Oğlu Adına Başkasına Söz Veren Kayınpeder

Eşimin ailesiyle restleşecek gibi kötü bir ilişkimiz yok, hatta evlendiğimizden beri ilk defa çok rahatsız olduğum konu bu oldu. Kayınpederim şuan kendisi de farkında yanlış yaptığının ama geri vites yapmıyor. Bu durumda bende müdahil olmak istemiyorum eşim halletsin istiyorum çünkü normalde de çok yüz göz olmam seviyeli bir ilişkimiz var. Eşim de arada kaldı ısrar ediyorum ama bilmiyorum ne olacak böyle
Peki neden konu actınız? Cok sukur benimde aram heysıyle süperdir ama geri vites yapmıyor diye birşey yok siz cocukmusunuz onun kararından dönmesini bekliyorsunuz. Konu neden actınız dememın sebebi madem kayınpeder vqzgevmeyınce durum degısmeyecek nasıl bır fıkır verebılırız size

Merhaba hanımlar, düşünüp düşünüp sinir olduğum bir konuyu paylaşmak istiyorum. Kayınpederimin eskiden beri tanıyıp samimi olduğu bir aile dostu varmış. Bu kişi kayınpederimi arayıp 1 haftalığına arabasını istedi, kayınpederim de birkaç ay önce arabasını satmıştı, o arada biz araba almıştık. Kayınpederim de benim arabam yok ama oğlumun arabasını verelim sana diye emrivaki yapmış.
Eşim bunu bana söyledi ben de kızdım bizim adımıza nasıl başkasına söz veriyor diye. Hem de günü birlik bir olay değil adamın yurtdışından kızı geliyormuş onunla şehir dışına tatile gideceklermiş 1 haftalığına. Yani bana o kadar komik geldi ki. Kayınpederimle samimi olabilirler zamanında onlar da eşimin ailesine yardım etmişler falan ama burda konu onları aşıyor. Sonuçta eşim artık evli başka bir ailesi var, sormadan etmeden söz verilmesi beni çok rahatsız etti. Eşim de babasına söyledi arabanın lastikleri kötü şehirdışına gidemez falan diye söyle vazgeçir adamı dedi ama kayınpederim geri çeviremem bir kere söz verdim gibi tavırlar sergiliyor. Bilmiyorum ben mi çok abartıyorum ama zoruma gitti bu şekilde yapması, sonuçta büyük şehirde arabasız yaşanmıyor hem de 1 hafta kısa bir süre değil, çok merkezi bir yerde de oturmuyoruz market alışverişine bile arabayla gitmemiz gerekiyor.
Ben karışmak istemedim eşime baskı yapıyorum babana ısrar et diye ama o da ben daha ne söyleyeyim diyor. Sizce ne söylemek etkili olur bu durumda susup sineye mi çekelim bir kereliğine ne önerirsiniz
Yani ben asla vermem ne münasebet yahu ?
Eşiniz birşey yapamaz fakat siz isterseniz baba araç bana lazım makul bir dille arkadaşına anlat veremeyiz arabamızı!
Keşke söz vermeden fikrimizi alsaydın zaten ozaman da olumsuz olduğunu bilirdin.

Ben arabam olmasın kimseden araba istemem , kimseye de araba vermem. Çok elzem bir durum orası ayrı. İnsanlar ne kadar yüzsüz ya gezmeyiver kardeşim araban yoksa. Vermeyin arabanızı kp de birdaha sizin adınıza konuşmamayı öğrensin

Ya tatile başkasının arabası ile hem de Bir haftalığına gitmek nedir ?
O araba ile kaza olsa siz de uğraşacaksınız ruhsat sizin üstünüze.

E ailesi ile aram iyi e aramı bozmayın e biz napalim yahu.ver kayinbabanin boşunu bari biz arayalım tobe ya.

Merhaba hanımlar, düşünüp düşünüp sinir olduğum bir konuyu paylaşmak istiyorum. Kayınpederimin eskiden beri tanıyıp samimi olduğu bir aile dostu varmış. Bu kişi kayınpederimi arayıp 1 haftalığına arabasını istedi, kayınpederim de birkaç ay önce arabasını satmıştı, o arada biz araba almıştık. Kayınpederim de benim arabam yok ama oğlumun arabasını verelim sana diye emrivaki yapmış.
Eşim bunu bana söyledi ben de kızdım bizim adımıza nasıl başkasına söz veriyor diye. Hem de günü birlik bir olay değil adamın yurtdışından kızı geliyormuş onunla şehir dışına tatile gideceklermiş 1 haftalığına. Yani bana o kadar komik geldi ki. Kayınpederimle samimi olabilirler zamanında onlar da eşimin ailesine yardım etmişler falan ama burda konu onları aşıyor. Sonuçta eşim artık evli başka bir ailesi var, sormadan etmeden söz verilmesi beni çok rahatsız etti. Eşim de babasına söyledi arabanın lastikleri kötü şehirdışına gidemez falan diye söyle vazgeçir adamı dedi ama kayınpederim geri çeviremem bir kere söz verdim gibi tavırlar sergiliyor. Bilmiyorum ben mi çok abartıyorum ama zoruma gitti bu şekilde yapması, sonuçta büyük şehirde arabasız yaşanmıyor hem de 1 hafta kısa bir süre değil, çok merkezi bir yerde de oturmuyoruz market alışverişine bile arabayla gitmemiz gerekiyor.
Ben karışmak istemedim eşime baskı yapıyorum babana ısrar et diye ama o da ben daha ne söyleyeyim diyor. Sizce ne söylemek etkili olur bu durumda susup sineye mi çekelim bir kereliğine ne önerirsiniz
Çok sinir bozucu aşırı sinir olurdum.Babası vazgeçmiyormuş aynı şekilde bana yapılsa anneme bağırıp çağırırdım ama erkekler daha sakin kalıyor sanki

O zaman varmis soz vermis, olmayan seyi nasil verecek. Ayrica kizi geliyorsa tatile gideceklerse bi zahmet araba kiralasinlar. Bedava binmeyi mi dusunmusler acaba?

Ben verirdim.
Arabayı yeni almışsınız, büyükşehirde arabasız olmaz diyorsunuz. 1 haftadan kimse ölmez.
Adamın vefa borcu varmış, geri cevirememis.
Baba ile evlatlar arasinda boyle istekler olabilir ki atamiz iyi, sorunumuz yok, bize yardimci oluyorlar diyorsunuz.
Bence siz kayinpederinizden biraz vefayı öğrenin.
Kayınpederi linç etmişler. Bence öldürün kayınpederinizi ortada sorun falan kalmaz.
Yahu adam yapmış bir şey, siz de hatasının farkında diyorsunuz. Olayı büyütmeyin ilk ve son kez verin ne olacak.
Büyükşehirde bal gibi de arabasız yaşanır. Merak etmeyin bir şey olmaz.

yahu araba baskasina verilir mi? hemde keyfi bir durum icin. ihtiyac olsa hadi yine düsünür insan, ama neymis kp nin arkadasinin kizi yurt disindan gelecekmis, tatile gidecekmis. arabayla da gitmeyiversin de otobüse binsin, olmadi araba kiralasin ha buna gücü yoksa tatilede cikmasin. millete mi güvenerek ayarlamis tatilini?

Kayınpederiniz gönlü bol insanlardan bir düşüncesizlik yapmış ama farkında bunun bir daha sizin adınıza böyle bir şey yapmayacağına eminim kırmayın derim.

yahu araba baskasina verilir mi? hemde keyfi bir durum icin. ihtiyac olsa hadi yine düsünür insan, ama neymis kp nin arkadasinin kizi yurt disindan gelecekmis, tatile gidecekmis. arabayla da gitmeyiversin de otobüse binsin, olmadi araba kiralasin ha buna gücü yoksa tatilede cikmasin. millete mi güvenerek ayarlamis tatilini?

Verilir.

Tatil için başkasından araba istemek de ne ilginç ya
Sırf babayı kırmamak için bu seferlik anlayış gösterirdim.

Maddı manevı destekleri varsa, kayınpederınız hata yapmış ama bır kerelık Musade edılır, kayınpederınızın hatırı için. 1 araba ıcın kayınpederınızı kırmayın, eşinizi sıkıştırmayın ama bırdaha tekrarlamaması içinde bırseyler yapın.

Ben verirdim.
Arabayı yeni almışsınız, büyükşehirde arabasız olmaz diyorsunuz. 1 haftadan kimse ölmez.
Baba ile evlatlar arasinda boyle istekler olabilir ki atamiz iyi, sorunumuz yok, bize yardimci oluyorlar diyorsunuz.
Katılıyorum sıze, ne kadar çirkin destek oluyorlar yorum yapanlar hayretler içinde okuyorum..

Hasta olur araba verilir komşunun acil işi olur Bi kaç saatliğine araba verilir de tatil için araba istendiğini ilk kez duydum. Sanki evden tuzluk istiyorlar 1 hafta ya 1 hafta. 1 haftada araba sana lazım olunca napıcaksın ne kadar düşüncesizler kızı geliyorsa araba kiralasın öyle gitsin ya da otobüsle gitsin şaka gibi ya millet biz utanırız en ufak şeyi bile isteyemeyiz millet 1 haftalığına araba ister😂eşin söylesin benim adıma söz vermeseydin arabamı veremem kusura bakma desin.

Ben verirdim.

Burda mevzu sadece verip vermemek değil ben vermekten çok emrivaki yapılmasından rahatsız oldum ki bundan rahatsız olan sadece ben değilim eşim ve kayınvalidem de aynı düşüncede. Vefa ne demek çok iyi biliyorum ben merak etmeyin siz.

Hanımlar ben arabaya kıyamadığımdan düşünmüyorum bunları. Kayınpederimin emrivaki yapması ve isteyen kişinin ihtiyaç değil keyfi bişey için istemesi rahatsız etti beni. Ayrıca kayınpederimle beraberken bunun mevzusu geçti ve garip tavırlar sergiledi hatalı olduğu halde üste çıkmaya çalıştı bu da daha çok tiksindirdi. İlk ve son olacağından emin olsam bir kereliğine kabul edeceğim ama çok zor değil karşıdaki adama oğlumun arabası o zaman müsait değilmiş demek.

Kayınpederi linç etmişler. Bence öldürün kayınpederinizi ortada sorun falan kalmaz.
Yahu adam yapmış bir şey, siz de hatasının farkında diyorsunuz. Olayı büyütmeyin ilk ve son kez verin ne olacak.
Büyükşehirde bal gibi de arabasız yaşanır. Merak etmeyin bir şey olmaz.
Sizden yardımını esirgemeyen, maddi destek sağlayan bir kpedere nasıl olmaz diyeceksiniz merak ettim. 1 hafta icin bir ömür yardımdan olursunuz. Aranızdaki ilişki zedelenir. Sanirim ben olsam, baba bize cok.mantiksiz geldi ama sırf sen siz vermişsin zorda kalma diye bu sefer olsun derdim.
Katılıyorum sıze, ne kadar çirkin destek oluyorlar yorum yapanlar hayretler içinde okuyorum..

Hayır yani kp hadi cahillik etmiş benim oglanınkini verelim demişte alacak olan adamda ne acgözmüş arkadasının madem arabası yok araba kiralayayım diyemiyor mu
Emanetin canı cebinde olur derler bizim orda
Buarada eşinizde tanıyordur o arkadası diye düşünüyorum kp ile samimi olduklarına göre eşinizle araları nasıl ?

Eşim tanıyor 10 sene evvel yurtdışında aynı yerde yaşıyorlarmış orda birbirlerine yardımları olmuş samimi olmuşlar ama 7 sene oldu Türkiyeye döneli eşimin bir samimiyeti yok. Söz verilen adam eşimin evli olduğunu biliyor ama kimse bu adamın ayrı bir ailesi var deyip durup düşünmüyor o benim zoruma gidiyor

Back
X