Doğuma Hazırlık Oğlan diye beklerken Kızım olduğunu öğrendim :)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

muntazaman

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2010
365
151
103
Ehehe, 1 ay önceki kontrolümüzde doktorumuz, plesentanın durumuna göre tahminde bulunup, erkek bebeğimizin olacağını söylemişti. Biz de buna kendimizi çok alıştırmıştık, hatta ismiyle seviyorduk artık tüm sülale erkek bebeğimin olacağına inanmış buna göre hazırlamıştı ruhen kendini. ama dün kontrolümüzde, kesin olarak cinsiyetini gördüğümüzde, güzeller güzeli bir kızımız olacağını öğrendik bakın nasıl geçti dialog ;

Baba : yahu zaten erkek olacağını biliyorduk ya öyle tahmin etmiştik.
Anne : Evet ya, çok erken kıpırdamıştı zaten, hep öyle derler ya.

anne baba,yani biz ; doktor ultrasonda dikkatli dikkatli kontrolünü yaparken böyle muhabbet ediyordu.

Doktor : ben şimdi size kız olacağını söyleyeyim de görün o zaman.
Anne : çok şakacısınız tabi, erkek olacağını söylemiştiniz ya hani..
Baba : tabi canım, nasıl bebek sağlığı keyfi iyi mi...

Böyle hiç aldırmadan gülüşerek keyifle bebeğimizi izliyorduk, neyse kontrol bitti. Doktor bey masasına oturdu, vitaminlerimizi yazdı. Derken biz halen bebebğin erkek olduğunu sanıyoruz ya hani, doktor amcası şaka yaptı ya sözde bize :D dedim ki doktor bey bi kere daha kesin kesin sorayım da, şimdi bizim oğlumuz oluyor yani inşallah sağlıklıca di mi?

Doktor : yooo kızınız oluyor.

Anne Baba , sevinç şaşkınlık, hayranlık, böyle değişik bi takım duygular içinde, ne yapacağını bilememezlik, bi coşku bi ağlamaklı bi kocaman kahkaha atmalıklı... öyle bişeyler işte.
evet böyle oldu :D

Yirim kız ben seni. Sana ben pofuduk pofuduk ayakkabılar almaz mıyım, kırmızı ruganlar giydirmez miyim, o saçlarını palmiye palmiye toplamaz mıyım hıııı, ısırmaz mıyım poponu, yakışıklı babasının güzeller güzeli prensesi olmaz mısın sen, gel hadi özledik canım aa ( yok yok dur orda, sağlıklıca gel )

çok sevindirik olduk yav.

Ehehe, 1 ay önceki kontrolümüzde doktorumuz, plesentanın durumuna göre tahminde bulunup, erkek bebeğimizin olacağını söylemişti. Biz de buna kendimizi çok alıştırmıştık, hatta ismiyle seviyorduk artık tüm sülale erkek bebeğimin olacağına inanmış buna göre hazırlamıştı ruhen kendini. ama dün kontrolümüzde, kesin olarak cinsiyetini gördüğümüzde, güzeller güzeli bir kızımız olacağını öğrendik bakın nasıl geçti dialog ;

anne baba,yani biz ; doktor ultrasonda dikkatli dikkatli kontrolünü yaparken böyle muhabbet ediyordu.

Böyle hiç aldırmadan gülüşerek keyifle bebeğimizi izliyorduk, neyse kontrol bitti. Doktor bey masasına oturdu, vitaminlerimizi yazdı. Derken biz halen bebebğin erkek olduğunu sanıyoruz ya hani, doktor amcası şaka yaptı ya sözde bize :D dedim ki doktor bey bi kere daha kesin kesin sorayım da, şimdi bizim oğlumuz oluyor yani inşallah sağlıklıca di mi?

Anne Baba , sevinç şaşkınlık, hayranlık, böyle değişik bi takım duygular içinde, ne yapacağını bilememezlik, bi coşku bi ağlamaklı bi kocaman kahkaha atmalıklı... öyle bişeyler işte.

Yirim kız ben seni. Sana ben pofuduk pofuduk ayakkabılar almaz mıyım, kırmızı ruganlar giydirmez miyim, o saçlarını palmiye palmiye toplamaz mıyım hıııı, ısırmaz mıyım poponu, yakışıklı babasının güzeller güzeli prensesi olmaz mısın sen, gel hadi özledik canım aa ( yok yok dur orda, sağlıklıca gel )

Surpriz kiziniz hayirli ugurlu kaderli kismetli olsun.. Kiz cocuklari gercekten cok keyifli.

ay cnm yaa ne guldum :1: ilahi :)) doktorda cok fenaymıs hee :) bızımde kızımız olucak ama nerdeyse 25 hafta sakladı kendını bızde bı kız bı oglan dıe dıe uyus olmustuk doktorlara sonunda ogrendık prensesımızı hatta gelısını beklıoruz ama gercktn cok zevklı kız bebegın odasını kıyafetlerını hazırlamak cok cesıtlı seyelr var mını mını oyyy paltolar...bıs bıtırdık hazırlıkları gelmesını beklıoruz bebegımızı darsı sızın basına ıns..
Buarada oldum olası bı palmıye yapma hayalım vardı benımde sacımı cunku annem hep palmıye yapardı nesılden nesıle aktarılıo bu galıba super yaaa :DDDDD

Son düzenleme:

canım hayırlı olsun bebeğin:nazar: şimdi kaç haftalıksın tam.1 ay önce kaç haftalıktı.kusura bakma bendeşimdi şüphelendimde 16 haftalıkken bana da kız dedi dr. şubat knotrolümü iple çekiyorum bir değişme olmaz inş.:emir_bebek::emir_bebek:

aynı bize benzettim sizi. doktorumuz 12.haftada biz hiç sormadan, "muhtemelen erkek","bence erkek" diye 2 kze üstüne basa basa söyldei, geçen hafta 16. haftada "göbek kordonu bacak arasına girmiş tam görünmüyor ama erkek muhtemelen haftaya gelin emin olalım" dedi. Dün gittik "minik burunlu bi kızınız olacak"dedi,kalakaldık. hayır kız erkek meraklısı değiliz zaten ilk bebeğimiz ama insan kendini alıştırıyor demekki. annem eşim sürekli ya doktor yanılıyorsa deyip duruyor, onlar öyle söyleyince çok üzülüyorum:58: demekki erkek sitiyorlardı diye. Doktorun kabahati hep göremiyorsan emin değilsen bilmiyorum de geç, boğazına basan mı var ille cinsiyet söyle erkenden diye :20::27:

valla bi anda o güne döndüm arkadaşım.12haftalıkken ikili taramada tanıdık doktordu kız dedi.neyse 17.hafta oldu başka bi doktor kız dedi.kız kız diye severken tayin olduk başka memlekete gittik ordaki hastanede ultrasonda cinsiyet söylemiyolar bizde önemsemedik özel doktor bulana kadar zaten kontrollerim yapılıyodu ultrason önemli değildi derken
doktor bulduk...4boyutlu ultrasona girdim uzandım.doktor bey sadece kızımız olcağıını biliyorum başkada uzun zamandır ne boyunu nede kilosunu biliyorum dedim..iyide kız değilki bu erkek dedi..o an eşimle b enim surat ifademiz aklımdan çıkmıyo.nasıl yani dedik erkek dedi gösterdi falan inanmadım .3hafta sonra gelin dedi kontrole .ailelerimize söyledik herkes bi şaşkın kız değilmiydi nasıl oğlan falan filan..3hafta sonra ddoktorum artık inanın doğurcan nerdeyse dedi.valla doktor bey kız olursa yaptığım
bütün masrafı size ödetiriz dedim gülüştük falan..şimdi 13aylık bir oğlum var allah bağışlarsa.inşallah birde sağlıklı bıcır bıcır bir kızım olur....

Sen ne kadar güzel bir annesin.. Duyguların olaya yaklaşımın anlatımın hersey harika..

Senin kizinolmak varmış bu dünyada ne kadar şanslı..
Çok süper eğlenceli bir anne olacaksın kızına..

Hayırlı evlat olsun başarılarıyla yüzünüzü güldürsün
Göğsünüzü kabartsın inasalllah.. Oğlan kız bütün kardesleine süper bir abla olur umarım..

Çok güzel anlatmisiin yaşadıklarını İmrendim valla.. Kızdım kendime Dr bana bebek kız dediğinde yanılıyor bence demektir demiştimm kabullenemedim.. Oysa dünyaya bedel bir kızım var şimdi 11 aylık.. Dr kız dediğinde seninq kadar sevinmedigimicin utanıyorum kızım bu kadartatli bir bebek ona her baktığımda kızıyorum kendime..

Sen coksanslisin
Kızın daha da şanslı
Saglikla al kucagina onu
Anlattigin gibi giydir süsle
Anali babali saglikla büyütün
Bir ömür mutlu olun insallah

Sen ne kadar güzel bir annesin.. Duyguların olaya yaklaşımın anlatımın hersey harika..

Senin kizinolmak varmış bu dünyada ne kadar şanslı..
Çok süper eğlenceli bir anne olacaksın kızına..

Hayırlı evlat olsun başarılarıyla yüzünüzü güldürsün
Göğsünüzü kabartsın inasalllah.. Oğlan kız bütün kardesleine süper bir abla olur umarım..

Çok güzel anlatmisiin yaşadıklarını İmrendim valla.. Kızdım kendime Dr bana bebek kız dediğinde yanılıyor bence demektir demiştimm kabullenemedim.. Oysa dünyaya bedel bir kızım var şimdi 11 aylık.. Dr kız dediğinde seninq kadar sevinmedigimicin utanıyorum kızım bu kadartatli bir bebek ona her baktığımda kızıyorum kendime..

Sen coksanslisin
Kızın daha da şanslı
Saglikla al kucagina onu
Anlattigin gibi giydir süsle
Anali babali saglikla büyütün
Bir ömür mutlu olun insallah

Üüüüüüüüüüühühühüğğğ böööööööööööööööööööööööööğğğğğğğğğğğ aaaaaaaaaaaaaaaaaaanıırdım anırdım ağladım. öhöm. toparlıyım kendimi.

ııı şey teyzesi teşekkür ederiz sağolun varolun, ama ben hem deli hem duygusal bi anneyim ağlarım öyle şeylere, hem içimde bi tane daha ağlak bi hatun var. bilirsiniz biz kadınlar azcık salya sümüklü oluruz, şimdi efendim şey ben ne diyeceğimi bilemedim. Ama evet kız annesi olmak harika bişeymiş onu ben öğrendim, çünkü hamile olduğumu öğrendiğimde dahi elim ayağım böyle bir karışık karmaşık bişey olmadı. Mesala eşine dönüp de ; gülsene yaav kızımız olcak nihahahahoy diye gece yarısı adamı uykusundan uyandıran bi anneyim ben aynı zamanda. Zavallı kocacım, şimdi başında iki tane cadısı olcak, ama olsun di mi : )
Çok süper planlarım var teyzeleri, bütün yakınında olan hatun kişilere sıkı sıkı tembih ediyorum, kıyafete göre tokalar alınacak,pandufları olacak süslü püslü,bi de bandanalar olsun lütfen yumuşacık baş acıtmayan cinsinden diye, onun içindir ki, kızımın olacağını öğrendiğim andan itibaren yakın çevremin benden çekeceği de başlamış oldu. Bilmem onlar ne kadar şanslı bu durumda :)

Allah hepimize, isteyen dileyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar versin. Allah, evlatlarınız ve mallarınız sizin için imtihan sebebidir diyor, inşallah bizler evlatlarımız adına kötü imtihanlardan geçmeyenlerden oluruz. Mutluca mesutça yaşarız. Allah anne olmayı bekleyen tüm kadınlara da bu güzel duyguyu yaşatsın inşallah. Ne mutlu ki, ve çok şükürler olsun ki, burada cicili bicili kızımı yazabiliyorum,hayal edebiliyorum, içimde hissedebiliyorum...

dr ılk erkek dedıgınde kac haftalıkdınız ve kesınmı erkek olarak konusmustu

Eğer yanılmıyorsam, 14. haftaya yeni girmiştim sanırım. Ama çok kesin kesin böyle aa kesin erkek bu denmedi tabii,yani ilerde daha net söylerim ama, erkek gibi durduğunu söylemişti. Biz de ilk kulağımız onu duyduğu için, erkek diye alıştırdık kendimizi işte...
Ama iyi ki öyle olmuş. Daha güzel oldu böyle cinsiyet öğrenme işi :)

Bir de, kızıma "Yaren" adını koymayı düşünüyoruz, umarım mutlu olur :) Candan,en yar olan, arkadaş dost olan, seven sevilen olur...

canım benim de ilk erkek dedi doktorum sonra benim ki de kız oldu :) o yüzden hiçbir şeyi sadece mavi veya pembe almayın :))

Bu pozitiflik.. Kelimelrden yansıyan bu enerji.. Bu bebek için yapılan planlar duyulan heyecanlar.. O süslü hayal edilen panduflar.. Bu cinsiyet öğrenme sekli.. Anne karnindayken Bu kadar sevilen bebek.. Gece uykudan uyandirilan baba.. Bandana sacını acitmasin diyerek şimdiden bunu bile hesaplayan anne kafası.. Kıyafete uygun toka diye şimdiden bunu hesaplayan anne kafası.. Mesajin sonunda güzel dilekler..
Her birine ayrı ayrı imrendim.. Bayıldım.. Bittim.. Harika!

Ben de kızınız olmak istedim.. Kızım size anneanne diyebilir mı? Ikımızı birden evlat edinmeyi dusunurmusunuz?

Peki bu isin bir sırrı bir tarifi varmidir ben de ogrensemm böyle..
Endişeye mahal yok taklitler asıllarını yaşatır ki zaten taklit değil esinlenmek istedim.. Tarifi acil bekliyorum nasıl böyle olur insan.. Nasıl ? Nasıl? İyi ama nasıl? Peki nasıl ?

bizede ilk tahminde kız dendi
ama dün öğrendik ki oğlumuz oluyor:))
hayırlı sağlıklı vatanina anasına babasına hayırlı evlatlar olsunlar inşallah

Son düzenleme:
Bir de, kızıma "Yaren" adını koymayı düşünüyoruz, umarım mutlu olur :) Candan,en yar olan, arkadaş dost olan, seven sevilen olur...

adıyla yaşasın inşallah.ben kendimi bildimbileli yağıa yaren demişimdr.kız dendiğinde hep yaren veya babasının isteğiyle sıla veya sıla yaren olcaktı.ama oğluşum olunca yağıza döndük..naipse bidahakine yaren olur....saglıkla gelsin miniğimm....

Hepinize güzel dilekleriniz için kızım ve kendim adına çok teşekkür ederim teyzeleri, sağolun varolun. Dilekleriniz, hissettikleriniz katlarcası sizlerin olsun, isteyenlerin inşallah...

Efendim, bu güzel kızı sevmek,karnımdaki canı hissetmek mutlu olmak, bu canın canımdan canım vesilesi babasını çok sevmekten babasının da hanımına saygı duyup çok sevmesinden kaynaklanmaktadır. Tek sır vardır o da bu. Çünkü dünyada en çok sevdiğiniz insan, size yine dünyada çok seveceğiniz ve çok sevileceğiniz bir insanı Rabbimin izniyle hediye ediyor ne güzel. Anne olmayı yine Allahımın izniyle, babasının vesilesi ile tadıyorsunuz. Babası olmasaydı, benim canım kızım olmazdı, ikisini de çok sevmek, ikisinin de bütün olmasından mütevellit. Şükürler olsun, Allah herkesin neşesini sevgisini sağlığını huzurunu bol etsin,daim eylesin. Eğer Rabbimizi iyi tanırsanız, onun bize verdiği hikmeti tadarsanız okuyup bilirseniz, bu huzura bu enerjiye sahip olabilirsiniz.

Rum Suresi, Ayet 21 ;Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de O’nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır.

İşte sevmek sevilmek bunun için çok güzeldir...

Araf Suresi, Ayet 189 : Gebeliği ağırlaşınca her ikisi de(eşler) Rableri Allah’a, “Eğer bize iyi ve sağlıklı bir çocuk verirsen, elbette şükredenlerden olacağız” diye dua ederler.

İnşallah, hepimizin sağlıklı,mutlu huzurlu evlatları olur. Allaha bu güvenle dua etmek, işte insana huzuru, karnındaki bebeğini,sevgisini,merhametini veren Rabbimize şükürler olsun ki, bu güzel enerjiyi veriyor :)

Back
X