Öfke kontrolü

Pestososlumakarnam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2021
1.548
1.520
83
Öfke kontrolü ile ilgili bildiklerinizi benimle paylaşır mısınız? Konun şu 2 3 yıldır öfke mi dışarıya çok yansıtmaya başladım.
Karşıdaki bağırıyorsa ben iki bağırıyorum. Önce bi tık konuşmaya çalışıyorum mesela karşıdaki beni dinlemiyor ya ben de yükseliyorum.

Vatandaşla iç içe bi işim var ve bunu yapmak istemiyorum. Önceden ben kedi gibi sakindim kimseyi kıramazdım. Bi kırılma noktam oldu 2 sene önce yaşadıklarım patlak verince toparlanmam uzun zaman aldı.

Ben sağa sola bağıran iletişim kuramayan biri olmak istemiyorum 🥺 kalbim çarpmaya başlıyor hemen

Sakin kalmanın yollarını söyleyin lütfen 🙏

Ben birşey söylemeye gelmedim.önerileri okumak için burdayım.
Hayır yani 1/2/3/10/20/30 kere anlatıyorum ama dönüş yok

Yioo gayette tepkiniz normal ben bile 23 yaşında olmama rağmen sinirlenince patliyorum insaniz biz duvar değil tabi ki tepki vericez herkese anladığı dilden yanlış yapmıyorsunuz karşınızda ki bağırıyorsa o dilden anliyordur aaynendevammm

Yioo gayette tepkiniz normal ben bile 23 yaşında olmama rağmen sinirlenince patliyorum insaniz biz duvar değil tabi ki tepki vericez herkese anladığı dilden yanlış yapmıyorsunuz karşınızda ki bağırıyorsa o dilden anliyordur aaynendevammm

☺️ ama iş hayatında profesyonel olmamız gerekiyor

Biraz daha acin, neye ofkeleniyorsunuz
Karsimdaki bagirirsa ben de bagiririm bence bu ofkemi yonetemedigim anlamina gelmiyor ama bence tabii :) etkiye tepki diye düşünüyorum.
Ne bileyim hakarete ugruyorsam da sesim yukselebilir
Ofke her duygu gibi bir duygudur hatta işlevli bir duygudur
Kontrolden ciktigini dusundugunuz yer neresi

Biraz daha acin, neye ofkeleniyorsunuz
Karsimdaki bagirirsa ben de bagiririm bence bu ofkemi yonetemedigim anlamina gelmiyor ama bence tabii :) etkiye tepki diye düşünüyorum.
Ne bileyim hakarete ugruyorsam da sesim yukselebilir
Ofke her duygu gibi bir duygudur hatta işlevli bir duygudur
Kontrolden ciktigini dusundugunuz yer neresi

Benim görevim kriz çözmek aslına bakarsanız. Ama maalesef asla sakin kalamıyorum. Örnek vereyim bi kişi geldi bilmem kaç saattir sıra bekliyorum diye bağırıyor. Ben de direk çık dışarı diye bağırıyorum aslında özümde böyle değildim. Bekleyin beyefendi gelir sıra demem filan lazım. Hani sıra gelmese de zarar görmez sağlık sektörü filan değil.
Saygısızca davranıyor ya orada kopuyorum herkes düzgünce bekliyor. O da beklesin diyorum kendimce. Ama işte düşünse zaten bağırmaz

Öfke kontrolü ile ilgili bildiklerinizi benimle paylaşır mısınız? Konun şu 2 3 yıldır öfke mi dışarıya çok yansıtmaya başladım.
Karşıdaki bağırıyorsa ben iki bağırıyorum. Önce bi tık konuşmaya çalışıyorum mesela karşıdaki beni dinlemiyor ya ben de yükseliyorum.

Vatandaşla iç içe bi işim var ve bunu yapmak istemiyorum. Önceden ben kedi gibi sakindim kimseyi kıramazdım. Bi kırılma noktam oldu 2 sene önce yaşadıklarım patlak verince toparlanmam uzun zaman aldı.

Ben sağa sola bağıran iletişim kuramayan biri olmak istemiyorum 🥺 kalbim çarpmaya başlıyor hemen

Sakin kalmanın yollarını söyleyin lütfen 🙏
Bagırmak bırseyı cozmez hayata karsı pozitif olun sakin kalın ( bunlar banada soylenen sozlerdi :d)

Üniversiteye başlamadan önce, bulunduğum ilçede şu çok bilinen zincir marketlerinden birinde ise başlamıştım kasiyer olarak .
Bakın abartmıyorum insanlardan nefret ettim ,yaşadığım yerde ki insanlardan .
Oyle karaktersizler vardı ki ,resmen üzerimde ego kasmaya falan çalıştılar.
Bende hep bağırdım hiç aşağı kalmadım ,çünkü yapım bu susamiyorum ,çünkü benim hatam olmayan benimle ilgili olmayan şeylerden bile bana laf söylüyorlardı.
Hani bu sizin yapinizda varsa ,profesyonellik falan hak getire çileden çıkartıyorlar yani yapacak hicbirsey yok .

İnsülin direncinize bi baktırın ben de çok öfkeli bi insandım insülin başlangıcı çıktı tedavi oldum şuan baya minnoş bir insanım

Hiç bir durumu kişiselleştirmeyin ve beklenti içine girmeyin. Kendi kafanızda olayları yazıp sonra kendi kendinize diyalog yapın.
Bunu yazmaya gelmiştim. Kişisel algılamamak çok önemli bir nokta bence . Ben değil x kişisi de olsa ona da böyle davranacak diyorum trafikte mesela genelde oluyor ben hiç üzerime alınmam. Bi de biraz egolu da olmak lazım. Karşımdaki insanı sinirlenmeye değer bulmuyorum toplumda ve kendime de yakıştırmıyorum. Evet haklısınız he he diyip geçiyorum benden değerli değil ya . Sinirlenmek daha yıpratıcı . Kendimde ilgilenince ve emin olunca dışarısına karşı öfke dahil çok duygu beslemiyorum. Eskiden daha hızlı sinirlenirdim, ben de insanlarla iç içe bir meslek yapıyorum zamanla sadece işime bakıp dış mihraklardan gelen oyunlara gelmemeye çalışıyorum 😄

Back
X