Öfke kontrol problemim

Öncelikle teşekkür ederim baya uğraşmışsınız.

Evet benim alanım değil pek ben daha çok çocuklarla çalışıyordum. Yazmak iyi fikir aslında bunu ben de düşünmüştüm ama birilerinin yap demesine ihtiyacım var sanırım.

Babamla ilgili pek düşünmüyorum, görüşmüyoruz zaten. Ama evet düşününce öfkeleniyorum çünkü 4 çocuklu bir aileyi mahvetti resmen. Bendeki öfke sorunu hep ondan kaynaklı. Küçüklüğümden beri bir gün kavga çıkarmadan duramazdı. Özellikle annemi aşağılaması, şiddet küfür vs uygulaması beni delirtirdi gözüm dönerdi. Ben kaç kere babamı öldürmeyi düşündüm ergenlikte, o kadar diyeyim size.

Maalesef bazen böyle huylar insana bir lanet gibi yapışıyor. Ondan sonra kurtulmak için çözüm üstüne çözüm arıyoruz.

Bu konuda progresif kas gevşetme tekniği çok etkili tavsiye ederim.
Nette bu tekniği isterseniz bir araştırın.
Ben stresli olduğum zaman evde kendi kendime yapıyorum.

İşte o durum zaten baş gösterdi.

İlk zamanları düşünüyorum, eşim deli gibi seviyordu beni. Burada o ilk zamanların tutkusundan bahsetmiyorum, beni gerçekten hem seviyor hem üstüme titriyordu. Ama ben bunu mahvettim iki yılda. Eşime asla suç bulamam tüm suçlu benim ne yazık ki. Hep beni alttan aldı özellikle ilk sene, sabretti. Şimdi ikimiz de yıpranmış durumdayız.

Asıl üzüldüğüm şey bütün kırılmışlığına rağmen beni hala seviyor olması. Ben onu hak etmiyorum, hatta beni bırakıp gitmesini bile istedim düşünün. Çok zor, çok.

Öncelikle kendinize ‘Aman boşver canımı sıkamam herşey olacağına varır’ demelisiniz. Mesela ben ev dağınıklığından arada patlıyordum şimdi aman boşver be kızım kendini sinir hastası etmeye değmez kalsın halin yoksa 3 gün sonra yaparsın diyorum. Bir de beden yorgunluğu iyi geliyor sinirlenecek hal bırakmıyor insanda. Koşun, yürüyün, değişik ev egzersizleri yapın ya da kocanızı atın yatak odasına stresinizi sevişerek çözün. Şaka yapmıyorum valla. o saatten sonra onda da sizde de sinir stres kalmaz. Bi gün en kızgın anında yatak odası de boyut atlayacaksınız Sonrasında konuşmak çok daha kolay olur. Bi orta yol bulursunuz. Arada kendinize de zaman ayırmayı unutmayın hoşlandığınız bir uğraş edinin. Bu örgü örnek olur, kitap okumak, resim çizmek, yemek yapmak vs çoğaltılabilir. Hem kendinize hem evliliğinize hem de evladınıza öfke patlamalarınızla geri dönüşü olmayan zararlar verebilirsiniz ki siz bunun bilincinde aklı başında bir kadınsınız.

Evet ortamı terk etmek çok iyi olur. Ben genelde diyeceğimi deyip öyle terk ediyorum salak gibi ama başından uzaklaşmak önemli.

Hahaha evet ama bir o kadar da hassas ve ağlak bir insanım siz de oylesinizdir kesin , bu dünya hassas kalpler için cehennem
Evet ben de ağlak bi tipim. Ama aynı zamanda çok neşeliyim. Sanırım benim sorunum yoğun duygular, daha stabil olmalıyım belki de.

Nasıl ya hem psikolog olup hem de ne yapacağını bilememek. Terzi kendi söküğünü dikemez tam da bu duruma deniyordu galiba.

Yine de şeyi merak ettim. Eşin ne diyor bu duruma. O da öyle mi? Susar mı?
Benim alanım değil pek öyle söyleyeyim. Ayrıca bir psikoloğun da diğer insanlardan öğrenecek çok şeyi vardır muhakkak.

Eşim genelde alttan alır ama çok kırıldı çok yıprandı. Ona layık değilim maalesef.

Ayni dertten muzdaripim bende, ama asla alsa sakinlesemiyorum. Yani sinirlendigim seyde sinirimi bosaltamadiysam aradan 10 gun gecse ilk gunku tazeligi ile patlayabiliyorum.

Bende durdukyere aklıma geçmişte olan bi durum gözüme gelip eşime bagırıyorum oda susuyor sustukça daha cok bagırıyorum sonra pişman oluyorum .

Haksızlığa uğrama duygusu mesela, aşırı öfkelendiriyor beni.

Sorun şu aslında, ben biliyorum ortamı terk etmek, yüzü yıkamak vs. Ama insan tartışma sırasında hımm şu anda öfkelenmeye başlıyorum gideyim yüzümü yıkayayım demiyor. Hani o anı yakalamak önemli, onu başaramıyorum.

Bu konuda progresif kas gevşetme tekniği çok etkili tavsiye ederim.
Nette bu tekniği isterseniz bir araştırın.
Ben stresli olduğum zaman evde kendi kendime yapıyorum.
Bakıcam çok teşekkür ederim

Konu sahibi bende malesef sizin gibiydim hatta babamdan kaldığını düşündüm sizin gibi...Sonra psikolog Tülay kök youtobede bütün videolarini izledim malum covidten dolayı destek alamadim....Ama şöyle bi fark var ben sadece eşime karşı saygısız ve kabaydm arkadaşlarıma aileme hiç öyle değilim onuda belirteyim....Neyse terapi videolarını izledikçe sordum kendime eşime bunu neden yapıyorum diye günlerce dusundum ve ben sorunumuzu buldum eşimle oturup bi gün sabaha kadar konuştuk...Eşimde suçlayarak konuşma huyu var.Sebepli sebepsiz beni suçlayarak ve küçük bi çocuğum misali cezalandirarak konuşuyordu ve ben cinnet geçiriyordum adeta...Benim zaten haksızlığa gelemeyen bı yapım var eşimde sanırım küçükken çok suçlanmış bunu bana uyguluyordu.Esim çözüm odaklı konuştuğuma o kadar inandı ki beş aydır falan hiç suclamaz çok dikkat eder çünkü benim o yüzden delirdigime oda ikna oldu inandı sanırım neyse çok fazla uzattım ama sizin sorununuz da böyle bişey olabilir neden ofkeleniyorsunuz nedenini düşünün ve herkese karşı mi boylesiniz

Teşekkür ederim yatak odası iyi geliyor gerçekten

O zaman kağıda dökmek mantıklı. Sonra yırt at farkında olman bir artı bence bu sebeple yol kat edeceğini düşünüyorum.
Bendeki sinir de fena bu arada. Yalnız benim pms de pik yapıyor bunu biliyorum.
Senin regl psikolojin ne durumda? O zamanlar daha fazla mı yoksa hep mi sinir var?

Psikolog olduğunuza emin misiniz.
Bilmem, psikolog diyorlar ama

Benim alanım farklı öyle diyeyim. Tanıdığım meslektaşlarıma da bu konuyu bu şekilde açmak istemiyorum. Bir uzman yardımı aldığımda da tanımadığım biri olur muhtemelen.

Anneme ve eşime karşı. Tam olarak bulamadım sebepleri.

Doğumdan sonra regl öncesi daha sinirli olmaya başladım. Üç gündür gecikiyorum ondan iyice arttı sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…