorunu yaşayanlar bilir, öfkelenince içimde bir şey beni yırtıyor sanki patlamak istiyorum. Rahatlamak için ya bağırıyorum ya da kötü sözler söylüyorum. Gerçi bebeğim doğduğundan beri bağırma pek kalmadı uyanır vs diye ama bu sefer de saygısızca konuşuyorum. Daha da kötüsü bebeğim büyüyünce ona da bağırırım, kızarım diye korkuyorum.
Aslında terapi alacaktım bunun için ama araya korona girdi ve ben online terapi taraftarı değilim açıkçası. Ben de psikoloğum bu arada ama şu an bebekten dolayı çalışmıyorum.
Sorum şu, bu problemi yaşayıp aşan oldu mu? Tamam belki Budist rahipler gibi olamam bu saatten sonra ama öfkemi kontrol edebilmek istiyorum. Mesela bu konuyla ilgili okumalar yapan faydasını gören oldu mu? Varsa tavsiyeniz alırım. Terapi şu an alamam yüz yüze terapi tercih ediyorum çünkü. Terapi dışındaki önerilere açığım.
Not : çocukluğumdan beri var olan bir sorun bu, dönemsel değil yani, yıllardır yaşıyorum babamın eseri maalesef.
İşte bunu ben de biliyorum ama uygulamakta sorun yaşıyorum. Pratikte neler yapabilirim meselaÖfke kötü söz sarf etme bana göre görerek alışkanlık edinilen birşey gördükçe duydukça normal karşılıyoruz
Bende öyleydim şimdi daha da az öyleyim
Kendimi doğru yerde anlaşılacak şekilde konuşarak düzeltmeyi öğrendim.
Bağırmak hakaret ettiğimde sorunu fikrimi anlayan olmadığını görünce Düzgün konuşmayı öğreniyorum
Nick mesaj uyumuKendimi okudum, önerileri takip etmeye geldim
Estağfurullah. Ben zaten çok kırıcı konuştuğumu biliyorum, eşime bazen diyorum beni bırak git falan diye çünkü kimse öfkeli birini çekmek zorunda değil. Ama düşünsenize bebeğim eşim gibi değil onla hiç bitmeyecek bir bağ olacak aramızda ve ona kötü davranırsam bu onda onulmaz yaralar açar. Çok üzülüyorum, lanet gibi bir şey bu taşıyorum ben de bunu.Anneannem hep der ki ; sinirlenince 10'a kadar sayın, öyle konuşun. Deneyebilirsiniz, ben bir de derin derin nefes alırım. Dikkatim dağılıyor o şekilde sanırım bilmiyorum ama büyük oranda aştım. Benim sorunum çok çok zor sinirlenip, sinirlenince eşya kırmak. Dediğim şekillerde kontrol edebiliyorum. Aman söylediğiniz sözlere dikkat edin, insan bazen yıllar geçse de unutmuyor söylenenleri. Karşınızdakinin yerine sadece bir an için kendinizi koyarsanız, zaten kıyamazsınız. Gerçi kime ne anlatıyorum, psikologsunuz siz, benden daha iyi bilirsiniz elbet :) Sevgiler...
Hahaha evet ama bir o kadar da hassas ve ağlak bir insanım siz de oylesinizdir kesin , bu dünya hassas kalpler için cehennemNick mesaj uyumu
İşte bunu nasıl başardınız yani bana pratik öneriler lazım ne yapabilirim somut olarakEskiden çok kontrolsüzdüm ben de. Artık sinirim kalmadı, hayat beni pambik gibi yaptı seve seve =)
Nadir de olsa öfkelendiysem bulunduğum ortamı terk ediyorum, mümkünse evden, değilse öfkelendiğim kişiyle (genelde eşim) bulunduğum odadan çıkıyorum. Hiç konuşmuyorum sakinleşene kadar. Çünkü öpeceğim yüze s*çmak istemiyorum =)
Eski nişanlımın kafasında bir kere bardak kırmış, bir kere de kafasından aşağı makarna dökmüş bir insandım. Şimdi eşime 6 senedir bir kez "gerizekalı/ aptal/ lanet olsun / b*k suratlı" vs bile demedim. Terapi de almadım. Kendi kendimi törpüledim olabildiğince. Şimdi köpük gibi 5 dk da sönüyor öfkem de zaten. Öyle doldurmuyorum kendimi.
İşe yarıyor mu gerçekten? Öyleyse denerim.Öfke günlüğü çok işe yarıyor, hergün not ediyorsun öfkelendiğin şeyleri sonra geriye dönüp son haftaya bakıyorsun. Ortak başlıklar bulup üzerine çalışıyorsun hatta. Farkındalık için ben yapmıştım.
Kendinizi önceden hazırlıyor olabilirsiniz.İşte bunu ben de biliyorum ama uygulamakta sorun yaşıyorum. Pratikte neler yapabilirim mesela
İşte bunu nasıl başardınız yani bana pratik öneriler lazım ne yapabilirim somut olarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?