öfke kontrolü

Hanımlar lütfen rica ediyorum dini yorumlar yazmayınız yasaktır.

İnsanlar değişebilir elbet. Ama istekli olmalı.. eşiniz istekliymiş denemekten birşey kaybetmezsiniz.
Kesinlikle ilaçlarını kullanırsa doktor bıraktırana kadar düzelme ihtimali olabilir. Öfke kontrolü insanın elinde olan birşey değil.
İki sene önce bende de vardı,ben kullandım 1 bucuk sene filan sürdü tedavim. Çok da iyi geldi hayatım değişti diyebilirim bakış açım çok fazla değişti.
Ama çok ilerde değildi ben sadece kendime zarar verecek duruma gelmiştim. En ufak birşeye sinirlenirdim,bir iş yaparken pata küte yapardım.
Eşime sinirlenip sürekli kavga çıkarırdım. Alttan alamazdım.
Şimdi herşeye çok farklı bakıyorum ve kendimi sakinleştirmeyi öğrendim.

Ne doktoru kaldi ne hocasi, ne ilaci kaldi ne muskasi. Sonuc mu? Sifira sifir elde var sifir. Degismeyi istemek icinde olacak adamin, gerisi hikaye..
buna yüzde yüz katiliyorum zatem esime sordum bak dedim ailenin etkisiyle mi gidicem doktora diyosun yoksa kendi fikrin mi gercekten gitmek istiyo musun dedim.evet dedi bu konuda kimseden akil almam ben dedi.arastir gidelim dedi.bende tmm herseyin hayirlisi dedim.illa gidelim diye iarar da etmedim.gidersen sen bikirsin senin yararina gitmezsen de senin zararina ben zorlamam seni bu saatten sonra artik dedim bakti is ciddi gidicem dedi
bi cirpinis icindeyiz hayirlara vesile olsun insallah Ya Halim zikrini de çekicem 88 kere kk da okudum bakalim

aynen esim istekli ama illaki ilac almasi sartmi ilac uyku uyusukluk yapiyormus cunku burdan omudugum kadariyla. ve esim agir bi iste calisiyo Allah gostermesin kaza falan olur bi de ilac yuzunden.ilaci birakma derecrsini doktor mu soyluyor size siz mi biraktiniz ?
biz aile danismanina gidicez orasi bizi psikatriste mi tesvik eder acaba ?
bir de merak ettgim bisey var esim bagiriyo aniden cikislari oluyo ikaci alinca melek gibi mi oluyosunuz :) ya da ilaci biraktiniz simdi insaniz sonucta sinirlenebiliriz sinirlendiginjzde eskisi kadar tepki vermemek icin caba sarfediyomusunuz artik ?

Ya canım o ilaca bağlı. Bana uyuşukluk yapmadı hiç akşam yatmadan 1 saat önce alıyordum zaten yatağa girerken alındığı zaman uykusunu alır sabaha kadar. Denemeden kimseye bakıp adım atma. Bünyeden bünyeye de değişir.
Eşinin durumu da önemli.

İlacı doktorun söylediği gibi yavaş yavaş bıraktım onu doktorunuz zaten anlatır zamanı gelince.
Aile danışmanı eğer gerek görürse yönlendirir.

Ben açıkçası ilaca başladıktan 15 gün sonra fayda ediyor zaten,gayet sakindim ve birşeye sinirlenmiyorsum genelde pozitif düşünceler oluştu. Tabi ki sinirleniyorsun ama tepkiler o derecede olmuyor kontrol edebiliyorsun.
Ben şimdi ilacı bırakalı 8 ay oluyor sanırkm,gayet kendimi kontrol edebiliyorum. Kendimi eskisi gibi doldurmuyorum. Anlık sinirlenip 5 dk sonra sinirim geöiyor.
Önceden benim sinirim geçmek bilmezdi.

ablamin kucuk oglu vardi, simdiki kocasi kendi cocugu gibi bakiyo. Cocuk onu babasi yerine koydu ve baba diyo. Gercek babasinin adini dahi duymak istemiyo, o delidir diyo, zaten gercek babasi oglunu aramiyo bile.
hakkimizda hayirlisi olsun insallah

ay aslinda bu sinir bende de var artik sagolsun esim benim de psikolojimi bozdu belki bana da ilac verir doktor dogru soyluyorsun doktor sonucta o en dogru ilaci verir ya da ilaca gerek duymaz gitmeden bilemem ama cidden ben ikacla gecici duzelme oluyo saniyodum ne mutlu size insallah sonsuza dek devam eder.
bende de şoyle oluyo mesela esim bagirdi kirdi kufurler etti ofkesini atti ben o sira bana zarar vercek diye bisey yapamiyorum uzaklasitorum odadan ama o sakinkesiyoya bu sefer ben cok acimasizca konusmaya basliyorum ki bende hincimi alayim onun canini acitayim istiyorum nefret ediyorum bi kaskk suda bogasim geliyo ama yapamam gucum yetmicek bildigim icin sozlerimle yaraliyorum ve en garibi de hic pisman olmuyorum soylediklerime..o da bana cok agir konusuyo ve bizim saygimiz kalmadi herseyi diyebiliyoruz birbirimize malesef ben bunu iatemiyorum iste birbirimizden cekinsek aman kirilmasin uzulmedin diye cabalasak cok iyi gecincrz de...

Dediğim gibi durumuna bağlı. İlerlemesine izin vermemek lazım.
Ben fark ettiğim an doktora koştum.
Ufak bir depresyon geçiriyormuşum evlilik ilk seneler gerçekten zor,-ailemden uzak bir şehre taşındım,çevre yok bişey yok. Eşimin ailesinin yaptıkları,eşimle anlaşamamam. Evin işleri hepsi üst üste gelince kendini meğer kaybetmişim :)
İlk zamanlar da sesimi çıkartamayıp herşeye susuyordum aman saygısızlık olmasın diye,ama yanlış birşeymiş.
Sonra depresyonu fark ettim,hemen doktora gittim. Ben ilaçlara başladım inanırmısın herşey değişti.
Bakış açım değişti çünkü. Şimdi eşimin ne dediğini veya ne demek istediğini anlıyorum,empati yapıyorum. Ona çocuk gözüyle bakıyorum ve bazı söylediklerini ciddiye almıyorum,gönül koymuyorum basit şeylere.
Hamileyim,normalde hamilelikte hormonlar bile kadının psikolojisini bozuyor :) öfke kontrolü olmuyor. Ama bende öyle birşey olmadı. Ki başlarda korkuyordum acaba yine bir sinir sorunu yaşar mıyım diye. Ama olmadı eşimle şimdiye kadar hamileliğimden beri 2 veya 3 kez tartıştık. Onlar da tatlıya bağlandı hemen.
İnsanlar çok önyargılı psikiyatrist konusunda ama ben kesinlikle yanlış bulmuyorum.

yok kesinlikle bende yanlis bulmuyorum tabi ki ruhen hasta olunca bedenen de hastaliklar pesin sira geliyor..herseyin basi stres.bi gidelim bakalim insallah memnun kaliriz bi de ucretsiz olcagi icin bakalim iyi ilgilencek mi bizimle psikolog o da var

Eşiniz de sizi alttan almayı öğrendi mi? O da duymamazlıktan gelebiliyor mu?

Ben de sizin gibiyim de

bi sorum daha olcakti sanirim hamilesiniz insallah sag salim bi avazda dogum yaparsiniz bebeginizi kucaginiza alirsiniz
fakat hamileykenkullanmadiniz degil mi hamileyken yasak diye biliyorum ben zaten siz birakali 8 ay olmus
ve dogum yaptiginizda tekrar baskicakmisiniz kullanmaya

Hayır hamileyken hiç birşey kullanmadım. Hamile kalmadan bir ay önce filan bırakmıştım ilaçları.
Ve hayır tekrar kullanmaya başlamicam..
şuan sinirlendiğimde kendimi kaybedecek derecede sinirlenmiyorum ki.
Önceden ellerim titrerdi. Elimde bir eşya varsa kırardım sinirden :) şuan anlık sinirleniyorum 5 dk sonra geçiyor takmıyorum kafama uzun süre.

Ben de sizin gibiyim de

Evet eşim de alttan almayı öğrendi tabi ki. Ben sinirlenince o sakin karşılıyor uzatmıyor veya sakinleştirmeye çalışıyor. Tamam haklısın haksızlık ettim ayıp ettim demeyi öğrendi :) özür dilemeyi öğrendi.
Önceden evde kırklmadık eşya kalmamıştı 3 tane telefonumu kırdı
Şimdi ben sinirliyken hayatım tartışmayalım diyebiliyor yada o an gelip sarılıyor.

Ben de sizin gibiyim de

Geçen gün bir olay oldu onu uzattım ama uzatmamın sebebi utanmasını istediğm için. Yani bazen bilerek uzatabiliyorum. Özür dilemesine rağmen ders olsun diye uzak duruyorum :))
Erkekler bizler gibi değil. Onlar yüzünden sinir hastası oluyoruz çünkü iletişim kurmayı bilmiyorlar. Bu da ailelerinden kaynaklanıyor egolarını büyütüyorlar beyinlerini değil :))

Eşin isticek benm eşimde de vardı doktora gitmedi kendisi araştırdı öfke kontrolünü Videolar izledi kitaplar okudu. Hala çabuk sinirlenir ama bana hiç yaşatmadı genelde iş ortamında sorun oluyor. Ama kendi kendini eğitti diyebilirim.

Biz de ders çıkarma da olmuyor.
En ufacık şey üzüyor ve büyüyor huzurum yoklar ayrılık lafları 5 dakikada Olup bitiyor

Çok da severiz birbirimizi ama geçim çok zor. İkimizin de annesi alttan alan tipler ikimiz de başlın karakteriz ikimiz de birden parlarız ikimiz de uykucuyuz ikimiz de zor karakteriz sanırım

Dışarıya da çok çaktırıyoruz he

Ben şunu anladım,erkekler o kadar boş konuşuyor ki,artık gönül koymuyorum. Yine saçmalıyor diyip geçiyorum yani.
Dikkate alıp gönül koymamalısın sırf konuşmak kırmak için konuşuyor o an. Bizde de boşanma kelimesi o kadar geçiyordu ki.
Takılmayın sözlerine.
Benim eşimin karakteri inanılmaz zor. Hala tam anlamıyla çözebildim diyemem ama en azından eskisi gibi de değilim.
Aldırış bile etmiyorum sinir anında söylediklerini.
Siniri geçince intikamımı fazlasıyla alıyorum zaten :))

Maalesef eşimle 17yildir evliyim evlendik evleneli gözümün yaşı dinmedi herşeye sinirlenir o oflekelencek diye kendimi sıkmakdan ben hasta oldum çocuklarıminda psikolojisi berbat sürekli ilaç iciyo kendi elimle veriyorum bir ikigün içmeyince cilduriyo sonra ağlamadan helak oluyorum.Ama yapcak birşey yok benim yazım bu islerinde de basari siz küçük kızım on ik yaşında ve benimle uyuyo yüksek sesden korkuyor birsuru korkusu var.Cnm gecmiyo ve ben boşanmayı düşünmedim çünkü nekadar ilginç ama seviyorum kendinede bakmıyo hijyen olarak ama caresizim defalarca beni boşamak,istedi yalvardım bende babasiz büyüdüm o yüzden çocuklarım babasiz büyüsün istemiyorum ama inanın yaşadığını bi rabbim bi ben bilirim dua ediyorum hernamazimdan sonra şifayı vericek rabbim ve bu benim imtihanim

Madem bosanmak istemis niye kabul etmedin.korku duygusunu cok iyi biliyorsun ve bu duygunun cocuklarinin da yasamasina nasil razi oluyorsun.17 yilin gitmis senin ve cocuklarin psikolojileri gitmis.daha neyi bekliyorsun.insanin kendine yapilan zulmu engelliyememesi de imtihani kaybetmesine sebep olabilir.buyur burdan yak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…